câștigă bani din livrări

Cât câștigă un curier la diverse firme de curierat și aplicații de livrări

5/5 - (1 vote)

Poți fii curier part-time sau poți face din livrări o ocupație full-time, câștigurile fiind în funcție de orele lucrate și domeniul de livrări ales. Pentru că sunt mai multe domenii în care poți face livrări, îți prezentăm în continuare cât câștigă un curier în mai multe domenii și la mai multe companii. Vezi cerințele necesare pentru a deveni curier și la cât poate ajunge un salariu de curier!

Cuprins:

 1. Ce presupune jobul de curier
 2. Cât câștigă un curier
 3. Cât câștigă un curier cu cele mai bune aplicații de livrare mâncare
 4. Cât câștigă un curier pentru livrări din supermarket
 5. Cât câștigă un curier la cele mai mari firme de curierat
 6. Cât câștigă un curier pentru livrare flori
 7. Responsabilități și calități
 8. Pro & Cons 
 9. Concluzii

Ce vei găsi în categoria Bani din livrări

Știi cât câștigă un curier din livrare mâncare la domiciliu și ce opțiuni ai la dispoziție? Ți-am oferit în articolele de mai jos toate opțiunile disponibile pentru a face bani din livrări, dar și alte informații utile. Poți afla cerințele necesare pentru a face acest tip de job, bonusurile acordate livratorilor sau posibilitățile de avansare. Învață și tu cum să câștigi bani în plus din livrări sau să obții un job temporar ca livrator!

 

banner Salariu Curier Sameday
Laura Paraschiv - iunie 5, 2024

Salariu Curier Sameday

Sameday Curierat este una dintre cele mai cunoscute firme de curierat din…
salariu curier fan courier
Mirela Frățilă - septembrie 25, 2023

Salariu curier Fan Courier: salariu de bază, bonusuri și bacșișuri

Livrările la domiciliu sunt o idee bună dacă vrei să câștigi bani…
cat castiga un curier tazz by eMAG
Mirela Frățilă - martie 24, 2023

Cât câștigă un curier Tazz 2024: Salariu, Bonusuri, Bacșișuri

Piața livrărilor la domiciliu s-a dezvoltat vertiginos în ultimii ani, industria având…
cat castiga un livrator bringo și e bonusuri primește
Tudor Suliman - august 30, 2022

Cât câștigă un livrator Bringo: merită să faci Bringo în 2024?

Dacă dorești să ai un program cât mai fexibil, fără a avea…
cât câștigă un curier Bolt Food în România
Tudor Suliman - august 8, 2022

Cât câștigă un curier Bolt Food și Bolt Food păreri 2024

Serviciile de livrare au căpătat o altă formă în ultimul timp. Clasica…
cat castigi la takeaway România
Mirela Frățilă - decembrie 7, 2021

Cât câștigi la Takeaway România ca livrator

Takeaway s-a retras din România pe 1 iunie 2022, dar poți să…
cât câștigă un curier Glovo
Mirela Frățilă - septembrie 17, 2021

Cât câștigă un curier Glovo în 2024 și păreri despre curieri Glovo

Există numeroase posibilități prin care poți câștiga venituri în plus pe lângă…

Ce presupune jobul de curier

Să fii curier presupune să îndeplinești o sarcină de bază – să efectuezi o livrare la domiciliu a produselor comandate de către clienți, indiferent de natura lor (alimentare, non-alimentare).

În funcție de companie, un livrator primește comenzile direct de la un superior prin intermediul unei aplicații  sau își alege singur comenzile. Trebuie menționat faptul că livratorii care lucrează individual (cum se întâmplă la Glovo) primesc comenzile în funcție de numărul de ore pe care au ales să le lucreze în ziua respectivă.

Livratorul are responsabilitatea de a aduce comanda la client în cel mai scurt timp, pe ruta indicată de companie, ridicând produsele comandate din locurile indicate (restaurante, supermarketuri, farmacii, magazine sau depozite). O livrare la domiciliu trebuie făcută în timp util și cu grijă pentru a nu altera în vreun fel produsele comandate.

