Caracterizat prin ambiție și dedicare și cunoscut ca fondator Microsoft, Bill Gates este unul dintre numele sonore din prezent, care s-a făcut remarcat nu doar prin realizările pe care le-a întreprins, ci și datorită averii sale impresionante. Descoperă povestea lui Bill Gates și află cum a devenit Bill Gates atât de cunoscut în lumea afacerilor, cum a ajuns să aibă Bill Gates avere atât de mare și mai ales, ce lecții de succes poți învăța de la unul dintre cei mai bogați oameni din lume!
Cei vei afla în continuare:
Viața lui Bill Gates este uluitoare, plină de provocări, dar și de pasiune, iar acest lucru se evidențiază în succesul său în afaceri. Multe persoane își manifestă curiozitatea despre povestea miliardarului și ne-am propus să vă spunem totul despre el în continuare.
Provenind dintr-o familie de mijloc din Seattle, Bill Gates s-a născut în Washington, pe data de 28 octombrie 1955. Încă de mic copil a fost preocupat de domeniul IT. Povestea lui Bill Gates începe la vârsta de 13 ani când s-a înscris la o școală de pregătire – Școala Lakeside.
Fiind extrem de preocupat de programarea sistemului GE, a beneficiat de anumite privilegii, precum scutirea participării sale la orele de matematică. A fost prima persoană care a scris un program pe această mașină, jucătorii putând să joace pentru prima dată împotriva computerului jocul Tic-Tac-Toe (un motiv în plus pentru care povestea lui Bill Gates este impresionantă).
Până în anul 1970, împreună cu alți trei colegi, a studiat vulnerabilitățile sistemului de operare a companiei CCC, în schimbul primirii de ore gratuite la computer. Astfel, a studiat diverse limbaje de programare, în anul 1971 primind o colaborare contra cost din partea companiei Information Sciences Inc.
În 1973, Gates a fost ucenic în Casa Reprezentanților din Statele Unite ale Americii, în același an absolvind și liceul. În urma obținerii unui punctaj mare la examenul SAT (1590 de puncte din 1600), a intrat la universitatea Harvard.
În anul 1974 s-a alăturat lui Paul Allen la Honeywell, în următorul an lansând amândoi MITS Altair 8800. În acel an, Gates a renunțat la facultate și a fondat propria companie.
Perseverența de care a dat dovadă spune totul despre celebrul om de afaceri. Fiind pasionat de programare, și-a dedicat toate forțele companiei sale. În 1975 a înființat împreună cu Paul Allen „Micro-Soft”, redenumită un an mai târziu „Microsoft”.
De-a lungul anilor, compania a devenit foarte faimoasă la nivel global. În calitate de fondator Microsoft, omul de afaceri s-a dedicat în întregime ascensiunii companiei sale.
Deși a câștigat repede teren în rândul utilizatorilor de computere, apariția pe piața neagră a unei versiuni a programului chiar înainte de lansare a creat controverse în povestea lui Bill Gates. Gates a făcut un apel prin care încuraja programatorii să monetizeze soft-urile dezvoltate. La sfârșitul anului 1976, Microsoft se desprinde din alianța cu MITS și devine independentă.
Povestea lui Bill Gates este un exemplu aspirant pentru mulți tineri antreprenori, nu doar prin prisma succesului, dar și a ambiției. Primul lui pas în lumea afacerilor a fost făcut în anul 1975, când a înființat compania Microsoft, împreună cu Paul Allen, urmând ca în anul 1980 să încheie prima afacere de amploare cu IBM pentru suma de 56.000 de dolari. Acesta este primul pas fructuos în creșterea averii lui.
În anul 1985, lansează produsul Windows, urmând ca în anul 1989 să lanseze Microsoft Office. De-a lungul anilor, averea lui a crescut treptat, dar considerabil, din anul 1986 compania fiind cotată la bursă.
Deși în prezent Gates mai deține doar 1.3% din companie, rămâne o imagine reprezentativă pentru Microsoft. Banii obținuți din vânzarea acțiunilor i-a transformat în investiții în compania Cascade Investment LLC și în alte sute de companii mai mici.
Deși este unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, magnatul și-a redus averea impresionantă prin divorțul de soția sa, Melinda. În prezent, conceptul de Bill Gates avere se conturează în jurul sumei de 134,2 miliarde de dolari, conform spuselor revistei Forbes. Deși nu mai este fruntaș pe primele locuri, în prezent fiind clasat pe locul 5, încă face parte din cele opt persoane care dețin o avere de peste 100 de miliarde de dolari.
Fundația “Bill & Melinda Gates” a fost fondată în anul 2020. Povestea lui Bill Gates are legătură directă cu această fundație, deoarece fundația a fost mereu un punct de acțiune principal, chiar și în prezent, în ciuda divorțului, Gates se implică activ în activitatea desfășurată de fundație.
Fiind caracterizată drept una dintre cele mai mari și cunoscute organizații caritabile din lume, fundația se implică în diverse proiecte umanitare, cum este asigurarea condițiilor medicale decente pentru populația din Africa sau combaterea bolilor infantile și a virusului HIV.
Un alt proiect constă în introducerea informatizării bibliotecilor publice pe întreg globul, mai ales în țări precum Mexic, Chile sau România. În România, prin intermediul programului Biblionet, 2.252 de biblioteci publice au primit calculatoare cu acces gratuit la Internet, 80% fiind în mediul rural.
Mulți tineri vor să afle povestea lui Bill Gates în ideea găsirii inspirației și sfaturilor înțelepte care pot să le vină în ajutor. Iată câteva lecții de succes pe care le oferă celebrul miliardar pentru a deveni un om de succes: