idei de vânzări online

Ce se vinde cel mai bine online 2023 și ce poți vinde online

3.4/5 - (5 votes)

Internetul oferă foarte multe posibilități de a câștiga bani, iar un mod foarte simplu și eficient de a câștiga bani în plus este din vânzări online. Descoperă în continuare ce se vinde cel mai bine online 2023✔️, cum să vinzi online ✔️ și chiar cum poți face o vânzare online fără firmă ✔️!

Cuprins

Ce vei găsi în categoria Vânzări online

Te întrebi ce, cum, unde și ce să vinzi online? Articolele de mai jos îți vor oferi informațiile necesare pentru a începe să câștigi bani din vânzarea lucrurilor pe diverse platforme online. Descoperă toate metodele prin care poți vinde online și câștigă bani în plus!

cum vinzi pe ebay
Tudor Valentin - august 25, 2022

Cum vinzi pe Ebay rapid și în siguranță în 2023

Dacă te numeri printre persoanele care au nenumărate articole vestimentare sau alte…
ghid despre cum să vinzi pe olx în 2022
Mirela - august 9, 2022

Cum Vinzi pe OLX Mai Mult în cel Mai Scurt Timp

Cu toții am pus cel puțin o dată un anunț pe OLX…
bani din airbnb
Mirela - iulie 18, 2022

Cât Câștigi din Airbnb & Cât este un Comision Airbnb 2023

Pentru că a venit sezonul vacanțelor și concediilor, te-ai întrebat cât câștigi…
Ce poți vinde pe Amazon FBA România
Mirela - iulie 13, 2022

Cum poți vinde pe Amazon în 2023

O bună oportunitate de a genera venituri în afara celor care provin…
cum poți vinde pe Etsy din România
Mirela - iulie 12, 2022

Cum vinzi pe Etsy din România și ce taxe sunt percepute

Platformele de comerț electronic au luat amploare destul de mult în ultimii…
cum se face un site web gratis
Mirela - martie 29, 2022

Cum se face un site: platforme gratis pentru crearea site-ului tău

Dacă ești antreprenor, este de neconceput să nu ai un site al…
unde pot vinde haine online
Mirela - ianuarie 28, 2022

Cum și unde poți vinde haine online în 2023

Am prea multe haine și vreau să le vând! Dacă îți sună…
cum poți vinde pe eMAG Marketplace
Mirela - ianuarie 28, 2022

Cum să vinzi pe eMag și cât costă să vinzi pe eMag

Faptul că poți vinde pe eMag Marketplace aproape orice dorești este un…
lucruri handmade care se vând bine pe piața din România
Mirela - ianuarie 5, 2022

Lucruri handmade care se vând bine și cum le pui în vânzare

Nișa de lucruri handmade de vânzare este în continuă creștere datorită unicității…
cum vinzi pe lajumate.ro în 2023
Mirela - noiembrie 7, 2021

Cum vinzi pe lajumate.ro: cum adaugi anunț și alte sfaturi utile

Indiferent dacă vrei să îți vinzi mașina, casa sau doar o piesă…
ghid despre cum vând pe okazii în 2022
Mirela - noiembrie 6, 2021

Cum vând pe okazii: ghidul începătorilor (2022)

Lansat în 2000, site-ul Okazii.ro a devenit cel mai mare marketplace din…

Cum să vinzi online: 3 aspecte de care să ții cont

1. Vezi ce se vinde cel mai bine online și decide ce produse vrei să vinzi

Primul aspect pentru a învăța cum să vinzi online se referă la tipul/tipurile de produse pe care vrei să le vinzi. Acest lucru trebuie să fie cât mai clar cu putință încă de la început pentru a avea succesul pe care îl dorești. Însă vei decide ce să vinzi online abia după ce faci o mică cercetare și vezi ce se vinde bine online.

De obicei, nu merge să vinzi orice, iar magazinul tău trebuie să aibă o identitate centrată în jurul produselor. Trebuie să faci puțină cercetare de piață pentru a vedea ce se vinde cel mai bine online. După ce ai hotărât ce vrei să vinzi, trebuie să analizezi cât de viabilă este ideea.

Unele lucruri nu se cumpără atât de mult, iar altele se pot cumpăra doar în anumite perioade. Spre exemplu, nu este fezabil să-ți faci un magazin cu decorații de Crăciun, dar este o idee destul de bună să-ți creezi un magazin de decorațiuni care să aibă oferte și produse speciale în perioada sărbătorilor de iarnă.

Mai jos în această pagină vom vorbi și despre ce poți vinde online pentru a avea succes.

2. Cercetează concurența și învață cum să vinzi online din ceea ce face deja concurența

De asemenea, trebuie să ai în considerare și concurența sau cât de saturată este piața cu anumite produse. Se poate să nu mai fie loc pe piață și pentru tine.

