locuri de munca Germania

Salariul minim pe economie Germania 2024 și traiul în Germania

4.4/5 - (5 votes)

Valoarea câștigurilor lunare este importantă pentru toți, iar imposibilitatea atingerii unui nivel decent pe plan financiar determină multe persoane să plece din țară. Printre preferințele actuale ale românilor se numără Germania unde condițiile de muncă și salariile sunt cele mai bune din Europa. Află din acest articol ce acte necesare muncă Germania trebuie să pregătești, cât este salariul minim net Germania 2024, cât câștigi în diverse meserii și cum este traiul în Germania!

Acte necesare muncă Germania – ce conține dosarul

Dacă te hotărăști să încerci joburi Germania, trebuie să știi mai întâi ce acte necesare muncă Germania sunt solicitate pentru a te angaja și pentru a putea lucra legal în această țară.

Așadar, vei avea nevoie de următoarele acte:

 • pașaport sau carte de identitate valabilă în spațiul european
 • card european de sănătate emis de Casa Națională de Asigurări de Sănătate de la noi din țară
 • certificate de calificare sau diplome (traduceri legalizate ale acestora și originalele lor)
 • permis de conducere (dacă deții unul)
 • CV și scrisoare de intenție redactate în germană, română (dacă aplici la una din agențiile de recrutare de la noi) sau în engleză

Înainte de trimiterea documentelor către angajator sau agenția de recrutare care te ajută în găsirea de locuri muncă Germania, asigură-te că sunt valabile și nu au expirat. După ce te vei stabili în această țară, pentru a lucra legal și pentru a beneficia de toate avantajele incluse, va trebui să obții anumite acte necesare muncă Germania, după cum urmează:

 • numărul de identificare fiscală germană
 • numărul de securitate socială
 • cartea fiscală
 • asigurarea de sănătate
 • intrarea în posesia unui cont IBAN
De Reținut!
Numărul de identificare fiscală (Steuerliche Identifikationsnummer) este trimis după ce te-ai înregistrat pentru prima dată în Germania. Dacă nu există o asemenea înregistrare, vei primi un certificat de la biroul fiscal, pe baza căruia ți se va stabili clasificarea salariului în clasa de impozitare.
De Reținut!
Numărul de securitate socială (Sozialversicherungsnummer) este necesar, indiferent dacă lucrezi full time sau part time, fiind primit după ce începi activitatea la locul de muncă.
De Reținut!
Cartea fiscală germană (Lohnsteuerkarte) este necesară pentru decontarea impozitului pentru munca în Germania, iar asigurarea de sănătate este obligatorie, exact ca la noi în țară.
De Reținut!
Vei avea nevoie și de un cont IBAN pentru a-ți fi virat salariul. Pentru a intra în posesia unui număr IBAN, este necesar să îți deschizi un cont la o instituție bancară germană.

Adițional documentelor enumerate anterior, va fi necesară și depunerea unei declarații la ANAF în care să îți declari rezidența fiscală, adică să declari că acumulezi venituri (cum ar fi salariu minim net Germania) în altă țară (în cazul acesta Germania).

Acest lucru se aplică în special angajaților transfrontalieri care rămân cu reședința în România și doar dețin unul dintre multiplele locuri muncă Germania.

Descoperă și acte necesare pentru munca în Anglia!

Acte necesare pentru munca sezonieră în Germania

Dacă vrei să lucrezi în Germania în sezonul agricol, sunt anumite acte necesare pentru munca sezonieră în Germania, după cum urmează:

 • carte de identitate / pașaport
 • adeverința de negație de la C.N.P.A.S. – se obține în maxim 4 zile pe baza unei cereri de la Casa de Pensii
 • chestionar de constatare a obligativitatii de asigurare a muncitorilor români sezonieri – se eliberează de la primărie
 • opțional, se poate cere un certificat care să dovedească situația de duble cheltuieli gospodaresti – se eliberează tot de la primărie

Unde cauți locuri de muncă cu cele mai bune salarii Germania 2024

Primul loc în care ar trebui să cauți locuri de muncă în Germania este piața națională a locurilor de muncă de la noi din țară. Astfel, vei putea găsi locuri de muncă Germania fără limbă și nu va trebui să îți faci griji în privința găsirii unui loc de cazare sau de efectuare a formalităților necesare.

