cât câștigi la locuri de muncă Anglia

Salariu minim Anglia și condiții de muncă în Anglia 2023

5/5 - (3 votes)
Mirela - aprilie 20, 2022

Având o situație similară cu alte țări, Marea Britanie înregistrează un deficit masiv de forță de muncă, fiind raportat un necesar de aproximativ 1,1 milioane de muncitori. Chiar dacă condițiile impuse s-au mai înnăsprit din momentul ieșirii din Uniunea Europeană, încă mai poți lucra aici prin intermediul unei vize. Află de ce condiții de muncă în Anglia 2023 poți beneficia și la cât este un salariu minim Anglia în diverse domenii!

Acte necesare pentru muncă în Anglia

După intrarea în vigoare a Brexitului și ieșirea Marii Britanii din Uniune, lucrurile s-au schimbat, și obținerea unui loc de muncă nu mai este chiar atât de simplă ca înainte, fiind solicitate mai multe acte necesare muncă Anglia. În prezent, trebuie să deții în mod obligatoriu un pașaport și să depui o cerere de obținere a unei vize care să îți dea drept de muncă.

Cum obții viza pentru a lucra în Anglia

Pentru a beneficia de un salariu minim Anglia, vei avea nevoie bineînțeles de o viză. Vei intra în posesia vizei, trebuie să îndeplinești anumite cerințe și un anumit punctaj și trebuie achitată o taxă, anume IHS (Suprataxa de Sănătate pentru Imigrare). În plus, își va fi verificat cazierul judiciar – îți va fi refuzată viza dacă ai avut o condamnare la închisoare de cel puțin 12 luni sau ești recidivist/ă.

De Reținut!
Au prioritate muncitorii din sănătate, cei cu anumite calificări recunoscute pe plan internațional (din domenii precum medicină, cercetare, inginerie, tehnologia informatică, artă și cultură).

Pentru a deține unul dintre joburi în Anglia, trebuie să aplici pentru viza denumită „Skilled Worker Visa”, iar pentru a o obține este necesar să:

 • ai un loc de muncă de la un angajator care să fie aprobat de Home Office
 • un certificat emis de acesta
 • o calificare recunoscută
 • să primești măcar salariul minim de la angajator
 • să vorbești limba engleză la un nivel de minim B2 (va fi necesar să îți testezi nivelul de limbă engleză prin promovarea testului „Secure English Language Test”).
De Reținut!
Toate aceste aspecte și acte necesare pentru muncă în Anglia vor fi analizate și ți se va acorda un punctaj eliminatoriu, pe baza căruia se va decide dacă ești sau nu eligibil pentru a obține viza de muncă.

În privința aspectelor menționate anterior, vei fi ghidat/ă pe parcursul întregului proces dacă vei opta să colaborezi cu agenții recrutare Anglia. În acest caz, va fi necesar în primă fază să depui un dosar de candidatură care va conține un CV și o scrisoare de intenție.

Ulterior, vei fi contactat în vederea furnizării mai multor acte necesare angajare Anglia și a desfășurării formalităților necesare obținerii vizei. Ți se va cere să furnizezi următoarele acte necesare muncă Anglia:

 • copie după pașaport
 • acte de studiu, un cont bancar în valută
 • certificate de calificare (dacă le deții)

Sunt disponibile și locuri de muncă Anglia fără limba engleză și chiar locuri de muncă Anglia necalificați, nevoia de personal a țării depășind drastic uneori standardele de triere a vizelor de muncă. Însă, înainte de a te aventura pe piața de locuri de muncă Marea Britanie, este bine să îți formezi o imagine de ansamblu și să identifici precoce principalele aspecte.

De Reținut!
Așadar, trebuie să ai în vedere crearea unui cerc de cunoștințe în zona în care vei locui – localizează comunitățile de români și ia legătura cu grupurile formate pe rețelele de social media. Vei putea afla de aici informații utile cu privire la comunitate, oraș și oportunități.

Trebuie să iei în calcul și aspectele financiare. Pentru început, identificarea de locuri de muncă Anglia cazare asigurată îți poate garanta un start mai lin pe plan financiar – chiriile sunt destul de mari mai ales dacă vei fi relocat într-o zonă mai dezvoltată, așa că oportunitatea de a avea o chirie asigurată, înseamnă o grijă în minus.

Căutând locuri de muncă Anglia cu cazare gratuită și transport gratuit către locul de muncă, poți găsi oportunități destul de tentante și de profitabile în același timp.

Este indicat să eviți plecarea la muncă prin intermediul anunțurilor care par a fi dubioase. Adeseori, particularii din spatele acestor anunțuri doar profită de cei care au nevoie de un loc de muncă. Este de preferat să colaborezi cu agenții recrutare Anglia, cu care să semnezi un contract.

Unde poți găsi locuri de muncă Marea Britanie și cum candidezi

Pot fi găsite anunțuri de angajări Anglia pe site-urile românești de anunțuri precum OLX, jooble, best jobs, ejobs, jobradar24, infomunca, lajumate, oferte 360 și angliamea.ro. Acestea sunt doar câteva platforme de anunțuri, doritorii având la îndemână o vastă diversitate de locuri de muncă Anglia fără limba engleză, pentru cei calificați sau necalificați.

De Reținut!
Anunțurile sunt postate atât de particulari, cât și de agențiile de recrutare a forței de muncă pentru alte țări.

Platforma Eures vine în sprijinul celor interesați să găsească locuri de muncă cu un salariu minim Anglia foarte motivant – aici vei găsi informații despre mediul de muncă din Marea Britanie, cerințe și locuri de muncă. Site-ul ANOFM este o altă sursă sigură de identificare sigură de joburi în Anglia.

Dacă vei apela la agenții recrutare Anglia, pentru a candida trebuie să trimiți mai întâi un CV și o scrisoare de intenție dacă ești decis să aplici pentru anumite joburi Anglia. După analizarea CV-ului și introducerea lui în baza de date, vei fi contactat în vederea furnizării informațiilor despre oferta de muncă și a finalizării procesului de aplicare pentru job-ul pe care îl alegi.

Va fi necesar să trimiți copii ale acelor acte necesare pentru angajare în Anglia, NINO (Numărul Național de Securitate) și un cont bancar. În cazul în care nu deții toate aceste acte necesare pentru munca în Anglia, vei fi ghidat/ă de către unul dintre consilierii agenției.

Următorul pas pentru a semna un contract constă în depunerea cererii de viză. Cererea va fi analizată și punctată în funcție de îndeplinirea criteriilor.

Înainte de a colabora cu o agenție de recrutare, verifică dacă respectiva agenție este autorizată și încearcă (acolo unde se poate) să închei un precontract cu angajatorul – astfel vei avea o anumită garanție a locului de muncă. Este important să cunoști dinainte detalii despre salarii Anglia 2023, condiții de muncă în Anglia 2023 și drepturile pe care le ai.

De Reținut!
Documentul cu informații cheie, numit Key information document, specifică aspectele de maxim interes cu privire la contractul de muncă, anume despre salariu, contribuții și angajator, furnizând în același timp și un model de fluturaș de salariu.

Condiții de muncă în Anglia 2023

Dacă ești interesat de posibilitățule de lucru din această țară și de salarii Anglia 2023, ar trebui să știi mai întâi care sunt acele condiții de muncă în Anglia 2023 de care întreabă mulți români. Programul de lucru constă în 48 de ore săptămânal (aceasta este limita maximă, cu 8 ore de muncă zilnic), însă poți lucra mai mult de atât dacă îți dai consimțământul în scris. Dacă muncești mai mult de 6 ore vei avea o pauză de 20 de minute.

De Reținut!
Despre condiții de muncă în Anglia 2023 mai trebuie să știi că lucrătorii care au mai puțin de 18 ani, beneficiază de o pauză de 30 de minute după o perioadă de lucru de patru ore și jumătate.

Salariaţii şi lucrătorii au dreptul la 11 ore de odihnă neîntrerupte la fiecare perioadă de lucru de 24 de ore. Orele de noapte nu trebuie să fie mai multe de 8 într-o perioadă de 24 de ore – media va fi stabilită pentru un interval de 17 săptămâni.

Vezi și cum este traiul în Austria!