Cât câștigă un curier în 2024

Aceasta este o întrebare pe care o pun multe persoane cu siguranță. În continuare îți vom prezenta un scurt rezumat al acestui tip de job.

Dacă introduci expresia angajări livratori sau locuri de muncă livratori pe un motor de căutare pe internet, vei constata că ai de unde alege. Este un job care ia din ce în ce mai multă amploare și care te poate ajuta să faci bani urgent și în scurt timp.

Veniturile sunt în medie aceleași la toate firmele de livrare cu mici diferențe. Ceea ce face distincția este volumul de muncă pe care îl depui, programul de lucru pe care ți-l alegi și bonusurile oferite de fiecare companie.

Un livrator este plătit în medie cu 9-10 lei/ ora de lucru, plus 5 lei pentru fiecare comandă. Cercetând principalele firme de curierat din România, am concluzionat faptul că veniturile medii sunt:

 • între 1.000 și 4.000 Ron pentru varianta part-time a job-ului;
 • între 2.000 și 6.000 Ron pentru varianta full-time a job-ului;
 • în jur de 8.000 Ron pentru full-time (împreună cu bonusurile), dacă utilizezi mașina personală.

Luând în considerare cifrele, trebuie să subliniem faptul că, din mărturiile celor care fac livrare la domiciliu, pentru a ajunge la un salariu curier Sameday mai mare trebuie într-adevăr să îți dai silința. Mai exact, trebuie să livrezi rapid pentru a primi bacșiș, trebuie să lucrezi și câteva ore suplimentare și să obții bonusurile lunare disponibile.

Cât câștigă un curier este influențat de mijlocul de transport utilizat

Cât câștigă un curier pentru comenzi la domiciliu este condiționat foarte mult de mijlocul de transport ales. Mijlocul de transport poate defini valoarea câștigurilor tale deoarece, într-un oraș aglomerat, deplasarea cu mașina poate fi o adevărată provocare și există riscul de a nu efectua comenzi la domiciliu într-un timp scurt. Dar într-un oraș mai liniștit, deplasarea cu mașina poate fi un atu.

Totuși, bicicleta este în momentul de față vehiculul preferat pentru livrări la domiciliu deoarece nu presupune cheltuieli precum combustibilul și îți permite să te deplasezi mult mai rapid. Dezavantajul însă este deplasarea cu ea pe vreme rea.Scuterul sau trotineta electrică sunt de asemenea mijloace bune, dacă livrezi într-un oraș aglomerat.

Trebuie să ai în vedere că pentru cele mai multe firme de curierat, trebuie să faci livrarea cu mașina. De regulă, primești o mașină de muncă, iar combustibilul este asigurat de aceasta. Doar în cazul livratorilor care lucrează pe cont propriu (de exemplu, Glovo) sunt valabile celelalte opțiuni de transport, iar carburantul este plătit din banii tăi.

Bonusuri și beneficii pentru curieri

Adițional tarifelor de bază (plata orară și pe comandă), există o serie de beneficii pe care firmele de livrare le acordă angajaților. Acestea sunt următoarele:

 • tichete de masă;
 • asigurări private de sănătate;
 • bonus pentru condițiile meteo nefavorabile, precum ploaia și ninsoarea – pot ajunge la 20% în funcție de fiecare caz în parte;
 • bonus de performanță săptămânală/ lunară – de regulă, este de peste 10-12% pentru un număr de comenzi cuprins între 20 și 80 și peste 15% pentru un număr de comenzi mai mare decât 80;
 • bonus de recomandare a altui livrator – suma variază (ajunge chiar și până la 300 de ron) și este încasată după o anumită perioadă sau număr de comenzi finalizate ale noului curier.

Cât câștigă un curier este influențat și de bacșișul de la clienți. Acesta variază în funcție de anumite criterii precum, satisfacție, calitate și timp de livrare. Salariul mediu de bază împreună cu bonusurile și bacșisurile de la clienți îți aduc un venit destul de mare.

👉 Vezi mai multe meserii bine plătite în România

Poți câștiga bani din livrări la domiciliu

Un segment de livrări foarte bine dezvoltat este cel alimentar prin intermediul aplicațiilor de livrare mâncare la domiciliu. Acestea îți permit să lucrezi individual, să ai un program flexibil și să primești plata săptămânal.