 • Platformele de recrutare românești

Platformele naționale românești sunt o altă sursă de identificare pentru locuri de muncă în Germania fără comision plecări urgente. Poți găsi locuri de muncă în Germania urgent pe platforme precum ejobs, jooble sau jobzz. GermaniaMea.ro este un alt site pe care poți găsi cu succes oportunități de muncă cu plecări urgente în Germania, inclusiv pentru cei necalificați, în regim de lucru part time sau full time.

Poți căuta și pe OLX locuri de muncă Germania. Pe platforma OLX vei găsi anunțuri de angajare pentru diferite domenii de activitate, de la domeniul hotelier până la domeniile de expertiză (cum sunt domeniile IT și cel sanitar). Așadar, vei găsi pe platformă locuri de muncă Germania OLX pentru joburi ca menajeră, șofer, asistent medical sau personal pentru restaurante.

De Reținut!
Deci, vei găsi oportunități de muncă pe OLX pentru multe ramuri ale industriilor existente, cu diverse remunerații și în toate landurile germane, însă în funcție de cererile de muncă existente pe piață. Dacă nu ai cunoștințe de limbă germană, află că aici poți găsi și locuri de muncă Germania fără limbă.
 • EURES

O altă sursă de căutare de locuri de muncă Germania urgent este platforma EURES. Consilierii de aici te pot ghida pe tot parcursul procesului de recrutare și poți găsi chiar și locuri de munc Germania fără limbă sau cu plecări urgente.

 • Rețeaua Europe Direct Centras

O sursă prețioasă de informare cu privire la oportunități de joburi Germania și la demersurile necesare este Rețeaua Europe Direct Centras. Platforma este de fapt o rețea finanțată de Comisia Europeană, care pune la dispoziția cetățenilor europeni informații despre piața locurilor de muncă din Uniunea Europeană, metode de recunoaștere a studiilor și posibilități de obținere a permisului de muncă.

 • Infomunca.ro

De asemenea, pe site-ul infomunca.ro poți găsi numeroase locuri muncă Germania plecări urgente pentru necalificați și cupluri, din diverse zone ale țării.

 • Platforme de recrutare din Germania

Poți căuta oportunități de muncă și pe site-urile germane (cum sunt jobs.de, jobscout.de), însă poți face acest lucru doar dacă deții cunoștințe minime de limbă germană. În caz contrar, va fi necesar să identifici agenții de recrutare de la noi din țară care să te îndrume și să te ajute.

Pentru a candida în vederea obținerii de locuri de muncă în Germania urgent, va fi necesară întocmirea unui dosar care va conține:

 • un CV cu fotografie
 • o scrisoare de intenție
 • certificatele de calificare pe care le deții
 • copii ale actelor de studii.

Dosarul va fi înaintat agențiilor de recrutare și de plasare a forțelor de muncă în străinătate. În cazul în care optezi să aplici direct în Germania, dosarul poate fi depus la una dintre agențiile germane de recrutare a forțelor de muncă sau la Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă (Bundesagentur für Arbeit, BA).

Indiferent că aplici în urma unui anunț de locuri de muncă Germania plecări urgente sau că vrei să îți găsești un loc de muncă în Germania, cu siguranță vei găsi un job potrivit competențelor tale.

Condiții de muncă în Germania

După ce ai aplicat la unul dintre locuri de muncă în Germania fără comision plecări urgente, te vei bucura de anumite beneficii, indiferent dacă vei lucra cu normă întreagă sau nu. Programul de lucru este de 8 ore pe zi, de luni până sâmbătă, însă programul poate fi prelungit la 10 ore, însă fără a se depăși 60 de ore pe săptămână.