Drepturile tale atunci când ocupi în Anglia locuri de muncă se completează cu protecție împotriva discriminării, concediu de odihnă plătit, dreptul de a fi recompensat pentru orele suplimentare lucrate. În momentul în care vei căuta anunțuri de angajări Anglia și vei primi un loc de muncă, vei intra în posesia unui document (Written statement) care va menționa data începerii activității, durată, program, cheltuieli derivate din activitate, riscuri, experiență și formare.

De Reținut!
Dacă vei colabora cu o agenție de recrutare, trebuie să știi că după 12 săptămâni ai aceleași drepturi ca și angajații care au semnat direct cu angajatorul, adică ai dreptul la concediu plătit și la plată egală.

În cazul în care vei semna un contract direct cu angajatorul și nu prin intermediul unei agenții de recrutare, vei avea anumite drepturi suplimentare precum perioada minimă de preaviz, plată pentru concedii (de maternitate, paternitate, adopție), concediu medical plătit, flexibilitate în programul de lucru.

Odată ce vei începe să cauți locuri de muncă UK Londra sau în oricare alt colț al Marii Britanii, trebuie să știi că pentru a munci legal este necesar să intri în posesia unui număr de asigurare socială. Acest număr va fi utilizat în procesul de monitorizare a taxelor și contribuțiilor sociale pe care le plătești.

De Reținut!
În cazul în care jobul primit va fi primul loc de muncă în această țară, vei plăti inițial un impozit de urgență până când vei intra în posesia unui cod fiscal.

Referitor la condiții de muncă în Anglia 2023, probabil ești curios cum poți beneficia de concediu medical. Dreptul la concediu medical depinde de ce anume este stipulat în contractul de muncă pe care l-ai semnat. Ai dreptul la concediu medical normal sau la un concediu medical statuar (SSP) care are o valoare fixă plătită de stat.

Indemnizația de maternitate este plătită timp de 39 de săptămâni, în primele șase săptămâni rata de plată fiind de 90% din venit. În cazul în care vrei să muncești pentru o perioadă mai lungă de timp, ai dreptul la un concediu anual de odihnă de patru săptămâni pe an și opt zile libere (care sunt de fapt sărbători legale).

De Reținut!
Lucrătorii cu viză temporară de muncă, cum sunt lucrătorii sezonieri, au drepturi depline ca și salariații cu contract de lungă durată sau pe perioadă nedeterminată. Așadar, implicit sunt protejați contra riscurilor specifice meseriei practicate și contra discriminării din diverse motive.

Salariu minim Anglia 2023: cât se câștigă în Anglia

Atunci când suntem în căutarea unui loc de muncă, primul aspect la care ne uităm este salariul, indiferent că avem experiență sau că doar căutăm locuri de muncă în Anglia fără limba engleză. Așa că în continuare vei afla care este salariul minim în Anglia 2023 și cât se câștigă în Anglia în funcție de profesie.

Înainte de toate, trebuie să știi două aspecte importante despre salariu minim pe economie Anglia. În primul rând, acesta este plătit pe oră, indiferent de compania despre care vorbim.

În al doilea rând, un salariu minim Anglia diferă în funcție de vârstă, existând 3 tipuri de salarii Anglia 2023, după cum urmează:

 • pentru cei peste 23 de ani (National Living Wage)
 • pentru cei sub 23 de ani (National Minimum Wage)
 • pentru cei de 19 ani sau mai puțin (Apprentice Rate)

Astfel, salariul minim pe economie Anglia este stabilit pe oră și în funcție de vârsta angajatului. Dacă până anul trecut un salariu minim Anglia pentru un angajat cu vârsta de peste 23 ani era de 8.91 lire brut / oră, salariul minim pe econimie Anglia în 2023 a crescut cu 6.6%, ceea ce înseamnă un salariu minim de 9.50 lire brut / oră (aproximativ 56 RON).

Salariu minim Anglia în funcție de vârstă

Pentru angajații cu vârsta mai mică de 23 ani, salariul minim Anglia 2023 diferă la rândul său în funcție de vârsta angajatului, după cum urmează:

 • cei care au între 21 -22 ani, vor primi un salariu minim în Anglia 2023 de 9.18 lire brut / oră
 • cei care au între 18 – 20 ani vor primi un salariu brut de 6.83 lire / oră
 • cei care au mai puțin de 18 ani vor primi un salariu brut de 4.81 lire / oră

În Anglia există așa numiții ucenici, angajați cu vârsta mai mică de 19 ani care vor fi plătiți cu un salariu minim în Anglia 2023 de 4.30 lire brut / oră, dar dacă împlinește vârsta de 19 ani după primul an de muncă, se va putea încadra în salariul minim pe economie Anglia corespunzător vârstei sale, câștigând astfel mai mult.

