câștigă bani din livrări

Bani din livrări - cum obții câștiguri în plus

5/5 - (2 votes)

Fie că nu ai găsit încă ceea ce cauți sau ai nevoie de o soluție rapidă de a face bani rapid, fie că ești student și ai nevoie de un venit suplimentar, jobul de livrator îți oferă flexibilitate, astfel încât să îl poți practica în timpul liber, în funcție de disponibilitate. Descoperă toate opțiunile pentru a face bani din livrări!

Ce vei găsi în categoria Bani din livrări

Știi câți bani poți câștiga din livrare la domiciliu și ce opțiuni ai la dispoziție? Ți-am oferit în articolele de mai jos toate opțiunile disponibile pentru a face bani din livrări, dar și alte informații utile, cum ar fi cerințele necesare pentru a face acest tip de job, bonusurile acordate livratorilor sau posibilitățile de avansare. Învață și tu cum să câștigi bani în plus din livrări sau să obții un job temporar ca livrator!

 

takeaway angajare - acte necesare
FBmirelaF - decembrie 7, 2021

Cum să faci bani prin Takeaway

Industria de delivery s-a dezvoltat masiv în ultimii ani, cererea devenind din…
angajari tazz by emag
FBcameliaD - noiembrie 12, 2021

Cum să faci bani ca și curier Tazz

Piața livrărilor la domiciliu s-a dezvoltat vertiginos în ultimii ani, industria având…
acte necesare pentru angajări food panda
FBmirelaF - noiembrie 10, 2021

Cum să faci bani prin Food Panda

Piața locurilor de muncă este într-o continuă dezvoltare și anual apar noi…
cum faci bani cu glovo
cristinaR - noiembrie 5, 2020

Cum faci bani cu Glovo și Uber Eats

Îi vezi prin oraș pe biciclete, scutere sau în mașini, livrând mâncarea…
UberEATS
cristinaR - octombrie 25, 2018

Cum să faci bani cu UberEATS?

Uber a intrat și pe partea de livrare a mâncărurilor cu serviciul…

Chiar se fac bani din livrări?

Aceasta este o întrebare pe care o pun multe persoane cu siguranță. În continuare îți vom prezenta un scurt rezumat al acestui tip de job. Dacă introduci expresia „angajări livratori” sau „locuri de muncă livratori” pe un motor de căutare pe internet, vei constata că ai de unde alege. Motivul este că este un job care ia din ce în ce mai multă amploare și care te poate ajuta să faci bani urgent.

Veniturile sunt în medie aceleași la toți angajatorii, cu mici diferențe, însă ceea ce face distincția este volumul de muncă pe care îl depui și programul de lucru pe care ți-l alegi. Numeroase branduri au adoptat acest serviciu, mai ales în ultima perioadă, și au efectuat numeroase angajări livratori care să le livreze produsele la domiciliul clienților. Această nouă strategie le-a adus într-adevăr succes, iar vânzările au crescut considerabil într-o perioadă în care afacerile erau în pericol.

Să fii livrator presupune să îndeplinești o sarcină de bază – să efectuezi o livrare la domiciliu a produselor comandate de către clienți, indiferent de natura lor (alimentare, non-alimentare). În funcție de compania cu care colaborează, un livrator primește comenzile direct de la un superior prin intermediul aplicației asociate sau își alege singur comenzile. Trebuie menționat faptul că livratorii primesc comenzile în funcție de numărul de ore pe care au ales să le lucreze în ziua respectivă.

Livratorul are responsabilitatea de a aduce comanda la client în cel mai scurt timp, pe ruta indicată de dispecer / companie, ridicând produsele comandate din locurile indicate (restaurante, supermarketuri, farmacii, magazine mai mici). O livrare la domiciliu trebuie făcută în timp util și cu grijă pentru a nu altera în vreun fel produsele comandate..