De Reținut!
Pentru orele suplimentare pe care le vei lucra, vei primi 25% din salariul pe care îl primești sau vei fi recompensat cu zile libere.
De Reținut!
Dacă vei munci în weekend, vei fi recompensat cu sporuri de până 50% din salariu. Orele lucrate pe timp de noapte (în intervalul orar 22 – 6), vor fi recompensate cu 25%.

Vei avea drept de concediu abia după 6 luni lucrate, acesta constând în 24 de zile lucrătoare libere (în cazul unui program de 6 zile lucrate pe săptămână) sau de minim 20 de zile lucrătoare libere (în cazul unei săptămâni de lucru de 5 zile). Dacă te afli în perioada de probă, ai dreptul la 2 zile libere pe lună sau la niciuna, în funcție de înțelegerea pe care o ai cu angajatorul.

După 6 luni de muncă vei avea dreptul și la cel de-al 13-lea salariu, indiferent dacă ai aplicat pentru locuri de muncă Germania necalificați sau calificați. În cazul în care te îmbolnăvești pentru o perioadă mai mare de 3 zile consecutive, trebuie să anunți angajatorul și să prezinți un certificat medical.

Primele 6 săptămâni de concediu medical vor fi plătite în proporție de 100% de către angajator, apoi concediul va fi plătit de către Agenția de Asigurări Sociale, în proporție de 70%.

Un alt avantaj pe care îl vei găsi este dreptul la indemnizații sociale. Așadar, poți solicita să primești alocație pentru copiii tăi. În prezent aceasta variază între suma de 204 € și 235 €, în funcție de câți copii ai.

Poți beneficia și de concediu de maternitate – acesta începe cu aproximativ 6 săptămâni înainte de momentul nașterii și ia sfârșit după 8 săptămâni de la naștere. În timpul celor 14 săptămâni, vei primi în proporție de 100% salariul tău.

Vârsta de pensionare este de 65 de ani pentru persoanele cu o asigurare de 45 de ani, și de 67 de ani pentru persoanele cu o asigurare de cel puțin 35 de ani. În ceea ce privește asigurarea mesei, angajatorul asigură câte 22,50 € pe zi pentru mâncare.

În cazul în care vrei să schimbi locul de muncă, preavizul va fi calculat în funcție de vechimea ta la respectivul loc de muncă. De exemplu, pentru o perioadă de muncă de 1 an până la 2 ani, perioada de preaviz este de o lună.

Poți lucra cu normă întreagă sau cu normă parțială. În cazul normei parțiale, poți adopta acest stil de lucru după ce depășești 6 luni de muncă la respectivul angajator, care la rândul său trebuie să aibă minim 15 angajați.

Un tip diferit de contract existent în Germania este cel de minijob. Conform statisticilor existente, aproximativ 4,7 milioane de salariați trăiesc exclusiv din acest tip de joburi. Contact prevede că nu poți primi o sumă mai mare de 450 € pe lună, veniturile fiind acumulate din prestarea activităților de importanță redusă.

De Reținut!
Nu ai voie să depășești suma de 5.400 € pe an în urma prestării de minijobs și trebuie să plătești doar asigurarea de pensie în valoare de 3,7%. Poți face mini joburi în calitate de șofer, menajeră, ajutor în gospodărie, etc.

Dacă vei opta pentru practicarea meseriilor din domenii precum agricultura sau munca în depozitele de fructe și legume, ți se va încheia un contract pe perioadă determinată, a cărui durată poate varia. De exemplu, durata maximă este de doi ani, însă poate fi prelungit cu un motiv bine întemeiat (persoanele care au peste 52 de ani pot beneficia de un contract pe perioadă determinată de maxim 5 ani).

Activitatea de freelancing este o altă alternativă de muncă. Dacă alegi să te stabilești definitiv în această țară, poți deschide o formă legală prin care să desfășori activități de freelancing.

Cât este salariul minim pe economie în Germania?

