cum faci bani pe Facebook

Ghid complet despre cum faci bani pe Facebook

5/5 - (3 votes)
Mirela - septembrie 21, 2021

Facebook este una dintre cele mai populare rețele sociale din prezent și cu siguranță îți petreci zilnic câteva ore vizualizând conținut sau chiar creând conținut pentru contul de Facebook. Dar te-ai gândit că poți face bani din Facebook chiar de acasă? Ți-am pregătit în continuare un ghid util despre cum poți câștiga bani cu Facebook pentru un venit în plus sau poate chiar un venit stabil, dacă te gândești să faci din Facebook un loc de muncă stabil. Află de la FaciBaniOnline.ro cum faci bani pe Facebook și începe să folosești într-un mod mai util timpul petrecut pe social media!

Cine poate face bani din Facebook

cum castigi bani cu facebook in 2022

Oricine. O pagină Facebook este poate cea mai simplă metodă prin care oricine poate câștiga bani lucrând acasă pentru că ai nevoie doar de o comunitate care să te urmărească și să-ți aprecieze și să interacționeze cu conținutul tău, existând metode de a câștiga bani cu Facebook potrivite pentru orice vârstă. Poți alege a câștiga bani din Facebook prin promovarea unor produse sau servicii relaționate cu interesele tale, astfel încât să câștigi bani făcând ceva plăcut pentru tine.

Important este să poți transmite credibilitate urmăritorilor tăi și să creezi engagement constant cu aceștia, adică să-i menții activi și interesați de conținutul tău. Credibilitatea o poți transmite prin poza ta de profil sau dacă promovezi sau deții o afacere prin logo-ul acesteia, informațiile de contact, adresa, informațiile din secțiunea Despre și chiar un link către website-ul afacerii pe care o promovezi (dacă este cazul). Toate aceste detalii vor face ca pagina ta să fie reală.

De Reținut!
De asemenea, dacă vrei să știi cum să faci bani cu Facebook, nu uita să adaugi locația. Te va ajuta să atragi persoane din apropierea ta, acest lucru fiind important mai ales atunci când promovezi o afacere locală.

Modul în care îți creezi pagina de Facebook depinde foarte mult de modalitatea de a castiga bani cu Facebook. Poți să te limitezi la propriul profil sau poți face și o pagină specială de promovare Facebook pentru a delimita astfel partea profesională de cea personală. Și bineînțeles, îți poți promova noua pagină de afaceri prin intermediul contului deja existent de Facebook unde cel mai probabil deja ai numeroși prieteni și cunoștințe care te vor susține.

Cum faci bani pe Facebook: instrumente pentru promovare Facebook

În funcție de modalitatea prin care vrei să faci bani din Facebook, vei apela la pagini sau grupuri de Facebook, respectiv la Facebook Ads pentru a câștiga bani din reclame pe Facebook. Acestea sunt principalele 3 instrumente care te vor ajuta să faci bani din promovare pe Facebook și trebuie să știi ce instrument să alegi în funcție de modalitatea de a câștiga bani cu Facebook.

Bani din pagina de Facebook

Dacă te gândești cum poți face bani pe Facebook vânzând produse sau servicii, o pagină de Facebook este cea mai simplă idee. Postând regulat conținut de calitate, interesant și util pentru audiența ta, îți vei construi o comunitate care să-ți aprecieze conținutul și să aibă încredere în recomandările tale. Astfel, vei putea să faci promovare pe Facebook, având șanse reale ca produsele și serviciile promovate să fie achiziționate.

Bani din grupuri de Facebook

O altă modalitate la capitolul cum faci bani din Facebook este dată de grupurile de Facebook. Grupurile de Facebook se formează în jurul unui subiect de interes și tind să devină foarte numeroase, deci potențialul de a face bani din grupuri pe Facebook este destul de mare. Deși conținutul dintr-un grup este generat de toți utilizatorii admiși în grup, este nevoie de un administrator/ admin al grupului care să permită accesul în grup, să modereze comentariile și conținutul (dacă este cazul), să seteze un set de reguli general valabile pentru toți cei din grup, deci care să dețină controlul.

Fiind într-un astfel de grup, vei putea înțelege nevoile și așteptările comunității cu privire la subiectul în jurul căruia s-a format grupul, iar apoi poți posta în grup conținutul dorit. Și din moment ce tu ești administratorul grupului nu va trebui să aștepți pentru aprobarea conținutului, așa cum se întâmplă de obicei atunci când vrei să faci o promovare Facebook într-un grup în care ești doar membru.

De Reținut!
Deci pentru a face bani din grupuri pe Facebook, poți fi adminul unul grup sau te poți alătura unui grup deja existent unde vei promova diverse servicii sau produse (proprii sau alte afaceri), important fiind ca anunțurile postate în grupul respectiv să se încadreze în tematica grupului.

Cum faci bani bani din Facebook Ads

Dacă vrei să faci bani din reclame pe Facebook administrând o pagină, va trebui să știi cum funcționează acest instrument. Facebook Ads îți permite să promovezi o afacere în rândul unui public clar definit, după criterii precum vârstă, sex, locație sau interese și comportament sau să-ți creezi liste cu utilizatori interesați de afacerea ta pentru a le folosi pentru promovări ulterioare.

Facebook ads este folosit cel mai des atunci când vrei să înveți cum să faci bani din Facebook, dar poate fi folosit și dacă vrei să-ți promovezi propria afacere, să-ți promovezi pagina de Facebook sau dacă lucrezi ca freelancer în România și administrezi o pagină de Facebook.

Dacă te întrebi cum să faci bani din Facebook Ads, află că poți utiliza acest instrument pentru a-ți crește numărul de urmăritori, pentru a mări rata de engagement Facebook sau rata de reach Facebook, dar și pentru a pentru a vinde un produs / serviciu.

Instrumente de monetizare Facebook

Urmând o direcție mai specifică, există 4 modalități de monetizare Facebook pe care ar trebui să le cunoști și pe care le poți configura chiar din contul tău de Facebook:

 • Reclame in stream: poți câștiga bani din reclame pe Facebook dacă incluzi scurte reclame la începutul, la finalul sau chiar pe parcursul clipurilor tale video; această opțiune este perfectă pentru clipurile de lungă durată
 • Abonamente pentru fani: pagina ta poate fi finanțată lunar direct de către fani prin contribuții lunare setate de tine dacă realizezi un conținut exclusiv sau reduceri pentru fanii tăi; este o opțiune bună pentru paginile cu un număr mare de urmăritori activi (vei primi invitație dacă ești eligibil pentru a-ți configura contul pentru o astfel de monetizare)
 • Conținut de marcă: pentru colaborări cu diverse mărci, conținutul fiind influențat de colaboratori; paginile cu urmăritori loiali și activi sunt cele mai potrivite pentru acest tip de monetizare Facebook
 • Grupuri de abonați: dacă vrei să faci bani din grupuri pe Facebook ca administrator poți apela la abonamente care să le ofere beneficii exclusive membrilor grupului; bineînțeles, este o modalitate bună în materie de cum câștigi bani cu Facebook dacă administrezi un grup cu o comunitate activă și loială.

Cum faci bani pe facebook: Top 12 cele mai bune metode

Am văzut care sunt cele 4 modalități de monetizare Facebook, însă există numeroase metode concrete prin care poți învăța cum să faci bani cu Facebook, unele simple, care nu necesită documentare suplimentară sau alte cunoștinșe, dar și altele care implică puțin mai mult efort, dar și câștiguri pe măsură. Descoperă în continuare cele mai utilizate metode despre cum câștigi bani din Facebook!

#1. Vinde lucruri în Facebook Marketplace sau în grupuri de vânzări

Atunci când te gândești cum să faci bani din Facebook, probabil primul lucru care îți vine în minte este să vinzi lucruri pe această platformă. Într-adevăr, este cel mai simplu mod și poți posta lucrurile pe care vrei să le vinzi chiar pe propriul cont de Facebook, dar pentru o eficiență mai mare a postărilor tale îți recomandăm Marketplace Facebook și grupurile de vânzare-cumpărare în care te poți înscrie gratuit.

Marketplace Facebook este acel loc cu anunțuri de vânzări din apropierea ta, unde poți filtra anunțurile în funcție de distanță sau preț și unde vei găsi diverse categorii pentru a căuta lucrul de care ești interesat. De asemenea, acesta este locul unde poți publica un anunț gratuit cu ceea ce vrei să vinzi.

Apasă butonul Vinde, alege tipul de anunț pe care vrei să-l faci (Articole/ Vehicule/ Locuințe de vânzare sau de închiriat/ Joburi), iar apoi completează o serie de informații precum: titlu, preț, categorie, starea produsului și o descriere a produsului promovat.

De asemenea, poți adăuga fotografii ale produsului din mai multe unghiuri pentru a oferi utilizatorilor cât mai multe detalii despre produs și a-i face să te contacteze. În final, poți selecta anumite opțiuni pentru listare, cum ar fi să nu afișezi anunțul pentru prieteni, să listezi în mai multe locuri sau să lași comentariile active. În doar câteva minute anunțul tău poate fi publicat.

De Reținut!
Grupurile de vânzări sunt de asemenea o opțiune bună dacă vrei să știi cum să faci bani din Facebook pentru că plasezi un produs exact într-un loc unde persoanele pot căuta respectivul produs. Postarea produsului respectiv pe pagina mea de Facebook nu cred că m-ar ajuta foarte mult, dar cu siguranță aș putea să fac bani din grupuri pe Facebook, postând anunțul potrivit în grupul potrivit.

Dacă te interesează cum să faci bani cu Facebook în acest mod, iată lucrurile pe care nu le poți vinde pe Facebook:

 • Alcool
 • Tutun
 • Droguri ilegale
 • Arme de foc
 • Animale
 • Produse de jocuri de noroc cu bani reali
 • Anumite produse medicale

#2. Administrează o pagină de Facebook

Dacă vrei să faci bani din reclame pe Facebook, trebuie să știi că ai două opțiuni: fie faci reclame pentru propria afacere, deci pentru propria pagină, fie pentru pagina de Facebook a altei afaceri, la care vei primi rol de administrator, deci va trebui să știi cum să faci bani cu Facebook Ads.

Dacă vrei să știi cum faci bani din Facebook Ads, află că poți face reclame care să atragă mai mulți utilizatori pe pagina ta de Facebook (recomandat dacă vrei să-ți mărești comunitatea de pe Facebook pentru a face alt tip de promovare pe Facebook) sau poți crea reclame pentru pagina altei afaceri, fiind practic plătit pentru a administra pagina respectivă.

Printre obiectivele tale se vor număra generarea unui engagement Facebook constant pe pagină și a unui reach Facebook ridicat. Engagement-ul se referă la fiecare acțiune pe care utilizatorii o fac pe o pagină de Facebook și interacțiunea cu postările de pe pagina respectivă, iar reach-ul se referă la numărul de utilizatori Facebook care au intrat în contact cu pagina pe care vrei să o promovezi.

Poți căuta un administrator pagina facebook job pe grupuri de Facebook sau diverse platforme de căutare job, iar veniturile tale depind de numărul de ore lucrate, dar și de experiența pe care o ai în domeniu. Există numeroase joburi Facebook, iar administrator pagina Facebook job este poate cel mai simplu dintre toate, iar marele avantaj este că poți lucra direct de acasă.

Apoi, pe măsură ce câștigi experiență și înveți cum să faci bani pe Facebook, poți aplica pentru alte joburi pe Facebook, după cum vei observa în cele ce urmează.

#3. Administrează un grup pe Facebook sau alătură-te unuia

Chiar dacă nu vei câștiga foarte mulți bani din grupuri pe Facebook, cel puțin nu la început, poți să iei în calcul această posibilitate. Dacă ai o pasiune, un subiect sau domeniu de interes îți poți crea grupul în jurul acelei idei și odată formată o comunitate, vei avea o audiență căreia să îi transmiți reclame sub formă de soluții la problemele lor. Reclamele pentru servicii și produse într-un grup vor avea succes doar dacă răspund nevoilor acestora și sunt în strânsă legătură cu tematica grupului.

Dacă nu vrei să fii responsabil pentru administrarea unui grup, poți doar să fii membru într-un grup deja existent, ținând cont și în acest caz că poți face reclame doar dacă sunt de interes pentru audiența respectivă. De fapt, doar așa vor fi aprobate de administratorul paginii și vei putea câștiga bani din reclame pe Facebook.

#4. Devino influencer Facebook

O altă metodă eficientă de cum câștigi bani pe Facebook este să promovezi conținut sponsorizat, iar pentru ca o afacere să-ți sponsorizeze conținutul va trebui să devii influencer Facebook. Dacă pagina mea de Facebook are un număr semnificativ de urmăritori, deci o audiență mare, iar conținutul pe care îl postez regulat pe pagină poate fi asociat cu un brand, o afacere, pot stabili un parteneriat plătit pentru a deveni influencer Facebook pentru respectivul brand sau respectiva afacere.

Bineînțeles, nu este ușor să semnezi un astfel de parteneriat, mai ales cu branduri cunoscute, dar poți începe cu afaceri locale, afaceri mici, iar apoi, având în portofoliu câteva proiecte, poți câștiga bani pe Facebook printr-o sponsorizare de la un brand mai cunoscut, iar câștigurile vor fi pe măsură.

Află mai multe despre cum să devii influencer!

#5. Fă bani din live pe Facebook

Opțiunea de a face live pe Facebook este tot mai des utilizată și poate te întrebi dacă poți să faci bani din live pe Facebook. În prezent, există această posibilitatea, dar nu pentru toți utilizatorii, după cum vei observa în continuare. O primă modalitate ar fi să apelezi la monetizare Facebook prin funcția de Stele pe care platforma o pune la dispoziția utilizatorilor pentru a câștiga bani din conținutul lor audio și video.

Cei care urmăresc conținutul tău audio-video pot achiziționa stele pe care să ți le trimită în direct dacă ai această opțiune activată. Poți primi 0.01 USD pentru fiecare stea primită, însă această funcție nu este încă disponibilă în România. Facebook anunță totuși că va face această funcție disponibilă în mai multe țări. Rămâne dee văzut dacă România se va număra prin aceste țări.

De asemenea, există programul de bonusuri pentru creare de clipuri video în direct. În acest program vei fi invitat de Facebook dacă îndeplinești condițiile din politica de monetizare Facebook pentru parteneri și conținut și criteriile de perfomanță lunară pentru fiecare bonus. Spre exemplu, pentru o transmisiune de 10 ore se acordă un bonus de performanță de 500 USD.

Bineînțeles, există posibilitatea să faci bani din live pe Facebook dacă ești influencer spre exemplu și alegi live-ul ca metodă de promovare online a anumitor produse sau servicii, mai exact vei fi plătit de partenerul cu care colaborezi pentru a face live-ul respectiv. După cum bine observi, există numeroase posibilități să poți câștiga bani din Facebook, iar unele pot fi combinate pentru o eficiență mai mare.

#6. Fă bani din vizualizări pe Facebook

Te întrebi cum câștigi bani cu Facebook? Dacă ai deja o pagină pe care postezi constant videoclipuri care au destul de multe vizualizări, poți lua în considerare posibilitatea de a face bani din vizualizări pe Facebook. Ar trebui să ai peste 10.000 vizualizări pentru a te gândi la monetizare Facebook și, după cum am mai arătat, ai la dispoziție 4 modalități de monetizare a conținului: reclame in stream, abonamente pentru fani, conținut de marcă și grupuri de abonați.

Dacă ești interesat de cum poți face bani din vizualizări pe Facebook, configurarea contului tău pentru reclame in stream este cea mai potrivită. Poți verifica eligibilitatea pentru această formă de monetizare din contul tău de Facebook.

#7. Devino afiliat pentru companii

Dacă vrei să știi cum faci bani din Facebook, afilierea este cu siguranță o idee bună ce merită să fie luată în calcul. Există multe programe de afiliere în care te poți înscrie gratuit și nu există o limită de companii cu care te poți afilia, ceea ce înseamnă că poți câștiga destui de mulți bani din marketing afiliat. Deci, îți poți crea mai multe pagini în care să promovezi anunțuri relevante pentru audiența fiecărei pagini și vei primi un comision de fiecare dată când compania la care te-ai afiliat face o vânzare în urma anunțului făcut de tine.

Ideea afilierii este că tu vei fi plătit cu un anumit comision de fiecare dată când o persoană achiziționează un produs/serviciu al unui partener la care te-ai afiliat. Pentru ca anunțurile tale să fie eficiente și să știi cum poți face bani pe Facebook, trebuie să ai o audiență destul de numeroasă pe pagina pe care faci promovarea și să postezi constant și alte informații utile pentru a câștiga încrederea urmăritorilor tăi.

Pe același principiu se merge și dacă vrei să știi cum faci bani din Instagram sau din alte platforme de social media.

#8. Adaugă pauze publicitare în conținutul tău video

Dacă vrei să afli cum să faci bani pe Facebook, îți place să faci conținut video și ai o pagină de Facebook unde publici conținut video de cel puțin 3 minute, poți opta pentru pauzele publicitare (ad breaks) în conținutul tău, primind astfel bani pentru reclamele pe care permiți să fie rulate în conținutul tău propriu.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a face acest tip de reclame sunt: să deții o pagină de Facebook (pagină, nu profil) cu cel puțin 10.000 urmăritori și în care să ai 30.000 vizualizări într-un minut. În comparație, alte platforme de conținut video nu au aceste cerințe minime, deci dacă vrei să câștigi bani din Tik Tok, de exemplu, este ceva mai simplu.

#9. Vinde-ți pagina

Chiar dacă vânzarea unei pagini de Facebook este împotriva termenilor și condițiilor utilizării platformei Facebook, această practică este destul de cunoscută. Construirea unei audiențe numeroase pentru o pagină de Facebook nu este o sarcină ușoară, implică mult efort, timp și resurse financiare, motiv pentru care, dacă aș decide să-mi deschid o altă afacere, iar pagina mea de Facebook nu mi-ar mai fi utilă, aș dori să fac bani pe Facebook din vânzarea paginii respective, în loc să renunț la ea.

De Reținut!
Vânzarea unei pagini implică anumite riscuri, inclusiv închiderea paginii, dar există o serie de sfaturi pe care le poți găsi online pentru a limita riscurile atunci când vrei să-ți vinzi o pagină.

#10. Participă la concursuri

Există și modalități mult mai simple în materie de cum faci bani cu Facebook. Această platformă oferă nu doar multiple posibilități de lucru, dar și diverse oportunități de a câștiga vouchere, intrări gratis la concerte sau la alte evenimente și multe alte premii participând la concursurile pe care companiile le desfășoară periodic.

Participarea la astfel de concursuri este gratuită și trebuie doar să îndeplinești anumite cerințe simple, precum aprecierea paginii sau distribuirea postării pe profilul tău public. Există chiar grupuri de Facebook în care sunt postate doar concursuri pentru a putea participa la cât mai multe. Deci, pot nu doar să fac bani pe Facebook, dar și să câștig diverse premii.

Dacă te întrebi în ce măsură Facebook dă bani pentru share, trebuie să știi că nu există această posibilitate, însă este posibil ca share-ul să fie una dintre regulile de participare în concursuri care ulteriori îți oferă niște avantaje materiale, pe care le-am menționat anterior. Totuși, putem spune ca Facebook dă bani pentru share în sensul că atunci când îți distribui articolul de pe blog sau clipul de pe Youtube pe o pagină sau în grupuri de Facebook, succes acelui conținut este mai mare.

Vezi și cum faci bani pe Youtube!

#11. Aplică pentru un Facebook moderator job

Poți câștiga bani din Facebook și dacă alegi un job de moderator Facebook. Tot ce va trebui să faci este să moderezi comentariile primite pe o pagină de Facebook pe care vei primi înainte rol de editor sau administrator. Moderarea comentariilor se referă la monitorizarea comentariilor de pe pagină și blocarea sau limitarea accesului pe pagină celor care folosesc un limbaj nepotrivit.

De asemenea, înseamnă ascunderea și ștergerea unor comentarii inadecvate. Prin limbaj nepotrivit sau inadecvat nu ne referim la comentarii negative asupra organizației, ci la cuvinte obscene sau alt conținut asemănător. Facebook moderator job este un bun început dacă vrei să înveți cum să faci bani pe Facebook.

#12. Devino Social Media Manager / Expert

Dacă ești interesat de cu câștigi bani din Facebook, află că există numeroase joburi pe Facebook pe care le poți face de acasă, ca freelancer, iar cel mai bine plătit este cel de Social Media Manager/ Expert, job care presupune deținerea unui set de abilități despre mecanismul acestei platforme. O platformă unde poți găsi un astfel de job este Fiverr România.

Social Media Manager sau Expert este persoana care gândește strategia unei pagini, face planuri editoriale, setează și analizează constant campaniile, dar și interpretează datele obținute din campanii pentru a atrage cât mai multe rezultate pozitive paginii. În funcție de abilitățile pe care le deții, poți câștiga bani cu Facebook ca entry level sau ca expert la birou sau poți căuta oportunități pe platforme de freelancing pentru a lucra de acasă.

Cât se câștigă din Facebook

Ar fi imposibil să spunem cât se câștigă din Facebook în mod exact. Câștigul depinde de tipul de promovare ales (modalitățile de monetizare Facebook), de modul în care lucrezi (job cu normă întreagă, jumătate de normă sau freelancer) Totuși, dacă ești interesat cât câștigi din Facebook, te poți aștepta la un salariu între 2500 Ron și 5.600 RON pentru un job full time în calitate de specialist în social media marketing. Bineînțeles, salariul diferă de programul tău și de experiență.

Dacă ești interesat de cum se fac bani pe Facebook din afiliere și încerci această variantă, venitul va depinde de partenerul la care te-ai afiliat, de comisionul oferit de acesta pentru fiecare conversie și bineînțeles de potențialul tău de a face conversii pe Facebook.

Dacă deții o afacere și vrei să faci bani din reclame pe Facebook, conversiile tale vor fi influențate de elemente ce țin de campania propriu zisă, de la textul și imaginea folosită, la targetare și bugetul investit în campanie.

Concluzii

Platforma Facebook, tot mai utilizată în ultimul timp, a deschis numeroase oportunități de joburi part-time sau full-time, de la birou sau de acasă. Majoritatea petrecem cel puțin două ore zilnic pe această rețea socială și dacă te regăsești și tu, ar trebui să înveți cum câștigi bani cu Facebook făcând reclame, promovând anunțuri, administrând o pagină sau un grup de Facebook, devenind afiliat pentru o companie sau mai multe și chiar influencer Facebook pentru branduri cunoscute sau mai puțin cunoscute.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi atunci când îți spui vreau să fac bani pe Facebook, trebuie să fii conștient că primul și cel mai important pas este crearea unei audiențe numeroase și fidele care să-ți aprecieze conținutul și către care poți direcționa anunțuri și reclame care să se transforme în reale conversii. Cu cât audiența ta este mai mare și creează mai mult engagement, cu atât șansele ca reclamele tale să fie eficiente și să-ți aducă venituri sunt mai mari.

Acum că ai învățat cum se fac bani pe Facebook, alege modalitatea care ți se potrivește și bucură-te de un venit în plus! Iar dacă cunoștințele tale în materie de cum faci bani cu Facebook Ads sunt avansate, optează pentru un job în domeniu!

blank

Gets Bet App: joacă oricând pe Android și iOS

Recent, a fost lansată Gets Bet app care oferă jucătorilor posibilitatea de…
Mirela - mai 18, 2022
blank

Ruletă și blackjack la Gets Bet Live, alături de dealeri reali

Să te joci live nu a fost niciodată mai ușor și distractiv!…
Mirela - mai 17, 2022
blank

Metode de plată pentru depunere și retragere Getsbet

Getsbet pune la dispoziția jucătorilor săi o gamă largă de metode de…
Mirela - mai 17, 2022