ghid despre cum vând pe okazii în 2022

Cum vând pe okazii: Ghidul Începătorilor (2023)

5/5 - (6 votes)

Lansat în 2000, site-ul Okazii.ro a devenit cel mai mare marketplace din țară, având un portofoliu de peste 6 milioane de produse. Inițial a fost singura platformă de licitații online din România și în prezent, se numără printre cele mai accesate platforme de anunțuri la nivel național. Este în competiție pentru primul loc cu site-ul de anunțuri OLX și fiind urmată de competitorul anunțuri la jumate. Descoperă răspunsul la întrebarea cum vând pe okazii în acest articol!

Despre platforma Okazii vânzări

Dacă vrei să înveți cum să faci bani pe Okazii, trebuie să știi că poți plasa pe Okazii mai multe tipuri de anunțuri.

De Reținut!
Poți plasa anunțuri cu titlu gratuit sau plătit în cazul persoanelor juridice, sau accesarea unui pachet de promovare. Prin intermediul marketplace-ului poți face Okazii vânzări sau poți posta un anunț gratuit care să îți genereze profit.

Secțiunea de Okazii vânzări îți oferă o șansă în a-ți mări veniturile într-un mod simplu. De altfel, vei vedea în acest articol că este destul de simplu să înveți cum să vinzi pe Okazii.

Pentru început, postează pe Okazii anunț gratuit pentru a testa site-ul și a descoperi potențialul său. Platforma conține în prezent peste 900 de magazine, 1.500 de vânzători și peste 6 milioane de produse.

Întreg portofoliul de produse este împărțit astfel:

 • Fashion & Beauty
 • Telefoane mobile
 • Laptop, computere, gadget-uri
 • Electronice și electrocasnice
 • Universul copiilor
 • Librărie
 • Obiecte de artă
 • Grădină
 • Okazii imobiliare
 • Sport
 • Piese și accesorii auto și moto
De Reținut!
Un element care se evidențiază este rubrica dedicată ofertelor de afaceri sau a vânzării online a afacerilor.

De ce să alegi OLX?

Site-ul are o structură simplă care îți permite să identifici ușor obiectele pe care dorești să le achiziționezi. Okazii vânzări îți oferă oportunități de dezvoltare. Acestea constau în:

 • Posibilitatea de comercializare a produselor ocazional sau permanent (persoană juridică)
 • Crearea unui magazin propriu (beneficiezi de discount la serviciile de transport și poți lua parte la campaniile de vânzare masivă)
 • Costuri mici de promovare pentru Okazii anunțuri și oportunități de asociere în lumea afacerilor.

Programul de afiliere Okazii.ro diferențiază semnificativ site-ul pe piață. Programul se adresează tuturor site-urilor și blogurilor românești care desfășoară campanii de marketing.

Lansat în anul 2013, programul de afiliere a strâns un număr considerabil de afiliați. Numărul de bloguri și de site-uri partenere afiliate a depășit numărul de 1.600.

De Reținut!
Platforma Okazii.ro își demonstrează utilitatea prin diversitatea produselor promovate (peste 6 milioane de produse), a numărului de magazine individuale înființate (peste 900 de magazine), a numărului consistent de vânzători (peste 1.500 de vânzători), a multiplelor modalități de vânzare (instant, licitație, anunț și Mokazie).

Cum vând pe Okazii: deschide-ți un cont

Îți pui întrebarea Cum vând pe Okazii? Pentru a posta pe Okazii anunț gratuit ai nevoie în primul rând de un cont online pe această platformă.

Prin crearea unui cont pe site, vei avea acces la toate beneficiile oferite utilizatorilor:

 • Poți pune la vânzare produsele tale
 • Poți vizualiza anunțurile altor comercianți de pe site
 • Poți crea liste de favorite
 • Poți vedea calificările comercianților care te interesează
 • Primești tu însuți calificative pentru tranzacțiile efectuate
 • Poți plasa oferte și efectua vânzări utilizând toate cele patru tipuri de Okazii vânzări (Okazii vânzări de tip instant, anunț, licitație sau Mokazie).

Pentru crearea contului vei avea nevoie obligatoriu de o adresa de email și de un număr de telefon valid. Va trebui să parcurgi două etape în crearea contului:

1

Furnizarea datelor personale

În prima etapă, vei introduce următoarele date personale:

 • Nume de utilizator
 • O parolă
 • O adresă de email
2

Validarea adresei de email

În a doua etapă, vei valida adresa de email prin accesarea link-ului primit. Ulterior, la prima vânzare, va trebui să validezi numărul de telefon prin introducerea codului primit prin SMS.