Salariul minim Germania este calculat pe oră, anagajații fiind plătiți pentru fiecare oră lucrată. Chiar dacă salariul minim pe economie în Germania variază în funcție de domeniu și de meseria practicată, acesta începe de la 9,82€ pe oră, schimbare care s-a produs anul acesta.

Anul trecut, în Germania salariu minim pe economie era de 10,45€/ oră, dar odată cu sfărșitul anului 2022, acesta a crescut la 12€ pe oră de la 1 octombrie, iar în viitor este de așteptat ca salariul minim să crească din nou, împreună cu salariile locurilor de muncă medii, așa că este momentul potrivit să cauți joburi în această țară.

Salariile în Germania sunt stabilite în funcție de vârsta angajatului, plecând de la premisa că odată cu înaintarea în vârstă ai mai multă experiență. Iată care sunt categoriile de vârstă pentru minimul pe economie Germania:

 • cei care au mai puțin de 25 ani
 • cei care au între 25 – 55 ani
 • cei care au mai mult de 55 ani

Deci, cu cât înaintezi în vârstă vei fi plătit cu un salariu minim pe economie Germania 2024 mai mare, salariile fiind diferite în funcție de zonă și de sectorul de activitate în care lucrezi.

Avantajul de a lucra în această țară este că un salariu minim pe economie Germania este acordat oriunde ai lucra și indiferent de contractul pe care îl ai. Astfel, primești minimul pe economie în Germania dacă optezi pentru munca sezonieră, dacă ai un minijob și chiar dacă muncești într-o gospodărie privată.

Foarte important este că în acest salariu minim pe economie în Germania 2024 nu sunt incluse și sporurile de noapte, cele pentru condiții de muncă mai dificile sau bacșișurile, ceea ce înseamnă că poți câștiga cu mult pe lângă acel salariu minim brut germania 2024.

De asemenea, orele suplimentare, orele pentru munca de noapte și munca de sărbătorile legale nu sunt incluse în acel minim economie Germania, acestea fiind plătite mai mult.

Pe lângă acest salariu minim în Germania, mai există și un minimum pe economie Germania în funcție de sectorul de activitate, iar în continure îți vom prezenta minimul pe economie în Germania pentru cele mai bine plătite și cele mai căutate locuri de muncă de aici.

Salariul minim în Germania 2024 pentru cele mai căutate joburi

Cele mai căutate și cerute joburi se găsesc în carmangerii, în fabrici, depozite, în sectorul agricol, construcții, logistică și servicii de curățenie. Descoperă în continuare cât este Germania salariu minim pe economie pe care îl vei primi în funcție de sectorul de activitate!

De Reținut!
Deși sunt cereri în toate zonele țării, cele mai propice orașe în care te poți angaja sunt orașe precum Frankfurt, München, Köln, Berlin sau Dortmund.

Pe platformele de recrutare vei găsi numeroase oferte de muncă în construcții. Muncitorii în construcții primesc un salariu minim Germania de 21 € /oră, iar dacă ai experiență și ești meseriaș poți câștiga între 15,55 – 15,70€ /ora, în funcție de zonă. Cea mai bună zonă pentru un salariu construcții Germania este Vestul Germaniei.

De Reținut!
Salariul minim în construcții Germania 2024 este de 2.870€, iar un salariu mediu Germania 2024 în acest sector este de aproximativ 3739€ / lună. Salariile în Germania pentru acest sector pot ajunge la 5.000€/ lună.

Șoferii categoria B sunt căutați des în ultima perioadă. Salariul pentru șofer cat B Germania variază între 1.400 € și 2.400 €, în funcție de orele lucrate și de domeniul în care vei desfășura activitatea. Ca exemplu, un salariu mediu în Germania pentru șoferi diferă de zonă, vârstă și experiență, salariul crescând odată cu vârsta și experiența.

Bineînțeles, șoferii de tir sau camion sunt cei mai bine plătiți, un salariu mediu Germania 2024 în orașul Deutschland fiind de 2.380€, dacă ai între 25 – 55 ani. Dacă ai peste 55 ani, primești un salariu mediu în Germania de 2.487€.