Un livrator este plătit în medie cu 9-10 lei/ ora de lucru, plus 5 lei pentru fiecare comandă. Cercetând principalele companii care fac angajări livratori, am concluzionat faptul că salariile medii sunt:

 • între 1.000 și 4.000 de ron pentru varianta part-time a job-ului;
 • între 2.000 și 6.000 de ron pentru varianta full-time a job-ului;
 • în jur de 8.000 de ron dacă utilizezi mașina personală.

Luând în considerare cifrele, trebuie să subliniem faptul că, din mărturiile celor care fac livrare la domiciliu, pentru a ajunge la aceste salarii trebuie într-adevăr să îți dai silința. Mijlocul de transport cu care alegi să lucrezi poate defini mărimea câștigurilor tale deoarece, într-un oraș aglomerat, deplasarea cu mașina poate fi o adevărată provocare și există riscul de a nu efectua comenzi la domiciliu într-un timp scurt.

Însă, într-un oraș mai liniștit, deplasarea cu mașina poate fi un atu. Bicicleta este însă vehiculul preferat în livrări la domiciliu deoarece nu presupune cheltuieli precum combustibilul și îți permite să te deplasezi mult mai rapid. Dezavantajul însă este deplasarea cu ea pe vreme rea.

Adițional tarifelor de bază (plata orară și pe comandă), există o serie de bonusuri pe care compania le acordă angajaților – acestea constau în:

 • tichete de masă;
 • asigurări private de sănătate;
 • bonus pentru condițiile meteo nefavorabile, precum ploaia și ninsoarea – pot ajunge la 20% în funcție de fiecare caz în parte;
 • bonus de performanță săptămânală – de regulă este de peste 10-12% pentru un număr de comenzi cuprins între 20 și 80 și peste 15% pentru un număr de comenzi mai mare decât 80;
 • bonus de recomandare a altui livrator – suma variază (ajunge chiar și până la 300 de ron) și este încasată după o anumită perioadă sau număr de comenzi finalizate ale noului curier.

Un alt aspect atrăgător al acestei meserii este faptul că primești bacșiș de la clienți, care la rândul său variază în funcție de anumite criterii (satisfacție, calitate, timp de livrare).

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a deveni livrator?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să identificăm mai întâi atribuțiile care intră în sarcina unui livrator.

Responsabilitățile unui livrator constau în:

 • preluarea comenzii și verificarea acesteia – căutarea produselor și semnalarea eventualelor probleme (lipsă de stoc);
 • preluarea produselor comandate de client;
 • livrarea produselor în timp util și în siguranță;
 • încasarea contravalorii comenzilor de la clienți;
 • relaționarea cu clienții – va răspunde la întrebările lor dacă va fi nevoie;
 • respectarea rutelor date de către companie și orarul stabilit/atribuit;
 • respectarea regulilor de circulație rutieră;
 • întocmirea rapoartelor necesare la sfârșit de zi și predarea lor;
 • întreținerea mijlocului de transport.

Analizând atribuțiile livratorului, se deduc anumite cerințe precum:

 • condiție fizică bună și rezistență cel puțin medie la efort fizic pentru o perioadă mai lungă;
 • abilitatea de a rezista la stres și de a-l gestiona corespunzător în orice fel de situație;
 • o atitudine proactivă;
 • seriozitate, punctualitate și profesionalism;
 • atenție la detalii;
 • abilități foarte bune de comunicare;
 • capacitatea de a se orienta în spațiu;
 • cunoștințe despre orientarea în spațiu și adresele din orașul în care lucrează ;
 • capacitatea de multitasking;
 • capacitatea de adaptare la orice fel de situație;
 • abilități de conducere preventivă;
 • diplomă de absolvire a liceului și carnet de conducere dacă este cazul (în funcție de cerințele fiecărui angajator în parte).

Un alt job part-time sau full time care îți poate asigura câștiguri destul de mari este cel de șofer taxi. Poți lua în considerare și această variantă fie dacă vrei să ai un venit stabil, fie dacă vrei să câștigi în plus, muncind în timpul liber.

Poți câștiga bani livrând la domiciliu – locuri de muncă livratori

Cel mai dezvoltat segment de livrarea la domiciliu este cel alimentar și se fac multe angajări livratori. Deși se fac livrări în mai multe domenii (medicamente, flori, produse non-alimentare ), cel de livrare mâncare este cel mai solicitat, serviciile fiind oferite de supermarketuri, restaurante, pizzerii și companii de mâncare delivery.