Cum să faci bani pe Okazii: adaugă un anunț gratuit

Pentru a posta pe Okazii anunț gratuit sau plătit, trebuie să urmezi aceeași pași în crearea anunțului. Așadar, înainte de a posta Okazii anunțuri, după accesarea opțiunii Vinde, trebuie să completezi următoarele rubrici:

 • titlu și categorie
 • fotografii
 • detalii și stare produs
 • descriere
 • preț și modalități de vânzare
 • localitate
 • timp de expediere
 • email și număr de telefon

După furnizarea acestor detalii, vei avea de ales între publicarea gratuită a anunțului și promovarea plătită a anunțului. Plata promovării se face diferențiat pe site, ținându-se cont de criterii precum vechimea utilizatorului pe site, activitatea sa, calificativele primite de la cumpărători.

De Reținut!
Această diferențiere face posibilă împărțirea vânzătorilor în două categorii principale: profesioniști și ocazionali.

Cum vând pe Okazii: promovează-ți anunțurile

Cum vând pe Okazii? Dacă vrei să știi cum să faci bani pe Okazii, trebuie să iei în considerare și promovarea anunțurilor tale. Pentru opțiunea de promovare plătești în funcție de elementele dorite:

 • clasificare specială în liste
 • extraexpunere pe Okazii.ro
 • expunerea galeriei foto în liste
 • evidențierea titlului
 • evidențierea în listă prin chenar
 • schimbarea culorii de fond, chenar și fundal în listă
De Reținut!
Prețurile diferă și sunt percepute în ron, fără TVA (va fi achitat la alimentarea contului).

După listarea unui produs pentru vânzare, anunțul este analizat în vederea stabilirii tarifelor (primele 100 de anunțuri sunt gratuite). În prezent, site-ul lansează o modalitate nouă de promovare – Smart Promo (serviciu de promovare cu plata la click).

În cadrul său ai la dispoziție 3 pachete care includ 1.000 de click-uri, 2.000 de click-uri sau 3.000 de click-uri. Poți alege acest pachet din contul tău, prin accesarea secțiunii Smart Promo.

Bineînțeles, te poți promova și altfel decât cu ce ai direct de platformă. poți să-ți promovezi anunțurile pe paginile de social media sau chiar în grupuri de vânzări relevante pentru anunțul tău.

Cum vinzi pe okazii mai mult

Pentru a vinde cu succes pe orice platformă online, nu este suficient doar să postezi un anunț, este important și cum îl postezi. În continuare îți vom oferi câteva recomandări despre cum vinzi pe okazii.

Scrie titluri exacte și atractive

Titlul este foarte important pentru a atrage atenția cumpărătorilor și trebuie să știi cum să-l scrii corect. Pentru a învăța cum se vinde pe okazii, gândește-te ce ai scrie tu dacă ai căuta produsul pe care urmează să-l vinzi. Bineînțeles, titlul trebuie să fie complet, să fie menționat modelul, tipul, poate și culoarea.

Spre exemplu, dacă ai vrea să vinzi o bicicletă pentru copii, un titlu potrivit ar fi „bicicletă copii fără pedale, 2 – 3 ani, roșie + numele brandului

Folosește o descriere detaliată, dar ușor de citit

Anunțurile cu potențial sunt cele cu descrieri care includ toate caracteristicile produsului și care sunt scrise într-o notă pozitivă. Totuși, dacă produsul prezintă un efect, oricât de mic, acesta ar trebui menționat în descriere. Este necesar pentru că, în caz contrar, riști ca produsul să fie returnat, iar încrederea cumpărătorilor în tine să scadă.

Starea produsului trebuie să fie de asemenea menționată și poate chiar motivul pentru care ai ales să vinzi produsul. Astfel, înlături orice îndoială cu privire la utilitatea produsului. Iar pentru ca descrierea să fie ușor de citit de către posibilii cumpărători, încearcă să folosești propoziții scurte.

Scrie-le fără cuvinte dificile sau ambigue și fără blocuri de texte foarte lungi. Este o necesitate pentru că, din păcate, nimeni nu are timp pentru a citi acele descrieri.

