cum poți vinde pe Etsy din România

Cum vinzi pe Etsy din România și ce taxe sunt percepute

4.4/5 - (8 votes)
Mirela - iulie 12, 2022

Platformele de comerț electronic au luat amploare destul de mult în ultimii ani, acest fapt fiind în avantajul micilor antreprenori și meșteșugari. Dar poți vinde pe Etsy din România? Desigur, Platforma Etsy România este una dintre portițele de promovare oferite antreprenorilor pentru a-și promova și vinde cu succes produsele.

Vei vedea în continuare ce este Etsy și cum cum vinzi pe Etsy în doar câțiva pași.

Ce este Etsy?

cum vinzi pe etsy romania

Dacă vorbim despre moduri de a face bani de acasă, cu siguranță ar trebui să includem și platforma Etsy. Etsy este o piață pe care antreprenorii și meșteșugarii pot vinde produse vechi, de artizanat, lucrate manual și personalizate. Produsele au caracter unic, deci și clienții sunt încadrați într-o anumită categorie de consumatori, adică în cea a iubitorilor de unicitate și tradiție.

De Reținut!
Platforma conectează meșteșugarii cu clienți din toată lumea, fiind astfel sporite șansele de promovare și de vânzare a articolelor disponibile spre vânzare.

Descoperă cum a devenit Etsy acea platformă de pe care poți cumpăra produse unicat, ce nu pot fi găsite într-un magazin fizic și cum poate fii o idee de investiții pe termen scurt pentru tine!

Ofertă fără depunere

50 Runde de Joc Gratuite la Gates of Olympus

Câștigă bani mai ușor, fără riscuri și fără efort, cu runde gratuite la Eldorado!
Joaca Acum

Cum vinzi pe Etsy

În cazul în care te numeri printre creatorii de lucruri unicat, trebuie să știi cum se vinde pe Etsy. Pentru a vinde pe Etsy România, intră pe site-ul Etsy și deschide un cont, prin apăsarea butonului de înregistrare în calitate de vânzător. Ulterior deschiderii contului, vei putea descărca și aplicația Etsy, în felul acesta putând gestiona mai ușor mica ta afacere.

Pentru a înțelege cum se vinde pe Etsy, voi detalia pașii pe care trebuie să îi urmezi.

1

Primul pas – accesează butonul de înregistrare

Primul pas constă în apăsarea butonului „Vinde pe Etsy”, din partea de jos a paginii web. Odată ce vei apăsa butonul, va trebui să alegi opțiunea „Deschide-ți magazin pe Etsy”.

Ulterior, ți se va deschide un formular pe care îl vei completa cu informații despre tine și magazinul tău, inclusiv date de contact, cum este adresa de email. Aceasta este primul lucru cerut pentru a putea crea contul și pentru a putea vinde pe Etsy România.

2

Al doilea pas – introdu informațiile de bază

Cel de-al doilea pas constă în introducerea datelor necesare creării profilului magazinului tău. Introdu țara în care te afli și din care vei vinde produsele, limba pe care o utilizezi și moneda în care pot plăti clienții magazinului tău.

Apoi, creează și confirmă numele magazinului tău pe Etsy România. Acesta trebuie să fie original, ușor de reținut de către utilizatori și să aibă între 4 și 20 de caractere, fără să conțină spații sau caractere speciale.

3

Pasul 3 – listează produsele

Odată ce ai creat contul Etsy România, trebuie să îți adaugi produsele. Vei avea la dispoziție mai multe opțiuni, printre care și modalitatea prin care vrei să fii plătit, adică prin cecuri sau prin intermediul plăților Etsy. E posibil să ți se ceară să atașezi un card de credit sau de debit, totul fiind în scop de verificare.

În listarea produselor, va fi necesar să adaugi următoarele:

 • poze ale acestora (minim 5 poze pentru fiecare articol și din diverse unghiuri)
 • miniaturile (imagini care apar mai întâi cumpărătorului)
 • descrierea produsului (titlu și o descriere detaliată)
 • etichetele pentru fiecare produs
 • cantitatea de produse (specifică variante de culoare sau de mărime, dacă e cazul)
 • preț
 • taxa de transport
 • modalitatea de plată

Odată ce ai încheiat cel de-al treilea pas, ai finalizat crearea unui magazin online propriu și poți vinde pe Etsy din România. Poți adăuga ulterior informații adiționale, cum sunt fotografii, informații despre vânzător sau diverse reguli și politici ale magazinului. Optimizarea profilului este importantă, deoarece poate spori încrederea clientului în vânzător și în produsele sale.

Află cum să vinzi pe internet în mod eficient!

De Reținut!
Pentru a spori vânzările pe Etsy România, te poți folosi de instrumentele de marketing puse la dispoziție de către platformă. Cu ajutorul acestora, îți poți promova produsele pe rețelele sociale.

