Locuri de muncă Austria fără limbă

Salariu minim Austria 2024 și cât câștigi în funcție de profesie

5/5 - (4 votes)

Economia se dezvoltă rapid la nivel global, cererea depășind uneori oferta. De aceea, anumite țări, precum Austria, înregistrează un deficit de forță de muncă. Așadar, sunt disponibile multe locuri de muncă în Austria pentru calificați și necalificați, în variate domenii de activitate. Vezi ce salariu minim Austria 2024 poți primi și care sunt condițiile de muncă și traiul în Austria!

Unde primești salariu minim Austria 2024 și cum candidezi

În momentul în care îți dorești un trai mai bun, analizezi mai întâi posibilitățile financiare pe care le poți avea acolo (raportându-te la salariu minim Austria 2024), apoi te gândești dacă deții cunoștințe de bază ale limbii respective. Însă, poți căuta locuri de muncă Austria fără limbă în diferite domenii de activitate.

Deși ai această posibilitate, este de preferat să cunoști cât de cât măcar limba engleză (de exemplu, engleza este cerută în munca hotelieră, în curățenie, construcții și pază).

Site-urile românești pe care poți găsi oportunități de muncă în Austria, chiar dacă nu cunoști limba, sunt OLX, Viajobs.eu, europajobs, oferte 360, Eures, jooble și publi24. Pe aceste site-uri vei găsi anunțuri de angajare ale agențiilor de recrutare și ale particularilor, inclusiv anunțuri pentru cei necalificați și fără limba germană.

Pentru a aplica la un anunț, este necesar mai întâi să identifici locul de muncă dorit sau agenția de recrutare și să trimiți un CV. Ulterior, vei fi contacta în vederea stabilirii detaliilor necesare și a efectuării formalităților de angajare.

De Reținut!
Este indicat, în cazul în care vei aplica la o agenție de recrutare, să atașezi la CV și o scrisoare de intenție.

Dacă te-ai interesat și ai studiat caracteristicile țării, poți căuta joburi în funcție de zonă și de specificul economic al acesteia (de exemplu, poți căuta locuri de muncă Austria Viena sau locuri de muncă Austria Linz).

La capitolul salariu Austria, cele mai bine plătite sunt locuri de muncă Viena (salariul mediu este de 3.633 euro), urmată de locuri de muncă Austria Graz (salariul mediu este de 3.594 euro).

Acte necesare pentru salariu minim pe economie Austria

Atunci când cauți oportunități de muncă în Austria, este indicat să consulți ofertele cât mai multor agenții de recrutare de la noi din țară. În vederea aplicării pentru un job, va fi necesar să întocmești un dosar care va conține:

 • un CV actualizat în limba română sau engleză (poate fi și în germană dacă deții cunoștințe minime în acest sens)
 • o fotografie de a ta (o poți atașa la CV)
 • diplome de calificare (diplomă de îngrijitor sau o adeverință care să ateste acest lucru, dacă vei opta pentru un loc de muncă de îngrijire bătrâni Austria)
 • adeverință medicală care să ateste că ești apt/ă de muncă și că nu ai boli cronice
 • copie a cărții de identitate
 • copie a certificatului de naștere și de căsătorie
 • cazierul judiciar (nu mai vechi de 3 luni, tradus și legalizat)

După ce te vei stabili în Austria, va fi necesar să intri în posesia anumitor documente cu caracter oficial specifice acestei țări. Mai pe scurt, trebuie să intri în posesia vizei de flotant, a dovezii de rezidență în Austria (Meldezettel – actul de reședință) și să te declari cu un venit stabil (declarația se depune în maxim 4 luni de la începerea activității pe teritoriul austriac).

Actul de reședință îți oferă acces liber la deschiderea unui cont bancar, intrarea în posesia a unui număr de asigurare socială și încheierea unui contract pentru internet sau telefon.

De Reținut!
Pentru deschiderea unui cont bancar vei avea nevoie obligatoriu de un loc de muncă, următorul pas constând în încheierea unei asigurări sociale (sozialversicherungsnummer / SV) și a unui card de sănătate (e-card de la OGK).

Vezi și…

Acte necesare pentru munca sezonieră în Germania!

Acte necesare pentru munca în Grecia!

Acte necesare pentru salariu minim Norvegia!

Condițiile la locuri de muncă Austria

Programul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, structurat în 8 ore pe zi, timp de 5 zile lucrătoare. Poți lucra maxim 20 de ore suplimentare pe săptămână și pentru fiecare oră lucrată în plus primești o plată de 50% (sau echivalentul de 1,5 ore de credit).

