idei de vânzări online

Cum să vinzi online ➜ idei despre ce să vinzi online

5/5 - (1 vote)

Internetul oferă foarte multe posibilități de a face bani online într-un mod simplu. Una dintre cel mai des întâlnite metode este din vânzări online. În această categorie vei afla tot ce trebuie să știi despre cum să vinzi online și ce poți vinde pe internet.

Deși poate părea destul de greu, fie că dorești să începi cu publicare de anunțuri gratuite, administrare de site de vânzări online, dropshipping, etc, vei vedea că, pe măsură ce trece timpul, vei căpăta experiență, iar lucrurile vor deveni din ce în ce mai ușoare. Desigur, pentru ca succesul să fie garantat, pentru ”rețetă” ai nevoie și de spirit antreprenorial.

Ce vei găsi în categoria Vânzări online

Te întrebi ce, cum, unde și ce să vinzi online? Articolele de mai jos îți vor oferi informațiile necesare pentru a începe să câștigi bani din vânzarea lucrurilor pe diverse platforme online. Descoperă toate metodele prin care poți vinde online și câștigă bani în plus!

cum vinzi pe ebay
Tudor Valentin - august 25, 2022

Cum vinzi pe Ebay rapid și în siguranță în 2022

Dacă te numeri printre persoanele care au nenumărate articole vestimentare sau alte…
ghid despre cum să vinzi pe olx în 2022
Mirela - august 9, 2022

Cum să vinzi pe OLX mai mult în cel mai scurt timp

Cu toții am pus cel puțin o dată un anunț pe OLX…
bani din airbnb
Mirela - iulie 18, 2022

Cum și cât câștigi din Airbnb în 2022

Pentru că a venit sezonul vacanțelor și concediilor, te-ai întrebat cât câștigi…
Ce poți vinde pe Amazon FBA România
Mirela - iulie 13, 2022

Cum poți vinde pe Amazon în 2022

O bună oportunitate de a genera venituri în afara celor care provin…
cum poți vinde pe Etsy din România
Mirela - iulie 12, 2022

Cum vinzi pe Etsy din România și ce taxe sunt percepute

Platformele de comerț electronic au luat amploare destul de mult în ultimii…
cum se face un site web gratis
Mirela - martie 29, 2022

Cum se face un site: platforme gratis pentru crearea site-ului tău

Dacă ești antreprenor, este de neconceput să nu ai un site al…
unde pot vinde haine online
Mirela - ianuarie 28, 2022

Cum și unde poți vinde haine online în 2022

Am prea multe haine și vreau să le vând! Dacă îți sună…
cum poți vinde pe eMAG Marketplace
Mirela - ianuarie 28, 2022

Vinde pe eMag: Modalități și comision eMag Marketplace 2022

Faptul că poți vinde pe eMag Marketplace aproape orice dorești este un…
lucruri handmade care se vând bine pe piața din România
Mirela - ianuarie 5, 2022

Lucruri handmade care se vând bine și cum le pui în vânzare

Nișa de lucruri handmade de vânzare este în continuă creștere datorită unicității…
cum să vinzi pe La Jumate în 2022
Mirela - noiembrie 7, 2021

Cum vinzi pe La Jumate: cum adaugi anunț și alte sfaturi utile

Indiferent dacă vrei să îți vinzi mașina, casa sau doar o piesă…
ghid despre cum vând pe okazii în 2022
Mirela - noiembrie 6, 2021

Cum vând pe okazii: ghidul începătorilor (2022)

Lansat în 2000, site-ul Okazii.ro a devenit cel mai mare marketplace din…

Unde poți vinde online

Sunt multe moduri de a face bani de acasă, iar printre cele mai comune se numără vânzările online. Poți începe cu anunțuri gratuite pe grupuri de Facebook sau pe o platformă vânzări online precum OLX. Dar poți crește nivelul de investiție în timp și bani cu crearea unui site vânzări online.