Se fac livrări în mai multe domenii, precum medicamente, flori sau produse non-alimentare. Totuși, cel de livrare mâncare este preferat de livratori în ultimul timp datorită flexibilității programului și a câștigurilor rapide.

Când vorbim de livrare mâncare, mintea ne fuge cu siguranță la restaurante, însă presupune și achiziționarea de produse alimentare din supermarketuri și livrarea lor către clienți.

Conform unui studiu efectuat în rândul consumatorilor, aproximativ 70% din clienți au vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani și sunt predispuși să renunțe la comandă dacă întregul proces este prea complicat sau greu de finalizat, indiferent de calitatea mâncării. Deci, firmele trebuie să simplifice procesul de a comanda, iar  livratorii trebui să ajungă cât mai rapid la destinație.

Descoperă în continuare cât câștigă un livrator în sectorul alimentar și cum poți deveni și tu un livrator!

Cât câștigă un curier cu cele mai bune aplicații de livrare mâncare

Pentru că sectorul de livrări mâncare la domiciliu a devenit atât de popular, există numeroase aplicații prin care poți comanda direct acasă sau la care te poți angaja ca livrator mâncare, pentru a face bani din livrări. Descoperă cele mai cunoscute aplicații de comandă mâncare la domiciliu și cât câștigă un curier la fiecare din acestea!

 1. Glovo 👇
 2. Bringo 👇
 3. Tazz 👇
 4. Bolt Food 👇

#1. Cât câștigă un curier la Glovo

Printre principalele firme livrare mâncare la domiciliu se numără Glovo. Curierii Glovo fac livrări la domiciliu, ducând produse comandate din magazine sau locații de tip fast-food. Programul este configurat în totalitate de angajat și are dreptul de a alege comenzile pe care să le livreze.

Ce ai nevoie pentru a colabora cu Glovo

 • un mijloc de transport pe care să îl poți folosi (bicicletă, scuter sau mașină);
 • un telefon care să fie iPhone sau Android (pentru a putea instala aplicația);
 • baterie externă pentru telefon;
 • suport pentru telefon;
 • o geantă izolantă;
 • geacă și pantaloni impermeabile.

O parte din aceste materiale pot fi închiriate de la Glovo în cazul în care nu le ai.

Glovo se distinge de ceilalți furnizori de livrări mâncare (mâncare delivery) prin faptul că livrează și alte produse în afară de cele alimentare, din diverse magazine, inclusiv comenzi personalizate.

Cât câștigă un curier Glovo cu bonusuri și cum se efectuează plata

Salariul lunar al unui curier Glovo poate fi de la 4.000 RON la 6.000 RON pentru un program standard. Dacă lucrezi peste 8h/ zi și adaugi și bonusurile din aplicație, poți ajunge la un salariu livrator de 8.000 RON sau mai mult. 

Pentru 8-10 ore lucrate poți câștiga aproximativ 150-200 ron/zi, iar plata orară medie este de 37.5 ron/oră.

Poți primi un bonus de excelență de până la 400 de ron – dacă este depășit un număr de comenzi livrate de 160. De asemenea, vei primi bonusuri de vreme nefavorabilă – cu 30% mai mult.

Plata este făcută pe comandă, crește în funcție de performanță și se efectuează săptămânal.

👉 Citește mai mult despre bonusuri Glovo!

Agenții de livrare mâncare de la Glovo lucrează în mod independent, declarându-și singuri câștigurile la final de an și plătind taxe la stat.

Pentru a face o livrare Glovo trebuie să te înregistrezi pe site, după care vei participa la o sesiune online de informare și vei trimite documentele care îți sunt solicitate. Trebuie menționat faptul că pentru a face o livrare Glovo trebuie să îți predefinești mai întâi traseul și să respecți indicațiile coordonatorului cu privire la traseu, clienți și plăți.

Devino livrator la Glovo și vei vedea că, față de cât câștigă un livrator pizza sau orice alt livrator standard, vei câștiga mult mai mult!

