cum poți vinde haine online

Cum și unde poți vinde haine online în 2022

5/5 - (2 votes)
Mirela - ianuarie 28, 2022

Hainele care îți ocupă de prisos loc în dulap pot fi puse în valoare în loc să fie aruncate. Indiferent că sunt de marcă sau doar vintage, vânzarea lor îți poate rotunji sursa de venit. Îți voi prezenta în acest articol cum și unde poți vinde haine online vechi.

De ce să îți vinzi hainele vechi?

vinde haine second hand online

Atunci când vine vorba de garderoba unei femei, mereu sunt mai multe haine în dulap decât ar fi nevoie în realitate. Însă, garderoba trebuie reîmprospătată din când în când. Dar trebuie să faci loc hainelor noi scăpând de cele vechi pe care nu le mai porți. În afară de acest motiv, mai sunt mulți factori care te pot determina să vinzi haine second hand, în loc să le arunci pur și simplu sau să le transformi în cârpe.

  • Un prim motiv constă în faptul că vânzarea de haine second hand poate fi o potențială modalitate de a genera venituri suplimentare. Această ramură a comerțului, anume comercializarea de haine second hand, a prins amploare în ultimii ani, noțiunea de second hand fiind conturată dintr-o cu totul altă lumină. Hainele vechi pot fi valorificate, așa că poți vinde haine online cu încredere, mai ales dacă sunt bine întreținute. Dacă sunt de firmă, deja ai un atu în mânecă: poți vinde haine online mult mai ușor, pentru că fiind haine second hand de firmă, vor fi abordate mai mult de către cumpărători.
  • Prin vânzarea hainelor în plus dai o mână de ajutor conservării mediului înconjurător. Dacă vei alege să nu le arunci, ci să le vinzi, atunci persoanele care le vor cumpăra nu vor mai achiziționa un produs nou, adică se va fabrica mai puțin, deci va fi poluat mai puțin mediul înconjurător. Așadar, poți vinde haine vechi pentru a ajuta natura și pentru a reduce câte puțin impactul industriei textilelor asupra mediului.
  • Poți vinde haine vechi doar pentru a-ți reînnoi garderoba cu piesele de îmbrăcăminte pe care ți le dorești. Este o bună ocazie de a dobândi haine noi, așa că ia în considerare ideea.

Unde poți vinde haine online

În categoria ce poți vinde online se încadrează și hainele second hand. Pentru a avea succes în vânzarea de haine second hand online, este important să știi unde anume poți posta anunțurile de vânzare și care sunt platformele care au cel mai mult succes nu numai în vânzări, ci și în vizualizări.

#1: Vinde haine online pe platformele dedicate hainelor second hand

Având în vedere faptul că vânzarea de haine second hand online a luat amploare destul de mult, au fost lansate platforme care sunt dedicate exclusiv acestui tip de comerț în meiul online. Fiind exclusive, sunt mult mai ușor de accesat de către doritori atât timp cât sunt făcute cunoscute. Avantajul platformelor de acest tip constă în faptul că nu există riscul ca produsele listate spre vânzare să se piardă în multitudinea de categorii disponibile.

Asemenea platforme dedicate vânzării de haine second hand online sunt structurate pe categorii astfel încât să poată fi vândut aproape orice tip de haine, cum sunt cele vintage, normale sau de marcă. Printre cele mai mari platforme de acest tip se numără:

  • Remix Shop
  • Fashion Hunt
  • Sassy Station

#2: Vinde haine online pe Facebook Marketplace

Rețeaua Facebook pune la îndemâna vânzătorilor de haine second hand de firmă și de haine vintage un număr mare de utilizatori care pot deveni și cumpărători. Facebook Marketplace oferă oportunitatea perfectă de a organiza o vânzare haine second hand online. Șansele de reușită sunt semnificativ crescute datorită numărului imens de utilizatori.

Așadar, pe Marketplace poți vinde haine second hand de firmă, vintage sau chiar „no name”. Singurele condiții sunt ca produsele să arate bine și să nu fie deteriorate.

Mai multe despre cum faci bani pe Facebook găsești în articolul din link.

#3: Vinde haine vechi pe OLX

Site-ul de anunțuri OLX este una dintre cele mai accesate platforme de către clienții de la noi din țară. Poți organiza o vânzare haine second hand online pe această platformă și cu siguranță vei reuși să le vinzi. Pe platformă sunt afișate multiple anunțuri în categoria destinată hainelor second hand. Vânzătorii sunt din diferite zone ale țării și vând haine din diferite categorii, de calitate diferită.

Învață cum se vinde pe OLX!

#4: Vinde haine online pe lajumate.ro

Lajumate.ro este o platformă destul de accesată de către utilizatorii internetului. Faptul că este destul de cunoscută îți poate oferi un avantaj. Și aici poți vinde haine vintage, de firmă sau nu. Pe platformă poți vinde orice poate fi încadrat în categoria textilelor, inclusiv perdele, jucării sau papuci.

Citește mai mult despre cum să vinzi pe La Jumate!