Oricum, așa cum vei vedea mai departe, sunt multe afaceri online de vânzare, fiecare având anumite avantaje. Desigur, depinde ce cauți și cât de mult vrei să investești în această activitate.

În continuare, îți prezentăm cele mai eficiente metode pentru a vinde online, de la cele mai simple la cele care implică puțin mai mult efort.

Iată unde poți vinde online:

 1. Grupuri de Facebook
 2. Facebook Marketplace
 3. Platforme de vânzări online
 4. eMAG
 5. Amazon
 6. Etsy 
 7. Propriul site de vânzări

#1: Anunțuri gratuite pe grupuri de Facebook

Cea mai simplă metodă este să vinzi online pe grupuri de Facebook cu anunțuri gratuite. Nu poate fi considerată neapărat o afacere de sine stătătoare, ci mai degrabă o ocupație de weekend.

Există multe grupuri în care poți face promovare pe Facebook, precum Anunțuri România sau Anunțuri Gratuite România – Cumpără, vinde, schimbă. Acestea sunt grupurile mai generale.

Pentru a învăța cum să vinzi pe internet mai eficient, poți căuta și acele grupuri nișate în care se caută produsele tale sau cele din orașul tău. Este bine să postezi pe mai multe grupuri de profil pentru a avea mai mult succes.

Sunt extrem de utile și anunțurile de genul „Vând și cumpăr” pentru a achiziționa alte produse sau pentru a schimba cu altele. Față de OLX și alte platforme cu anunțuri gratuite, rețeaua de socializare oferă o cale mai bună de comunicare.

#2: Vinde online pe Facebook Marketplace

Rețeaua de socializare și-a dezvoltat în ultimul timp secțiunea numită ”Marketplace”, care facilitează vânzarea și comunicarea dintre vânzători și cumpărători. Este o metodă simplă care funcționează precum un OLX anunț și respectă aceleași reguli ca orice alt anunț, dar îl poți posta mult mai rapid decât pe o astfel de platformă.

Cum faci bani din anunțuri anunțuri gratuite pe Facebook

Vânzarea online a diferitelor produse pe care le ai în casă și de care nu mai ai nevoie îți aduc un venit suplimentar. Totuși, nu poate fi unul consistent sau unul care să îți aducă un venit stabil, însă, în funcție de ”marfa” ta, poți recupera niște investiții mai vechi.

Pentru un venit mai stabil, poți cumpăra unele obiecte pe care apoi să le vinzi la un preț un pic mai mare. Nu este o activitate tocmai ușoară și necesită destul de multă muncă. Este nevoie de investiție – să achiziționezi acele produse, de postare anunțuri gratuite pe grupurile de vânzări online, de comunicare cu oamenii și de trimitere a coletelor.

Depinde totuși de cât de mult vrei să vinzi. Dacă sunt doar câteva produse pe săptămână, nu ar trebui să fie nimic foarte complicat. Poți câștiga de la câteva sute de lei pe lună, la câteva mii, în funcție de nivelul tău de implicare în vânzarea prin anunțuri gratuite.

De asemenea, este recomandabil să interacționezi cu potențialii cumpărători. Se poate ca unii utilizatori să pună întrebări despre produs, iar răspunsul rapid îl poate transforma în cumpărător. De fapt, respectă regulile ca la anunțurile de pe platformele de vânzări online, pentru că în esență, anunțurile de pe grupurile de Facebook cu anunțuri gratuite funcționează după aceleași principii.

#3: Vânzări online pe o platformă vânzări online

Această metodă de vânzări online este asemănătoare celei prezentate mai sus. Poți pune anunțuri gratuite pe o platformă vânzări online, precum OLX, Okazii și La Jumate, și apoi le poți distribui și pe grupurile de Facebook. Chiar și fără ajutorul acestor grupuri, aceste platforme sunt foarte cunoscute, în special OLX care este și cea mai actualizată platformă din punct de vedere al experienței pe site.