Dacă vrei să devii șofer de tir pentru a câștiga salarii mari, vezi acte necesare angajare șofer tir!

Dacă vei opta să lucrezi în logistică, trebuie să ai permisul de cel puțin 1 an și să ai un cazier judiciar curat. Cazarea este de obicei asigurată de către angajator.

Există multe anunțuri cu privire la salarii fabrici Germania, în care se caută mână de lucru necalificată și în care cunoașterea limbii nu este o necesitate. Agențiile de recrutare postează periodic pe internet locuri de muncă în Germania în fabrici fără comision, așa că nu ezita să consulți ofertele!

De Reținut!
Pentru locuri de muncă în fabrici, un salariu minim pe economie Germania net variază între 1.400 și 1.600 €, activitățile de bază constând în ambalare, etichetare, sortare și munca în producție. Agențiile care postează locuri de muncă Germania fabrici recrutează atât cupluri, cât și femei și bărbați.

În industria de prelucrare a cărnii, deși acest sector a fost afectat de către pandemie, sunt disponibile locuri de muncă pentru necalificați, de aceea vei găsi anunțuri de angajare pentru locuri de muncă Germania, domeniul fiind accesibil și pentru bărbați, și pentru femei. Indiferent de zonă, salariu minim pe economie germania în această industrie este de 9,82€ /oră.

De asemenea, există numeroase oportunități de angajare în agricultură, unde salariile în Germania sunt foarte bune, chiar și pentru cei fără nicio calificare. Lucrătorii agricoli vor primi salariul minim în Germania 2024 de 10,45€ /oră pentru că minimul pe economie Germania a crescut, iar lucrătorii au dreptul la acest minim.

Află și cât este un salariu minim Austria!

Meserii pentru femei cu cel mai mare salariu minim în Germania 2024

Pe piața muncii sunt disponibile și locuri de muncă Germania femei, în diverse sectoare de activitate. Așadar, există meserii bine plătite în străinătate pentru femei în industria cărnii (abatoare), în depozite de fructe și legume, în fabrici (sunt disponibile și locuri de muncă în Germania în fabrici cupluri, cum sunt cele din fabricile de ciocolată sau cele de produse nealimentare), în domeniul hotelier sau în agricultură.

Cele menționate anterior sunt doar câteva dintre oportunitățile de muncă pentru femei în Germania. Salariile sunt destul de diverse. De exemplu, poți câștiga între 1.400 € și 1.600 € dacă optezi pentru salarii fabrici Germania.

În schimb, în depozitele de fructe și legume, poți câștiga până la 2.500 €, dacă ai mai multe ore suplimentare.

Meserii pentru cupluri cu cel mai mare salariu minim Germania 2024

În prezent sunt la mare căutare locuri de muncă în Germania în fabrici fără comision, mai ales anunțurile pentru locuri de muncă Germania în fabrici cupluri. Poți lucra în fabrici alimentare și nealimentare, în care activitatea ta va consta în etichetare, asamblare sau sortare.

De obicei, genul acesta de anunțuri se adresează cuplurilor, însă sunt disponibile și pe plan individual. Având în vederea cererea actuală de pe piață, vei întâlni des anunțuri pentru locuri de muncă în Germania în fabrici cupluri pentru mână de lucru necalificată, nefiind obligatoriu să vorbești limba germană.

Dacă ai de gând să pleci cu partenera / partenerul de viață în altă țară și să munciți împreună, vei găsi diverse anunțuri pentru locuri de muncă Germania cupluri plecări urgente pentru diverse domenii și meserii, cum sunt munca în abator, în depozite de legume și fructe, în fabrici (de ciocolată, iaurt, de ornamente, sticlă, jucării, etc.), agricultură sau ferme de animale, uneori.

Prețuri Germania – cum este traiul în Germania

Traiul în Germania este mai scump decât în România, dar și salariul minim este cu mult peste România. Costul vieții în Germania este în medie de 1.000 – 1.500 euro pe lună, fiind mai ridicat în orașele mari precum Berlin, München sau Hamburg.

 • Alimentele sunt mai scumpe decât în România, în supermarketuri plătind între 1 și 3 euro pentru alimentele de bază. Totuși, vei găsi alimente și sub 1 euro. Printre cele mai ieftine supermarketuri se numără Lidl și Kaufland, pe care le găsești și în România.
 • La capitolul prețuri Germania la restaurante, poți mânca cu 7,50 euro la fast food, 10 euro la un restaurant mai ieftin, iar la un restaurant mai calitativ o masă pentru două persoane costă în jur de 45 euro. 
 • Vei găsi prețuri Germania mai mari la articole vestimentare, doar o rochie de vară costând aprovimativ 30 euro. 
 • Pentru transport vei plăti 2.7 euro pentru o călătorie cu transportul public, între 60 – 70 euro pentru abonamentul lunar și minim 3.5 euro tarif de pornire pentru taxi.
 • Chiriile sunt destul de scumpe, dar depind de zonă. Într-o zonă mai periferică poți închiria un apartament cu un dormitor la aproximativ 520 euro/ lună.
 • Pentru utilități vei plăti în jur de 200 – 300 euro/ lună.

Chiar dacă traiul în Germania este mai scump decât în România, salariul minim asigură cheltuielile lunare; vei cheltui jumătate din salariu pe cheltuielile lunare, iar restul îi poți economisi.

Concluzii

Deși limba germană nu este o limbă ușor de învățat, Germania rămâne în topul preferințelor românilor în căutarea unui loc de muncă. Nivelul salarial superior nu este singurul motiv pentru care locurile de muncă de aici sunt alese.

Aspecte precum sistemul medical bine pus la punct și rigurozitatea angajaților din instituții, solidifică alegerile făcute de cetățenii noștrii. În prezent, Germania are nevoie de un efectiv de aproximativ 400.000 de imigranți anual, calificați și necalificați. Așa că, șansele de a găsi un loc de muncă sunt semnificativ crescute.

Dacă ești atras de salariul minim Germania, cu siguranță vei găsi un loc de muncă potrivit pentru tine. Mult succes!

FAQ

Cât este minimul pe economie în Germania?

Dacă te întrebi care este salariul minim pe economie în Germania, trebuie să știi că momentan este 9,82€ pe oră, dar din iulie se va majora la 10,45€. Germania este țara europeană cu cel mai mare minim pe economie.

Cât este salariul minim în construcții Germania?

Pentru muncitorii necalificați salariul minim este de 12,85 euro/ oră, iar pentru muncitorii calificați salariul ajunge la 15,70 euro/ oră.

Cât câștigă un sofer de tir în Germania?

Un salariu mediu Germania 2024 pentru șoferii de tir depinde de vârsta acestora și de orașul ales. Astfel, salariul minim în Germania pentru șoferi începe de la 1.400€, iar salariul mediu este de 2.487€ dacă ai peste 55 ani.

Află și cât câștigă un șofer de tir în Spania!

Cât câștigă o asistenta medicală în Germania?

Salariile în Germania pentru asistenții medicali sunt stabilite în principal în funcție de vârsta angajatului, existând 3 categorii de vârstă:

 • mai puțin de 25 ani – salariul mediu brut lunar poate ajunge la 3.520€
 • între 25 – 55 ani – poți avea un salariu mediu de până la 3.850€/ lună
 • peste 55 ani – poți câștiga lunar până la 4.201€

Un alt factor important care determină cât câștigă o asistenta medicală în Germania este zona, cele mai mari salarii Germania 2024 fiind asigurate în Baden-Württemberg.

Vezi și cât câștigă o asistentă medicală în Italia!

Cât câștigă un medic în Germania?

Un medic specialist câștigă un salariu mediu brut Germania 2024 de 6.600€/ lună, un medic primar poate câștiga chiar 10.000€ brut/ lună, iar un șef de clinică un salariu mediu de 23.300€/ lună.

Cât câștigă un medic în Germania?

