Locuri de muncă în Spania pentru femei și bărbați

La cât ajunge salariu minim Spania 2024 și care este traiul

4.5/5 - (8 votes)

Un fapt incontestabil este că Spania se află printre țările preferate ale românilor când vine vorba de munca în afară. Acest lucru nu se datorează doar sumei la care ajunge salariu minim Spania 2024, dar și a prețurilor rezonabile și a condițiilor de trai prielnice. Cu toate că ofertele de pe piața locurilor de muncă internaționale s-a diversificat în ultimul timp, încă sunt nenumărate joburi care oferă salarii Spania 2024.

Află în continuarea articolului la cât a ajuns salariul minim pe economie Spania 2024, dar și care sunt condițiile de trai în raport cu prețurile!

Acte necesare pentru locuri de muncă în Spania

În primă fază, dacă optezi să cauți locuri de muncă în Spania prin intermediul agențiilor românești de plasare a forțelor de muncă, vei avea nevoie de cartea de identitate sau pașaport și de un CV cât mai complet. Însă, după ce vei ajunge în Spania, va fi necesar să obții anumite documente pentru a putea deține un loc de muncă Spania legal.

Iată în continuare ce documente ai nevoie și cum le obții:

1

Un prim aspect pe care trebuie să îl ai în vedere constă în obținerea unui număr de securitate socială (Número de afiliación a la Seguridad Social). Acest număr îți va permite să plătești impozitele în Spania. Pentru a intra în posesia sa, trebuie să completezi formularul TA.1 și să îl depui la unul dintre birourile Trezoreriei Generale de Securitate Socială.

2

Numărul de identificare al cetățeanului străin (NIE – Número de Identidad de Extranjero) este următorul document pe care trebuie să îl obții dacă vei candida pentru unul dintre anunțurile de locuri de muncă în Spania. NIE îți va fi util în plata taxelor și în momentul deschiderii contului bancar.

Pentru a intra în posesia numărului NIE, va trebui să te prezinți la secția de poliție din localitatea în care locuiești cu cartea de identitate (sau pașaport în original și copie), cu formularul EX-18 completat de tine (în original și copie), contractul de muncă (copie) și cu formularul 790 pentru autorizarea plății pentru NIE.

3

Deschiderea unui cont bancar este un lucru obligatoriu în cazul în care deții unul dintre locuri de muncă Spania. În vederea îndeplinirii acestui lucru, trebuie să te prezinți la o unitate bancară cu documentul tău de identitate, cu o dovadă a adresei (poți utiliza o factură de utilități) și cu o dovadă a venitului tău (contract de muncă sau stat de plată).

4

Pentru a încheia formalitățile necesare pentru a lucra legal în Spania, este necesar să te prezinți și la primărie pentru a te înregistra. Aici vei obține un certificat (certificado de empadronamiento). Pentru a intra în posesia sa, prezintă-te cu cartea de identitate, cu o dovadă a adresei, cu contractul de închiriere a locuinței și cu formularul completat.

5

După parcurgerea pașilor menționați anterior, trebuie să te înscrii în sistemul de sănătate, în vederea luării în evidență și a plății cotizațiilor lunare. Pentru înscriere ai nevoie de NIE sau de un document de identitate care să fie valabil. Ulterior, vei primi prin poștă un card de sănătate.

De Reținut!
În cazul în care nu deții cetățenie europeană, vei avea nevoie de un permis de muncă eliberat de Biroul de Imigrări și de o viză. Cererea de eliberare a permisului trebuie depusă la consulatul Spaniei din țara ta.

În vederea obținerii permisului de muncă, va fi necesar să anexezi odată cu respectiva cerere următoarele documente:

 • o copie a pașaportului
 • cazierul judiciar
 • certificatul medical
 • fotografii
 • numărul NIE (dacă îl ai)
 • numărul angajatorului de înregistrare
 • detaliile locului de muncă găsit
 • activitatea companiei
 • o scurtă descriere a postului pe care îl vei ocupa

Vezi și acte necesare muncă Germania!

Locuri de muncă în Spania – unde găsești anunțuri și cum să aplici

Pentru a găsi locuri de muncă Spania, ai la dispoziție două direcții de acțiune: agențiile și site-urile de recrutare de la noi sau anunțurile de angajare de pe site-urile spaniole (în cazul în care te afli deja în Spania sau ai cunoștințe medii de limbă spaniolă).

 • Site-uri de joburi

Dacă vei apela la ajutorul agențiilor românești de plasare a forței de muncă, primul lucru pe care va trebui să îl faci constă în găsirea de anunțuri pentru muncă Spania. Așadar, poți localiza anunțuri pe site-uri precum OLX, Jooble, Viajobs, eJobs, bestjobs, oferte360 și europajobs.

Vei găsi nenumărate anunțuri de locuri de muncă Spania OLX în diverse domenii de activitate. Dacă ești nerăbdător să găsești joburi Spania, atunci OLX este locul ideal – aici vei găsi locuri muncă în domenii în care este nevoie de mână de muncă necalificată, dar și calificată.

De Reținut!
Domenii precum agricultura, munca în fabrici și activitatea din cadrul lanțurilor hoteliere sunt doar câteva arii în care poți găsi joburi Spania.
 • EURES

Rețeaua EURES este o altă alternativă potrivită pentru a găsi locuri de muncă în Spania. Aici vei găsi și informații despre formalitățile necesare în vederea angajării, nu doar locuri de muncă. Grupurile de români stabiliți în Spania de pe rețelele de socializare pot veni în sprijinul tău – poți identifica locuri muncă Spania urgent înainte de a fi publicate pe site-uri sau în publicațiile locale.

 • Agenții de recrutare

În cazul agențiilor de recrutare a forței de muncă, poți contacta direct agenția sau o poți identifica în urma aplicării la unul dintre anunțurile de angajare. După ce vei identifica anunțul potrivit pentru tine, trimite agenției un CV complet în limba română și engleză (sau spaniolă dacă stăpânești cât de cât limba).

După ce vei trimite CV-ul, vei fi contactat de către agenție. Prin intermediul lor vei avea ocazia de a semna un pre-contract, astfel asigurându-te că vei obține locul de muncă respectiv. Prin intermediul lor, vei primi informațiile necesare despre locul de muncă, angajator și domeniul de activitate.

De Reținut!
Beneficiile colaborării cu agențiile de recrutare constau în oportunitatea de a avea un start mai ușor în altă țară. Mare parte din agenții asigură transportul și cazarea contra cost, așa că poți scăpa de aceste două griji.
 • Site-uri de joburi din Spania

Dacă cunoști limba spaniolă, poți consulta și site-urile din Spania în vederea identificării locurilor de muncă. Aceste site-uri sunt SEPE, Empleante, Sistema Nacional de Empleo, Primer Empleo, Bolsa de Trabajo, Monster, Infoempleo.

Indiferent dacă alegi să colaborezi cu una dintre agențiile românești sau cu una dintre cele spaniole, este indicat să verifici agenția și contractul de muncă înainte de a semna.

Contractul de muncă trebuie să cuprindă:

 • denumirea angajatorului
 • țara în care îți vei desfășura activitatea
 • datele de contact ale angajatorului
 • condițiile de muncă (program de lucru, pauze, concedii, preaviz)
 • durata contractului
 • salariu
 • cazare și transport (dacă sunt asigurate)

Munca în Spania – condiții de muncă și beneficii

Înainte de a-ți începe activitatea, cunoașterea detaliilor activității pe care o vei desfășura este un aspect esențial în reușita inițiativei tale. Astfel, este bine să cunoști informațiile referitoare la program, drepturile și beneficiile tale în calitate de salariat.

Programul de lucru săptămânal este de 40 de ore, orele de lucru zilnice fiind de obicei încadrate în intervalul orar 9 – 20. Programul poate varia în funcție de pauza zilnică – aceasta poate dura între 2 și 3 ore, însă multe companii acordă doar o oră pentru repausul zilnic.

De Reținut!
Legea prevede un repaus de minim 12 ore între două zile de muncă, iar munca de noapte constă în orele de muncă în intervalul orar 22 – 6 și programul nu poate fi mai lung de 8 ore (persoanele care au sub 18 ani nu pot presta muncă de noapte).

Pentru a munci în Spania trebuie să ai minim 16 ani și poți încheia un contract de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată, cu perioade de lucru totale sau parțiale. Contractele de muncă pe perioadă determinată sunt încheiate de obicei pentru munca sezonieră.

Indiferent de tipul de contact pe care îl semnezi, angajatorul are obligația de a te înscrie în sistemul de securitate socială. În plus, toate obligațiile și drepturile tale vor fi stipulate în contract.

Un alt tip de activitate este cea autonomă, în cadrul căreia devii propriul angajat. Poți adopta acest tip de muncă dacă vei produce în mod independent bunuri sau servicii. Pentru a face acest lucru, trebuie să te înscrii la Biroul pentru Străini sau la Comisariatul de Poliție, să soliciți afilierea la sistemul de asigurări sociale și să te înregistrezi ca plătitor de impozite la Administrația Financiară.

De Reținut!
În cazul în care vei rămâne în Spania mai mult de trei luni, va fi necesar să te înregistrezi în Registrul Central al Cetățenilor Străini, unde vei solicita eliberarea unui certificat de cetățean european.

În calitate de angajat cu contract spaniol, ai dreptul la concediu de odihnă, de boală, pentru căsătorie, dacă un membru de gradul II al familiei se îmbolnăvește, în cazul unui deces, pentru schimbarea domiciliului, pentru îngrijirea copilului cu dizabilități, de maternitate și de paternitate. Durata fiecărui concediu diferă de la caz la caz.

După ce vei cotiza pentru cel puțin 360 de zile în ultimii 6 ani de muncă în Spania, vei avea dreptul la șomaj. Perioada de acordare a șomajului depinde de perioada de cotizare. Ai dreptul și la pensie, însă doar după 5 ani de muncă pentru cea integrală, iar după 35 de ani de muncă vei primi pensia integrală. Poți cumula pensia cuvenită în urma anilor de muncă din Spania cu anii de pensie din România.

De Reținut!
Ca în România, în Spania beneficiezi de servicii medicale pe deplin dacă ești asigurat, excepție făcând femeile însărcinate și copiii minori. Contrar țării noastre, în Spania beneficiezi de alocație pentru copii doar dacă venitul anual al familiei este mai mic de 11.000 euro/an.

Salariu minim Spania 2024: cât poți câștiga

În prezent, salariul minim brut este de 1.125 euro pe lună. Orice tip de contract ai avea, ține minte că nu poate avea o plată inferioară nivelului salarial minim. Se așteaptă ca salariul minim Spania 2024 să fie majorat, însă până atunci angajații se bucură de salarii începând de la 1.125 euro lunar.

Chiar dacă un salariu minim Spania nu se compară cu salariile din alte țări europene, cum ar fi un salariu minim Austria, suma depășește cu mult cât ai putea câștiga în țară. Îți reamintim că salariul minim în România este de doar 515 euro, deci un salariu minim pe economie Spania 2024 este mai mult decât dublul a cât ai primi în țară.

La capitolul salariu mediu Spania, angajații beneficiază de un salariu mediu brut de 1.946€ și un salariu mediu net de 1.549€.

Află și cât este un salariu minim Anglia!

În continuare îți vom răspunde la cele mai frecvente întrebări ale românilor despre salarii Spania, dar și ce salariu minim Spania vei primi la cele mai căutate locuri de muncă.

Ofertă Fără Depunere

150 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Joacă Shining Crown gratis cu 150 Rotiri Gratuite!
Joaca Acum

Întrebări frecvente despre salarii Spania 2024

Cât câștigă un șofer de tir în Spania?

Dacă te întrei cât câștigă un șofer de tir în Spania, află că un salariu mediu Spania pentru șoferi este de 1.421 / lună și 17.000 euro / an.  Pentru a te bucura de venituri ridicate ca șofere de tir caută joburi în reginea Castilla-La Mancha!

Cât câștigă un asistent medical în Spania?

Cât câștigă un asistent medical în Spania depinde de spitalul în care lucrează, experiență și programul de lucru, însă un salariu mediu Spania pentru asistenții medicali din Madrid este de aproximativ 1560 euro.

Cât este un salariu căpsuni Spania?

Un salariu căpșuni Spania pe zi este de aproximativ 40 euro brut și 39 euro net și se lucrează de regulă 6h pe zi, de luni până sâmbătă, ceea ce ar însemna un salariu mediu de 1.400 euro lunar.

Pe lângă salariul standard, poți lucra ore suplimentare care se plătesc cu aproximativ 6 euro / oră. La căpșuni Spania salariu poate ajunge la 1.800 – 2000 euro lunar, împreună cu orele suplimentare.

Din salariu căpșuni Spania nu vei plăti cazarea, ci doar 1 – 2 euro pentru utilități.

Cât sunt salariile pentru medici în Spania?

Poți primi salarii medici Spania de aproximativ 1.400 euro, însă calificările și experiența îți garantează un salariu mai mare.

Cele mai bune orașe pentru a primi salarii bune ca medic sunt Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Zaragoza și Bilbao.

Care sunt cele mai căutate locuri de muncă în Spania

Piața locurilor de muncă din Spania este diversificată și se adresează muncitorilor calificați, dar și necalificați. Așadar, sunt disponibile oferte pentru locuri de muncă Spania hoteluri pentru cunoscătorii de limbă engleză / spaniolă sau oferte pentru locuri de muncă Spania fabrici 2024 pentru cei care nu cunosc foarte bine limba sau chiar deloc.

Însă, cele mai bune locuri de muncă în străinătate, incusiv în Spania, sunt cele pentru șoferi, pentru munca în depozite și fabrici, în cadrul lanțurilor hoteliere, agricultură și construcții.

De Reținut!
Sectorul destinat transportului de mărfuri este printre principalele domenii care înregistrează deficit în privința forței de muncă.

Te poți angaja ca șofer profesionist sau neprofesionist. În calitate de șofer neprofesionist, sunt disponibile angajări șoferi contract Spania pe dube de 3,5 tone în vederea transportării fructelor și legumelor sau a coletelor de mici dimensiuni.

Un salariu minim Spania 2024 este de aproximativ 1.200 euro în cazul firmelor de curierat și de 800 – 1.000 euro pentru transportul fructelor și legumelor. Dacă nu te deranjează aglomerația, poți candida pentru locuri de muncă Spania Madrid. Chiar dacă poate fi o meserie periculoasă, locurile de muncă pentru șoferi de tir sunt la mare căutare, atât în rândul șoferilor începători, cât și a celor cu experiență. Vezi cum devii șofer de tir!

Locuri de muncă în Spania pentru cupluri sunt un alt criteriu prioritar în căutările doritorilor. Companiile care preferă angajarea cuplurilor postează de obicei anunțuri pentru activități desfășurate în agricultură (cum sunt locuri de muncă Spania Zaragoza).

De Reținut!
Activitățile din depozitele de sortat legume și fructe sunt remunerate cu salarii Spania 2024 cuprinse între 1.100 și 1.400 euro, în funcție de numărul de ore lucrate. În afară de munca în depozite, sunt căutate și locuri de muncă Spania fabrici 2024 la ambalat fructe sau colete.

Există și anumite zone în care este predominant un anumit sector de activitate. Deși această zonă se distinge prin sectorul agricol, nici marile orașe nu sunt mai prejos, așa cum este capitala.

Sunt disponibile și locuri de muncă Spania Madrid pentru culesul fructelor și măslinilor. În acest domeniu, angajatorii sau agențiile de recrutare postează regulat anunțuri pentru locuri muncă Spania urgent, cu cazare inclusă.

Salariile diferă puțin în funcție de activitate, media fiind de 5 euro pe oră și 0,90 – 2,50 euro pe fiecare lădiță (în cazul fructelor), și de 1.200 – 1.600 euro pe lună. În agricultură se găsesc multe locuri de muncă Spania pentru cupluri.

De Reținut!
Hotelurile se numără printre principalii angajatori care au nevoie de forță de muncă. Dacă deții cunoștințe minime de engleză, poți găsi locuri de muncă Spania hoteluri în toate regiunile țării. Sunt necesari angajați pe posturi de menajeră, recepționer, ajutor de bucătar, îngrijitor, ghid turistic.

Construcțiile rămân în topul preferințelor și necesităților pe site-urile de anunțuri. Poți găsi oferte în construcții căutând locuri de muncă Spania OLX. Poți primi un salariu minim Spania de 1.500 și poți ajunge la 2.000 euro, variind în funcție de orele lucrate și tipul de muncă depusă.

Te-ar putea interesa și locuri de muncă cu salariu minim Franța.

Locuri de muncă în Spania pentru femei

În vestita capitală, femeile pot lucra în industria ospitalității candidând pentru locuri de muncă Spania hoteluri pe posturi de menajeră, recepționer sau ghid turistic, dacă stăpânesc limba engleză.

