Articolul anterior
«
Articolul urmator
»
moneda virtuala

Ce este moneda virtuala: Proprietăți monetare

Dacă articolul precedent s-a terminat cu un subcapitol despre proprietățile tranzacționale, astăzi vom discuta despre minat Bitcoine, precum și altă monedă virtuală.

Caracteristici monetare la moneda virtuala

1.) Aprovizionare controlată: majoritatea monedelor virtuale limitează oferta de jetoane. În Bitcoin, oferta scade în timp și va ajunge la numărul final, în jurul anului 2140. Toate monedel crypto controlează furnizarea tokenului printr-un program scris în cod. Aceasta înseamnă că oferta monetară a unei criptocurrency, poate fi calculată aproximativ, chiar din zilele noastre. Nu este o surpriză.

2.) Nici o datorie, ci un purtător: banii Fiat din contul dvs. bancar sunt creați prin datorii, iar cifrele pe care le vedeți în registru nu reprezintă decât datorii. Este un sistem de IOU. Moneda virtuala nu reprezintă datorii, deoarece se reprezintă doar pe ea înșăși. Sunt bani ca niște monede de aur.

Pentru a înțelege impactul revoluționar al crypto, trebuie să luați în considerare ambele proprietăți. Bitcoin ca mijloc de plată fără permisiune, ireversibilă și pseudonimă este un atac asupra controlului băncilor și guvernelor asupra tranzacțiilor monetare ale cetățenilor. Nu puteți împiedica pe cineva să utilizeze Bitcoin, nu puteți interzice unei persoane să accepte o plată, nu puteți anula o tranzacție.

Ca bani cu o aprovizionare limitată, controlată, care nu poate fi modificată de către un guvern, o bancă sau orice altă instituție centrală, crypto afectează politica monetară mondială. Acestea iau controlul băncilor centrale și influențează inflația sau deflația, prin manipularea ofertei monetare.

„În timp ce este încă destul de nou și instabil față de standardul de aur, criptarea monedelor devine tot mai interesantă și va avea, cu siguranță, mai multe utilizări normalizate, în următorii câțiva ani. Chiar acum,în special, este în creștere în popularitate. Cheia va fi aceea de a facilita adoptarea la scară largă, inclusiv dezvoltarea garanțiilor ș iprotecției pentru cumpărători / investitori. Mă aștept ca, în termen de doi ani, să fim într-un loc în care oamenii își pot strânge banii sub saltea virtuală prin cryptocurrency și vor ști că oriunde ar merge, acei bani vor fia colo „. – Sarah Granger, investitor

Cryptocurrencies: răsăritul unei noi economii

Mai ales datorită proprietăților sale revoluționare, crypto-investițiile au devenit un succes la care inventatorul lor, Satoshi Nakamoto, nu a îndrăznit să viseze. În timp ce orice altă încercare de a crea un sistem de numerar digital nu a atras o masă critică de utilizatori, Bitcoin a avut ceva care a provocat entuziasm și fascinație. Uneori ai impresia că e, mai degrabă, religie decât de tehnologie.

moneda virtuala bitcoin

Cryptocurrencies sunt aur digital. Bani solizi care sunt protejați de influența politică. Bani care promit să-și păstreze și să-și crească valoarea în timp. Cryptocurrencies sunt, de asemenea, un mijloc de plată rapid și confortabil, cu un domeniu de aplicare la nivel mondial. Sunt suficient de private și anonime pentru a servi drept mijloc de plată pentru piețele negre și orice altă activitate economică în afara legii.

Însă, în timp ce moneda virtuală este folosita mai mult pentru plată, utilizarea ei ca mijloc de speculație și set de valori afectează aspectele legate de plată. Monedele crypto au dat naștere unei piețe incredibil de dinamice, în creștere rapidă pentru investitori și speculanți. Schimburi ca Okcoin, poloniex sau shapeshift permit comerțul cu sute de monede vurtuale. Volumul lor zilnic de tranzacționare depășește cel al marilor burse europene.

În același timp, Initial Coin Distribution (ICO), facilitată în cea mai mare măsură de contractele inteligente făcute de Ethereum, a dat viață unor proiecte incredibil de reușite de crowdfunding, unde, adesea, o idee este suficientă pentru a colecta milioane de dolari. 

În acest bogat ecosistem de monede și token-uri, aveți o volatilitate extremă. Este comun ca o monedă să câștige 10% pe zi – câteodată 100% – doar să piardă același lucru în ziua următoare. Dacă aveți noroc, valoarea monedei dvs. crește până la 1000% în una sau două săptămâni.

În timp ce Bitcoin rămâne de departe cea mai faimoasă cryptocurrency și celelalte monede virtuale au un impact non-speculativ zero, investitorii și utilizatorii ar trebui să țină cont de mai multe tipuri de moneda virtuala. Aici prezentăm cele mai populare variante, disponibile astăzi.

moneda virtuala crypto

Bitcoin – cea mai populara moneda virtuala

Singura și unica, prima și cea mai cunoscută criptocurrency. Bitcoin servește drept standardul digital al aurului în întreaga industrie a criptocurrency-ului. Este utilizat ca mijloc global de plată și este moneda de facto a criminalității cibernetice, cum ar fi piețele darknet sau cele de trafic. După 10 ani de existență, prețul Bitcoin a crescut de la zero la mai mult de 15k de dolari, iar volumul tranzacțiilor a ajuns la peste 200.000 de tranzacții zilnice. Nu mai sunt multe de spus: Bitcoin este aici să rămână.

Ethereum

Rezultat al creierului unui tânăr crypto-geniu, Vitalik Buterin, această monedă virtuală a urcat pe locul al doilea în ierarhie. Diferit față de Bitcoin, blockchain-ul folosit de Ethereum, unu numai că validează un set de conturi și balanțe, ci și așa-numitele state. Aceasta înseamnă că moneda virtuala poate numai să proceseze nu doar tranzacții, ci și contracte sau programe complexe.

Această flexibilitate face ca Ethereum să fie instrumentul perfect pentru blocarea cererii. Dar vine cu un cost. După Hack-ul DAO – un contract inteligent bazat pe Ethereum – dezvoltatorii au decis să facă muncă grea la capitolul consens, ceea ce a dus la apariția lui Ethereum Classic. În afară de aceasta, există mai multe clone de Ethereum, iar Ethereum, în sine, este o serie de mai multe tokens, cum ar fi DigixDAO și Augur. Acest lucru face din Ethereum mai mult o familie de cryptocurrencies, decât o monedă unică.

Ripple – o moneda virtuala aparte

Poate proiectul cel mai puțin popular – sau cel mai urât – în comunitatea cryptocurrency este Ripple. În timp ce Ripple are are o moneda crypto nativă – XRP – este vorba mai mult de o rețea de procesare a IOU-urilos, decât o moneda virtuala, în sine. XRP, moneda, nu serveste ca mijloc de stocare și schimb de valoare, ci mai mult ca un token pentru a proteja rețeaua împotriva spam-ului.

Ripple Labs a creat fiecare simbol XRP, compania carerulează rețeaua Ripple și este distribuită de ei după voință. Din acest motiv, Ripple-ul este adesea numit pre-minat în comunitate și nu se exprimă ca o cryptocurrency reală, iar XRP nu este considerat un bun magazin de valoare.

Băncilor, totuși, pare să le placă Ripple și adoptă sistemul într-un ritm tot mai mare.

Dacă vrei să știi și mai multe despre minare de Bitcoin și alte monede virtuale, citește aici!

Articole relevante