Altfel spus, ca să ai vânzări online de succes, trebuie să găsești o nișă în care să aduci o valoare. Trebuie să vii cu o rezolvare la problemele oamenilor. De aceea, este nevoie să stabilești și profilul clientului căruia te adresezi.

Trebuie să analizezi concurența nu doar pentru a găsi o idee de afacere care să prindă bine, ci și pentru a vedea modul prin care concurența ajunge la public, metodele de promovare, serviciile și produsele oferite.

Deci. dacă îți spui vreau să vând online, fii foarte atent la concurență! Concurența te învață ce poți vinde pe internet care să aibă succes la public (gândește-te spre exemplu la secțiunea Best Sellers a unui magazine online) și practicile care funcționează în industria în care vrei să te lansezi.

3. Concepe un plan de afacere înainte de a vinde online

Nu poți să investești în ceva fără un plan. De aceea, sunt importante următoarele pentru vânzări online de succes:

 • Trebuie să întocmești bugetul lunar și anual. Aceasta este, desigur, principala preocupare. Dar acesta va fi întotdeauna estimativ pentru că depinde de foarte multe aspecte, cum ar fi negocierea prețurilor cu furnizorii sau cu alte părți cu care colaborezi.
 • Să găsești furnizori.
 • Să concepi modalități de atragere a clienților.
 • Să investești resurse în acțiuni de marketing digital.
 • Să faci estimarea ROI (Return on Investment) lunară.
 • Ce pierderi îți permiți. Aici pot intra marfa furată sau stricată și coletele returnate de către clienți.
 • Nu te aștepta la perfecțiune. La început ți se va părea foarte dificil, dar odată cu timpul, vei înțelege mai multe și vei putea concepe un plan de afacere mai bun.

Despre cum să economisești pentru a strânge fondurile necesare deschiderii unei afaceri, citește aici.

Cum să vinzi online mai bine: magazin online propriu sau marketplace?

Dacă ai început o afacere online sau intenționezi să-ți deschizi una, va trebui să iei o decizie foarte importantă – vei vinde produsele tale pe propriul site sau le vei expune pe o platformă vânzări online de tipul marketplace? În continuare îți vom oferi câteva detalii importante pentru a lua decizia potrivită.

1. Magazin online propriu

Crearea propriului magazin online înseamnă o afacere cu o investiție mai serioasă de timp și bani decât publicarea unor anunțuri pe platforme sociale sau cele marketplace. Trebuie, de asemenea, puține cunoștințe în design și muncă și pentru promovare pentru ca publicul să afle că acum afacerea ta se regăsește și online.

Foarte important este că poți începe o afacere fizic, iar apoi să te lansezi și în mediul online cu ajutorul propriului site de vânzări pentru a atrage noi clienți și a-ți maximiza câștigurile, dar la fel de bine poți activa doar în mediul online. Dacă ai o afacere mică, cele mai multe șanse de succes le vei avea online și vei scuti taxele și cheltuielile care presupun deținerea unui magazin fizic.

Bineînțeles, odată ce afacerea ia amploare poți lansa și magazine fizice. Deci, un magazin online îl poți deschide indiferent de stadiul în care se află afacerea ta, dar trebuie să cunoști câteva aspecte înainte de a lua această decizie.

Din fericire, există multe platforme unde procesul de creare site de vânzări online este simplu. Nu trebuie să ai experiență în IT sau web design, ci doar puțină pricepere în aranjarea site-ului. Dacă ai avut vreodată un blog, procesul este aproximativ același, doar că în loc de articole, adaugi produse. De fapt, pe WordPress, poți crea și un site de vânzări online de acasă.

Citește mai mult despre creare site gratuit!

Până la urmă, tot ce trebuie să faci este să creezi un brand cu magazinul tău de vânzări online, iar acest lucru se poate face și prin postarea de anunțuri gratuite pe diferite grupuri de Facebook pentru a-l populariza.

Mulți se întreabă, desigur, cât costă un site de vânzări online. Platformele au la dispoziție diferite prețuri, în funcție de pachetul ales. Spre exemplu, Shopmania, o platformă de eCommerce cunoscută în România, oferă patru pachete, de la gratuit la aproximativ 300 de lei pe lună.

Facilitățile și funcționalitățile site-ului diferă și cu cât investești mai mult, cu atât site-ul tău de vânzări online îți va aduce mai mulți bani. Sfatul nostru este să încerci mai întâi variantele gratuite ale acestor platforme, iar mai apoi, în funcție de necesitățile viitoare și de succesul afacerii, poți să iei în considerare și varianta plătită.

Totodată, poți cumpăra un site gata făcut. Dă o căutare în Google cu „vând magazin” și suntem siguri că îți vor apărea rezultate mulțumitoare.