Utilizarea platformei este extrem de simplă și intuitivă. Trebuie să-ți deschizi un cont și să publici un anunț OLX. Acesta trebuie introdus în categoria lui, și vei vedea că ai de unde să alegi când vine vorba de categorii pe OLX.
Există însă un mare avantaj la vânzări online prin OLX, în afara faptului că este o platformă foarte cunoscută.

Livrarea se face ușor, prin partenerii OLX, Poșta Română și Fan Courier.

Astfel, procesul de livrare prin platforma vânzări online va fi simplificat, iar în afară de acesta, OLX oferă o sumedenie de instrumente care să îți facă viața mai ușoară. Ne referim aici și la tutoriale pentru ca aceste anunțuri gratuite să arate bine și să fie cât mai atractive pentru potențialii cumpărători.

Află mai multe despre cum vinzi pe OLX aici!

Vezi cum vinzi pe La Jumate aici!

Vezi cum vinzi pe Okazii aici!

Cum să vinzi online pe platforme de vânzare online

În afară de OLX, există mai multe platforme unde poți pune anunțuri gratuite. Poți încerca una sau mai multe dintre următoarele platforme de vânzare online: Info-Max, Publi24, Okazii, Roanunț și Lajumate. Ne referim aici la platformele de anunțuri gratuite generaliste și nu cele de nișă, care se pot referi la imobiliare, joburi sau diferite servicii.

Platformele mai oferă și posibilitatea de promovare a anunțurilor. Vei da niște bani pentru ca anunțul tău să fie mereu primul.

Folosirea acestor platforme de anunțuri gratuite este simplă și nu trebuie decât să ai un cont deschis pe platformă. Înregistrarea este simplă și include introducerea câtorva date și detaliile contului tău de utilizator. Este indicat să creezi și o adresă de e-mail specială pentru vânzări online pentru a nu aglomera adresa personală cu mesaje de la cumpărători.

Scrierea unui anunț este și ea simplă, iar fiecare platformă te va îndruma, pas cu pas, către publicarea unui anunț gratuit. Trebuie totuși să urmezi câțiva pași pentru a garanta succesul și pentru a deveni un vânzător care face profit.

În esență, trebuie să știi la ce se uită potențialul client și pe baza căror criterii acesta va deveni cumpărător.

 • Prețuri bune: primul criteriu, care devine de obicei și eliminatoriu, este prețul. Dacă pui un preț prea mare, riști să rămâi cu produsul și să nu faci niciun profit. Desigur, un preț prea mic, doar de dragul de a vinde ceva nu este recomandabil, pentru că, până la urmă, ideea este să ieși pe plus.
 • Multe fotografii de calitate: se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte, iar acest lucru este adevărat și la anunțurile pentru vânzări produse online. Fotografiile multe și clare asupra produsului va convinge clientul atât de seriozitatea vânzătorului, cât și de calitatea produsului respectiv. Produsul trebuie fotografiat din cât mai multe unghiuri posibile, pentru ca oamenii să aibă o imagine cât mai exactă a ceea ce urmează să cumpere.
 • Titlu atractiv: nu ajunge să pui un titlu de genul „Vând telefon” sau „Vând ceas” pentru vânzări online bune. Vei găsi sute de astfel de anunțuri gratuite cu același nume, iar tu vrei ca anunțul tău să iasă în evidență. Poți pune câteva detalii scurte despre produs și trimite un pont către prețul mic al produsului.
 • Descriere în detaliu a produsului: imaginile și titlul nu ajung pentru promovarea unui produs. Este nevoie și de unele specificații, precum anul de fabricație, gradul de uzură (dacă este cazul) și detaliile specifice fiecărui produs. Spre exemplu, dacă vinzi haine, trebuie să spui mărimea, materialul/materialele din care sunt fabricate. Forma în care sunt scrise acestea este și ea importantă. Aceste anunțuri gratuite pentru vânzări online trebuie să poată fi citite ușor, de aceea sunt recomandate paragrafele și liniuțele. Scrierea corectă din punct de vedere gramatical este și ea atractivă. Pune semnele de punctuație necesare și evită scrierea cuvintelor cu majusculă (în caps lock).
 • Dă dovadă de seriozitate: răspunde rapid și oferă lămuriri în timp util potențialilor clienți. Astfel, aceștia vor ști că ești serios și că îți faci treaba bine. De asemenea, mai poți câștiga încrederea cumpărătorilor dacă adaugi și o fotografie cu tine la profil. Astfel, vei putea fi mai transparent, deci o persoană de încredere pentru vânzări online.

Sfaturile de mai sus sunt aplicabile oricărui domeniu în care vrei să activezi. Spre exemplu, dacă vrei să închiriezi un spațiu prin platforma Airbnb, ține cont de aceste sfaturi și vei vedea că anunțurile tale vor fi eficiente.

Vezi cât câștigi din Airbnb!

În ceea ce privește partea fizică, ai nevoie de un laptop, desktop și/sau telefon mobil conectat la internet, de unde poți accesa rapid platforma sau platformele pe care ai anunțurile. Indicat ar fi și un spațiu de depozitare, care poate fi și un colț al camerei tale dedicat pentru această activitate. Să ții produsele de vândut într-un loc este un semn de bună organizare.

De asemenea, este recomandabil să ții și un registru de achiziții și vânzări de produse pentru a ține evidența. Este ideală și ținerea unei evidențe de anunțuri gratuite publicate pe site-uri și Facebook pentru a cunoaște care aduc cei mai mulți clienți.

#4: Cum să vinzi online pe eMAG

Poți vinde și prin eMag Marketplace, unde sigur vei avea multă expunere. Platforma vânzări online eMAG îți este cu siguranță cunoscută, deci știi și potențialul pe care îl are această platformă pentru a genera vânzări online. Cu eMag vânzări online, pașii sunt foarte simpli și soluția te poate ajuta să te lansezi în afacere.

Reputația construită de-a lungul anilor, gama variată de produse din diverse categorii, prețurile accesibile și furnizorii renumiți sunt unele dintre motivele pentru care eMAG are atât de mult succes și pentru care tu ar trebui să iei în considerare această platformă pentru a vinde online.

Vezi cum devii eMAG seller!

#5: Cum să vinzi online pe Amazon

O altă platformă de vânzări online cu foarte mult potențial este Amazon unde poți vinde diverse produse, de la cărți la obiecte electronice și electrocasnice. Poți vinde online atât ca firmă, cât și ca persoană fizică autorizată, important fiind să ai o formă legală de desfășurare a activităților economice independente.

Pentru mai multe detalii despre cum vând online pe Amazon, citește ghidul nostru complet despre cum devii Amazon seller!

#6. Cum să vinzi online pe Etsy

Deși este o platformă mai nișată pentru că se adresează celor care doresc să vândă produse lucrate manual sau de artizanat, Etsy trebuie menționat pentru că este una dintre cele mai populare platforme dedicate acestei nișe.

Deci, dacă te ocupi de confecționarea lucrurilor manuale, de la bijuterii la obiecte vintage și chiar kituri de artizanat, aici este locul unde vei găsi publicul principal interesat de produsele tale.

La fel ca orice altă platformă de vânzări, aceasta presupune înregistrarea și listarea produselor, adăugând toate detaliile necesare unei vânzări online cât mai rapide, cum ar fi pozele, descrierea fiecărui produs, etichetele fiecărui produs, mărimea și cantitatea sau taxa de transport.

Mulți încă se întreabă dacă poți vinde pe Etsy din România, iar răspunsul este afirmativ. Mai multe detalii despre cum poți vinde cu succes găsești în articolul din link.

#7. Creează un site de vânzări online

Acum trecem la o metodă mai complicată despre cum să vinzi pe internet, dar, zicem noi, mai sigură și care aduce un venit mai stabil. Crearea propriului magazin online înseamnă deja o afacere cu o investiție mai serioasă în timp și bani decât niște anunțuri gratuite. Trebuie de asemenea puțină muncă și pentru promovare.