De Reținut!
În privința orelor lucrate în weekend și a celor de noapte, femeile însărcinate, cele care alăptează și tinerii sub 18 ani, sunt avantajați. Pentru orele lucrate de sărbători, vei fi recompensat în proporție de 100%.

Concediul de odihnă se calculează în felul următor: pentru fiecare lună lucrată, angajatul are dreptul la 2 zile de concediu. În momentul în care ai început al doilea an de lucru, ai dreptul la un concediu de 30 de zile lucrătoare, și după 25 de ani de muncă ai dreptul la 36 de zile lucrătoare de concediu.

Concediul medical este cuantificat în funcție de veniturile acumulate. Așadar, ai dreptul să fii plătit/ă 100% pentru o perioadă de concediu medical de 6 săptămâni și 50% pentru o perioadă adițională de 4 săptămâni de concediu medical.

De Reținut!
Concediul de maternitate este recompensat cu 100% din salariu Austria, începe cu 8 săptămâni înainte de naștere și ia sfârșit după 8 săptămâni de la naștere. Concediul de creștere al copilului poate fi luat până ce copilul împlinește 2 ani.

Poți beneficia și de indemnizații pentru copii, alocații familiale sau de alocații sociale, în funcție de situația în care te afli. Alocațiile pentru copii variază în funcție de vârsta copilului – de exemplu, pentru un copil cu vârsta cuprinsă în intervalul 3-9 ani vei primi o alocație de aproximativ 122 euro, iar pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, vei primi o alocație de aproximativ 142 euro.

În cazul în care ai grijă de un membru al familiei bolnav, poți beneficia de concediu plătit pentru o săptămână și dacă membrul familiei care trebuie îngrijit este un copil cu vârsta mai mică de 12 ani, ai dreptul la încă o săptămână în plus pe an.

Salariu minim pe economie Austria: cât poți câștiga

Exact ca în cazul Italiei, nu există în mod obligatoriu un salariu minim Austria 2024, însă există o lege salariu minim Austria. Anul 2024 aduce schimbări în ceea ce privește salariul minim în Austria, stabilindu-se noi creșteri salariale.

Un salariu minim pe economie Austria diferă în funcție de domeniul de activitate și de tipul de contract pe care îl ai (cu normă întreagă sau cu normă parțială). Salariul minim în Austria pentru lucătorii comerciali a crescut cu 2% pentru toți angajații, astfel un salariu minim Austria 2024 fiind de 1.700 euro brut/ lună.

De la începutul acestui an s-au aplicat creșteri salariale de 4,96% și pentru șoferii profesioniști, urmând și o creștere progresivă cu 0,5% din 2024 până în 2024. Astfel, un salariu mediu Austria 2024 pentru șoferii de tir este de aproximativ 2.325 euro brut/ lună, la care se adaugă și orele suplimentare, indemnizațiile și diurnele. Vezi cât câștigă un șofer de tir începător și în alte țări europene!

De Reținut!
Persoanele care au salariu mediu Austria 2024 beneficiază de reduceri de impozit pentru venit, de la 35% la 30%.

Salariul minim în Austria pentru normă întreagă pentru cei care optează pentru locuri de muncă Austria necalificați este de 1.500 euro net. Spre exemplu, în agricultură se oferă salarii Austria medii de aproximativ 1.300 – 1500 euro /lună, plata pe oră fiind de aproximativ 8 – 9 euro brut.

Funcționarii publici beneficiază de asemenea de o creștere salarială cu 3%, iar mecanicii de o creștere de 3,55%.

Dacă alegi să lucrezi în Austria poți beneficia și de cel de-al 13-lea și al 14-lea salariu. Aceste 2 salarii Austria sunt acordate astfel: al 13-lea salariu în perioada iunie – iulie pentru vacanța de vară și al 14-lea salariu Austria în luna noiembrie pentru cheltuielile aferente Crăciunului. Spre deosebire de salariul minim Austria, acestea 2 sunt impozitate diferit și nu vei plăti atât de multe taxe.

De Reținut!
Cele mai mari salarii sunt încasate în domenii precum IT și Comerț. Diurna zilnică alocată mâncării este de 26,40 euro pe zi.

Citește și despre:

Prețuri Austria: cum este traiul în Austria

Probabil te întrebi cum este traiul în Austria și care este diferența de prețuri între Austria și România, așa că vei regăsi în continuare câteva prețuri Austria pentru alimentele de bază:

 • pâine: 0,85€
 • mere: 2,13€ / kg
 • lapte: 1,01€ / l
 • cartofi: 1,46€ / kg
 • ouă: 3,06€ / 12 ouă

Acestea sunt prețuri Austria pe care le vei regăsi în supermarketuri, la restaurant prețurile pentru mâncare fiind destul de ridicate, în comparație cu România. Astfel, pentru un meniu de fast-food vei plăti 7€, iar pentru o masă de 2 persoane în jur de 45€ la un restaurant mediu. Există și restaurante mai ieftine cu prețuri de 10€ pentru o masă în Austria.

Tot referitor la cum este traiul în Austria trebuie să știi că prețul unei călătorii pentru transportul local este de 2,2€, iar abonamentul lunar este 45,7€. De asemenea, tariful de pornire pentru taxi este 3,96€. Totuși, la unele locuri de muncă cu salariu minim pe economie Austria poți beneficia de transport gratuit, ceea ce este un mare avantaj.

Află și…

Cât costă traiul în Italia!

Cât costă traiul în Finlanda!

Cât costă traiul în Suedia!

TOP 8 locuri de muncă cu salarii Austria

În cazul în care nu vorbești limba și nu ai anumite calificări, atunci anunțurile pentru locuri de muncă Austria necalificați sunt potrivite pentru tine. Poți opta pentru locuri de muncă Austria fabrici, locuri de muncă Austria agricultură, în construcții, producție sau îngrijire a bătrânilor.

#1. Agricultură

#2. Domeniul Construcțiilor

#3. Ferme

#4. Îngrijire bătrâni

#5. Îngrijire spații verzi

#6. Grădinărit

#7. Curățenie

#8. Fabrici

#1. Agricultură

Printre cele mai bine plătite joburi în străinătate pentru cei necalificați se numără și lucrătorii agricoli. Poți alege locuri de muncă în agricultură dacă îți place să lucrezi cu plantele și să ai grijă de ele. Poți căuta joburi în funcție de locație, precum locuri de muncă Austria Linz sau Graz și vei găsi diverse oferte de muncă printre care munca în sere de flori, cultivarea răsadurilor, culesul de căpșuni sau cultivarea salatei.

Acestea sunt doar câteva opțiuni pe care să le iei în considerare, însă agricultura este un domeniu în care poți găsi cu ușurință locuri de muncă în Austria fără limba germană. În plus, vei avea cazarea și masa asigurate. Unele locuri de muncă Austria Graz în culesul de căpșuni sunt plătite cu aproximativ 2,5 euro pe lădița culeasă, iar salariul minim Austria poate depăși 1.900 de euro dacă optezi să lucrezi în depozit– este destul de rentabil, mai ales că vei avea asigurată cazarea.

#2. Domeniul Construcțiilor

Domeniul construcțiilor este o altă ramură accesibilă pentru cei necalificați și poți semna un contract pe termen lung cu siguranță. Unele joburi din domeniul construcțiilor din orașele mari, cum sunt locuri de muncă Austria Viena, oferă noilor angajați perioade de învățare gratuite, iar salariu minim pe economie Austria este garantat.

Salariile variază și aici între 1.500 și 2.300 de euro, în funcție de aptitudini, număr de ore lucrate și zonă.

#3. Ferme

Dacă iubești animalele, poți alege locuri de muncă Austria ferme. Astfel, ai avea ocazia de a îmbina utilul cu plăcutul. Sunt disponibile locuri de muncă în creșterea și îngrijirea păsărilor de casă, porcilor, iepurilor sau vacilor. Joburile pot fi găsite în diverse părți ale țării, un salariu minim Austria depinzând de volumul de muncă și de complexitatea sarcinilor care îți revin.

Poți câștiga în Austria salariu minim între 1.400 și 1.800 de euro, candidând pentru locuri de muncă Austria ferme în diverse colțuri ale țării.

#4. Îngrijire bătrâni

Poți opta și pentru joburi de îngrijire bătrâni Austria fără limba germană, dacă ești o persoană calmă și plină de pasiune. Unele locuri pot cere calificări, însă poți găsi și oportunități pentru necalificați, care nu cunosc limba germană.

Salariile sunt cam aceleași, variind doar în funcție de zonă sau de natura îngrijirilor pe care trebuie să le oferi (unii bătrâni pot fi invalizi, iar în acest caz, vor avea nevoie de mai multe îngrijiri). Dacă ești curios cât câștigă o îngrijitoare de bătrâni în Austria, află că un salariu minim Austria variază între 70 și 100 de euro pe zi.

