Dacă te întrebi cine este cel mai bogat om de pe lume, află că fondatorul Amazon ocupă primul loc în topul celor mai bogați oameni de pe planetă. Însă cum a crescut atât de mult averea lui Jeff Bezos este o curiozitate pentru mulți despre noi. Inițial, fondatorul Amazon Jeff Bezos a pornit de jos, urmând ca în final, să își pună în practică planul de afaceri. Acesta constă în crearea unei rețele virtuale de comerț electronic.
Vom afla mai multe despre cine este cel mai bogat om din lume în cele ce urmează și vom înțelege cum a crescut averea lui Jeff Bezos.
Contrar aparențelor create de Jeff Bezos avere din prezent, patronul de la Amazon provine dintr-o familie modestă. La vârsta de 4 ani a fost adoptat de un emigrant cubanez care ulterior s-a căsătorit cu mama sa. O mare parte din copilărie și-a petrecut-o la bunicul său în Texas, de la care a prins pasiunea față de tehnologie și invenții. Prima sa invenție a constat în crearea unui sistem de alarmă care să-i țină pe frații săi departe de camera sa.
Fondatorul Amazon a urmat cursurile facultății Princeton, profilul electronică și computere. În anul 1986 a absolvit cu summa cum laude, urmând ca în 1988 să înceapă să lucreze în New York, la Bankers Trust și în 1990 să devină vicepreședinte.
După absolvirea universității Princeton, profil electronică și computere, patronul de la Amazon a început să lucreze la compania Bankers Trust din New York, în cadrul căreia a devenit vicepreședinte în 1990. După numirea sa în această funcție, fondatorul Amazon s-a implicat într-un fond speculativ, ocazie cu care a analizat oportunitățile afacerilor în mediul online.
Îndemnat de visul de a-și deschide propria afacere, Bezos și-a dat demisia și s-a mutat la Seattle. Împreună cu alți doi programatori a început să lucreze la site-ul de comerț electronic. Mai târziu, cu ajutorul investitorilor, a dezvoltat afacerea și a devenit Amazon fondator, urmând să devină un nume răsunător în lumea afacerilor. În prezent, sunt patru Jeff Bezos copii care vor moșteni imperiul miliardarului.
Deși la început, Bezos nu avea capital, a împrumutat 300.000 de dolari de la părinții săi. După lansare, un grup de 15 investitori au plasat un milion de dolari în companie, în vederea dezvoltării sale.
Bezos a devenit Amazon fondator, pornind de jos, sediul companiei fiind situat într-un garaj și echipamentul de bază compus din trei stații de lucru marca Sun Microsystems. Însă, după o perioadă de mai puțin de 15 ani, compania a ajuns să câștige suma de 100 de miliarde de dolari.
În momentul în care a văzut o oportunitate de câștig din vânzarea cărților, Bezos a pus bazele conceptului de site de comerț online, devenind astfel fondator Amazon. De la vânzarea cărților, acesta a trecut și la vânzarea diverselor articole, cum sunt jucăriile și gadget-urile. În timp, platforma a acceptat și diverși comercianții cu amănuntul.
Astăzi, Jeff Bezos Amazon a devenit un adevărat gigant al comerțului online, încasând în 2021 367 de miliarde de dolari. Ghidându-se după motto-ul „Get big, get big fast”, patronul de la Amazon a investit constant în companie, concentrându-se pe nevoile clienților. Din acest motiv, a căutat mereu personal calificat care să investească timp în site și să îl transforme în ceva mai mult decât un catalog virtual de marfă.
În calitate de Amazon fondator, Bezos a venit cu idei distincte față de concurență, așa cum este clasificarea muzicii în funcție de instrumentele cu care sunt cântate melodiile. Orientarea pe nevoile clienților și pe preferințele lor a făcut ca Jeff Bezos avere să crească considerabil de-a lungul timpului.
În anul lansării, vânzările au ajuns la 20.000 de dolari pe săptămână, însuși Bezos, fondator Amazon, lucrând cot la cot cu angajații săi, la împachetat cărți și la expedierea lor. În 1998, gama de produse promovate de Amazon a fost diversificată.
Află și povestea de succes a lui Mark Zuckerberg – fondator Facebook!
Nivelul de Jeff Bezos avere a fost în creștere odată cu dezvoltarea site-ului, în anul 1999, pachetul de acțiuni valorând 10,5 miliarde de dolari. Anul 2003 a fost un an de glorie pentru averea lui Jeff Bezos, compania înregistrând un profit net de 35,3 milioane de dolari, profit care a crescut mult ulterior, datorită diviziilor europene ale companiei.
Cauți metode prin care poți câștiga bani? Află cum să vinzi pe Amazon în 2022 pentru a face bani în mod rapid!
Atunci când te întrebi cine este cel mai bogat om din lume, pe bună dreptate ai motive să afirmi că fondatorul Amazon este pe locul întâi. Într-adevăr, Jeff Bezos avere personală este de 177 de miliarde de dolari, fiind pe primul loc în topul celor mai bogați oameni (conform Forbes).
Chiar dacă acțiunile sale au fluctuat des, Jeff Bezos avere personală din prezent îl menține pe prima poziție, având cu 26 de miliarde de dolari mai mult decât Elon Musk. Există și date care afirmă că averea sa este de 205,4 miliarde de dolari în momentul acesta.
În luna iulie 2021, Bezos cedează locul său de CEO al companiei Amazon în favoarea lui Andy Jassy, la 27 de ani de la înființarea companiei. Jassy a fost anterior șeful departamentului de cloud computing al companiei.
După retragerea sa de la conducerea companiei Amazon, implicarea fondatorului în acțiuni caritabile, deși destul de rară, este un exemplu demn de urmat de către toți, mai ales de către Jeff Bezos copii.
În afară de investițiile făcute în educația Jeff Bezos copii, miliardarul a finanțat câteva acțiuni exclusiviste, cum sunt expediția de recuperare a motoarelor de rachetă din misiunea Apollo 12 și construirea unui ceas care poate funcționa continuu până la 10.000 ani.
Recent, a anunțat că la întoarcerea din spațiu, va dona câte 100 de milioane de dolari chef-ului Jose Andres și colaboratorului CNN Van Jones.
Vezi și acțiunile caritabile ale lui Bill Gates!
Valorificarea greșelilor aduce de la sine un bagaj consistent de informații valoroase pentru succes. Bezos a făcut nenumărate experimente, din care a învățat multe. De exemplu, a lansat și proiecte care au avut eșec, cum este Amazon Destinations. Această lecție este și un sfat oferit noilor antreprenori de fondatorul Apple – Steve Jobs.
Asumarea riscurilor este un alt aspect avut în vedere de Bezos. Acesta este de părere că nouă idei din zece pot eșua, dar este important să continui.
Relevanța afacerii este un alt element esențial pentru succes. Inițiativa lui Bezos de a rămâne un spirit tânăr și de a reflecta acest lucru în afacerea sa i-a adus aproape constant reușite.