cum poți câștiga un salariu copywriter

Ce face un copywriter și la cât ajunge un salariu copywriter

4/5 - (10 votes)
Tudor Valentin - august 25, 2022

Dacă simți că ești o persoană creativă, căreia îi place să petreacă timp în fața calculatorului și să scrie, îți poți începe cariera de copywriter. Chiar și dacă nu te atrage ce face un copywriter, cu siguranță te vei gândi de două ori după ce afli la cât ajunge un salariu copywriter junior. Pentru a afla cât mai multe informații despre meseria de copywriter, rămâi alături de noi!

Salariu copywriter: Ce înseamnă copywriting?

Înainte de a intra în detalii cu privire la cât câștigă un copywriter, trebuie să precizăm cum se practică. Copywriting-ul reprezintă actul de a scrie texte în scop de publicitate sau alte forme de marketing.

Scopul principal este de a convinge o persoană sau un grup de persoane să întreprindă anumite acțiuni pe care tu le promovezi prin articolele scrise de tine. Spre exemplu, ce face un copywriter diferă de ce face un tehnoredactor, întrucât un tehnoredactor se concentrează pe corectarea greșelilor gramaticale unor articole deja existente.

Ce face un copywriter?

Așa cum am specificat și mai sus, un copywriter este o persoană care scrie conținut pentru diverse articole, cu scopul de a informa cititorul în legătură cu domeniul de interes pe care acesta îl prezintă.

Regula de bază de care ținem cont când vorbim de ce face un copywriter este de a crea texte cât mai clare, ușor de citit și cât mai convingătoare cu privire la produsul sau informația pe care dorește să o prezinte cititorului. Un copywriter poate fi denumit și scriitor, care are angajamentul de a redacta texte prin care să prezinte clar cititorilor informația pe care dorește să o transmită prin intermediul articolelor/ textelor sale.

Domeniul de copywriting, la fel ca cel de traducător, este unul extrem de căutat, fiind necesar pentru orice firmă care dorește să se facă cunoscută în mediul online. Fără cel puțin un angajat pe postul de copywriter, companiile nu ar avea cum să ajungă la potențialii clienți. 

De aceea, un job de copywriter este unul extrem de căutat, iar posibilitatea ta de angajare poate crește semnificativ în momentul în care îndeplinește cerințele de copywriter.

Chiar dacă scrisul necesită o anumită abilitate, suntem siguri că în timp, te poți perfecționa și ajunge la un nivel destul de înalt în meseria ta de copywriter.

De Reținut!
Nu uita că ai nevoie să fii o persoană care perseverează în munca sa, pentru a putea ajunge un copywriter de succes. Pentru asta, trebuie să te axezi pe înțelegerea informațiilor pe care dorești să le faci înțelese potențialilor tăi cititori. Poți începe să faci asta prin creare de texte mici, cu subiecte cât mai simple și cât mai concise.

Cunoștințe și abilități necesare pentru un salariu copywriter

Pentru a te califica pentru un post de copywriter, este necesar să ai următoarele calități și abilități:

 • Posibilitatea de a scrie corect gramatical atât în română, cât și în engleză.
 • Cunoștințe în realizarea de cercetări / research
 • Editare și corectare 
 • Editare fotografii 
 • Abilități de bază de tip SEO – search engine optimization.
 • Abilitatea de a expune informațiile sub o formă ușor de înțeles publicului căruia te adresezi.

Acestea sunt unele dintre cele mai solicitate abilități ale angajatorilor, urmărind să poți evolua constant și să adaugi cât mai multe îmbunătățiri carierei tale de copywriter. Astfel, poți cere anumite beneficii, cum ar fi mărirea salariului, bonusuri de performanță.

În cazul în care ești interesat de cât câștigă un copywriter, trebuie să știi faptul că acest job înseamnă mult mai mult decât abilitatea de a scrie un text, deoarece implică un set de cunoștințe aprofundate. Dacă esti interesat/ă doar de a scrie articole, află și cum faci bani din scris!

Dacă te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre copywriting și content writing, află în rândurile următoare că nu există așa multe diferențe.

Diferenta dintre ce face un copywriter și un content writer

Chiar dacă ți se par domenii de lucru foarte asemănătoare, o să fii surprins când o să vezi diferențele notabile între cele două joburi.

Principalul scop al copywriting-ului este reprezentat de vânzări, un copywriter dorind ca prin articolele sale să aducă un plus de reclamă firmei sale. Acesta îndeamnă cititorul să participe, să cumpere sau să se aboneze la diferite promoții. Pe lângă asta, articolele publicate trebuie să fie cât mai obiective, să nu lase loc de subiectivitate.

Copywriting-ul se referă și la scrierea unor texte scurte, de obicei anunțuri publicitare, broșuri, bannere, video-uri, etc, iar atunci când ne referim la content writing, acesta implică un proces mai amplu decât scrierea unor texte, deoarece face referire și la optimizarea articolelor de un număr mai mare de cuvinte. 

De asemenea, jobul de content writing oferă cititorului informații utili care au ca scop informarea, vânzarea, influențarea sau chiar educarea.  De aceea, jobul de content writing necesită o pregătire mai amănunțită, fiind nevoie de o persoană dornică de a împărtăși anumite informații utile cu publicul larg de cititori, fără a avea ca scop principal vânzarea. 