Adaugă fotografii reale și din unghiuri diferite

Descrierile trebuie susținute de fotografii clare, reale, de bună calitate, cu o lumină bună și din diverse unghiuri pentru a surprinde cât mai bine produsul și utilitatea acestuia. Prin fotografii reale ne referim la fotografii care să corespundă întocmai cu produsul din realitate.

Deci, cumpărătorul trebuie să primească fix ceea ce a comandat pentru ca data viitoare să mai cumpere de la tine și pentru ca tu să ai un rating bun.

Dacă produsul prezintă un anumit defect, poți adăuga o fotografie și cu acesta pentru ca un posibil cumpărător să știe la ce să se aștepte.

Se poate să vrei să vinzi un produs nou, încă în cutie dar pe care nu vrei să-l mai folosești din varii motive. În acest caz, caută poze similare cu produsul respectiv și adaugă-le. Dacă fotografiile nu corespund exact produsului tău, menționează acest lucru în descriere.

Selectează categoria potrivită pentru anunțul tău

Pentru ca anunțul sau anunțurile tale să fie descoperite ușor de către posibilii cumpărători, trebuie să te asiguri că alegi categoria potrivită.

Ai la dispoziție peste 10 categorii și alte subcategorii pentru a pune produsul în cea mai potrivită secțiune pentru a fi găsit ușor.

Preț corect, în funcție de concurență

Cum vând pe Okazii? Cu siguranță, prețul este factorul după care se ghidează cei mai mulți în achiziționarea unui produs. Fără îndoială, posibilii cumpărători vor verifica prețul pentru același produs la mai mulți vânzători.

Dacă prețul este prea mare, cu siguranță nu vei avea șanse. În același timp, dacă prețul este prea mic, cumpărătorii vor chestiona calitatea produsului. Verifică prețurile oferite de alți vânzători și stabilește un preț competitiv!

Răspunsuri rapide către posibili cumpărători

Răspunsurile rapide și comunicarea constantă cu posibilii cumpărători sunt cheia către a învăța cum să faci bani pe okazii. Încearcă să răspunzi cât mai repede la mesajele celor interesați de produsele tale și să furnizezi detaliile suplimentare pe care aceștia vor să le afle.

Este important nu doar să comunici cu posibilii cumpărători până la livrare, ci și după livrare, întrebându-i dacă sunt mulțumiți de produsul respectiv. Astfel, crești șansele ca respectivul cumpărător să mai cumpere produse de la tine.

Livrare gratuită (dacă e posibil)

De multe ori, suntem atrași de promoțiile fără cost de livrare de pe diverse site-uri, iar dacă vrei să știi cum să vinzi pe okazii mai mult, poți oferi livrare gratuită prin curier.

Spre exemplu, vei vinde un produs destul de valoros care îți aduce o sumă destul de bună de bani. Așadar, poți să-ți asumi costul de livrare pentru a găsi astfel mai rapid un cumpărător.

Promovare intensă a produsului

Pentru ca anunțurile tale să fie eficiente, acestea trebuie să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar pentru a ajunge la acestea, vei avea nevoie de promovare.

Poți apela la promovarea oferită direct de platformă, prin care îți poți poziționa anunțurile mai sus în căutări, dar și la promovarea prin social media, făcută de tine.

Diverse metode promovare online sunt esențiale atunci când vorbim despre cum vinzi pe Okazii, Facebook fiind una dintre cele mai simple metode prin care îți poți promova anunțurile.

Pentru rezultate cât mai bune, ideal ar fi să apelezi la ambele modalități.

Cum vând pe Okazii: cele mai căutate Okazii anunțuri

Dacă vrei să știi răspunsul la cum vând pe okazii, trebuie să cunoști cele mai căutate anunțuri de către utilizatori. Cele mai căutate anunțuri de Okazii vânzări sunt: anunțurile de vânzare a mașinilor second-hand, anunțurile de vânzare a telefoanelor sau a imobiliarelor.

Deși situația pandemică a modificat într-o oarecare măsură comportamentul cumpărătorilor (au fost înregistrate vânzări record de dezinfectante și mănuși chirurgicale), utilizatorii sunt în continuare preocupați de achiziții simple și utile.

Okazii cai de vânzare

Este una dintre cele mai populare căutări. Dacă introduci sintagma cai de vânzare în butonul de căutare a site-ului, ți se vor deschide multiple anunțuri de vânzare a cailor de rasă (armăsar semigreu românesc, pur sânge arab) sau obișnuiți, din diferite colțuri ale țării.

Okazii imobiliare

Okazii imobiliare este un alt punct de interes al utilizatorilor. Având în vedere creșterea dorinței de petrecere a timpului liber în natură sau dobândirii independenței prin achiziționarea propriei locuințe, cererile de pe piața imobiliară sunt în creștere.

Cele mai populare anunțuri din cadrul rubricii Okazii imobiliare sunt cele de vânzare a terenurilor intravilane și a apartamentelor din zonele centrale ale orașelor.

Anunțuri imobiliare poți posta și pe platforma Airbnb, tot mai folosită în ultimul timp în România. Află cât câștigi din Airbnb!

Telefoane și mașini

Acestea sunt o preocupare constantă a utilizatorilor. Deși sunt lansate pe piață destule oferte pentru vehiculele noi, utilizatorii preferă tot achiziția autoturismelor second-hand, în procesul de achiziție ținând cont de kilometraj, uzură și vechime.

Iar telefoanele nu se vor demoda niciodată. Indiferent de utilitatea telefoanelor pe care deja le deținem, este imposibil să nu fii tentat de trenduri și de noile apariții, mai ales că telefonul a devenit un obiect aproape indispensabil.

Vânzarea bicicletelor

A înregistrat o creștere impresionantă de când a izbucnit pandemia. Apăsați de izolare și de restricțiile impuse, utilizatorii caută să petreacă cât mai mult timp în natură și să adopte un stil de viață mai sănătos, practicând mai mult sport. Aici, bicicletele vin impetuos în manifestarea dorinței de a face sport în natură.

Concluzii

Contrar concurenței actuale de pe piața anunțurilor, site-ul Okazii.ro se clasează încă în primele locuri în topul celor mai accesate site-uri de anunțuri, după OLX, dar înaintea site-ului lajumate.ro.

Ca în cazul altor site-uri de anunțuri, Okazii.ro are diverse avantaje atunci când se pune problema de cum se vinde pe okazii, însă, se distinge de celelalte prin câteva elemente.

Marketplace Okazii.ro este o adevărată piață de desfacere a produselor pentru comercianții ocazionali, dar și pentru cei profesioniști. Dacă vei activa ca profesionist, adică sub forma unei entități juridice, vei plăti comision din vânzarea produselor, doar dacă vinzi.

În cazul în care nu vinzi nimic, implicit nu vei plăti nimic. Oportunitatea de a-ți crea propriul magazin aduce după sine mici avantaje, precum accesul la diverse platforme de comerț, discount la transport și discount pentru produsele vândute.

Indiferent de evoluția concurenței, Okazii.ro este un site care va activa în continuare pe piață, așa că nu ezita să faci bani din anunțuri gratuite sau promovate pe această platformă online!

Te-ar putea interesa și următoarele articole:

FAQ

Care este valabilitatea unui anunț?

Toate anunțurile, gratuite sau plătite, au o perioadă de valabilitate de 30 de zile. După sau la expirarea acestui termen, anunțul trebuie să fie actualizat sau modificat pentru a fi repostat.

Există o taxă pentru listarea produselor pe Okazii?

Poți adăuga până la 100 anunțuri gratuite, după care se percepe o taxă de 0.01 EUR, dar pentru anumite categorii nu se percepe nicio taxă suplimentară, cum ar fi categoriile Artă și Librărie.

Ce comision este perceput pentru o comandă înregistrată?

Platforma Okazii percepe un comision minim pentru înregistrarea fiecărei comenzi, comision care este retras din valoarea produsului.

Comisioanele diferă în funcție de categoria din care face parte produsul și încep de la 3% până la 9.5%.

contact Publicwin casino

Contact PublicWin casino 2024: metode și timp de răspuns

PublicWin a devenit un cazinou tot mai popular în rândul jucătorilor, așa…
Monica - aprilie 23, 2024
joc responsabil Publicwin

Joc responsabil Publicwin: Evită închiderea contului

În cazul jocurilor de casino oportunitățile sunt numeroase. Având la îndemână această…
Monica - aprilie 23, 2024
aplicatie public win casino

Publicwin aplicație iOS și Android: ghid cum descarci aplicația

Este un fapt cunoscut că pasionații de jocuri casino preferă să joace…
Monica - aprilie 23, 2024