O altă opțiune sunt locuri de muncă în Spania pentru cupluri, acestea adresându-se și femeilor singure. Acestea pot lucra în fabrici la ambalat sau la linia de procesare, în agricultură la cules de fructe și legume (kaki, portocale, măsline, usturoi), sau în sere.

De Reținut!
Salariile sunt de aproximativ 1.600 și 2.500 euro, variind în funcție de tipul de muncă și de facilitățile incluse.

Prețuri Spania: cum este traiul în Spania

Dacă te decizi să lucrezi în Spania, trebuie să știi și cum este traiul în Spania și care sunt prețurile. Adevărul este că nu există diferențe mari de preț între România și Spania și pentru a te convinge îți vom arăta în continuare câteva prețuri Spania din supermarketuri pentru alimentele de bază:

 • 1L de lapte – 0,78€
 • bere locală la 0,5l – 0,8€
 • 1 kg de mere – 1,53€
 • 1kg de cartofi – 0,83€

Dacă te întrebi ce prețuri Spania sunt la restaurante, acestea depind bineînțeles de tipul de restaurant. Astfel, poți mânca la un restaurant mai ieftin cu aproximativ 10€ sau la un restaurant de tip fast food cu 7€. Dacă optezi pentru un restaurant mediu, masa pentru 2 persoane și 3 feluri de mâncare este în jur de 40€. Berea locală la un restaurant costă aproximativ 2€, iar sucul în jur de 1.60€.

Tot la capitolul cât este costul vieții în Spania trebuie să iei în calcul și transportul pentru care vei plăti 1.5€ / cursă, abonamentul lunar pentru transportul public fiind de 45€, mult mai scump decât în țară. Pentru taxi, tariful de pornire este de 3€, iar pe km se taxează 1.05€.

În ceea ce privește chiria, costul vieții în Spania poate fi destul de ridicat dacă alegi orașele mari precum Madrid sau Barcelona unde vei plăti și până la 20€ pe metru pătrat. Utilitățile costă în jur de 70€ vara și puțin peste 100€ iarna.

Costul vieții în Spania nu este foarte mare dacă alegi cu atenția zona în care te stabilești. Orașele turistice sunt scumpe la capitolul chirii și ieșiri în oraș, însă Alicante, Sevilla sau Las Palmas sunt opțiuni mult mai convenabile.

De Reținut!
Traiul în Spania se poate ridica la 900 euro lunar de persoană pentru chirie, mâncare, utilități, transport și alte nevoi, însă din nou, suma aceasta diferă de zona în care vei alege să stai.

Vezi și cât costă traiul în Italia!

Concluzii

Spania este una dintre numeroasele țări care are nevoie de forță de muncă și din străinătate. Acest lucru reprezintă o oportunitate pentru românii care vor să muncească aici sau care vor chiar să se mute împreună cu familia lor.

Având în vedere faptul că veniturile și nivelul de trai sunt mult mai ridicate decât în România, cererea poate fi uneori mai mare decât oferta, însă anumite domenii vor avea mereu nevoie de forță de muncă (de exemplu, sectorul agricol).

De Reținut!
Site-urile de anunțuri postează periodic locuri de muncă Spania pentru domenii precum logistica, agricultura, construcțiile, ospitalitatea și producția.

Lipsa anumitor calificări nu este un impediment în obținerea unui loc de muncă în Spania. În prezent, peste 950.000 de români locuiesc în această țară, așa că, dacă visezi să te numeri printre ei, caută un loc de muncă în Spania și integrează-te într-un popor prietenos și deschis.

Dacă ești atras de traiul în Spania, noi îți urăm multă baftă la aplicarea pentru locurile de muncă din această țară!

contact Publicwin casino

Contact PublicWin casino 2024: metode și timp de răspuns

PublicWin a devenit un cazinou tot mai popular în rândul jucătorilor, așa…
Monica - aprilie 23, 2024
joc responsabil Publicwin

Joc responsabil Publicwin: Evită închiderea contului

În cazul jocurilor de casino oportunitățile sunt numeroase. Având la îndemână această…
Monica - aprilie 23, 2024
aplicatie public win casino

Publicwin aplicație iOS și Android: ghid cum descarci aplicația

Este un fapt cunoscut că pasionații de jocuri casino preferă să joace…
Monica - aprilie 23, 2024