#5. Îngrijire spații verzi

Dacă ești pasionat de natură și ai în vedere anunțurile de locuri de muncă în agricultură, cu siguranță vei fi tentat/ă să aplici și pentru joburi de îngrijire a spațiilor verzi.

Experiența nu este obligatorie, iar pentru astfel de joburi există salarii în Austria cuprinse între 1.300 și 1.400 euro pe lună.

#6. Grădinărit

Un alt loc de muncă oarecum captivant pentru persoanele fără experiență este cel de grădinărit. Dacă iubești florile, atunci ți se potrivesc locurile de muncă din serele de lalele, orhidee și trandafiri. Vei avea cazare asigurată și cel puțin 3 mese pe zi, iar un salariu minim Austria 2024 este de aproximativ 1.300 euro.

#7. Curățenie

Locurile de muncă în curățenie sunt la mare căutare, mai ales dacă ești necalificat/ă.

Activitatea implică asigurarea serviciilor de curățenie în birourile companiilor, se acordă cazare, iar un salariu minim în Austria se învârte în jurul sumei de 1.400 euro.

#8. Fabrici

Pentru locurile de muncă în fabrici, salariul minim Austria variază între 1.400 și 1.600 euro pe lună, însă poate depăși 2.000 de euro în anumite cazuri.

De Reținut!
De exemplu, dacă vei aplica pentru locuri de muncă Viena, în zonă sunt disponibile locuri de muncă Austria fabrici în activități de asamblare, etichetare, sortare și producție în fabricarea produselor precum conservele (salariul este de aproximativ 1.800 euro net), jucării (salariul este de aproximativ 1.350 euro net), bomboane (salariul este de aproximativ de 2.150 euro net ).

Locuri de muncă Austria cupluri

Dacă nu vrei să încerci locuri de muncă în străinătate singur/ă, poți pleca împreună cu partenerul / partenera, aplicând la locuri de muncă Austria cupluri. Așadar, poți obține un job în agricultură, fabrici, grădinărit, curățenie sau ciupercării.

Multe anunțuri de angajare de pe internet sunt destinate cuplurilor. Poți găsi locuri de muncă pentru cupluri care îți oferă cazare și masă – astfel vei putea începe o nouă viață mult mai ușor.

Se caută cupluri și pentru locuri de muncă Austria agricultură, asta în cazul în care iubești plantele. Un salariu minim Austria 2024 pornește de obicei de la 1.300 euro și pot ajunge până la 1.800 euro.

Concluzii

Românii formează a doua cea mai mare comunitate de străini din Austria, nu doar datorită nivelului economic mai ridicat, ci și datorită culturii și mentalității existente în această țară. Salariul minim Austria este decent, putând câștiga între 1.300 – 2.000 euro / lună în cele mai multe domenii.

De Reținut!
Sondajele recent efectuate au evidențiat faptul că doar aproximativ 25% din populație au salarii mai mici de 2.300, restul populației câștigând lunar mai mult decât această sumă (Viena este orașul cu cele mai mari salarii).

Indiferent de domeniul de activitate pe care îl alegi, Austria are multe oportunități de muncă, chiar și pentru necalificați. Luând în calcul facilitățile oferite încă de la început, cum sunt cazarea inclusă și masa zilnică asigurată (sau diurna pentru mâncare), trebuie să recunoaștem că vei avea la îndemână un răgaz în a strânge banii necesari pentru achiziționarea unei chirii și începerea unei noi vieți alături de cei dragi, într-o țară care îți poate oferi mai mult.

Dacă nu ai de gând să îți construiești un nou cămin în Austria, atunci piața locurilor de muncă de aici îți va oferi cel puțin oportunitatea de a câștiga un salariu mai mare față de cel din țara ta.

contact Publicwin casino

Contact PublicWin casino 2024: metode și timp de răspuns

PublicWin a devenit un cazinou tot mai popular în rândul jucătorilor, așa…
Monica - aprilie 23, 2024
joc responsabil Publicwin

Joc responsabil Publicwin: Evită închiderea contului

În cazul jocurilor de casino oportunitățile sunt numeroase. Având la îndemână această…
Monica - aprilie 23, 2024
aplicatie public win casino

Publicwin aplicație iOS și Android: ghid cum descarci aplicația

Este un fapt cunoscut că pasionații de jocuri casino preferă să joace…
Monica - aprilie 23, 2024