#2. Cât câștigă un curier la Bringo

Bringo este o platformă românească de personal shopping care face angajări livratori. Poate fi considerată una dintre acele firme livrare mâncare la domiciliu, însă nu se rezumă doar la sectorul alimentar.

Iată ce trebuie să știi dacă vrei să devii curier la Bringo:

 • comanda trebuie livrată în maxim 2 ore;
 • un salariu livrator aici depășește 4.500 ron/lună și poate ajunge chiar și până la 8.000 ron;
 • poți lucra minim 2 ore pe zi, dar nu mai puțin de 20 de ore pe săptămână;
 • programul este stabilit cu o săptămână înainte;
 • poți lucra cu ei ca și angajat, cu P.F.A sau cu S.R.L;
 • poți înregistra la ei o flotă de mașini dacă ai această posibilitate.

👉 Află mai multe despre cât câștigă un livrator Bringo

#3. Cât câștigă un curier la Tazz

Poți deveni livrator Tazz dacă ai propria formă juridică sau poți colabora direct cu Tazz by eMag.

Ce e bine să știi dacă vrei să devii livrator Tazz:

 • plata este de 15 ron/ comandă;
 • salariul săptămânal poate ajunge la 1.000 de ron dacă lucrezi full time și pot atinge chiar și 6.500 de ron pe lună;
 • vei primi acest salariu livrator  cash sau pe card;
 • bonusul săptămânal este acordat în funcție de numărul de comenzi plasate;
 • se primesc bonusuri pentru vremea nefavorabilă – 2-3 ron pe comandă;
 • se fac mulți kilometri – o medie de comenzi zilnice este de 15-20 de colete;
 • ai nevoie doar de un telefon cu sistem Android și un mijloc de transport (poți închiria scuter de la ei dacă nu dispui de un mijloc de transport propriu);
 • poți lucra cu contract de muncă de 4 ore sau sub formă de colaborare dacă ai o formă juridică.

👉 Află mai multe despre cât câștigă un curier Tazz!

#4. Cât câștigă un curier la Bolt Food

Bolt Food a prins tot mai multă popularitate de când a apărut pe piață, acesta făcându-și un nume și în ceea ce privește serviciile de ridesharing, similare cu Uber. Totuși, nu este o surpriză, Bolt Food pare că și-a făcut temele înainte de lansare și vine cu unele beneficii care te-ar putea surprinde, cum ar fi:

 • Indiferent de câte livrări faci, vei dispune de un venit lunar suplimentar;
 • Dacă lucrezi full time, adică 8 ore pe zi, cât câștigă un curier Bolt Food poate ajunge și la 6,000 – 8,000 RON pe lună;
 • Se poate lucra 8, 4 sau chiar și 2 ore pe zi;
 • Ocazional, se oferă recompense dacă altă persoană se angajează la recomandarea ta;
 • Primești în medie 5-6 RON bacșiș pe comandă.

Cât câștigă un curier pentru livrarea cumpărăturilor din supermarket

Segmentul alimentar este cel mai predominant în livrări la domiciliu, iar pe lângă aplicații comandă mâncare, există și posibilitatea de a comanda direct din supermarketuri. Respectivele firme livrări la domiciliu preiau de la clienți și altfel de comenzi care implică și produsele non-alimentare, comandate din supermarketuri.

Livrări la domiciliu pentru cele mai mari supermarketuri

Mega Image, Carrefour, Kaufland și Cora sunt câteva supermarketuri mari care colaborează cu companiile de comenzi la domiciliu. Comenzile se pot face direct la ei sau prin intermediul aplicațiilor care se ocupă de comenzi la domiciliu, precum Glovo sau Bringo.

Variantele online ale magazinelor oferă de asemenea o anumită flexibilitate și ușurința de alegere a produselor de care clienții în general sunt mulțumiți.

Livrări la domiciliu prin eMag Supermarket

eMag Supermarket este un nou concept dezvoltat de celebra platformă pe timpul pandemiei, prin intermediul căreia clienții pot comanda produse locale pentru a fi livrate la domiciliu.

Întregul proces se concretizează în câțiva pași pentru livrator:

 • se preia comanda și se achiziționează produsele din magazin;
 • se livrează către client.