Din fericire, există multe platforme unde procesul de creare site vânzări online este simplu. Nu trebuie să ai experiență în IT sau web design, ci doar puțină pricepere în aranjarea site-ului. Dacă ai avut vreodată un blog, procesul este aproximativ același, doar că în loc de articole, adaugi produse. De fapt, pe WordPress, poți crea și un site pentru vânzări online.

Până la urmă, tot ce trebuie să faci este să creezi un brand cu magazinul tău de vânzări online, iar acest lucru se poate face și prin postarea de anunțuri gratuite pe diferite grupuri de Facebook pentru a-l populariza. După cum vezi, o metodă dintre cele menționate nu trebuie să o excludă pe alta.

Mulți se întreabă, desigur, cât costă un site de vânzări online. Platformele au la dispoziție diferite prețuri, în funcție de pachetul ales. Spre exemplu, Shopmania, o platformă de eCommerce cunoscută în România oferă patru pachete, de la gratuit, la aproximativ 300 de lei pe lună.

Citește mai mult despre creare site gratuit!

Facilitățile și funcționalitățile site-ului diferă și cu cât investești mai mult, cu atât site-ul tău de vânzări online îți va aduce mai mulți bani. Sfatul nostru este să încerci mai întâi variantele gratuite ale acestor platforme, iar mai apoi, în funcție de necesitățile viitoare și de succesul afacerii, poți să iei în considerare și varianta plătită.

Totodată, poți cumpăra un site gata făcut. Dă o căutare în Google cu „vând magazin” și suntem siguri că îți vor apărea rezultate mulțumitoare.

Cum faci bani din site-uri?

Răspunsul la această întrebare este unul foarte complex și necesită ceva muncă din partea ta. Odată ce ai căpătat ceva experiență, poți câștiga bani online suficient cât să trăiești bine.

Dacă metoda de anunțuri gratuite era mai mult de amatori și de o ocupație în timpul liber, crearea unui magazin pentru vânzări online este deja ceva mult mai serios. De aceea, necesită investiție din partea ta și dezvoltarea unor aptitudini. Mai departe, vom schița câteva direcții generale pentru a te pune în temă.

Cum să vinzi online: 3 aspecte de care să ții cont

1. Vezi ce se vinde cel mai bine online și decide ce produse vrei să vinzi

Primul aspect pentru a învăța cum să vinzi online se referă la tipul/tipurile de produse pe care vrei să le vinzi. Acest lucru trebuie să fie cât mai clar cu putință încă de la început pentru a avea succesul pe care îl dorești. Însă vei decide ce vrei să vinzi abia după ce faci o mică cercetare și vezi ce se vinde bine online.

De obicei, nu merge să vinzi orice, iar magazinul tău trebuie să aibă o identitate centrată în jurul produselor. Trebuie să faci puțină cercetare de piață pentru a vedea ce se vinde bine online pe nișa ta. După ce ai hotărât ce vrei să vinzi, trebuie să analizezi cât de viabilă este ideea.

Unele lucruri nu se cumpără atât de mult, iar altele se pot cumpăra doar în anumite perioade. Spre exemplu, nu este fezabil să-ți faci un magazin cu decorații de Crăciun, dar este o idee destul de bună să-ți creezi un magazin de decorațiuni care să aibă oferte și produse speciale în perioada sărbătorilor de iarnă.

Mai jos în această pagină vom vorbi și despre ce să vinzi pe internet pentru a avea succes.

2. Cercetează concurența și învață cum să vinzi online din ceea ce face deja concurența

De asemenea, trebuie să ai în considerare și concurența sau cât de saturată este piața cu anumite produse. Se poate să nu mai fie loc pe piață și pentru tine.

Altfel spus, ca să ai vânzări online de succes, trebuie să găsești o nișă în care să aduci o valoare. Trebuie să vii cu o rezolvare la problemele oamenilor. De aceea, este nevoie să stabilești și profilul clientului căruia te adresezi.

Trebuie să analizezi concurența nu doar pentru a găsi o idee de afacere care să prindă bine, ci și pentru a vedea modul prin care concurența ajunge la public, metodele de promovare, serviciile și produsele oferite.