#5: Vinde haine online pe Publi24

Poți vinde haine online și pe Publi24. Întocmai ca și celelalte platforme de anunțuri, un număr mare de utilizatori accesează site-ul, prin urmare și șansele tale de a vinde cresc. Poți posta anunțuri despre orice tip de îmbrăcăminte, inclusiv despre articolele mai rare, precum costumele de motociclist. Dacă ai prin dulap o rochie pe care nu o mai porți sau o bluză de care te-ai plictisit, nu ezita să postezi un anunț aici!

Cum stabilești prețul de vânzare

Atunci când te decizi să organizezi o vânzare haine second hand online, trebuie să știi dinainte cât valorează fiecare și în funcție de ce criterii să stabilești prețul. Iată câteva criterii importante:

  • În primul rând, marca produsului contează mult. Dacă piesa de îmbrăcăminte pe care vrei să o vinzi este de marcă, atunci prețul produsului va fi mai mare. În cazul în care haina nu este de firmă și se încadrează în categoria de haine vintage, prețul va fi diferit.
  • Utilitatea produsului influențează de asemenea prețul. Un produs care este utilizat mai rar, va avea un preț mai mic. Însă și acest aspect este interpretabil. De exemplu, un costum de motociclist va avea un preț mai mare, pe când o rochie de vară va avea un produs mai mic.
  • Calitatea produsului are efect direct asupra prețului. Micile defecte scad din preț și este recomandat să fie specificat defectul în anunț. În caz contrar, produsul va fi returnat și reputația de vânzător va fi afectată. Este indicat ca produsul să nu aibă defecte mari, altfel nu se va vinde.
  • Materialul este un alt criteriu important în stabilirea prețului produsului. Produsele din materiale precum pielea naturală sau inul vor fi mai scumpe. Încearcă să studiezi mai întâi piața de desfacere și prețurile concurenței!

Cum poți câștiga mai mulți clienți

Înainte de a vinde haine online este recomandat să ai schițat în mintea ta un plan de acțiune și de eficientizare a vânzărilor, mai ales în cazul în care ai disponibile spre vânzare mai multe articole de îmbrăcăminte. Indiferent dacă vinzi 1-2 articole sau dacă vinzi mai multe, este clar că trebuie să știi cum să îți promovezi produsele.

1

Studiază piața

Cunoaște-ți concurența și prețurile pe care le practică. Identifică produsele similare și încearcă să oferi un preț concurențial, care să te avantajeze. Încearcă să faci poze cât mai clare și dacă este posibil, să fie purtate de cineva, nu aruncate pe un pat sau o masă.

2

Promovează-te pe rețelele de social media

Promovează anunțul tău prin distribuirea link-ului acestuia către prietenii din lista ta. Ai mari șanse ca aceștia să redistribuie link-ul și anunțul să fie accesat de mai multe persoane care sunt potențiali clienți.

Află mai multe despre marketing digital social media!

3

Oferă sugestii ori de câte ori este posibil

De exemplu, dacă vinzi o cămașă, oferă drept sugestie o pereche de pantaloni care să se asorteze și pe care îi ai la vânzare. Uneori clienții cumpără mai mult de un singur produs dacă sunt convinși că e alegerea bună.

4

Investește în campanii promoționale dacă ai multe produse și îți permiți

Fie că e vorba de o promovare de o zi sau fie că e vorba de o promovare mai mare, studiază ce tip de campanii pot fi desfășurate de platforma pe care postezi anunțul. De regulă, majoritatea platformelor au disponibile contra cost oferte de promovare.

5

Fii atent/ă la feedback

Feedback-ul lăsat de clienți este cel care poate spori sau scădea gradul de credibilitate al clienților în produsele promovate de tine și în tine, în calitate de vânzător. Încearcă să fii echitabil/ă și să pui pe primul loc satisfacția clienților, pentru a vinde haine online cu succes. Un client mulțumit îți poate aduce încă cel puțin un nou client.

Concluzii

Piața de desfacere a produselor second hand ia amploare din ce în ce mai mult. În prezent, în mediul online poți vinde orice produs second hand vrei, de la cele mici (cum sunt costumele de baie) la cele de dimensiuni mari (cum sunt piesele de mobilier). Industria textilă a devenit o ramură din ce în ce mai abordată în comercializarea produselor uzate, cererea fiind pe măsură.

Exceptând beneficiile financiare de care poți avea parte în cazul vânzării hainelor vechi, vânzarea lor poate fi o oportunitatea de a reîmprospăta nu doar garderoba ci și rutina ta zilnică. Cu toții știm că achiziționarea unui lucru nou poate îmbunătăți considerabil buna dispoziție.

Dacă vrei să faci mai mult loc în dulapul tău, nu sta prea mult pe gânduri. Vinde haine online, câștigă bani în plus și schimbă-ți stilul cu haine noi!

blank

Gets Bet App: joacă oricând pe Android și iOS

Recent, a fost lansată Gets Bet app care oferă jucătorilor posibilitatea de…
Mirela - mai 18, 2022
blank

Ruletă și blackjack la Gets Bet Live, alături de dealeri reali

Să te joci live nu a fost niciodată mai ușor și distractiv!…
Mirela - mai 17, 2022
blank

Metode de plată pentru depunere și retragere Getsbet

Getsbet pune la dispoziția jucătorilor săi o gamă largă de metode de…
Mirela - mai 17, 2022