Cât câștigă un medic  în Germania depinde de zonă, însă făcând o medie, se poate câștiga 6.337€ brut pe lună în Assistenzarzt. Anual, câștigurile ar ajunge la 76.000€ brut.

Cât câștigă un bucatar în Germania?

Un bucătar poate câștiga un salariu mediu Germania 2024 de aproximativ 2,300€ pe lună. Chiar și un asistent de bucătar poate ajunge la câștiguri de peste 1,600€ pe lună, fiind plătiți pe oră cu 10€.

Cât câștigă un frizer în Germania?

Frizerii pot câștiga un salariu Germania în jur de 1.784€/ pe lună și 23.200€ anual. Plata pe oră este de aproximativ 11€.

Cât câștigă un inginer în Germania?

Un inginer cu experiență poate avea în Germania salariul minim de până la 4.480€/ lună.

Cât câștigă un contabil în Germania?

Factorul decisiv în cât câștigă un contabil în Germania este experiența. Un contabil cu experiență poate câștiga în jur de 3.248€ lunar.

Cât câștigă un sudor în Germania?

Un salariu minim net Germania 2024 pentru sudori este de la 2.000 euro lunar și poate ajunge până la 4.000 euro lunar odată cu experiența în domeniu.

Cât câștigă un electrician în Germania?

Un electrician câștigă un salariu minim brut Germania 2024 de 12,40€ /oră și odată cu experiența poate ajunge la un salariu lunar de 3.000€ lunar.

Cât câștigă un profesor în Germania?

Un profesor este plătit cu un salariu minim brut Germania 2024 de 16,68€ /oră, iar salariul lunar atinge 3.317€.

Cât câștigă un mecanic auto în Germania?

Un mecanic auto poate câștiga salariul mediu in Germania de 2.400 euro până la 3.200 euro pe lună, fiind solicitate calificările acestuia și minime cunoștințe de limba germană.

Cât câștigă un pompier în Germania?

Cât câștigă un pompier în Germania este peste salariul minim, mai exact un salariu mediu în Germania pentru pompieri este în jur de 2.700 euro pe lună.

Ce este al 13-lea salariu în Germania?

Al 13-lea salariu în Germania se referă la primele de Crăciun pe care le primesc angajații din Germania. Acesta se acordă la sfârșit de an, motiv pentru care se numește al 13-lea salariu Germania.

Primele de Crăciun sunt foarte mari, atingând chiar 100% din salariul lunar al angajatului.

Cât este un salariu abator Germania?

Dacă ești un măcelar necalificat vei primi 12 – 13 euro brut/ oră, iar dacă ești calificat poți câștiga 17 – 18 euro brut/ oră.

Cât este un salariu Amazon Germania?

În prezent, Amazon oferă salarii în Germania de 11,30 euro / oră, în unele zone ajungând chiar la 12 euro sau mai mult pe oră.

Cât costă traiul în Germania?

Traiul în Germania costă aproximativ 1.000 – 1.500 euro/ lună, ceea ce înseamnă aproape jumătate din salariul mediu în Germania.

Ce trebuie să faci pentru o recuperare salariu neplătit în Germania?

Dacă te confrunți cu neplata salariului în Germania, pentru început poți face o cerere în scris către angajator pentru a-i restitui salariul. În cazul în care angajatorul nu restituie banii, poți iniția un proces la tribunal, având toate șansele de câștig pentru că legea este de partea ta.

contact publicwin

Contact PublicWin casino 2024: metode și timp de răspuns

PublicWin a devenit un cazinou tot mai popular în rândul jucătorilor, așa…
Monica - aprilie 23, 2024
joc responsabil publicwin

Joc responsabil Publicwin: Evită închiderea contului

În cazul jocurilor de casino oportunitățile sunt numeroase. Având la îndemână această…
Monica - aprilie 23, 2024

Publicwin aplicație iOS și Android: ghid cum descarci aplicația

Este un fapt cunoscut că pasionații de jocuri casino preferă să joace…
Monica - aprilie 23, 2024