Deci. dacă îți spui vreau să vând online, fii foarte atent la concurență! Concurența te învață ce poți vinde pe internet care să aibă succes la public (gândește-te spre exemplu la secțiunea Best Sellers a unui magazine online) și practicile care funcționează în industria în care vrei să te lansezi.

3. Concepe un plan de afacere înainte de a vinde online

Nu poți să investești în ceva fără un plan. De aceea, sunt importante următoarele pentru vânzări online de succes:
• Trebuie să întocmești bugetul lunar și anual. Aceasta este, desigur, principala preocupare. Dar acesta va fi întotdeauna estimativ pentru că depinde de foarte multe aspecte, cum ar fi negocierea prețurilor cu furnizorii sau cu alte părți cu care colaborezi.
• Să găsești furnizori.
• Să concepi modalități de atragere a clienților.
• Să investești resurse în acțiuni de marketing digital.
• Să faci estimarea ROI (Return on Investment) lunară.
• Ce pierderi îți permiți. Aici pot intra marfa furată sau stricată și coletele returnate de către clienți.
• Nu te aștepta la perfecțiune. La început ți se va părea foarte dificil, dar odată cu timpul, vei înțelege mai multe și vei putea concepe un plan de afacere mai bun.

Despre cum să economisești pentru a strânge fondurile necesare deschiderii unei afaceri, citește aici.

Ce să vinzi online: produse care se vând cel mai bine online

Pentru a găsi răspunsul la ce să vinzi online, întrebă-te mai întâi de ce cumpără oamenii. Oamenii cumpără din nevoi, mai exact pentru a-și satisfice nevoile și trebuie să știi că la baza piramidei nevoilor se află nevoile fiziologice care în ziua de astăzi sunt îndeplinite cu diverse produse. Gândește-te doar pentru nevoia de hrană câte obiecte și aparate electrocasnice există, astfel de produse fiind mereu în căutare.

Deci, în categoria ce se vinde online putem include produsele de uz zilnic, de uz casnic, cum ar fi frigidere, aragaze, cuptoare cu microunde, aspiratoare sau aparate de bucătărie. Toate produsele care te ajută să îndeplinești sarcinile zilnice sunt de luat în calcul atunci când vrei să știi cum să vinzi online.

Descoperă mai jos ce să vinzi online

Produse pentru divestisment și timp liber

Pentru că fiecare dintre noi avem pasiuni și activități prin care ne petrecem timpul liber, o altă categorie de produse atunci când te întrebi ce să vinzi online este cea de divertisment, implicit de petrecere a timpului liber.

Telefoane, calculatoare, laptopuri tablete, dar și produse mai puțin costisitoare precum un echipament pentru un anumit sport sau jocuri de tip board games pot fi considerate opțiuni bune dacă te gândești la ce se poate vinde online.

Produse de nișă

Produsele de nisă pot fi considerate o subcategorie care derivă din cele 2 de mai sus. Mai exact produsele de nișă se axează pe un public mult mai bine definit, cu anumite interese și modalități de petrecere a timpului liber.

Produsele vegane sau bio, produsele asiatice sau produsele destinate călătoriilor reprezintă câteva exemple de ce poți vinde online, dacă vrei să ai o abordare mai nișată.

Produse handmade

Dacă ai o anumită pasiune și te întrebi ce să vinzi online, vinde produse online handmade, adică produse lucrate manual de acasă. Și aceasta este o nișă în sine, dar poți merge chiar mai nișat către o categorie de public mult mai bine definit, cum ar fi produsele hand-made pentru copii.

Vezi ce se vinde pe internet în materie de produse handmade și alege să faci produse căutate de public!

Unicitatea face ca aceste produse să fie încă vândute bine pe piață, însă ține cont că trebuie să vii cu ceva nou pentru a avea succes și nu te aștepta să câștigi mult din prima!

Dacă această industrie ți se potrivește, află cum poți vinde pe Etsy din România!