O veste bună atunci când vine vorba de copywriting  și content writing este că poți lucra ca freelancer în acest domeniu și practic să fii propriul tău șef!  

De Reținut!
Un freelancer este definit ca fiind o persoană care prestează servicii în domeniul său de activitate prin contracte de colaborare. Astfel, un freelancer își poate stabili exact cât dorește să muncească, pentru cine să muncească și cu cât să fie plătit pentru serviciile plasate.

Cum aplici pentru un job cu salariu copywriter?

Având în vedere faptul că toate companiile au nevoie de cel puțin un angajat pe postul de copywriter și dacă nu există o persoană la nivel intern  pe acest post, se poate face apel la o agenție, astfel, oportunități de angajare în domeniul copywriting sunt nelimitate. Poți găsi posturi disponibile la un simplu search pe google sau poți folosi aplicații specifice unde se postează joburi de copywriter. 

Câteva exemple de aplicații unde poți găsi un job pe postul de copywriter sunt:

 • Upwork
 • Freelancer
 • Guru
 • Article Sale
 • eJobs, etc.

De asemenea, dacă te interesează și partea de freelancing pentru copywriting, te-ar putea interesa cum faci bani ca freelancer pe Fiverr România.

Pentru început, ar trebui să ai pregatit un CV și să identifici un job cu salariu copywriter junior, care se potrivește cu cerințele tale. Există posibilitatea ca angajatorul la care tu ai ales să îti depui Cv-ul să îți solicite și anumite texte/articole scrise de tine sau chiar să te pună să redactezi un text pe o anumită temă. Prin acest text, îți vor fi testate abilitățile tale de copywriter.

De Reținut!
Ai posibilitatea să ai un job copywriter de acasă, fără a fi nevoie sa te deplasezi la birou. Firma la care vei lucra îți poate oferi această posibilitate, angajatorul îți poate pune la dispoziție  toate dispozitivele de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini cu succes cerințele postului de job copywriter de acasă. Cu siguranța, vei avea zile în care vei merge și la birou pentru a facilita comunicarea.

Salariu Copywriter – Cât câștigă un copywriter în România?

Salariu copywriter pentru un începător în acest domeniu începe în medie de la suma de 2.300 RON și poate urca până la suma de 4000 RON.  Pe baza chestionarelor făcute pe anumite platforme dedicate, în funcție de performanțele tale, salariu copywriter poate crește, fie prin măriri salariale constante, fie prin bonusuri de performantă.

Pe lângă asta, jobul de copywriter este unul extrem de flexibil, putând să lucrezi și part-time, astfel poți lucra ca angajat copywriter și în același timp să profesezi și alte servicii. Pentru a ajunge la un salariu copywriter cât mai competitiv, este important să fii mereu la curent cu tendințele de scriere apărute în acest domeniu. 

Salariu copywriter îți poate genera o sursă substanțială de venit, mai ales în situația în care îți dorești să îți extinzi aria ta de scriitor, prin a dezvolta abilități necesare unui job copywriter.

Dacă simți că salariu copywriter junior nu este unul extrem de mare, poți alege varianta de a scrie pentru mai multe firme, astfel salariu copywriter junior îți va genera o sursă substanțială de venit. Nu uita că în cariera de copywriter, ai posibilitatea de a avea o gamă largă de prestări de servicii copywriter. 

Cu toate acestea, dacă ești chiar priceput/ă la a scrie articole, ar fi ideal să afli cât câștigi din cursuri online.

De Reținut!
Un lucru important de știut este că pentru un salariu mult mai avantajos, poți face freelancing pe mai multe proiecte cu o durată de timp mai lungă sau mai scurtă. Nu este tocmai un job stabil, însă dacă te pui serios pe treabă, oportunitățile nu vor întârzia să apară. 

Avantajele a ce face un copywriter

 • Un prim avantaj este reprezentat de posibilitatea de a avea un job copywriter de acasă, astfel îți poți organiza timpul așa cum dorești, nefiind nevoit să pierzi ore întregi în trafic.
 •  Un alt avantaj al unui job copywriter este reprezentat de salariu copywriter junior care poate crește constant prin bonusuri de performanță
 • Pe lângă avantajele de mai sus, un job de copywriter vine la pachet și cu posibilitatea de a avea și un alt job part-time deoarece munca de copywriter îți oferă un program destul de flexibil.

Concluzii

Dacă ai ajuns până la sfârșitul acestui articol, suntem siguri că te atrage jobul de copywriter, așa că nu mai sta pe gânduri, caută un post de copywriter pe una din platforme destinate în acest scop și profită de toate avantajele pe care un job copywriter ți le oferă programul flexibil, în plus, cât câștigă un copywriter și capacitatea ta de a acumula cunoștințe îți vor garanta un job în care vei simți că poți prinde aripi într-un mediu plăcut de muncă.

Începe acum să zidești cărămidă cu cărămidă propriul tău perete de articole create de tine.

Don Casino Păreri: primele noastre impresii despre Don.ro

Don Casino pare să fie mai mult decât așteptat pe piața jocurilor…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino Bonus de Bun Venit: până la 2.000 RON + 50 Rotiri Extra

Pachetul de bun venit este prima surpriză pe care o vei primi…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino verificare cont: ce documente trebuie să trimiți

Una din veștile proaspete de pe piața jocurilor de noroc este Don…
Monica - decembrie 8, 2023