Când vorbim de livrare mâncare, mintea ne fuge cu siguranță la restaurante, însă presupune și achiziționarea de produse alimentare din supermarketuri și livrarea lor către clienți. Conform unui studiu efectuat în rândul consumatorilor, aproximativ 70% din clienți au vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani, și sunt predispuși să renunțe la comandă dacă întregul proces este prea complicat sau greu de finalizat, indiferent de calitatea mâncării.

Printre principalele companii care prestează acest serviciu, se disting nume faimoase precum Glovo angajări. În continuare îți voi prezenta detalii despre aceste companii și nu numai despre ele, astfel încât să identifici compania care ți se potrivește.

Care sunt companiile care fac angajări livratori?

Glovo

Curierii Glovo fac livrări la domiciliu, ducând produse comandate din magazine sau locații de tip fast-food. Programul este configurat în totalitate de angajat și are dreptul de a alege comenzile pe care să le livreze.

Pentru a colabora cu Glovo ai nevoie doar de un mijloc de transport pe care să îl poți folosi (bicicletă, scuter sau mașină), un telefon care să fie iPhone sau Android (pentru a putea instala aplicația), baterie externă pentru telefon, suport pentru telefon, o geantă izolantă, geacă și pantaloni impermeabile. O parte din aceste materiale pot fi închiriate de la Glovo în cazul în care nu le ai.

Glovo se distinge de ceilalți furnizori de livrări mâncare (mâncare delivery) prin faptul că livrează și alte produse în afară de cele alimentare, din diverse magazine, inclusiv comenzi personalizate.

Principalele informații pe care trebuie să le ai în vedere în cazul în care vrei să faci livrări la domiciliu pentru Glovo, sunt:

 • plata orară medie este de 37.5 ron/oră ;
 • salariul lunar este de aproximativ 6000 ron/lună ;
 • plata este făcută pe comandă și crește în funcție de performanță;
 • bonusul pentru excelență poate crește și poate ajunge până la 400 de ron – dacă este depășit un număr de comenzi livrate de 160 ;
 • se dau bonusuri de vreme nefavorabilă – cu 30% mai mult;
 • pentru 8-10 ore lucrate poți câștiga aproximativ 150-200 ron/zi;
 • plata se face săptămânal;
 • vei face livrări la domiciliu între orele 10:00 și 23:00.

Agenții de livrare mâncare de la Glovo lucrează în mod independent, declarându-și singuri câștigurile la final de an și plătind taxe la stat.

Pentru a face o livrare Glovo trebuie să te înregistrezi pe site, după care vei participa la o sesiune online de informare și vei trimite documentele care îți sunt solicitate. Trebuie menționat faptul că pentru a face o livrare Glovo trebuie să îți predefinești mai întâi traseul și să respecți indicațiile coordonatorului cu privire la traseu, clienți și plăți.

Food Panda

Food Panda face angajări livratori în mai multe orașe. Dacă vrei să efectuezi livrări la domiciliu pentru Food Panda, trebuie să ai un telefon destul de performant (ex. Android versiunea 4.2 sau mai nou sau iPhone 4s), un mijloc de transport propriu.

Ce informații îți sunt utile înainte de o angajare Food Panda:

 • se lucrează în ture de câte 4 ore;
 • treci mai întâi printr-o perioadă de probă;
 • câștigurile variază între 3.000 și 6.000 de lei;
 • plata este de 9 ron/oră și 5 lei/comandă;
 • sunt făcute evaluări la fiecare 6 luni;
 • există posibilitatea de a promova;
 • poți lucra part-time, full-time, seara sau în weekend.

Bringo

Bringo este o platformă românească de personal shopping care face angajări livratori.