Avantajele de a avea propriul magazin online:

 • Prezența online 24/7 și posibilitatea de a-ți crea o imagine de brand benefică pe termen lung
 • Câștigi autoritate în sectorul în care activezi și totodată, credibilitate din partea publicului
 • Atingerea unui număr mai mare de posibili clienți interesați doar de produsele din categoriile pe care le oferi
 • Extinderea afacerii la nivel național și international pentru că poți atrage clienți din orice parte a țării și a lumii
 • Sute de posibilități prin care poți atrage clienții către site-ul tău, chiar organic, dacă cunoști principiile de bază ale optimizării SEO
 • Posibilitatea de a monitoriza și analiza în detaliu ce fac competitorii tăi și ce tactici poți aborda și tu, folosind instrumente de marketing precum Ahrefs
 • Rată mai mare de conversie prin targetare specifică pe baza cuvintele cheie cu ajutorul unor instrumente de tipul Google Adwords sau chiar prin tehnici de optimizare SEO
 • Posibilitatea de a-ți maximiza câștigurile prin colaborări cu alte branduri relaționate cu nișa ta (nu competitori, ci branduri care oferă produse ce pot fi folosite împreună cu produsul tău; spre exemplu, poți face bani din marketing afiliat)
 • Crearea unei legături mult mai bune cu clienții tăi prin intermediul serviciului de asistență clienți prin live chat sau apel telefonic
 • Obținerea unor date importante despre publicul tău, atât demografice, cât și psihografice, ceea ce te va ajuta în realizarea unor reclame specifice publicului tău
 • Posibilitatea de a-ți asculta clienții și nevoile acestora nu doar prin serviciul de asistență, dar și prin monitorizarea recenziilor și comentariilor de pe site

După cum ai observat, sunt foarte multe avantaje de a face vânzări online pe site-ul propriu, însă trebuie să fii conștient și de dezavantajele care apar inevitabil:

 • Necesitatea de a dedica mai mult timp afacerii pentru ca site-ul să fie funcțional, actualizat și ușor de navigat pentru clienți
 • Investiția în instrumente de marketing online care să te ajute să aduci cât mai mulți clienți pe site
 • Pe măsură ce un site de vânzări crește, este posibil să ai nevoie de mai multe persoane care să te ajute cu administrarea acestuia
 • Bug-urile ce pot interveni pe site-ul tău, mai ales dacă l-ai creat gratuit, și nevoia de asistență tehnică

Un proces de creare site de vânzări online este destul de complex și implică multe aspecte. Până la urmă, aceasta este o afacere cu tot ce implică ea: de la legislație, la stabilirea furnizorilor, la atragerea clienților și la crearea efectivă a magazinului online. Implică și o investiție de bani, deci trebuie să fii foarte hotărât atunci când vei pleca la drum pentru a avea succes în vânzări online de acasă.

Dacă la un moment dat nu mai vrei să continui, îți poți vinde afacerea. Totodată, dacă nu vrei să o iei de la 0 și ai niște bani puși deoparte, poți opta pentru o afacere online de vânzare. Dar cât costă un site de vânzări online? Prețul poate varia destul de mult, de la câteva zeci de mii de lei la câteva sute de mii de lei.

Așadar, caută ce magazin online de vânzare găsești pe gustul tău. Sunt destule anunțuri de acest fel, deci nu vei duce lipsă de opțiuni.

2. Platforme de vânzări online

Odată ce te-ai hotărât ce poți vinde online, a doua variantă prin care poți să vinzi online este prin listarea produselor tale pe o platformă vânzări online, alături de produsele altor comercianți. Poți pune anunțuri gratuite pe o platformă vânzări online, precum OLX, Okazii și La Jumate, și apoi le poți distribui și pe grupurile de Facebook.

Chiar și fără ajutorul acestor grupuri, aceste platforme sunt foarte cunoscute, în special OLX care este și cea mai actualizată platformă din punct de vedere al experienței pe site.

Pe astfel de platforme de vânzări online de acasă poți plăti un abonament lunar pentru promovarea anunțurilor tale, astfel încât să se poziționeze în primele rezultate, acestea având șanse mai mari de succes.

Poți fi prezent doar pe o singură platformă sau pe mai multe platforme pentru mai multă vizibilitate, dar îți recomandăm să iei în considerare platformele populare care chiar atrag cumpărători și platforme nișate dacă afacerea ta este una nișată.

Spre exemplu, dacă te ocupi de confecționarea unor lucruri handmade, cea mai bună vizibilitate este cea pe o platformă dedicată acestei nișe care se va adresa în mod direct publicului interesat de achiziționarea acestor produse lucrate manual.

În categoria acestor platforme de vânzări online de acasă, putem include și eBay, Amazon sau eMAg despre care vei descoperi mai multe în continuarea articolului.

Vom vorbi despre platforma OLX pentru că este cea mai utilizată platformă de acest tip. Utilizarea platformei este extrem de simplă și intuitivă. Trebuie să-ți deschizi un cont și să publici un anunț OLX. Acesta trebuie introdus în categoria lui, și vei vedea că ai de unde să alegi când vine vorba de categorii pe OLX. Există un mare avantaj la vânzări online prin OLX, în afara faptului că este o platformă foarte cunoscută.

Livrarea se face ușor, prin partenerii OLX, Poșta Română și Fan Courier. Astfel, procesul de livrare prin platforma vânzări online va fi simplificat, iar în afară de acesta, OLX oferă o sumedenie de instrumente care să îți facă viața mai ușoară. Ne referim aici și la tutoriale pentru ca aceste anunțuri gratuite să arate bine și să fie cât mai atractive pentru potențialii cumpărători.

Dacă vrei să afli mai multe multe despre OLX sau alte platforme de acest tip, îți recomandăm următoarele ghiduri:

Avantajele de a vinde pe o platformă de tip marketplace:

 • expunerea produselor în fața unui public foarte numeros încă de la primul anunț posttat (în cazul unui site, tu va trebui să-ți dedici timp și bani pentru a atrage clienți)
 • efortul de a atrage clienți revine platformei, nu ție
 • expunere națională încă din momentul listării produselor
 • posibilitatea de a vinde produse locale la nivel internațional, dacă alegi o platformă de acest tip, precum eMag sau Amazon
 • în funcție de platforma aleasă, ai acces la statistici referitoare la vânzările tale
 • notificări instante atunci când un client este interesat de produsul tău și relația directă cu clienții pentru a oferi informații suplimentare

Exact ca în cazul deținerii unui site de vânzări, există și dezavantaje, printre care menționăm următoarele:

 • competiția mare pentru același produs, deci pentru client produsul tău este doar o opțiune între altele zeci sau sute de opțiuni de același tip
 • prețuri foarte competitive care se schimbă frecevent și care trebuie actualizate încontinuu conform pieței
 • unele platforme percep comisioane pentru administrare, pentru fiecare produs vândus sau pentru transport, motiv pentru care te sfătuim să te informezi foarte bine înainte de a colabora cu o astfel de platformă vânzări online.

Alegerea unei platforme de comerț online care să se potrivească nevoilor tale este de multe ori dificilă. Trebuie să iei în considerare multe aspecte, mai ales în ceea ce privește preluarea unei părți considerabile de sarcini.

Pentru început, o platformă de tip SaaS (Software as a Service), cum este și Shopmania poate fi soluția ideală pentru vânzări online de acasă, cel puțin în prima fază. Te poți lansa rapid, procesul de listare a produselor este rapid, iar costurile sunt destul de mici.

Deci, cum să vinzi online mai bine?

Acum că ai aflat principalele variante prin care poți să vinzi online împreună cu avantajele și dezavantajele fiecăreia , probabil ți-ai dat seama deja care este cea mai bună metodă pentru tine. Iar dacă încă te întrebi cum să vinzi online mai bine, adevărul este că răspunsul este la tine. Vei lua această decizie după ce ai analizat tipul de afacere pe care îl ai și resursele tale de timp și bani, precum și efortul pe care ești dispui să îl depui.

Pentru a te ajuta, îți oferim două exemple:

 • Abia ai început o afacere sau ai o idee de afacere inedită care nu știi dacă va prinde? În acest caz, cea mai bună și sigură variantă ar fi să-ți listezi produsele pe o platformă vânzări online pentru a vedea dacă produsele tale au într-adevăr șanse să devină o adevărată afacere. Cu siguranță, nu vei dori să investești nici timp, nici bani în crearea unui site pentru o afacere de care nu ești sigur că va merge.
 • Ai deja unul sau mai multe magazine fizice, afacerea merge bine și vrei să te extinzi în mediul online? În cazul acesta, poți alege lansarea unui site propriu pentru că produsele tale deja au succes în spațiul fizic, ești cunoscut, așa că vei avea ca public clienții care te cunosc deja și o nouă categorie de public pe care o vei atrage cu publicitatea potrivită.

Cum știi ce se vinde cel mai bine online 2023

Dacă te întrebi ce se vinde cel mai bine online 2023, adevărul este că răspunsul este destul de relativ. Sunt multe produse care se pot vinde bine și având în vedere că pe piață există numeroase cereri, nu există un singur produs sau o sigură gamă de produse care se vinde sigur cel mai bine.

Totuși, analizând puțin piața vei afla cu siguranță ce produse se vând cel mai bine online, deci trebuie să știi cum să afli ce se vinde cel mai bine online 2023.

Iată câteva sfaturi pentru a găsi în orice moment ce se vinde cel mai bine online 2023:

 • Analizează cererea de pe piață în funcție de sezon: în funcție de sezon, poți găsi ce se vinde cel mai bine online; spre exemplu, în sezonul de vară se vor vinde cu succes articolele de plajă și toate articolele destinate vacanțelor.
 • Verifică lista de cele mai bine vândute produse de pe site-urile de eCommerce
 • Verifică căutările actuale în Google folosing eTrends și vezi ce produse au cel mai mare volum de căutări – acestea vor fi și produsele care se vor vinde cel mai bine.
 • Dacă vrei să vinzi produse create de tine, cercetează puțin piața și identifică nevoile clienților, citind spre exemplu recenziile lăsate de aceștia pe diverse site-uri care vând produse similare produselor tale.
 • Forumurile sunt de asemenea o idee bună de unde poți afla problemele și nevoile actuale ale consumatorilor.

Ce să vinzi online: ce se vinde cel mai bine online

Pentru a găsi răspunsul la ce se vinde cel mai bine online, întrebă-te mai întâi de ce cumpără oamenii. Oamenii cumpără din nevoi, mai exact pentru a-și satisfice nevoile și trebuie să știi că la baza piramidei nevoilor se află nevoile fiziologice care în ziua de astăzi sunt îndeplinite cu diverse produse. Gândește-te doar pentru nevoia de hrană câte obiecte și aparate electrocasnice există, astfel de produse fiind mereu în căutare.

Deci, în categoria ce se vinde cel mai bine online putem include produsele de uz zilnic, de uz casnic, cum ar fi frigidere, aragaze, cuptoare cu microunde, aspiratoare sau aparate de bucătărie. Toate produsele care te ajută să îndeplinești sarcinile zilnice sunt de luat în calcul atunci când vrei să știi cum să vinzi online și ce să vinzi online.

 • Ce poți vinde online – produse pentru divestisment și timp liber

Pentru că fiecare dintre noi avem pasiuni și activități prin care ne petrecem timpul liber, o altă categorie de produse atunci când te întrebi ce să vinzi online este cea de divertisment, implicit de petrecere a timpului liber.

Telefoane, calculatoare, laptopuri tablete, dar și produse mai puțin costisitoare precum un echipament pentru un anumit sport sau jocuri de tip board games pot fi considerate opțiuni bune dacă te gândești la ce se poate vinde online.

 • Ce să vinzi online – produse de nișă

Produsele de nisă pot fi considerate o subcategorie care derivă din cele 2 de mai sus. Mai exact produsele de nișă se axează pe un public mult mai bine definit, cu anumite interese și modalități de petrecere a timpului liber.

Produsele vegane sau bio, produsele asiatice sau produsele destinate călătoriilor reprezintă câteva exemple de ce poți vinde online, dacă vrei să ai o abordare mai nișată.

 • Ce poți vinde online – produse handmade

Dacă ai o anumită pasiune și te întrebi ce să vinzi online, vinde produse online handmade, adică produse lucrate manual de acasă. Și aceasta este o nișă în sine, dar poți merge chiar mai nișat către o categorie de public mult mai bine definit, cum ar fi produsele hand-made pentru copii.

Trebuie să știi ce se vinde cel mai bine online 2023 în materie de produse handmade, așa că află care sunt acele lucruri handmade care se vând bine!

Unicitatea face ca aceste produse să fie încă vândute bine pe piață, însă ține cont că trebuie să vii cu ceva nou pentru a avea succes și nu te aștepta să câștigi mult din prima!

Dacă această industrie ți se potrivește, află cum poți vinde pe Etsy din România!

 • Ce se vinde bine online – obiecte second hand

Ai produse încă în stare bună, dar pe care nu le mai folosești? Din categoria ce se vinde bine online fac parte și produsele de tip second hand, de la autoturisme până la vânzare haine second hand.

După ce ai ales ce să vinzi online, ai la dispoziție metode simple de a le vinde online, pe care le-am menționat și mai sus, cum ar fi grupurile de Facebook, zona de Marketplace de la Facebook și platforme vânzări online de tipul OLX.

 • Cadouri personalizate

O altă nisă la capitolul ce ce se vinde cel mai bine online 2023 este dată de cadourile personalizate, cum ar fi căni, brelocuri, tablouri, tricouri sau alte lucruri vestimentare.

Cadourile pentru cei dragi vor fi mereu la mare căutare, mai ales în preajma sărbătorilor, însă și în acest caz te sfătuim să vii cu idei de cadouri unice pentru a ieși în evidență pe piața unde concurenții deja ocupă un loc important. Ai putea încerca chiar să faci cadouri personalizate handmade și să le vinzi online.

După cum vezi, există numeroase idei de ce să vinzi online, iar lista nu se oprește aici. Important este să studiezi piața actuală și să vii cu o idee care să aibă potențial într-o piață deja saturată de produse pentru orice tip de nevoie. Sperăm că ideile de mai sus ți-au oferit o perspectivă mai clară despre ce poți vinde online.

Cum să vinzi online în 6 metode, dacă nu ai propriul site

Sunt multe moduri de a face bani de acasă, iar printre cele mai comune se numără vânzările online. Totuși, apare o adevărată provocare atunci când nu ai propriul site de vânzări și tocmai de accea, trebuie să știi că există și alte opțiuni. Poți începe cu anunțuri gratuite pe grupuri de Facebook sau pe o platformă vânzări online precum OLX.

Deși poate părea destul de greu, fie că dorești să începi cu publicare de anunțuri gratuite, administrare de site de vânzări online, dropshipping, etc, vei vedea că, pe măsură ce trece timpul, vei căpăta experiență, iar lucrurile vor deveni din ce în ce mai ușoare. Desigur, pentru ca succesul să fie garantat, pentru ”rețetă” ai nevoie și de spirit antreprenorial.

În continuare, îți prezentăm cele mai eficiente metode pentru a vinde online atunci când nu ai propriul site unde să-ți listezi produsele.

Iată cele mai bune 6 metode de cum să vinzi online, dacă nu ai propriul site:

 1. Grupuri de Facebook
 2. Facebook Marketplace
 3. Platforme de vânzări online
 4. eMAG
 5. Amazon
 6. Etsy 

#1: Cum să vinzi online pe grupuri de Facebook

Sunt mai multe metode în materie de cum faci bani pe Facebook, printre care cea mai simplă este promovarea pe grupuri de Facebook prin anunțuri gratuite. Nu poate fi considerată neapărat o afacere de sine stătătoare, ci mai degrabă o ocupație de weekend.

Există multe grupuri în care poți face promovare pe Facebook, precum Anunțuri România sau Anunțuri Gratuite România – Cumpără, vinde, schimbă. Acestea sunt grupurile mai generale.

Pentru a învăța cum să vinzi pe internet mai eficient, poți căuta și acele grupuri nișate în care se caută produsele tale sau cele din orașul tău. Este bine să postezi pe mai multe grupuri de profil pentru a avea mai mult succes.

Sunt extrem de utile și anunțurile de genul „Vând și cumpăr” pentru a achiziționa alte produse sau pentru a schimba cu altele. Față de OLX și alte platforme cu anunțuri gratuite, rețeaua de socializare oferă o cale mai bună de comunicare.

#2: Vinde online pe Facebook Marketplace

Rețeaua de socializare și-a dezvoltat în ultimul timp secțiunea numită ”Marketplace”, care facilitează vânzarea și comunicarea dintre vânzători și cumpărători. Este o metodă simplă care funcționează precum un OLX anunț și respectă aceleași reguli ca orice alt anunț, dar îl poți posta mult mai rapid decât pe o astfel de platformă.

Cum faci bani din anunțuri anunțuri gratuite pe Facebook

Vânzarea online a diferitelor produse pe care le ai în casă și de care nu mai ai nevoie îți aduc un venit suplimentar. Totuși, nu poate fi unul consistent sau unul care să îți aducă un venit stabil, însă, în funcție de ”marfa” ta, poți recupera niște investiții mai vechi.

Pentru un venit mai stabil, poți cumpăra unele obiecte pe care apoi să le vinzi la un preț un pic mai mare. Nu este o activitate tocmai ușoară și necesită destul de multă muncă. Este nevoie de investiție – să achiziționezi acele produse, de postare anunțuri gratuite pe grupurile de vânzări online de acasă, de comunicare cu oamenii și de trimitere a coletelor.

Depinde totuși de cât de mult vrei să vinzi. Dacă sunt doar câteva produse pe săptămână, nu ar trebui să fie nimic foarte complicat. Poți câștiga bani în plus pe lângă salariu, de la câteva sute de lei pe lună, la câteva mii, în funcție de nivelul tău de implicare în vânzarea prin anunțuri gratuite.

De asemenea, este recomandabil să interacționezi cu potențialii cumpărători. Se poate ca unii utilizatori să pună întrebări despre produs, iar răspunsul rapid îl poate transforma în cumpărător. De fapt, respectă regulile ca la anunțurile de pe platformele de vânzări online, pentru că în esență, anunțurile de pe grupurile de Facebook cu anunțuri gratuite funcționează după aceleași principii.

Alte ghiduri relevante despre cum poți face bani pe cele mai populare rețele sociale:

#3. Cum să vinzi online pe platforme de vânzare online

În afară de OLX, există mai multe platforme unde poți pune anunțuri gratuite. Poți încerca una sau mai multe dintre următoarele platforme de vânzare online: Info-Max, Publi24, Okazii, Roanunț și Lajumate. Ne referim aici la platformele de anunțuri gratuite generaliste și nu cele de nișă, care se pot referi la imobiliare, joburi sau diferite servicii.

Platformele mai oferă și posibilitatea de promovare a anunțurilor. Vei da niște bani pentru ca anunțul tău să fie mereu primul.

Folosirea acestor platforme de anunțuri gratuite este simplă și nu trebuie decât să ai un cont deschis pe platformă. Înregistrarea este simplă și include introducerea câtorva date și detaliile contului tău de utilizator. Este indicat să creezi și o adresă de e-mail specială pentru vânzări online pentru a nu aglomera adresa personală cu mesaje de la cumpărători.

Scrierea unui anunț este și ea simplă, iar fiecare platformă te va îndruma, pas cu pas, către publicarea unui anunț gratuit. Trebuie totuși să urmezi câțiva pași pentru a garanta succesul și pentru a deveni un vânzător care face profit.

În esență, trebuie să știi la ce se uită potențialul client și pe baza căror criterii acesta va deveni cumpărător.

 • Prețuri bune: primul criteriu, care devine de obicei și eliminatoriu, este prețul. Dacă pui un preț prea mare, riști să rămâi cu produsul și să nu faci niciun profit. Desigur, un preț prea mic, doar de dragul de a vinde ceva nu este recomandabil, pentru că, până la urmă, ideea este să ieși pe plus.
 • Multe fotografii de calitate: se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte, iar acest lucru este adevărat și la anunțurile pentru vânzări produse online. Fotografiile multe și clare asupra produsului va convinge clientul atât de seriozitatea vânzătorului, cât și de calitatea produsului respectiv. Produsul trebuie fotografiat din cât mai multe unghiuri posibile, pentru ca oamenii să aibă o imagine cât mai exactă a ceea ce urmează să cumpere.
 • Titlu atractiv: nu ajunge să pui un titlu de genul „Vând telefon” sau „Vând ceas” pentru vânzări online bune. Vei găsi sute de astfel de anunțuri gratuite cu același nume, iar tu vrei ca anunțul tău să iasă în evidență. Poți pune câteva detalii scurte despre produs și trimite un pont către prețul mic al produsului.
 • Descriere în detaliu a produsului: imaginile și titlul nu ajung pentru promovarea unui produs. Este nevoie și de unele specificații, precum anul de fabricație, gradul de uzură (dacă este cazul) și detaliile specifice fiecărui produs. Spre exemplu, dacă vinzi haine, trebuie să spui mărimea, materialul/materialele din care sunt fabricate. Forma în care sunt scrise acestea este și ea importantă. Aceste anunțuri gratuite pentru vânzări online trebuie să poată fi citite ușor, de aceea sunt recomandate paragrafele și liniuțele. Scrierea corectă din punct de vedere gramatical este și ea atractivă. Pune semnele de punctuație necesare și evită scrierea cuvintelor cu majusculă (în caps lock).
 • Dă dovadă de seriozitate: răspunde rapid și oferă lămuriri în timp util potențialilor clienți. Astfel, aceștia vor ști că ești serios și că îți faci treaba bine. De asemenea, mai poți câștiga încrederea cumpărătorilor dacă adaugi și o fotografie cu tine la profil. Astfel, vei putea fi mai transparent, deci o persoană de încredere pentru vânzări online de acasă.

Sfaturile de mai sus sunt aplicabile oricărui domeniu în care vrei să activezi. Spre exemplu, dacă vrei să închiriezi un spațiu prin platforma Airbnb, ține cont de aceste sfaturi și vei vedea că anunțurile tale vor fi eficiente.

Vezi cât câștigi din Airbnb!

În ceea ce privește partea fizică, ai nevoie de un laptop, desktop și/sau telefon mobil conectat la internet, de unde poți accesa rapid platforma sau platformele pe care ai anunțurile. Indicat ar fi și un spațiu de depozitare, care poate fi și un colț al camerei tale dedicat pentru această activitate. Să ții produsele de vândut într-un loc este un semn de bună organizare.

De asemenea, este recomandabil să ții și un registru de achiziții și vânzări de produse pentru a ține evidența. Este ideală și ținerea unei evidențe de anunțuri gratuite publicate pe site-uri și Facebook pentru a cunoaște care aduc cei mai mulți clienți.

#4: Cum să vinzi online pe eMAG

Poți vinde și prin eMag Marketplace, unde sigur vei avea multă expunere. Platforma vânzări online eMAG îți este cu siguranță cunoscută, deci știi și potențialul pe care îl are această platformă pentru a genera vânzări online. Cu eMag vânzări online, pașii sunt foarte simpli și soluția te poate ajuta să te lansezi în afacere.

Reputația construită de-a lungul anilor, gama variată de produse din diverse categorii, prețurile accesibile și furnizorii renumiți sunt unele dintre motivele pentru care eMAG are atât de mult succes și pentru care tu ar trebui să iei în considerare această platformă pentru a vinde online.

Vezi cum devii eMAG seller!

#5: Cum să vinzi online pe Amazon

O altă platformă vânzări online cu foarte mult potențial este Amazon unde poți vinde diverse produse, de la cărți la obiecte electronice și electrocasnice. Poți vinde online atât ca firmă, cât și ca persoană fizică autorizată, important fiind să ai o formă legală de desfășurare a activităților economice independente.

Pentru mai multe detalii despre cum vând online pe Amazon, citește ghidul nostru complet despre cum devii Amazon seller!

#6. Cum să vinzi online pe Etsy

Deși este o platformă mai nișată pentru că se adresează celor care doresc să vândă produse lucrate manual sau de artizanat, Etsy trebuie menționat pentru că este una dintre cele mai populare platforme dedicate acestei nișe.

Deci, dacă te ocupi de confecționarea lucrurilor manuale, de la bijuterii la obiecte vintage și chiar kituri de artizanat, aici este locul unde vei găsi publicul principal interesat de produsele tale.

La fel ca orice altă platformă de vânzări, aceasta presupune înregistrarea și listarea produselor, adăugând toate detaliile necesare unei vânzări online cât mai rapide, cum ar fi pozele, descrierea fiecărui produs, etichetele fiecărui produs, mărimea și cantitatea sau taxa de transport.

Mulți încă se întreabă dacă poți vinde pe Etsy din România, iar răspunsul este afirmativ. Mai multe detalii despre cum poți vinde cu succes găsești în articolul din link.

Află și cum faci vânzări eBay România, o altă platformă cu mare potențial care îți poate aduce sute de vânzări!

Cum să vinzi online dacă nu ai produse proprii? Fă dropshipping!

Am văzut cum să vinzi online atunci când nu ai un site de vânzări propriu, dar știai că poți vinde online cu un site, fără să ai produse proprii? Dropshipping-ul înseamnă a cumpăra și vinde online produse de la unul sau mai mulți furnizori pe un site pe care îl creezi tu sau, dacă ai deja o afacere, poți să-ți extinzi în continuare afacerea la nivel național sau global cu ajutorul dropshipping-ul.

Această modalitate de vânzări online de acasă capătă din ce în ce mai multă popularitate, dar puțini știu ce înseamnă. Pe scurt, putem spune că este o formă de comerț online, unde ai un furnizor ce livrează pentru magazinul tău.

Altfel spus, acesta face tot ce presupune munca fizică: le stochează, depozitează, ambalează și trimite la cumpărător.

Tot ce trebuie să faci este să trimiți comanda mai departe către furnizor după ce ai primit-o, iar acesta se va ocupa de restul. Practic, tu prezinți produsele pe site și intermediezi livrarea acestora. Nimic mai simplu! Este o metodă din care poți câștiga bani frumoși, fără bătăi de cap legate de stocarea mărfii, depozitare, ambalare, etc.

Este posibil să fac vânzare online fără firmă?

Legal, nu poți obține venituri din această activitate fără să deții o formă de colaborare individuală și independentă pentru activități economice. Mai exact, nu poți vinde printr-un magazin online ca persoană fizică, ci trebuie să ai un PFA (Persoană Fizică Autorizată) sau un SRL (Societate cu Răspundere Limitată).

Există diferențe între acestea și includ avantaje și dezavantaje. La PFA, costurile sunt mai mici, dar ai mai puțină libertate de mișcare, în sensul că vei avea un singur cod CAEN principal. Un SRL implică mai multe taxe la stat, dar ai mai multă libertate de mișcare. Despre taxe pentru fiecare formă juridică poți afla mai multe aici.

Așadar, dacă dorești să dezvolți o afacere mare și un brand, un PFA nu este indicat, ci un SRL, cu toate că va implica mai multe costuri.

Concluzii

Acum că ai aflat cum să vinzi online și ce poți vinde online, poți începe să câștigi bani în plus din vânzarea diverselor lucruri. De la anunțuri gratuite la vânzări online de acasă printr-un site și dezvoltarea unei afaceri este cale destul de lungă. Depinde de tine cât de departe vrei să duci această activitate, însă cu siguranță, dacă alegi aceste metode de câștig, veniturile sunt pe măsură.

Pentru vânzare online fără firmă, poți alege grupurile de Facebook și platformele precum OLX. Pentru ceva serios ca un magazin online, va trebui să te implici mai mult și să îți creezi firmă.

Mai mult decât atât, există unele aspecte care se suprapun. Promovarea de calitate a produselor este esențială pentru orice nivel, la fel și seriozitatea de care trebuie să dai dovadă. Indiferent ce ai alege, anunțuri gratuite sau vânzări online printr-un magazin creat (sau poți alege platforme online de vânzare) de tine, comerțul electronic funcționează după aceleași principii.