De exemplu, pentru Kaufland livrare acasă, sunt puse la dispoziția clienților peste 1300 de produse. Curierul umple coșul cu produsele dorite de client, după care le livrează la domiciliu. În cazul comenzilor la domiciliu din supermarket, lista de cumpărături poate fi mult mai complexă deoarece pot fi comandate și piese de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de papetărie, etc.

Urmând modelul marilor supermarketuri, și magazinele mici au început să colaboreze cu firme livrări la domiciliu, reușind astfel să facă vânzări în ciuda restricțiilor impuse de pandemie.

Deci, cât câștigă un curier care face livrări din supermarket?

Așa cum am menționat, majoritatea livrărilor pentru supermarketuri se fac tot prin aplicații de livrat, precum Glovo, Bringo sau Tazz. Deci, câștigurile unui curier pot fi de la 4.000 RON la 6.000 RON pentru un program standard. Pentru un program part-time, poti castiga în jur de 1.500 RON – 3.000 RON. 

👉  Află și cum să faci bani online!

Cât câștigă un curier la cele mai mari firme de curierat

Cele mai mari și cunoscute firme de curierat din România sunt Fan Courier, Cargus și Sameday. Salariul unui curier diferă de la o firmă la alta, dar și în funcție de experiența acestuia. Totuși, te poți aștepta la un salariu curier de aproximativ 2.000 RON net lunar.

Salariul este completat de bonusuri, tichete de masă și bacșiș, așa că la final de lună vei câștiga mai mult. Salariul unui curier la o astfel de firmă de curierat nu se compară cu veniturile pe care le obții pe o aplicație de livrări, precum Glovo sau Bolt Food. Totuși, vei putea obține câștiguri mari odată cu timpul.

Hai să descoperi exact cât câștigă un curier la cele mai cunoscute firme de curierat din țară!

Cât câștigă un curier la Fan Courier

Fan Courier este cea mai importantă firmă de curierat din țară, iar salariile aici sunt acordate în funcție de experiență. Astfel, pentru un curier cu experiență de mai puțin de 1 an, salariul de bază va fi 1.700 RON. La acest salariu curier se adaugă și un bonus lunar de 250 RON, tichetele de masă de 400 RON și bacșișuri de aproximativ 500 RON.

Deci, pentru un curier cu mai puțin de un an de experiență, la program full-time, câștigul lunar ajunge la 2.850 RON pe lună. 

Un curier care are 5 ani de experiență în domeniu va avea un salariu de bază de 3.700 RON. Se adaugă și un bonus lunar de 450 RON și tichete de masă de 20 RON fiecare. Adăugând și bacșișul, câștigul lunar poate fi de 5.000 RON sau mai mult.

Cât câștigă un curier la Urgent Cargus

Și la Urgent Cargus, salariile sunt similare. Un salariu curier pentru cineva cu 2 ani de experiență sau mai puțin variază de la 1.600 RON la 2.000 RON la program full. Curierii primesc și bonuri de masă în valoare de 300 RON pe lună, iar media bacșișului este de 500 RON pe lună.

Nu am găsit informații referitoare la bonusuri, însă este posibil să primești bonusuri în funcție de performanța ta.

Dacă ai experiență de cel puțin 5 ani în domeniu, vei ajunge la un salariu livrator de 5.000 RON lunar. 

Cât câștigă un curier la Sameday

La Sameday, salariul unui curier începător, cu 2 ani sau mai puțin de experiență, începe de la 1.500 RON, dar bonusurile lunare sunt mai mari. Vei primi un bonus lunar de 600 RON și tichete de masă de 300 RON. Din bacșișuri poți obține lejer 500 RON lunar.

Astfel, poți obține un câștig lunar de aproximativ 2.800 RON până la 4.500 – 5.000 RON, dacă ai experiență de aproximativ 5 ani în domeniu.

După cum ai văzut, este greu de aproximat cât câștigă un curier la aceste firme pentru că diferă foarte mult de experiență, bonusuri și bacșișuri. Dar sperăm că ți-ai făcut o idee cu privire la ce salariu curier poți primi cu sau fără experiență.