Ce informații îți sunt utile :

 • comanda trebuie livrată în maxim 2 ore;
 • salariile depășesc 4.500 ron/lună și pot ajunge chiar și până la 8.000 de ron;
 • poți lucra minim 2 ore pe zi, dar nu mai puțin de 20 de ore pe săptămână;
 • programul este stabilit cu o săptămână înainte;
 • poți lucra cu ei ca și angajat, cu P.F.A sau cu S.R.L;
 • poți înregistra la ei o flotă de mașini dacă ai această posibilitate.

Tazz

Tazz are de asemenea disponibile locuri de muncă livratori. Poți deveni livrator Tazz dacă ai propria formă juridică sau poți colabora direct cu Tazz by eMag.

Ce e bine să știi dacă vrei să devii livrator Tazz by eMag:

 • plata este de 15 ron/ comandă;
 • salariul săptămânal poate ajunge la 1.000 de ron dacă lucrezi full time și pot atinge chiar și 6.500 de ron pe lună;
 • bonusul săptămânal este acordat în funcție de numărul de comenzi plasate;
 • se primesc bonusuri pentru vremea nefavorabilă – 2-3 ron pe comandă;
 • se fac mulți kilometri – o medie de comenzi zilnice este de 15-20 de colete;
 • ai nevoie doar de un telefon cu sistem Android și un mijloc de transport (poți închiria scuter de la ei dacă nu dispui de un mijloc de transport propriu);
 • poți lucra cu contract de muncă de 4 ore sau sub formă de colaborare dacă ai o formă juridică.
 • vei fi plătit cash sau pe card.

Takeaway

Takeaway este o companie care pune accent pe livrări mâncare pentru companiile de pe piață, fiind creată din fuziunea a două mari branduri – Takeaway.com din Olanda și Just Eat din Danemarca. Activă în mai multe țări din Europa, Takeaway are disponibile locuri de muncă livratori.

Ce beneficii ai la Takeaway angajare:

 • îți configurezi singur programul de muncă;
 • lucrezi cu contract de muncă;
 • este plătit timpul de așteptare;
 • se dau bonusuri de performanță;
 • poți lucra full time, part time sau în weekend;
 • pe traseu ești asistat de aplicație.

Livrator pentru cumpărături din supermarket

Deși segmentul alimentar este cel mai predominant în livrări la domiciliu, firmele de curierat preiau de la clienți și altfel de comenzi care implică și produsele non-alimentare, comandate din supermarketuri.

Mega Image, Carrefour, Kaufland, Cora – sunt câteva supermarketuri mari care colaborează cu companiile de livrare la domiciliu. Comenzile se pot face direct la ei sau prin intermediul aplicațiilor care se ocupă de comenzi la domiciliu, precum Glovo sau Bringo. Variantele online ale magazinelor oferă de asemenea o anumită flexibilitate și ușurința de alegere a produselor de care clienții în general sunt mulțumiți.

eMag Supermarket este un nou concept dezvoltat de celebra platformă pe timpul pandemiei, prin intermediul căreia clienții pot comanda produse locale pentru a fi livrate la domiciliu.

Întregul proces se concretizează în câțiva pași pentru livrator:

 • se preia comanda și se achiziționează produsele din magazin;
 • se livrează către client.

De exemplu, pentru Kaufland livrare acasă, sunt puse la dispoziția clienților peste 1300 de produse. Curierul umple coșul cu produsele dorite de client, după care le livrează la domiciliu. În cazul comenzilor la domiciliu din supermarket, lista de cumpărături poate fi mult mai complexă deoarece pot fi comandate și piese de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de papetărie, etc.

Urmând modelul marilor supermarketuri (precum Carrefour sau sistemul Kaufland livrări acasă), și magazinele mici au început să colaboreze cu firmele de livrare la domiciliu, reușind astfel să facă vânzări în ciuda restricțiilor impuse de pandemie.

Poți fi livrator pentru florării

Dacă adori să înseninezi ziua oamenilor, atunci acest job ți se potrivește. În principal, florăriile se întrec în ofertele pentru clienți pentru a strânge cât mai multe comenzi – de exemplu, transportul ar putea fi gratuit timp de 24 de ore de la plasarea comenzii dacă valoarea depășește 200 de ron.