De Reținut!
De regulă, salariul minim pe economie Anglia se acordă la sfârșit de lună, însă există și angajatori care preferă să-și plătească angajații la săptămână.

Te-ar putea interesa și următoarele articole:

Cele mai căutate locuri de muncă Anglia necalificați

Atunci când vei căuta locuri de muncă în Anglia fără limba engleză, vei constata că cele mai căutate locuri de muncă sunt cele din logistică (necalificați categoria B), locuri de muncă în Anglia fabrici, în depozite, construcții, agricultură, curățenie, hoteluri și îngrijire bătrâni. Aplicând la oricare din aceste locuri de muncă vei primi un salariu minim Anglia care va acoperi toate cheltuielile tale.

#1. Fabrici

#2. Depozite

#3. Agricultură

#4. Construcții

#5. Logistică

De Reținut!
Dacă îți dorești un nou început fără a cunoaște bine țara și limba, atunci cu siguranță vei găsi anunțuri de angajări Anglia cu cazare gratuită.

#1: Locuri de muncă în Anglia fabrici

Anunțurile de locuri de muncă în fabrici sunt printre primele tipuri de locuri de muncă Anglia fără limba engleză. Existând și posibilitatea de a te reloca împreună cu familia, poți alege locuri de muncă fără calificare și fără limba engleză.

Pentru a ocupa unul dintre joburile din oferta de locuri de muncă Anglia fabrici, nu ai nevoie de experiență, de o cunoaștere aprofundată a limbii engleze (sau deloc), ci ai nevoie doar de deținerea unei vize de muncă.

Plata medie pentru lucrătorii din acest domeniu este de 12,60 lire sterline pe oră, de 16,80 lire sterline pentru fiecare oră suplimentară, un salariu minim Anglia ajungând la aproximativ 2.100 de lire sterline.

#2: Locuri de muncă Anglia depozite

Dacă vei alege locuri de muncă Anglia depozit fără engleză, salariul este de aproximativ 8.75-11.5 lire sterline pe oră, chiria fiind scăzută din salariu de multe ori (este de aproximativ 350 de lire de persoană, însă diferă în funcție de zonă).

De Reținut!
Se găsesc locuri de muncă în Anglia depozite la sortat articole de îmbrăcăminte, la sortat legume și fructe, la ambalat și etichetat colete. Această categorie de anunțuri sunt accesibile mai multor grupe de vârstă, mai ales dacă nu vorbești limba.

#3: Locuri de muncă Anglia agricultură

Locurile de muncă în agricultură pare să se numere printre cele mai postate anunțuri de muncă. Dacă îți place să lucrezi în aer liber, atunci locurile de muncă în agricultură sunt potrivite pentru tine.

Poți lucra la cultivarea diverselor legume și fructe (cum sunt varza, salata, sparanghelul), unele doar în anumite sezoane (praz, cartofi, mere, pere), la culegerea lor, atât în câmp deschis, cât și în sere. Anunțurile de locuri de muncă Anglia agricultură au deseori cazarea gratuită, nivelul salarial fiind în medie de 8-18 lire pe oră, variind în funcție de norma de muncă îndeplinită.

#4: Locuri de muncă în construcții

Construcțiile sunt o altă categorie de locuri de muncă Anglia cu cazare și transport gratuit. Astfel, poți găsi locuri de muncă Anglia necalificați și calificați, un salariu minim Anglia variind în funcție de numărul de ore pe care îl lucrezi (poate ajunge și la 2.000-2.500 de lire). De obicei, în acest domeniu se găsesc mai ușor joburi în marile orașe, cum sunt locuri de muncă UK Londra.

#5: Locuri de muncă în sectorul logistic

Logistica este un alt domeniu care are deficit de forță de muncă, mai ales în sectorul de transporturi generale și periculoase. Însă și în sectorul privat este nevoie de șoferi de categoria B pentru livrarea comenzilor, coletelor sau a serviciilor de taximetrie.

Așadar, dacă vei căuta locuri de muncă Anglia 2023, vei găsi anunțuri de angajare cu remunerații diverse, care pot ajunge și până la 3.000 de lire pe lună (de exemplu, în curierat), plata zilnică fiind de 100-190 lire. Poți găsi în domeniu și locuri de muncă Anglia cazare asigurată contra cost, care va fi redusă lunar din salariu Anglia.

Hotelurile fac parte din angajatorii care postează locuri de muncă în Anglia pentru familii, în special în orașele mai dezvoltate (anunțuri lucru Londra, de exemplu), singura condiție fiind deținerea statului settled au pre-settled.

De Reținut!
Așadar, poți lucra ca barman, ospătar sau la bucătărie, în funcție de abilitățile deținute și de nivelul de cunoaștere al limbii. Media de plată este de aproximativ 8,90-14 lire pe oră.

Locuri de muncă Anglia cu cazare și transport gratuit

Pe piața locurilor de muncă pentru Marea Britanie există multiple anunțuri care garantează chiria, așa cum sunt locuri de muncă în Anglia fabrică și locuri de muncă în Anglia depozite. Însă, îndeplinirea acestui criteriu diferă de la angajator la angajator. Deci, găsești locuri de muncă în Anglia cu transport gratuit în domenii precum construcțiile, munca în depozite și în fabrici, de cele mai multe ori serviciul fiind asigurat de agenția de recrutare. Același beneficiu îl întâlnești și la locuri de muncă în ferme de animale sau de legume, care sunt de dimensiune mare și au nevoie de mai mulți angajați.

Așa cum am specificat, de obicei aceste servicii sunt incluse în colaborarea cu o agenție de recrutare a forțelor de muncă. În urma semnării contractului cu aceștia, atât transportul, cât și cazarea, vor fi asigurate de agenție în colaborare cu angajatorul, contra unei sume săptămânale sau lunare care va fi oprită din salariu minim Anglia.

Locuri de muncă în Anglia pentru familii

Găsești locuri de muncă în Anglia pentru familii în diverse domenii de activitate, precum și oferte de lucru Londra sau în alte orașe mai mari. Poți alege locuri de muncă Anglia cazare asigurată, cum sunt cele de îngrijire a vârstnicilor.

De Reținut!
Aici media orară de plată oscilează între 9,20 și 16 lire pe oră, în funcție de serviciile oferite (dacă la un moment dat te vei hotărî să lucrezi sub formă de self employment, vei putea câștiga și aproximativ 1.000 de lire pe săptămână).

Alte oportunități de muncă cu transport gratuit pentru familii sunt locuri de muncă Anglia depozit fără engleză – se asigură de obicei un minim de 90 de ore de lucru pe săptămână, cu o medie de plată de 12,60 lire pe oră.

Serviciile de curățenie sunt joburi care se adresează cuplurilor, plata orară fiind de aproximativ 9,5 lire pe oră, și acestea făcând parte din categoria de locuri de muncă în Anglia cu transport gratuit. Unele companii asigură și sprijin pentru reîntregirea familiei, dacă vei dori să te stabilești în Marea Britanie.

Concluzii

În prezent, Marea Britanie se confruntă cu un deficit semnificativ al forței de muncă, cea mai mare parte a acestuia datorându-se Brexitului. Companiile mari și mici de pe piață întâmpină greutăți în găsirea forței de muncă necesară în domenii de maximă importanță, precum logistică, ospitalitate, industriile de bază și construcții.

Nu doar sectoarele de activitate care necesită anumite aptitudini și calificări au nevoie de muncitori, ci și cele de bază, în care mâna de lucru necalificată este aproape indispensabilă. De exemplu, aproximativ 60% din mâna de lucru din industria alimentară provine din Uniunea Europeană.

Un salariu minim Anglia este stabilit în funcție de vârsta angajatului, iar angajatul este plătit pe oră, minimul plecând de la 9.50 lire brut pe oră pentru cei care au peste 23 ani. Astfel, salarii Anglia 2023 cresc odată cu vârsta, astfel încât să fie acoperite toate necesitățile, acestea fiind tot mai multe odată cu vârsta.

Deși guvernul britanic a mărit numărul de vize de muncă, măsura nu pare să rezolve situația prea ușor. Așa că, dacă te decizi să îți încerci norocul pe piața muncii din Marea britanie, nu ezita – ai mari șanse de a găsi ceva potrivit pentru tine.

Întrebări frecvente despre salariu minim Anglia 2023

Cât câștigă un sudor în Anglia?

Salariul minim pe economie Anglia pentru un sudor este de aproximativ  9 – 11 lire / lună. Cele mai multe anunțuri îți vor cere experiență, cel puțin 1 an și în funcție de experiența ta, dar și de orele lucrate (dacă lucrezi sumplimentar sau duminica) poți câștiga între 15 – 20 lire / oră.

Deci, cât câștigă un sudor în Anglia depinde foarte mult de anii tăi de experiență, de programul de lucru, dar și de cunoașterea limbii și deținerea unui permis de conducere categoria B care reprezintă adevărate avantaje.

Cele mai bune orașe unde vei găsi astfel de joburi bine plătite sunt Londra, Liverpool, Birmingham, Sheffield și Manchester.

Cât câștigă un electrician în Anglia?

Cât câștigă un electrician în Anglia depinde de experiență, calificare și program de lucru și te poți aștepta la salarii Anglia 2023 în jur de 3.700 lire lunar (aproximativ 4.450 euro), dacă ai minim 5 ani de experiență într-o companie.

Electricieni pot fi plătiți la săptămână sau la lună.

Cât câștigă un avocat în Anglia?

Un avocat câștigă un salariu minim Anglia de aproximativ 44.000 lire sterline brut anual, experiența având și în acest caz un rol important.

Cât câștigă un frizer în Anglia?

Salariul minim în Anglia al unui frizer poate începe de la 7.50 lire / oră, la care se adaugă și orele suplimentare plătite mult mai bine.

Anual, cât câștigă un frizer în Anglia poate ajunge la 13.911 lire.

Cât câștigă un bucătar în Anglia?

În medie, un bucătar cu o oarecare experiență poate câștiga un salariu de 2.2000 lire / an, iar un ajutor de bucătar poate câștiga anual 13.396 lire.

Dacă te întrebi cât câștigă un bucătar chef în Anglia cu o experiență de minim 3 ani și calificări oficiale, află că suma poate atinge 35.000 lire / an.

Cât câștigă un agent de pază în Anglia?

Un agent de pază în Anglia poate câștiga în jur de 580 lire / săptămâmă, deci salariul lunar ajunge la aproximativ 2300 lire.

Cât câștigă un kinetoterapeut în Anglia?

Un kinetoterapeut în Anglia câștigă aproximativ 2.000 lire sterline pe lună.

Cât câștigă un ospătar în Anglia?

Salariu Anglia mediu al unui ospătar este de aproximativ 6.50 lire / oră (pentru început), 1.373 lire / lună și 12.507/ an. De regulă, se caută ospătari cu cel puțin 1-2 ani de experiență.

Cât câștigă un șofer în Anglia?

Așa cum se întâmplă în cazul altor țări, cât câștigă un șofer un șofer în Anglia depinde foarte mult de ce tip de șofer este, cursele făcute (intern / extern) și experiență.

Un șofer de tip livrator poate câștiga până la 45.000 lire pe an, iar un șofer de tir poate ajunge la 78.000 de lire pe an.

Șoferii de tir sunt bine plătiți și la noi în țară. Vezi și cât câștigă un șofer de tir în România!

elite slots live

Elite Slots Live: Mese cu dealeri reali și surprize live

La cazinoul Elite Slots poți juca live alături de alți jucători. Toate…
Tudor Valentin - februarie 3, 2023
retragere Elite Slots

Ghid de modalități pentru depunere și retragere Elite Slots

La Elite Slots poți juca în voie și îți poți retrage banii…
Tudor Valentin - februarie 3, 2023
cerințe de rulaj elite slots

Cerințe de rulaj Elite Slots pentru 2.800 RON + 720 Free Spins

Bonusurile de bun venit sunt un motiv de bucurie pentru jucători, însă…
Mirela - februarie 2, 2023