Cum se vinde pe Etsy – taxe și comisioane

Pentru a vinde pe platformă, există anumite taxe Etsy și comisioane de care trebuie să știi încă de la început. În primul rând, pentru fiecare produs listat vei plăti un comision de listare de 0.20 $ sau echivalentul acestei sume dacă alegi să fii plătit în moneda țării tale, însă va diferi în funcție de cursul valutar. Cu toate acestea, putem spune că este una dintre cele mai bune idei de afaceri profitabile.

Apoi, în momentul în care o vânzare are loc și este confirmată, vei plăti un comision de 5 % din valoarea tranzacției efectuate. Există și o taxă de reînnoire a unui produs, care e de 0.20 $ și care se aplică după 4 luni, dacă produsul respectiv nu s-a vândut.

Taxe Etsy de promovare a produselor, puse la dispoziție de platformă, variază. De exemplu, pentru promovarea externă, în afara site-ului, dacă în decurs de un an ai vânzări mai mici de 10.000 $, atunci vei fi taxat cu 15% din totalul de comenzi. Dacă depășești această sumă, taxa va fi de 100 $ indiferent de totalul vânzărilor. În cazul promovărilor făcute prin Etsy Ads, costul diferă, însă taxa de început este de 25 $ pe zi.

De Reținut!
Există și un model de promovare cu sistem de plată pay per click, care începe de la 1$ pe zi.

Poți învăța și cum vinzi prin OLX sau cum să vinzi pe Okazii pentru a-ți lista gratuit produsele handmade, însă trebuie să știi că șansele de a vinde pe Etsy sunt mai mari decât pe aceste platforme pentru că te adresezi exact publicului interesat de această nișă. Totuși, publicarea unor anunțuri gratuite este o metodă la care ar trebui să apelezi cu siguranță.

Cum să vinzi pe Etsy – livrarea produselor

Etsy livrează în România, iar acest lucru este un atu pentru antreprenorii noștri. În plus, poți vinde pe Etsy din România, procesul fiind similar cu cel valabil pentru celelalte țări.

Pe Etsy România vânzătorii sunt responsabili de politicile magazinului lor. În aceste politici, vânzătorul stabilește care sunt condițiile de vânzare, de retur și de expediere. Privind astfel lucrurile, posibilitatea de garantare a unei livrări gratuite permite o creștere a vânzărilor.

Pentru a asigura transportul produselor, deținătorii magazinelor pot colabora cu anumiți prestatori de servicii de transport care colaborează cu platforma, cum sunt cei de la Eurosender. În momentul în care listezi un produs, trebuie să iei în calcul și taxa de transport pentru acesta pentru a o include în preț sau pentru a fi percepută individual de prețul produsului.

Învață și cum vinzi pe eMag Marketplace sau pe Amazon România!

Bonus Fără Depunere

77 RON Gratis Fără Depunere

Verifică-ți contul și câștigă 77 RON Gratis!
Joaca Acum

Ce poți vinde pe Etsy

Acum că ai aflat cum să vinzi pe Etsy și cum să livrezi produsele tale clienților, haide să vedem ce anume poți vinde pe Etsy din România. Platforma nu este destinată doar vânzării de produse rare, ci și a celor personalizate. Deși inițial platforma a fost concepută pentru a fi vândute obiecte rare și vechi, în timp, oferta de produse a fost diversificată.