Obiecte second hand

Ai produse încă în stare bună, dar pe care nu le mai folosești? Din categoria ce se vinde bine online fac parte și produsele de tip second hand, de la autoturisme până la haine second hand.

După ce ai ales ce să vinzi online, ai la dispoziție metode simple de a le vinde online, pe care le-am menționat și mai sus, cum ar fi grupurile de Facebook, zona de Marketplace de la Facebook și platforme vânzări online de tipul OLX.

Cadouri personalizate

O altă nisă la capitolul ce să vinzi online este dată de cadourile personalizate, cum ar fi căni, brelocuri, tablouri, tricouri sau alte lucruri vestimentare.

Cadourile pentru cei dragi vor fi mereu la mare căutare, mai ales în preajma sărbătorilor, însă și în acest caz te sfătuim să vii cu idei de cadouri unice pentru a ieși în evidență pe piața unde concurenții deja ocupă un loc important. Ai putea încerca chiar să faci cadouri personalizate handmade și să le vinzi online.

După cum vezi, există numeroase idei de ce poți să vinzi online, iar lista nu se oprește aici. Important este să studiezi piața actuală și să vii cu o idee care să aibă potențial într-o piață deja saturată de produse pentru orice tip de nevoie. Sperăm că ideile de mai sus ți-au oferit o perspectivă mai clară despre ce să vinzi pe internet.

Ce se vinde cel mai bine online în 2022

Dacă te întrebi ce se vinde cel mai bine online anul acesta, adevărul este că răspunsul este destul de relativ. Sunt multe produse care se pot vinde bine și pe care le-am menționat mai sus și având în vedere că pe piață există numeroase cereri, nu există un singur produs sau o sigură gamă de produse care se vinde sigur cel mai bine.

Totuși, analizând puțin piața vei afla cu siguranță ce se vinde cel mai bine. Iată câteva sfaturi pentru a găsi în orice moment ce se vinde cel mai bine online:

 • Analizează cererea de pe piață în funcție de sezon: în funcție de sezon, poți găsi ce se vinde cel mai bine; spre exemplu, în sezonul de vară se vor vinde cu succes articolele de plajă și toate articolele destinate vacanțelor.
 • Verifică lista de cele mai bine vândute produse de pe site-urile de eCommerce
 • Verifică căutările actuale în Google folosing eTrends și vezi ce produse au cel mai mare volum de căutări – acestea vor fi și produsele care se vor vinde cel mai bine.
 • Dacă vrei să vinzi produse create de tine, cercetează puțin piața și identifică nevoile clienților, citind spre exemplu recenziile lăsate de aceștia pe diverse site-uri care vând produse similare produselor tale. Forumurile sunt de asemenea o idee bună de unde poți afla problemele și nevoile actuale ale consumatorilor.

Alege platforma de eCommerce

Alegerea unei platforme de comerț online care să se potrivească nevoilor tale este de multe ori dificilă. Trebuie să iei în considerare multe aspecte, mai ales în ceea ce privește preluarea unei părți considerabile de sarcini.

Pentru început, o platformă de tip SaaS (Software as a Service), cum este și Shopmania menționată mai sus, poate fi soluția ideală pentru vânzări online de succes, cel puțin în prima fază. Te poți lansa rapid, procesul de creare site vânzări este simplu, iar costurile sunt destul de mici. În orice caz, dacă dorești un magazin românesc, este indicat să apelezi la o platformă românească.

Orice ai alege, crearea unui site este foarte ușoară și nu trebuie să știi un limbaj de programare, având în vedere că totul vine deja făcut. Dar chiar și așa, așteaptă-te la ceva muncă până îl pui pe picioare. Platformele oferă o secțiune de suport, unde poți contacta un reprezentant al acesteia. De asemenea, acestea au și o secțiune de tutoriale unde poți învăța mai multe despre funcționalitățile magazinului online.

Este posibil să fac vânzare online fără firmă?

