Articolul urmator
»
uber vs taxify

Uber vs Taxify – care serviciu este mai bun?

Mai folosește cineva taxiurile tradiționale? Când ești în oraș în weekend, cât de des mai auzi prietenii tăi spunând „hai să chemăm un taxi”? Probabil nu la fel de des ca acum câțiva ani… Mașinile galbene sunt tot mai rar utilizate de români, datorită tendinței de creștere a serviciilor de car sharing. În articolul de astăzi vom face o analiză Uber vs Tafixy, ca să vezi care este mai potrivit pentru tine!

Creșterea serviciilor de car sharing poate fi atribuită operațiunilor ușoare atunci când vorbim despre solicitări și metodele de plată pentru curse. Spre deosebire de taxiurile tradiționale, aceste aplicații se folosesc doar de carduri de credit sau debit și astfel plata cu cash este complet eliminată. 

Până acum, gigantul Uber.com a fost liderul pieței. Totuși, acest lucru nu a durat mult timp, deoarece a apărut și altă companie internațională în România. Oferind tarife mai mici și stimulente mai bune, românii au acum mai multe opțiuni de a alege. Am analizat fiecare companie de car sharing, mai jos, pentru a vă ajuta să decideți cu cine veți călători acest weekend.

Uber vs Taxify – date generale

Fondatoriilor Travis Kalanick și Garrett Camp le-a venit ideea cu Uber, după ce au rămas înzăpeziți, într-o seară, în Paris, incapabili să găsească un taxi. Inițial numit UberCab, Uber a început să funcționeze în 2009 și de atunci s-a răspândit în peste 633 de orașe din întreaga lume. Este cea mai mare și mai populară companie de car sharing, care a fost extinsă, iar acum include și serviciul de livrare de mâncare UberEats. 

Compania estoniană de transport, Taxify, a început să opereze în august 2013. Fondatorul Markus Villig avea 19 ani când a început compania împreună cu fratele său Martin. De atunci, Taxify a crescut pentru a funcționa în multe țări din întreaga lume, printre care Australia, România, Franța, Canada, Hungry, Mexic, Serbia, Africa de Sud și alte 19 țări. 

Lupta serviciilor de car sharing în România a devenit un lucru real în zilele noastre. Ambele companii oferă servicii de transport bazate pe aplicații mobile, foarte ușor de folosit! Cu tarife mai ieftine decât cele de taxi și opțiunea de a urmări mașina și călătoria dvs., aceste aplicații sunt cele mai bune pentru a vă întoarce acasă după o noapte lungă de petrecere.

În acele ce urmează explorăm caracteristicile fiecărei companii și decidem care are formula câștigătoare.

Uber vs Taxify – specificații

Uber este în prezent cel mai important serviciu de transport din România, cu peste câteva sute de mii de clienți activi și zeci de mii de șoferi. Uber se află în prezent în 600 de orașe, în 75 de țări de pe 6 continente și continuă să înflorească. De ce oamenii folosesc Uber? Cu doar un click pe butonul aplicației, puteți solicita o plimbare de aproape oriunde în București, Cluj sau Timișoara! Acesta este un serviciu gratuit care este disponibil pe toate dispozitivele Android și iPhone. Utilizatorii pot alege dacă doresc să plătească prin card de credit sau de debit. În plus, călătorii pot decide ce tip de mașină doresc – UberX sau Uber Select.

Fiecare opțiune este disponibilă în aplicație și există o ușoară diferență de prețuri, în funcție de alegerea făcută. Un lucru tare despre Uber este că tot timpul ai atât de mulți șoferi disponibili, deci în mod normal, călătorii nu așteaptă mult timp până sunt preluați.

uber-vs-taxify

Taxify

Taxificarea a început în Estonia, Europa în 2013 și a crescut de atunci într-o aplicație internațională de cablare. De la lansare, Taxify se desfășoară în 12 țări din 14 orașe. Acest serviciu de taxi a fost lansat doar în Africa de Sud în 2016, când o primă încercare de a lansa nu a reușit în 2015. Taxify are în prezent 70 de șoferi permanenți, cu toate acestea urmăresc să dubleze mai mult acest lucru în anul următor.

De ce oamenii folosesc Taxify?

Ca și Uber, Taxify este o aplicație gratuită disponibilă pe toate dispozitivele Android și iPhone. Mulți oameni au făcut trecerea de la Uber la Taxify, deoarece mulți cred că sunt semnificativ mai ieftini. La fel ca la Uber, odată descărcată aplicația, utilizatorii au opțiunea de a plăti cu card de credit sau debit. Spre deosebire de Uber, Taxify are doar o opțiune de vehicul, ceea ce face călătoria cu un grup mare de oameni puțin mai dificilă. Potrivit managerului de operațiuni Taxify România, există planuri de îmbunătățire a vehiculelor începând cu anul viitor. Taxify a anunțat că va crea un serviciu pentru a transporta grupuri mai mari care călătoresc împreună.

taxify-vs-uber

O altă diferență se referă la stabilirea prețurilor. La Uber selectarea prețului este dinamică, adică se ajustează în funcție de cerere, în timp ce la Taxify prețul este fix. 

Ce îți recomandăm? Înainte de a face o comandă, ia și verifică ambele aplicații astfel încât să vezi care îți convine cel mai mult. Deoarece este o piață dinamică, totul se mișcă foarte repede, iar companiile sunt mereu preocupate să-și îmbunătățească serviciile mereu. Nu mai sta pe gânduri! Siguranța ta contează și economisirea banior tăi, la fel! Pentru mai multe Taxify păreri, intră aici!

Articole relevante