 • Așadar, poți vinde pe Etsy din România produse precum produsele lucrate manual, articole de epocă și de artizanat. Mai detaliat, aceste trei categorii cuprind subcategoriile bijuterii și accesorii, îmbrăcăminte și încălțăminte, accesorii pentru casă, accesorii pentru nuntă și petreceri, jucării și divertisment, artă și obiecte de colecție, articole și instrumente artizanale, produse de epocă (produse mai vechi de 25 de ani).
 • Unul din cele mai populare produse pe care le poți vinde pe Etsy România sunt bijuteriile handmade (mai ales dacă cauți idei de afaceri mici pentru femei). Deși sunt peste 12 milioane de produse listate în această categorie, bijuteriile unice lucrate manual sunt mereu căutate de către clienți. Faptul că acestea pot fi personalizate cu nume, mesaje sau cu anumite date, face ca aceste produse să se afle în topul preferințelor cumpărătorilor.
De Reținut!
Există o paletă largă de materiale disponibile pe care le poți utiliza în crearea bijuteriilor, cu costuri mai mici sau mai mari, alegerea fiind în totalitate a ta.
 • O altă categorie populară pe Etsy sunt consumabilele pentru meșteșugari. Odată ce te vei lămuri cum să vinzi pe Etsy și care sunt cele mai populare produse finite vândute aici, vei putea deduce și care sunt nevoile de consumabile în procesul de fabricare a lor. Tu poți oferi aceste materiale. Poți vinde ștampile de ouă, benzi de sârmă, mărgele, panglici, pandantive, bile colorate, fire pentru brățări, etc.
 • Îmbrăcămintea personalizată este o altă categorie populară. Lucrurile unice sunt la mare căutare, chiar și în ceea ce ține de îmbrăcăminte. Hainele pot conține mesaje, fotografii sau anumite design-uri. Cu cât este mai originală ideea, cu atât mai mult succes va avea.
 • Designurile grafice care pot fi imprimate sunt și ele populare și la mare căutare. Poți vinde orice element de grafică care poate fi imprimat, începând de la etichete până la tablouri. Dacă stăpânești cât de cât bazele design-ului și ai puțin talent, poți vinde pe Etsy creațiile tale.
 • Un alt produs popular este kitul de artizanat. Acesta e de fapt un set creat pe principiul DIY (Do It Yourself) care îți furnizează toate elementele necesare creării unui produs finit, însoțite de instrucțiuni. Seturile pot fi mai mult sau mai puțin complexe și sunt disponibile atât pentru copii, cât și pentru adulți. Crearea seturilor necesită spațiu de depozitare, însă e o idee bună pentru a genera câștiguri. Seturile pentru broderii și bijuterii sunt bine vândute pe piață.
 • Autocolantele sunt și ele la mare căutare. Poți crea și vinde autocolante de diverse dimensiuni, de perete, pentru produse, sub formă de etichetă, sau orice altă formă care poate fi lipită. Tot ce trebuie este să îți găsești un partener pe partea de producție și să furnizezi produsul finit.
 • O altă categorie destul de căutată sunt produsele pentru nunți. Industria este imensă și va exista mereu cereri pentru elementele ce țin de asemenea evenimente. Poți vinde invitații, mici mărturii sau chiar și mici aranjamente.

Vezi cele mai căutate produse handmade din România pentru a știi ce poți vinde cu succes pe Etsy!

Cum să vinzi pe Etsy – cum ești plătit

După ce te lămurești ce este Etsy și ce potențial are pentru viitorul tău, poți începe să estimezi un volum al vânzărilor. Însă cum îți vei retrage câștigurile? În momentul în care creezi magazinul pe site, trebuie să configurezi și modul în care vei fi plătit.

Cel mai popular mod de plată este cel Etsy, însă poți opta și pentru plata pe Paypal sau pentru plata prin transfer bancar.

În momentul în care vei face setările contului de vânzător, vei stabili și moneda în care să fii plătit. Având în vedere faptul că moneda noastră națională nu este utilizată și în alte țări, e indicat să optezi pentru plățile în valută – euro sau dolari.

Acum că ai aflat cum poți vinde pe Etsy din România, citește întrebările adresate frecvent de către utilizatori și deschide-ți propriul Etsy magazin online!

Ofertă fără depunere

50 Runde de Joc Gratuite la Gates of Olympus

Câștigă bani mai ușor, fără riscuri și fără efort, cu runde gratuite la Eldorado!
Joaca Acum

FAQ

Etsy livrează în România?

Da. România se află pe lista țărilor în care pot fi livrate produse comercializate pe Etsy, indiferent de țara din care sunt trimise produsele.

Poți vinde pe Etsy din România?

Da. Chiar dacă nu există o variantă a platformei în limba română, se poate vinde pe Etsy și din România. Platforma conectează antreprenorii și meșteșugarii cu clienți din toate colțurile lumii.

Ce comisioane trebuie să plătesc pentru a vinde pe Etsy?

Principalele comisioane pe care trebuie să le ai în vedere încă de la început sunt cele de 0.20 $ pentru listarea produsului (este perceput și pentru reînnoirea unui produs dacă în decurs de 4 luni nu a fost vândut) și de 5% din valoarea tranzacției rezultate în urma vânzării unui produs.

Adițional, poți opta pentru servicii de promovare care sunt taxate separat.

Ai nevoie de firmă pentru Etsy?

Nu ai nevoie de o firmă pentru Etsy România. Ai nevoie doar să creezi un magazin online odată ce îți faci contul, iar în acel magazin îți vei pune produsele.

Pentru informații detaliate cu privire la crearea unui Etsy magazin online, sări la secțiunea ”Cum vinzi pe Etsy”, din cuprinsul articolului.

Don Casino Păreri: primele noastre impresii despre Don.ro

Don Casino pare să fie mai mult decât așteptat pe piața jocurilor…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino Bonus de Bun Venit: până la 2.000 RON + 50 Rotiri Extra

Pachetul de bun venit este prima surpriză pe care o vei primi…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino verificare cont: ce documente trebuie să trimiți

Una din veștile proaspete de pe piața jocurilor de noroc este Don…
Monica - decembrie 8, 2023