Serviciul de livrare flori la domiciliu a prins din ce în ce mai multă amploare, florăriile onorând comenzile prin curierat în timpuri scurte – de exemplu, pentru o livrare internațională este nevoie doar de 24 de ore, iar pentru o comandă personalizată, sunt necesare 2-4 ore pentru a ajunge la destinație.

Buchetele de flori sau aranjamentele florale pot fi accesorizate cu diverse lucruri precum ciocolata sau șampania. Livratorul preia comanda din aplicație, se deplasează la florărie, preia buchetul / aranjamentul și îl livrează la domiciliul clientului.

Livrator pentru OLX

Piața livrărilor la domiciliu se diversifică în funcție de nevoile și cererile clienților. Vânzările OLX au crescut și ele odată cu  adaptarea la noile vremuri. Astfel, a fost lansat un program de curierat propriu denumit ”Livrare prin OLX” care garantează clienților costuri mai mici decât la alte companii de curierat. În ceea ce ține de sistemul de lucru delivery, încă nu au ceva solid care să se asemene cu ceilalți competitori.

Concluzii

Ce avantaje are job-ul de livrator la domiciliu? De ce ai căuta locuri de muncă livratori? Deși principalele tale sarcini constau în preluarea comenzilor și onorarea lor într-un fel cât mai profesional și într-un timp cât mai scurt, job-ul de livrator are și avantaje care te-ar putea încânta. Fie că vei livra pentru supermarketuri (ex. Kaufland livrare acasă), fie că vei livra pentru restaurante, job-ul este destul de dinamic și de bănos.

Avantajele de care te poți bucura în job-ul de livrator mâncare / produse non-alimentare / medicamente / flori pot consta în:

 • remunerația generoasă – poți ajunge și la 8.000 – 10.000 ron pe lună dacă îți dai silința și optezi pentru programul full time;
 • programul flexibil – îți faci singur programul, poți lucra part-time, full-time, seara sau în weekend (astfel îți poți lucru în plus, pe lângă locul de muncă pe care îl ai);
 • îți poți estima câștigurile de unul singur – cunoscând plata orară, pe comandă și bonusurile;
 • primești bonusuri – de performanță, pentru vremea nefavorabilă, pentru recomandarea altui curier;
 • lucrezi individual, dar în același timp faci parte dintr-o echipă care te va coordona atunci când ai nevoie;
 • te menții în cea mai bună formă fizică dacă alegi să livrezi pe bicicletă;
 • petreci mult timp în aer liber;
 • tu poți alege comenzile pe care să le livrezi;
 • îți dezvolți aptitudini de bază cum e adaptabilitatea și abilitatea de organizare;
 • ai ocazia de a socializa – munca de curier implică comunicarea cu clienții;
 • nu ai cum să te plictisești – mereu sunt alte comenzi, alți clienți, alte rute;
 • nu este obligatoriu să deții o experiență anterioară și poți lucra în paralel cu școala sau cu actualul loc de muncă;
 • poate fi locul de muncă potrivit pentru tine;
 • ai oportunitatea de a avansa în companie dacă îți dorești acest lucru – poți înainta în firmă de exemplu pe un post de „customer care” (dacă ai un istoric foarte bun de livrări și eventual feedback pozitiv din partea clienților), specialist sau chiar poți deveni manager al departamentului de fidelizare a clienților. Poți chiar să ocupi o funcție cu caracter organizatoric cum sunt cele din logistică, dacă ai capacitatea de a gândi analitic, ești atent la detalii și ai abilități organizatorice.

Având în vedere faptul că domeniul de livrări la domiciliu a luat amploare, mai ales livrări mâncare, ne așteptăm ca paleta de produse care sunt livrate la domiciliu să se diversifice și să se asocieze cu serviciile de livrare din ce în ce mai multe magazine, indiferent de mărimea lor.

Indiferent că ești livrator mâncare delivery sau livrezi pentru marketuri, cum e Kaufland livrare acasă, poate fi un start ideal pentru tine, mai ales dacă ești student sau la început de drum în viață.