Cât câștigă un curier pentru livrare flori

Dacă adori să înseninezi ziua oamenilor, atunci acest job ți se potrivește. În principal, florăriile se întrec în ofertele pentru clienți pentru a strânge cât mai multe comenzi – de exemplu, transportul ar putea fi gratuit timp de 24 de ore de la plasarea comenzii dacă valoarea depășește 200 de ron.

Serviciul de livrare flori la domiciliu a prins din ce în ce mai multă amploare, florăriile onorând comenzile prin curierat în timpuri scurte – de exemplu, pentru o livrare internațională este nevoie doar de 24 de ore, iar pentru o comandă personalizată, sunt necesare 2-4 ore pentru a ajunge la destinație.

Buchetele de flori sau aranjamentele florale pot fi accesorizate cu diverse lucruri precum ciocolata sau șampania.

Livratorul preia comanda din aplicație, se deplasează la florărie, preia buchetul / aranjamentul și îl livrează la domiciliul clientului. Deci, poți căuta oportunități de muncă ca livrator și în acest sector.

Cât câștigă un curier care lucrează pentru florării depinde de compania pentru care lucrează și bineînțeles, de programul de lucru. Dar te poți aștepta la câștiguri de aproximativ 1.000 – 2.000 RON pentru un program part time și de 2.500 – 3.500 RON pentru un program full-time. 

În cazul florăriilor, este posibil să nu primești bonusuri de performanță, ci doar un salariu de livrator standard la care se adaugă și tips-ul de la clienți. Totuși, poți beneficia de tichete de masă.

Responsabilitățile și calitățile unui bun livrator

Dacă ești în căutarea unor modalități despre cum să faci rost de bani repede, un job ca livrator cu jumătate de normă sau cu normă întreagă te-ar putea ajuta. Dar pentru a deveni livrator în orice domeniu, trebuie să cunoști mai întâi atribuțiile care intră în sarcina acestuia, dar și ce calități trebuie să ai. Descoperă-le în continuare!

Responsabilitățile unui livrator

Responsabilitățile unui bun livrator constau în:

 • preluarea comenzii și verificarea acesteia – căutarea produselor și semnalarea eventualelor probleme (lipsă de stoc) ✔️
 • preluarea produselor comandate de client ✔️
 • livrarea produselor în timp util și în siguranță ✔️
 • încasarea contravalorii comenzilor de la clienți ✔️
 • relaționarea cu clienții – va răspunde la întrebările lor dacă va fi nevoie ✔️
 • respectarea rutelor date de către companie și orarul stabilit/atribuit ✔️
 • respectarea regulilor de circulație rutieră ✔️
 • întocmirea rapoartelor necesare la sfârșit de zi și predarea lor ✔️
 • întreținerea mijlocului de transport ✔️

Calitățile unui livrator

Analizând calitățile unui bun livrator, iată ce ar trebuie să ai pentru a fi potrivit unui astfel de job:

 • condiție fizică bună și rezistență cel puțin medie la efort fizic pentru o perioadă mai lungă ✔️
 • abilitatea de a rezista la stres și de a-l gestiona corespunzător în orice fel de situație ✔️
 • o atitudine proactivă ✔️
 • seriozitate, punctualitate și profesionalism ✔️
 • atenție la detalii ✔️
 • abilități foarte bune de comunicare ✔️
 • capacitatea de a se orienta în spațiu ✔️
 • cunoștințe despre orientarea în spațiu și adresele din orașul în care lucrează ✔️
 • capacitatea de multitasking ✔️
 • capacitatea de adaptare la orice fel de situație ✔️
 • abilități de conducere preventivă ✔️
 • diplomă de absolvire a liceului și carnet de conducere dacă angajatorul caută șofer livrare mâncare sau livrările pot fi făcute și cu bicicleta ✔️

Un alt job part-time sau full time care îți poate asigura câștiguri destul de mari este cel de șofer taxi. Poți lua în considerare și această variantă fie dacă vrei să ai un venit stabil, fie dacă vrei să câștigi în plus, muncind în timpul liber.