Nu poți obține venituri din această activitate fără să deții o formă de colaborare individuală și independentă pentru activități economice. Mai exact, nu poți vinde printr-un magazin online ca persoană fizică, ci trebuie să ai un PFA (Persoană Fizică Autorizată) sau un SRL (Societate cu Răspundere Limitată).

Există diferențe între acestea și includ avantaje și dezavantaje. La PFA, costurile sunt mai mici, dar ai mai puțină libertate de mișcare, în sensul că vei avea un singur cod CAEN principal. Un SRL implică mai multe taxe la stat, dar ai mai multă libertate de mișcare. Despre taxe pentru fiecare formă juridică poți afla mai multe aici.

Așadar, dacă dorești să dezvolți o afacere mare și un brand, un PFA nu este indicat, ci un SRL, cu toată că va implica mai multe costuri.

Vânzări online cu un magazin: ce trebuie să mai știi?

După cum vezi, un proces de creare site de vânzări online este destul de complex și implică multe aspecte. Până la urmă, aceasta este o afacere cu tot ce implică ea: de la legislație, la stabilirea furnizorilor, la atragerea clienților și la crearea efectivă a magazinului online. Implică și o investiție de bani, deci trebuie să fii foarte hotărât atunci când vei pleca la drum pentru a avea succes în vânzări online.

Chiar dacă nu te vei descurca foarte bine cu părțile tehnice, există soluții. Aceasta este o meserie care se fură și se învață pe parcurs, din experimente, deci așteaptă-te și la pierderi. Totuși, există și o plasă de siguranță.

Dacă la un moment dat nu mai vrei să continui, îți poți vinde afacerea. De fapt, există multe afaceri online de vânzare pe site-uri precum OLX.

Totodată, dacă nu vrei să o iei de la 0 și ai niște bani puși deoparte, poți opta pentru o afacere online de vânzare. Dar cât costă un site de vânzări online? Prețul poate varia destul de mult, de la câteva zeci de mii de lei la câteva sute de mii de lei.

Așadar, caută un anunț OLX să vezi ce magazin online de vânzare găsești pe gustul tău. Sunt destule anunțuri de acest fel, deci nu vei duce lipsă de opțiuni. O simplă căutare în Google cu „vând afacere online” îi va da o sumedenie de rezultate.

Cum faci bani online din dropshipping?

Această modalitate de vânzări online capătă din ce în ce mai multă popularitate, dar puțini știu ce înseamnă. Pe scurt, putem spune că este o formă de comerț online, unde ai un furnizor ce livrează pentru magazinul tău.

Altfel spus, acesta face tot ce presupune munca fizică: le stochează, depozitează, ambalează și trimite la cumpărător

Tot ce trebuie să faci este să trimiți comanda mai departe către furnizor după ce ai primit-o, iar acesta se va ocupa de restul. Practic, tu prezinți produsele pe site și intermediezi livrarea acestora. Nimic mai simplu! Este o metodă din care poți câștiga bani frumoși, fără bătăi de cap legate de stocarea mărfii, depozitare, ambalare, etc.

Concluzii

Acum că ai aflat cum și ce să vinzi online, poți începe să câștigi bani în plus din vânzarea diverselor lucruri. De la anunțuri gratuite la vânzări online printr-un site și dezvoltarea unei afaceri este cale destul de lungă. Depinde de tine cât de departe vrei să duci această activitate, însă cu siguranță, dacă alegi aceste metode de câștig, veniturile sunt pe măsură.

Pentru vânzare online fără firmă, poți alege grupurile de Facebook și platformele precum OLX. Pentru ceva serios ca un magazin online, va trebui să te implici mai mult și să îți creezi firmă.

Mai mult decât atât, există unele aspecte care se suprapun. Promovarea de calitate a produselor este esențială pentru orice nivel, la fel și seriozitatea de care trebuie să dai dovadă. Indiferent ce ai alege, anunțuri gratuite sau vânzări online printr-un magazin creat (sau poți alege platforme online de vânzare) de tine, comerțul electronic funcționează după aceleași principii.