Avantaje și dezavantaje ale jobului de curier

Ce avantaje are job-ul de livrator? Deși principalele tale sarcini constau în preluarea comenzilor și onorarea lor într-un fel cât mai profesional și într-un timp cât mai scurt, job-ul de livrator are și avantaje care te-ar putea încânta.

Avantajele în munca unui curier

Avantajele de care te poți bucura în job-ul de livrator pot consta în:

✔️ renunerația generoasă – poți ajunge și la un salariu livrator de 8.000 – 10.000 ron pe lună dacă îți dai silința și optezi pentru programul full time și ore suplimenare;

✔️ unele companii oferă plata săptămânală – vei avea mereu un venit pentru că plata pentru comenzile efectuate de tine se va face la săptămână;

✔️ unele companii oferă program flexibil – îți faci singur programul, poți lucra part-time, full-time, seara sau în weekend (astfel îți poți lucru în plus, pe lângă locul de muncă pe care îl ai);

✔️ îți poți estima câștigurile de unul singur – cunoscând plata orară, pe comandă și bonusurile;

✔️ primești bonusuri – de performanță, pentru vremea nefavorabilă, pentru recomandarea altui curier;

✔️ lucrezi individual, dar în același timp faci parte dintr-o echipă care te va coordona atunci când ai nevoie;

✔️ te menții în cea mai bună formă fizică dacă alegi să livrezi pe bicicletă;

✔️ îți dezvolți aptitudini de bază cum e adaptabilitatea și abilitatea de organizare;

✔️ nu este obligatoriu să deții o experiență anterioară și poți lucra în paralel cu școala sau cu actualul loc de muncă;

✔️ ai oportunitatea de a avansa în companie dacă îți dorești acest lucru. Poți înainta în firmă de exemplu pe un post de „customer care” (dacă ai un istoric foarte bun de livrări și eventual feedback pozitiv din partea clienților). De asemenea, poți deveni specialist sau chiar poți deveni manager al departamentului de fidelizare a clienților. Poți chiar să ocupi o funcție cu caracter organizatoric cum sunt cele din logistică, dacă ai capacitatea de a gândi analitic, ești atent la detalii și ai abilități organizatorice.

Dezavantajele în munca unui curier

Așa cum se întâmplă în cazul oricărui job, și munca unui curier prezintă câteva dezavantaje pe care ar trebui să le cunoști înainte de a aplica la job. Iată care sunt acestea:

❌ Cât câștigă un curier depinde foarte mult de numărul de comenzi, iar în unele perioade sunt mai puține comenzi;

❌ Pentru a ajunge la câștiguri mari va trebui să lucrezi peste 8h pe zi sau să lucrezi câteva ore și în weekend;

Traficul intens poate duce la oboseală și te poate împiedica să faci multe comenzi pe zi;

Condițiile meteo nefavorabile îți pot îngreuna de asemenea munca;

❌ Dacă livrezi cu mașina proprie, trebuie să iei în considerare și costurile de întreținere a mașinii și carburantul.

👉 Vezi și cum poți câștiga bani de acasă

Concluzii

Având în vedere faptul că domeniul de livrări la domiciliu a luat amploare, ne așteptăm ca gama de produse care sunt livrate la domiciliu să se diversifice și să se asocieze cu serviciile de livrare din ce în ce mai multe magazine, indiferent de mărimea lor.

Indiferent că ești livrator mâncare delivery sau optezi pentru alte tipuri de livrări, poate fi un start ideal pentru tine, mai ales dacă ești student sau la început de drum în viață și vrei să câștigi bani rapid.

Cele mai bune companii la care te poți angaja ca livrator sunt aplicațiile de livrare mâncare, precum Glovo sau Tazz. Acestea oferă diverse bonusuri în aplicație și îți oferă flexibilitate pentru a lucra în timpul liber.

De asemenea, firmele de curierat sunt opțiuni de luat în considerare pentru că oferă un salariu lunar fix la care se adaugă și bonusuri, tichete de masă și bacșișuri.

Devino curier și bucură-te de câștiguri săptămânale și bonusuri frecvente!

Vrei să câștigi bani pe cont propriu? Iată câteva idei în articolele de mai jos: