idei de afaceri cu bani puțini

Cele mai bune 52 idei de afaceri 2023 cu bani puțini sau fără investiție

4.7/5 - (11 votes)
Tudor Valentin - august 30, 2023

Conceptul de idei de afaceri 2023 cu bani puțini este un subiect vehiculat intens în mediul online și sunt un punct de interes pentru multe persoane. Totuși, trebuie amintit că principalul aspect avut în vedere de toate lumea este capitalul disponibil pentru a realiza o investiție și pentru a demara o afacere.

Acest articol poate fi o sursă de inspirație ce te poate ajuta să găsești idei de afaceri ieftine cu ajutorul cărora să pornești. Prin urmare, descoperă 52 idei de afaceri profitabile 2023 pe care le poți pune în practică de astăzi!

Ofertă Fără Depunere & Fără Rulaj

2 Intrări Gratuite în Joc Bonus & 600 Rotiri Gratuite Fără Rulaj

Câștigă bani cash din bonusuri fără rulaj!
Joaca Acum

Investește în idei de afaceri 2023 cu bani puțini

Când spunem idei afaceri 2023 cu bani puțini facem referire la idei de afaceri ieftine care pot fi puse în practică de mai multe clase sociale.

De Reținut!
Așadar, asffel de afaceri mici profitabile pot fi demarate cu sume mici de bani și nici nu necesită multe cunoștințe, acestea putând fi dobândite pe parcurs. Totuși, deși sunt idei de afaceri profitabile 2023, trebuie să fii conștient că există concurență.

Deși vorbim despre idei de afaceri cu bani puțini, câteva dintre cele ce urmează sunt idei de afaceri mici care îți pot aduce un venit decent. Totuși, dacă vrei să faci bani serioși, va trebui să faci unele investiții pe termen scurt sau pe termen lung.

Cu toate acestea, am ales pentru tine investițiile care presupun un efort financiar modic și în continuare vei descoperi mai multe idei în funcție de interesele și cunoștințele tale. Descoperă-le și începe să investești în afaceri 2023 cu bani puțini!

TOP 11 idei de afaceri 2023 cu bani puțini

Pe internet sunt adeseori căutate idei de afaceri fără bani sau afaceri mici profitabile. Drept urmare, după o cercetarea a pieței, am selectat 10 idei afaceri cu bani puțini de top pe care le poți încerca. Descoperă și tu cele mai bune idei de afaceri cu bani puțini 2023!

Idei de afaceri cu bani puținiInvestiție necesară
Reparații calculatoare / telefoane / electrocasnice300 RON ✔️
Profesor la domiciliuCu pregătire ✔️
Reparații mașini5,000 RON ✔️
BabysittingFără investiție ✔️
Foto – video700 – 2,000 RON ✔️
Închirierea unei locuințeInvestiție în imobiliare (dacă nu ai deja o proprietate ✔️
Afaceri cu închirieri800 – 6.000 RON ✔️
Recondiționare mobilă200 – 300 RON ✔️
Gătit de acasă100 – 500 RON ✔️
Afterschool500 – 5,000 RON ✔️
Montare parchet / gresie / faianțăNecesită pregătire ✔️

1. Afaceri cu bani puțini 2023 în reparații calculatoare/telefoane/electrocasnice

Dacă ai talent, poți repara aparatură electronică. Aceasta poate consta în orice obiect electronic de uz frecvent, precum telefoane, laptopuri, mașini de spălate, cuptoare cu microunde, etc. E o ocupație ce face parte din categoria de afaceri cu bani puțini la oraș.

Poți închiria un spațiu pentru a avea un acces mai ușor la clienți, mai ales dacă spațiul este amplasat într-o zonă aglomerată. O firmă luminoasă poate atrage clienți. Însă, fiind una din idei de afaceri mici 2023, poți începe să face acest lucru acasă, dacă si destul spațiu.

👉 Articol recomandat: Top meserii bine plătite în România 👈

2. Idei de afaceri mici: fii profesor la domiciliu

Una din idei afaceri mici cu bani puțini este cea de profesor la domiciliu. În acest caz poate fi vorba de meditații sau de predarea într-un anumit domeniu. Poți face meditații în matematică, română o limbă străină în care deții specializare și multe alte domenii.

De Reținut!
Poți fi profesor de muzică și să predai muzica la un anumit instrument, așa cum sunt pianul și vioara, dar poți preda și canto. Dacă arta este punctul tău forte, atunci poți preda ore de modelaj sau pictură.
Ofertă Fără Depunere

150 Rotiri Gratuite Fără Depunere la Shining Crown

Joacă Shining Crown gratis cu 150 Rotiri Gratuite!
Joaca Acum

3. Atelier de reparații mașini

Repararea mașinilor e una din aceste idei de afaceri profitabile 2023. Spre deosebire de celelalte idei de afaceri mici profitabile, pornirea unui service poate da bătăi de cap dacă nu știi să te organizezi. Pentru început, poți începe prin a presta lucrări de mentenanță.

Apoi, poți investi treptat profiturile obținute în achiziționarea de echipamente performante pentru a-ți diversifica serviciile. Poți începe cu echipamentele strict necesare pe o ramură pe care ai calificare.

4. Idei afaceri mici: Babysitting

Dacă răbdarea e una din calitățile tale, atunci babysitting face parte din categoria de idei afaceri bani puțini care ți se potrivesc. Vei fi plătită la oră și vei lucra doar în anumite intervale orare, în funcție de înțelegerea cu angajatorul.

În principiu, babysitting e una din afaceri mici profitabile care poate fi practicată part time pentru un venit suplimentar sau poți face acest lucru full time și să devină o ocupație permanentă. De obicei, sunt căutate bone pentru copii cu vârsta până în 2-10 ani.

Mai mult, odată ce prinzi experiență, îți poți promova serviciile de babysitting prin metode de promovare online.

5. Fotografie / materiale video

Creare materialelor video și a fotografiilor poate fi alegere din afaceri cu bani puțini la oraș, dar și din afaceri profitabile la țară. Mai pe scurt, poți face acest lucru oriunde ai locui. În principiu, dacă alegi fotografia, poți fi fotograf la evenimente sau poți vinde fotografiile în mediul online.

De Reținut!
O altă alternativă constă în filmarea evenimentelor sau crearea de conținut video online. Poți filma lucruri trăsnite, farse, lucruri drăguțe, și le poți posta online pentru a aduna urmăritori. Însă, poți face suplimentar acest lucru.

👉 Pentru mai multe explicații, consultă articolul despre cum faci bani din fotografie! 👈

6. Închirierea unei locuințe

Închirierea unei locuințe e una din cele peste 10 idei de afaceri 2023 cu bani puțini. Dacă deții o locuință în care nu locuiește nimeni, o poți închiria cu succes. Cu cât deții mai multe locuințe, cu atât mai mulți bani poți face. Prin urmare, o locuință poate fi una din afaceri mici profitabile.

Poți închiria locuința în regim hotelier pe perioade scurte sau poți opta pentru semnarea contractelor de închiriere pe perioade mai lungi. Odată ce ai un spațiu ce poate fi închiriat, te poți înscrie pe site-uri precum Booking sau Airbnb (citește articolul nostru despre închiriere prin Airbnb).

👉 Articol recomandat: Închiriere în scop turistic 2023 👈

7. Mai multe idei de afaceri 2023 cu închirieri: echipamente sportive, drone și altele

Închirierile au câștigat tot mai mult teren în ultimul timp și multe obiecte sunt disponibile acum oricui prin închiriere. În funcție de ce anume închiriezi, vei avea nevoie de o investiție de 600 – 800 RON sau de 5.000 – 6.000 RON sau mai mult.

De Reținut!
Indiferent de tipul de închiriere pe care îl faci, îți vei scoate investiția într-un timp destul de scurt. Totuși, alege să închiriezi produse și servicii care se caută pe piață!

Iată câteva idei de afaceri cu închirieri:

 • închirieri auto;
 • închirieri de echipamente foto-video;
 • închirieri de echipamente sportive;
 • închirieri vestimentare;
 • închirieri pentru decoruri de evenimente.

Află mai multe despre ce se închiriază cel mai bine!

Ofertă Fără Depunere

250 sau 350 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod Bonus: Diferă în funcție de ofertă
Câștigă rotiri gratuite la 6 sloturi interesante!
Joaca Acum

8. Recondiționarea mobilei sau a diverselor obiecte

Recondiționarea mobilei și a obiectelor vechi poate fi una din idei de afaceri cu bani puțini. Mobila veche poate fi valoroasă dacă este recondiționată, din punct de vedere material sau sentimental.

Nu doar mobila poate fi recondiționată, ci și tablourile, sculpturile, cărțile foarte vechi sau picturile pe pereți. În plus, această ocupație este și una dintre cele mai bune locuri de muncă în străinătate.

9. Afaceri cu bani puțini 2023 din gătit acasă

afaceri 2023 cu bani puțini de acasă

Și gătitul poate face parte din idei afaceri cu bani puțini 2023. Dacă te întrebi cum să faci bani de acasă și gătitul este punctul tău forte, atunci poți dezvolta o afacere din gătit. Poți găti diverse feluri de mâncare și poți pregăti platouri festive pentru sărbători și aniversări sau poți face prăjituri și torturi.

Și produsele de patiserie fac parte din idei de afaceri profitabile 2023. Sunt căutate produsele bio, gătite în casă cu ingrediente naturale. Indiferent că e vorba de chec, cozonac sau fursecuri, produsele gătite în casă au succes pe piață.

10. Organizarea unui afterschool

Organizarea unui afterschool este una din idei de afaceri 2023 cu bani puțini, însă implică răbdare și o bună organizare. Poți asigura servicii pentru copii ce frecventează clasele 0-5, implicând masa și supraveghere.

În funcție de buget, poți asigura transportul copiilor de la școală la afterschool și ore suplimentare e pregătire. Sau, poți opta pentru activități artistice ce vor fi plătite în plus.

11. Idei afaceri mici: servicii de montat parchet/ gresie/ faianță

Serviciile de montat parchet, gresie sau faianță sunt un bun start în afaceri mici profitabile. Dacă deții abilitățile necesare, poți începe să prestezi aceste servicii. Dacă deții cunoștințele necesare, poți începe să lucrezi și cu perseverență vei deveni foarte bun în ceea ce faci.

De Reținut!
Faptul că parchetul, faianța și gresia fac parte inevitabil din orice casă, fac ca această ocupație să facă parte din idei afaceri cu bani puțini. Trebuie doar să ai răbdare și să vrei să înveți și să perseverezi.
Bonus de Bun Venit Fără Depunere

121 Rotiri Gratuite la Verificarea Contului

Cod Bonus: 121HOT
Înregistrează-te și fă bani din 121 Rotiri Gratuite!
Joaca Acum

Idei de afaceri pentru tineri în 2023

Dacă nu ai tocmai o experiență într-un anumit domeniu și vrei să începi o afacere profitabilă 2023, află că sunt numeroase idei de afaceri pentru tineri pe care le poți pune în aplicare. Iată 5 idei de afaceri 2023 profitabile pentru tineri!

Idei de afaceri pentru tineriInvestiție necesară
Barber Shop3.000 euro ✔️
Salon de cosmetică10.000 – 15.000 euro ✔️
Închiriere echipamente sportive2.500 euro ✔️
Închiriere drone2.000 – 3.000 euro ✔️
Nutriționist / AntrenorFără investiție ✔️

12. Deschide un barber shop

idei de afaceri pentru tineri 2023: Deschide un barber shop

Cu o investiție de aproximativ 3.000 euro poți deschide un barber shop pe care să îl transformi treptat într-o afacere cât mai mare, cu mai mulți angajați și de ce nu, mai multe locații.

Dacă nu deții acest capital, ai două opțiuni: fie faci un împrumut la bancă, fie apelezi la fondurile europene pentru susținerea proiectului tău. Indiferent de alegere, vei avea de urmat câțiva pași pentru aprobare, însă vei reuși cu siguranță.

Odată ce ai obținut investiția, urmează pașii de mai jos pentru a deschide această afacere pentru tineri:

1

Alege entitatea juridică prin care vei lucra (SRL sau PFA);

2

Alege-ți un nume și definește-ți brandul pentru a comunica ulterior cu publicul tău;

3

Alege o locație centrală, vizibilă, suficient de spațioasă și fără o concurență foarte mare;

4

Achiziționează piesele de mobilier și echipamentul de care ai nevoie și pune accent pe calitate;

5

Găsește cele mai bune metode de promovare online și offline și folosește-le constant!

De Reținut!
Aceștia sunt cei 5 pași simpli prin care poți deschide un barber shop și după cum ai observat, nu este foarte complicat. Ai în vedere două lucruri în deschiderea afacerii tale: publicul tău țintă este format din bărbați de 25 – 40 ani, iar locația salonului trebuie să fie accesibilă și de preferat, fără alte barber shop-uri în zonă.

👉 Articol recomandat: Game tester salariu în România 👈

13. Deschide un salon de cosmetică

Dacă barber shop-ul este una dintre cele mai bune idei de business pentru bărbați, pentru femei bineînțeles că cea mai bună idee de business este un salon de coafură sau cosmetică.

Avantajul acestei afaceri este că poți porni cu un singur serviciu (de exemplu, coafură sau manichiură) și îți poți extinde serviciile foarte ușor odată cu timpul, având mai mulți colaboratori.

Investiția în acest caz depinde de numărul de servicii pe care îl oferi de la început, numărul de angajați și prețul chiriei, dar vei avea nevoie de aproximativ 10.000 – 15.000 euro pentru această afacere pentru tineri.

De Reținut!
Pașii pentru deschiderea salonului de cosmetică pot fi aceiași de mai sus, la care ar trebui să adaugi neapărat un studiu de piață mai amănunțit pentru că există o concurență mai mare în acest sector.

👉 Articol recomandat: Idei de afaceri de acasă pentru femei 👈

14. Idei de afaceri mici: închiriază echipamente sportive

Pe lista noastră de idei de afaceri mici 2023 pentru tineri am inclus închirierea echipamentelor sportive de tip mijloc de transport, precum biciclete, trotinete electrice, skateboard-uri sau segway-uri.

De Reținut!
Acest tip de afacere profitabilă presupune o investiție mică, de aproximativ 2.500 euro, și poți începe doar cu câteva echipamente pe care le poți achiziționa chiar second hand, atât timp cât sunt într-o stare bună.

Din cauza traficului, astfel de mijloace de transport sunt tot mai căutate, în special de cei care vor să aibă un stil de viață sănătos, iar avantajul este că le poți închiria oriunde.

Totuși, cele mai bune zone pentru a-ți aduce mulți clienți sunt cele de recreere (de exemplu, parcurile), zonele centrale (de exemplu, piețele) sau zonele din apropierea metroului.

De Reținut!
Dacă te întrebi cât ai putea câștiga zilnic cu această afacere mică cu bani puțini, află că poți câștiga aproximativ 50 euro/ zi.
Ofertă Fără Depunere

25 RON Gratis la 888 Casino

Verifică-ți contul și primești 25 RON Gratis!
Joaca Acum

15. Cumpără și închiriază drone

Dronele sunt o adevărată revelație la capitolul foto-video și sunt tot mai căutate pentru evenimente (de exemplu, nunți), promovarea imobiliarelor sau a turismului. De aceea, poți apela la idei de business cu drone pentru a face profit în 2023.

Fotografiile și filmările cu drona pot fi utile în diverse contexte și este clar că vei obține materiale unice pe care le poți vinde ulterior la prețuri bune.

Dar pe lângă vânzarea materialelor foto-video, îți poți deschide o afacere cu închirieri de drone. Investiția inițială ar fi de aproximativ 2.000 – 3.000 euro pentru a putea achiziționa mai multe drone, iar apoi poți închiria serviciul de la 60 euro la 100 sau chiar mai mult, în funcție de pachetul oferit.

De Reținut!
Este tipul de investiție în care îți recuperezi banii în scurt timp, chiar în jumătate de an de la deschiderea afacerii, așa că merită încercată. În plus, este o afacere de viitor în care nu există deocamdată foarte multă concurență, așa că poți pătrunde destul de ușor.

16. Oferă lecții de nutriție și fitness

Această idee de afacere profitabilă nu are nevoie de nicio investiția, cu excepția certificatului care să dovedească cunoștințele tale în nutriție, sport sau ambele.

Poți alege să lucrezi în mod direct cu clientul, la o sală de sport spre exemplu, sau la domiciliu sau poți face lecții online, astfel fiind mult mai eficient din punct de vedere al timpului.

Va trebui bineînțeles să ai o formă fizică de apreciat pentru a inspira încredere și bineînțeles, de o bună promovare online pentru a deveni cunoscut.

Pe măsură ce obții mai mulți clienți te poți gândi la extinderea acestei afaceri mici 2023 angajând mai mulți nutriționiști sau antrenori personali și chiar realizând colaborări cu diverse branduri de nutriție și fitness pentru a le oferi clienților tăi ca recomandări.

👉 Articol recomandat: Cum să faci bani ca student 👈

Idei afaceri la țară 2023 cu bani puțini pentru tineri

Creșterea legumelor și fructelor2,000 – 20,000 RON ⭐
Creșterea animalelor de rasă1,500 – 2,000 RON ⭐
Creșterea animalelor de carne30 – 1,500 RON ⭐
Apicultura1,500 RON ⭐

17. Creșterea legumelor sau fructelor

Acest domeniu poate face parte din lista de afaceri profitabile la țară. În cazul creșterii fructelor, începutul poate fi puțin mai anevoios, deoarece pomul fructifer va da primele roade după 4-5 ani de la plantarea sa. Însă, poți opta să cultivi plante ce rodesc anual, precum zmeura, afinele și murele.

Poți crește legume în aer liber sau în sere, după caz. Totuși, culturile crescute în seră dau mai mult randament. Poți cultiva cu ușurință legume precum roșii, castraveți, ardei, etc.

De Reținut!
Pentru unele legume precum roșiile, vei primi și anumite subvenții de la stat, acestea fiind acordate pentru culturile timpurii.

18. Creșterea animalelor de rasă

Creșterea animalelor de rasă se înscrie de asemnea pe lista de idei afaceri la țară pentru tineri 2023 și poate aduce profituri frumoase dacă ne axăm pe ceva ce se cere. Aceasta este una dintre idei de afaceri cu bani puțini 2023, însă e nevoie de răbdare și de perseverență pentru a avansa. Și aici, subramurile sunt diversificate.

Poți crește animale de rasă destinate consumului de alimente. Un exemplu ar fi vacile care oferă lapte din care se pot fabrica diverse tipuri de brânzeturi.

Pe de altă parte, te poți axa pe creșterea câinilor de rasă și vânzarea lor. Poți crește rase precum rotweiller, Mastiff tibetan sau Chow Chow.

19. Creșterea animalelor de carne

Creșterea animalelor de carne face parte din categoria de idei de afaceri profitabile pentru tineri la țară. Poți începe de la a crește un număr mai mic de animale și ulterior să investești profiturile în afacere pentru a o dezvolta.

Creșterea animalelor de carne e una din idei de afaceri 2023 cu bani puțini. Deși începutul poate fi puțin mai lent, odată ce începi să te dezvolți lucrurile vor merge mai ușor. Poți crește pentru consumul de carne porci, vaci, găini de carne, iepuri, oi sau prepelițe.

20. Apicultura

Apicultura face parte din lista cu idei de afaceri la țară cu bani puțini 2023, însă nu e chiar o afacere destinată pentru toată lumea. Aceasta poate fi una din idei de afaceri 2023 cu bani puțini care ți se potrivește.

Probabil că te gândești la această idee ca una care aduce numai miere, însă te-ai putea bucura de multe alte produse la mare căutare, precum:

 • polen
 • ceară
 • lăptișor de matcă
 • venin
 • propolis
De Reținut!
Toate acestea produse sunt căutate pe piață. Însă, apicultura nu poate fi practicată la oraș, ci face parte din categoria de afaceri profitabile la țară. Indiferent că stupii de albine sunt fixe, fie că sunt duse în pastoral anual, apicultura e un domeniu ce poate fi practicat doar în mediul rural.

Vezi mai multe idei de afaceri la țară aici!

Pot avea afaceri profitabile la țară?

Da. Poți avea afaceri profitabile la țară. Mediul rural este un mediu excelent pentru a începe afaceri mici profitabile. Așadar, poți pune în practică idei afaceri bani puțini precum creșterea animalelor, păsărilor, apicultura, creșterea găinilor, etc.

Din acest motiv, mulți încearcă să găsească idei de afaceri 2023 cu bani puțini la țară și chiar reușesc să se întrețină. Totuși, trebuie reamintit că indiferent de locație, deschiderea de afaceri mici profitabile în zonele rurale poate fi o măsură care să îți ridice nivelul de trai.

Ofertă Fără Depunere

50 Rotiri Fără Depozit la Shining Crown

Distrează-te și cu 50 Runde Gratis la Magic Jackpot!
Joaca Acum

Pot începe afaceri cu bani puțini 2023 la oraș?

Da. Poți începe afaceri mici profitabile la oraș. Orașul poate fi mediul perfect în care să pui în practică idei afaceri cu bani puțini 2023. Poți avea mai mulți clienți și mai multe oportunități de dezvoltare, fapt de care te poți convinge odată ce vezi ce se vinde cel mai bine online.

Din aceste idei de afaceri profitabile în România menționate mai sus, toate pot fi puse în practică, mai puțin cele de creștere a animalelor, a plantelor și apicultura (dar poți cumpăra un teren la țară pentru a face asta). În plus, te poți ramifica mai ușor și ai acces la o gamă mai vastă de clienți.

Idei de afaceri cu fonduri europene 2023

Așa cum am menționat până acum în articol, poți obține capitalul necesar pentru o investiție făcând un împrumut la bancă sau aplicând pentru fonduri eurpene.

Sunt foarte multe idei de afaceri cu fonduri europene 2023, unele chiar le-am menționat pe parcursul articolului, dar în continuare vei descoperi câteva idei de afaceri 2023 cu fonduri europene cu șanse mari de a fi aprobate datorită inovației. Iată care sunt acestea!

Patiserie / Coferărie / Cafenea20.000 euro ⭐
Spălătorie auto ecologică85.000 euro ⭐
Livrare la domiciliu15.000 euro ⭐
Curățenie profesională20.000 euro⭐
Spălătorie de haine de tip self service25.000 euro⭐

21. Patiserie, cofetărie sau cafenea de specialitate

Patiseriile și cofetăriile sunt poate cele mai comune idei de afaceri cu fonduri europene 2023, iar pentru ca propunerea ta să fie acceptată trebuie să te gândești la o afacere care să se diferențieze de celelalte existente și să pună accentul pe calitate.

Astfel, dacă alegi să îți deschizi o patiserie sau cofetărie, include în meniu opțiuni pentru diverse intoleranțe sau pentru vegani/ vegetarieni, iar dacă alegi să deschizi o cafenea, gândește-te la diverse sortimente de înaltă calitate, prăjite local.

De Reținut!
O investiție într-o astfel de afacere este de aproximativ 20.000 euro, depinzând bineînțeles de fiecare afacere în parte.

Pentru a aplica la fonduri eurpene trebuie să ai un plan bine pus la punct, așa că vei începe prin planificarea afacerii care cuprinde locația, echipamentul necesar și analiza pieței.

Apoi, vei înființa o firmă, vei urma toți pașii pentru acordarea fondurilor europene, vei obține autorizația și în final, te vei ocupa de partea de promovare.

22. Deschiderea unei spălătorii auto ecologice de tip self service

O altă idee de afacere cu fonduri europene este deshiderea unei spălătorii auto ecologice de tip self service. Mai exact, vei folosi substanțe non toxice pentru a te diferenția astfel de celelalte spălătorii de pe piață.

Tipul de spălătorie self service este cel mai preferat în momentul de față, dar bineînțeles trebuie să ai în vedere publicul căruia te adresezi. Dacă vârsta este de 18 – 35 ani cu un venit mediu, atunci acest tip de spălătorie este cel potrivit.

De Reținut!
Investiția este puțin mai mare de data aceasta pentru că doar o boxă de spălătorie costă în jur de 15.000 euro. Majoritatea spălătoriilor de acest tip au cel puțin 4 boxe, deci vorbim de o investiție de minim 85.000 euro.

Pentru a deschide afacerea, primul pas este găsirea terenului, iar succesul tău viitor depinde de acest moment. Orientează-te către zonele populate, precum supermarketuri, zone comerciale, parcuri și chiar zone rezidențiale. Apoi, vei face planificarea afacerii, vei depune toate actele pentru aprobare și îți poți constitui firma.

De Reținut!
O idee bună pentru ca partea logistică să fie mai simplă este să apelezi la o franciză și sunt multe francize de spălătorii auto din care poți alege.

23. Livrarea alimentelor sănătoase la domiciliu

Știm deja cele mai mari firme de livrat mâncareGlovo, Bolt Food și Tazz. Chiar dacă inițial poate părea imposibil de învins această concurență, gândește-te că te poți axa pe un anumit segment de alimente care nu este abordat prea des.

Poți deschide o afacere cu livrări la domiciliu pentru alimente sănătoase (bio), pentru vegani, raw-vegani sau vegetarieni.

Publicul va aprecia o aplicație de livrări unde pot găsi doar opțiunile pentru stilul lor de viață, iar afacerea poate avea un mare succes.

👉 Articol recomandat: Se merită să faci Bringo? 👈

24. Servicii de curătenie profesională

O altă idee de afacere cu fonduri europene este oferirea unor servicii de curățenie profesională, eventual fără substanțe chimice. Poți oferi servicii pentru birouri, spații comerciale, săli de sport, școli și grădinițe sau pentru familii. Opțiunile sunt foarte variate.

De Reținut!
Vei avea nevoie de o investiție de la 15.000 euro la 20.000 euro pentru mașina de deplasare cu minim 5 locuri și spațiu generos de depozitare și pentru ustensilele necesare.

Ustensilele presupun o investiție mică de aproximativ 5.000 euro pentru că ai nevoie de echipament performant, precum aspiratoare performante, substanțe de curățare pentru diverse suprafețe, scări telescopice, aparat pentru măsurarea gradului de umiditate și alte accesorii necesare unei curățenii profesionale.

În cazul acestei afaceri, investiția este mai mare pentru că vei avea nevoie de cel puțin 3 persoane pentru a te ajuta, așa că trebuie să iei în calcul și salariile acestora.

Ofertă Fără Depunere

50 Rotiri Fără Depozit la Shining Crown

Câștigă 50 Runde Gratis la Magic Jackpot!
Joaca Acum

25. Spălătorie de haine de tip self service

Ideile de afaceri self service sunt foarte profitabile pentru că nu presupun și costurile aferente angajaților, chiar dacă investiția inițială poate fi puțin mai mare.

Pentru a deschide o spălătorie de haine de tip self service este necesară o investiție inițială de la 25.000 euro, acesta fiind costul francizei, dacă alegi să deschizi una. Apoi, se vor mai alătura costuri de utilaje, chirie și amenajare care depășesc 50.000 euro, în funcție de utilajele alese (mașini de spălat, uscătoare, etc).

De Reținut!
Vei avea nevoie de 4-5 mașini de spălat pentru a evita cozile care duc la pierderea clienților.

După investiție, trebuie să iei în calcul și costurile pentru reparațiile tehnice, atunci când este cazul.

Pentru extinderea afacerii poți oferi ulterior și servicii de călcat și chiar de croitorie în același spațiu. Iar pentru a atrage cât mai mulți clienți, investește într-un aparat de cafea, un radio sau poate chiar un televizor, cărți sau jocuri pentru ca așteptarea să nu fie atât de lungă.

Afaceri online cu bani puțini

Pentru că trăim în era digitală nu putem să nu menționăm câteva idei de afaceri online cu bani puțini care îți pot oferi profituri uriașe, chiar dacă investiția este minimă.

Vânzare produse handmade500 RON ✔️
Design graficNecesită pregătire ✔️
Dropshipping Deschiderea unui site web ✔️
Vânzări pe AmazonSub 5.000 € ✔️
Vânzări pe eMAGSub 5.000 € ✔️
CopywritingNecesită pregătire ✔️

26. Afaceri pe internet cu produse handmade

Dacă meșteșugurile sunt pasiunea ta, poți încerca una din idei afaceri bani puțini. Poți încerca afaceri handmade profitabile în care confecționezi și comercializezi diverse produse lucrate manual. Prin urmare, în funcție de abilitățile tale, poți încerca afaceri handmade profitabile precum:

 • bijuteriile
 • portul tradițional
 • mărțișoare
 • piese de îmbrăcăminte sau de încălțăminte

Dacă vrei să începi cu vânzarea produselor handmade, îți recomandăm să afli cum vinzi pe Etsy!

Pentru a începe ai nevoie de răbdare și perseverență. Apoi, în funcție de produse, va fi necesar să procuri materiale necesare. Acestea pot consta în lut, fimo, ață, clești, vopsea, ace, și multe altele. Cantitățile lor variază în funcție de numărul de produse pe care vrei să le confecționezi.

În continuare îți vom oferi câteva idei concrete de afaceri handmade pe care le poți începe cu ușurință.

👉 Articol recomandat: Idei de afaceri handmade 👈

27. Idei de afaceri cu bani puțini: decorațiuni cu licheni

Am văzut în ultimul timp tot mai multe decorațiuni cu licheni stabilizați și putem spune că sunt la mare căutare de cei care vor să ofere un cadou deosebit. Poți crea tablouri din licheni, ceasuri de perete, cutiuțe pentru verighete sau decorațiuni pentru cei dragi, cu diverse ocazii.

Cu siguranță, poți găsi și alte idei creative în care să folosești lichenii stabilizați și să transformi un simplu obiect într-un cadou de succes.

28. Afaceri cu bani puțini în industria handmade: lumânări parfumate

La fel de populare au devenit în ultimul timp și lumânările parfumate din ceară naturală care sunt o alternativă mult mai sănătoasă pentru casa ta. Acestea sunt obiecte nelipsite din locuința oricui sau pot fi cadouri minunate pentru cei dragi, indiferent de ocazie. În prezent, sunt la mare căutare și ca mărturii de nuntă sau botez, în acest caz aspectul fiind cel mai important criteriu pentru clienți.

Faptul că poți crea lumănări cu diverse parfumuri, forme și dimensiuni le fac să devină potrivite în tot mai multe contexte.

Învață cum deschizi o afacere cu lumânări parfumate citind interviul din link! 👈

29. Afaceri online 2023 din design grafic

Dacă ai înclinație pentru artă și ai un simț de observație bun, poți încerca idei afaceri bani puțini precum design-ul grafic.

Desigur, aceasta e una din idei de afaceri 2023 ieftine care impune deținerea anumitor abilități, însă este o afacere cu bani puțini ideală mai ales dacă te interesează idei de muncă online de pe telefon pentru mămici!

Design-ul grafic face parte din afaceri cu bani puțini la oraș, dar poate fi practicată cu succes și în mediul rural, având în vedere că este un răspuns la cum faci bani online.

De Reținut!
Design-ul grafic e o meserie ce poate fi desfășurată 100% în mediul online. Așadar, acest aspect poate exclude necesitatea achiziționării unui spațiu de lucru, ci se poate lucra de acasă. Poți crea elemente de identitate vizuală precum logo, dar poți crea și bannere, roll-up-uri, ilustrații de diverse tipuri.

👉 Articol recomandat: Graphic designer salariu 👈

30. Afaceri online 2023 prin dropshipping

Din lista noastră de afaceri online cu bani puțini face parte și dropshipping-ul pentru că este nevoie de o investiție foarte mică datorită sistemului de funcționare.

Mai exact, vânzarea produselor prin dropshipping se face prin intermediul unui site web (vezi aici cum faci un site gratuit) pe care tu îl vei crea și unde tu vei încărca toate produsele de la furnizor, dar furnizorul va fi cel care se va ocupa de stocul produselor, ambalaje și livrare. Deci, toate aceste costuri nu sunt în responsabilitatea ta.

Misiunea ta este doar să faci vânzări și odată ce produsele sunt achitate, munca ta s-a terminat. Este o metodă simplă, fără mari investiții și cu șanse mari de reușită.

👉 Citește mai mult despre ce înseamnă dropshipping! 👈

31. Idei de afaceri cu bani puțini: vinde pe Amazon

Din categoria afacerilor cu bani puțini pentru care ai nevoie de o investiție inițială de maxim 5.000 euro face parte și vânzarea produselor pe Amazon.

Este tot o idee de a vinde produse fără ca tu să deții un stoc propriu. Mai exact, vei achiziționa produse ieftine din China și le vei vinde în America la un preț mai ridicat.

Bineînțeles, pentru succesul afacerii va trebui să alegi produse și categorii de produse care sunt căutate pe tot parcursul anului. Astfel, vei avea clienți constant, chiar dacă pot fi anumite perioade mai stagnante.

Dacă vrei să afli cum poți vinde pe Amazon, citește cu atenție ghidul din link!

32. Afaceri profitabile 2023: vinde pe eMag

Vânzări online poți face și pe eMAG, diferența aici constând în faptul că trebuie să ai deja propria firmă, deci să deții un stoc fizic de produse. Vei vedea că încă de la înregistrare îți vor fi solicitate datele firmei, eMAG colaborând doar cu producători legali.

Afacerea ta trebuie să fie în sectorul non-alimentar, să ai o cifră de afaceri mai mică de 500.000 RON și să-ți desfășori afacerea în România pentru a putea vinde ca eMAG Seller.

Ți-am pregătit acest ghid complet despre cum vinzi pe eMAG și comisioane eMAG pentru a-ți da seama dacă această idee de afacere este potrivită pentru tine.

Ofertă Fără Depunere & Fără Rulaj

2 Intrări Gratuite în Joc Bonus + 600 Rotiri Gratuite Fără Rulaj + 20 RON Freebet Fără Rulaj

Revendică bonusurile fără depunere și joacă fără riscuri!
Joaca Acum

33. Afacere cu bani puțini în copywriting

O altă idee de afacere cu bani puțini este să faci copywriting și poți începe ca freelancer pe site-uri precum Fiverr România, urmând apoi chiar să-ți deschizi propria firmă cu mai multe servicii de promovare online.

Trebuie să fii foarte bun prieten cu limba română și să creezi texte eficiente, capabile să vândă și să determine audiența să facă o acțiune.

Indiferent de domeniu, orice firmă are nevoie să-și comunice produsele și serviciile prin intermediul textului, așa că nu va fi greu să găsești colaborări în acest sens. Iar dacă cunoști limba engleză sau altă limbă, profitul tău poate fi chiar mai mare.

👉 Află cât este un salariu copywriter! 👈

Afaceri pe internet fără investiții

⭐️ Întocmire CV-uri✔️
⭐️ Scrierea lucrărilor academice✔️
⭐️ Cursuri online✔️
⭐️ Voice over✔️
⭐️ Vânzare haine second hand ✔️
⭐️ Redactare & Tehnoredactare✔️
⭐️ Traduceri online✔️
⭐️ Asistență virtuală✔️

34. Întocmire CV-uri

Deși poate părea banal la prima vedere, întocmirea de CV-uri este una din idei de afaceri 2023 ieftine. CV-ul e un document luat în serios de către angajatori, iar dacă nu este întocmit corect, poate diminua șansa de a fi angajat. Din acest motiv, cei care excelează în scris și au cunoștințe vaste fac bani din acest lucru.

Poți face CV-uri pentru alte persoane dacă acesta este unul din punctele tale forte. Odată ce te vei obișnui, vei putea face asta rapid, deci mai multe comenzi. Odată cu mai multe comenzi, vei știi și cum să faci bani din scris.

35. Scrierea de lucrărilor de licență și de disertație

Învățământul superior este de multe ori frecventat de persoane care în același timp au și un job. Din această cauză, acești studenți nu au mereu timpul necesar de a se ocupa de proiectele primite sau de a-și întocmi lucrarea de licență sau de disertație. Aici poți interveni tu, mai ales dacă ai studiat același domeniu.

Cea mai bună parte este că poți fii freelancer foarte simplu prin această metodă, un fapt interesant când aflii cât câștigă un freelancer.

De Reținut!
Scrierea de lucrări de licență și de dizertație e una din multe idei de afaceri profitabile în România. De obicei sunt primite mai multe cereri în toamnă sau în primăvară. Însă, dacă te organizezi bine, le poți ține din scurt. În plus, este una din idei afaceri fără bani.

36. Cursuri online

O altă oportunitate de afaceri mici profitabile sunt cursurile online. Poți lansa o serie de cursuri dezvoltate pe baza cunoștințelor tale dintr-un anumit domeniu. Desigur, poți învăța și apoi preda cursul respectiv. Însă, vei avea mai multă credibilitate dacă ai expertiză și experiență în domeniul respectiv.

Poți vinde cursuri online despre multe lucruri, în funcție de cunoștințele tale. Așadar, port fi vândute cursuri despre artă, muzică, literatură, matematică, etc. O altă alternativă constă în predarea live a cursurilor.

👉 Află mai multe despre cât câștigi din cursuri online! 👈

37. Voice actor / voice over

Voice over sau voice actor sunt două din idei de afaceri cu bani puțini 2023 pe care le poți pune în practică. Dacă ai o dicție bună și o voce plăcută, poți face voice over la filmele pentru copii, documentare, sau poți crea cărți audio.

Voice over e un lucru căutat în prezent și poți câștiga destul de mult. Dacă te implici și te promovezi în mediul online, poți atrage un număr mare de clienți și chiar poți colabora cu diverse companii internaționale. Ai nevoie de un microfon, un laptop, căști și o cameră antifonată.

Învață să te promovezi în mediul online din următoarele articole:

38. Vânzarea hainelor second hand

Investiția în hainele second hand e una din afaceri cu bani puțini la oraș. Hainele second hand sunt la căutare, de multe ori existând oportunitatea de a achiziționa o haină de calitate bună la un preț mult mai mic.

Din dorința de a cheltui mai puțin dar de a te îmbrăca bine au apărut și magazinele second hand de tip outlet. În acestea sunt găsite haine de la marile branduri ce pot fi achiziționate cu un preț mult mai mic. Unele sunt second hand, însă uneori mai pot fi găsite și haine noi din colecțiile vechi.

👉 Află unde poți vinde haine second hand! 👈

39. Redactare și tehnoredactare

Dacă îți place să scrii, iar gramatica este unul dintre punctele tale forte ai putea lua în considerare redactarea și tehnoredactarea.

Redactarea presupune scrierea unor articole în urma unei mici cercetări și plecând de la un plan, în timp ce tehnoredactarea se referă strict la corectarea și pregătirea textului înainte de publicare.

De Reținut!
De cele mai multe ori, acestea se regăsesc împreună, așa că dacă vrei să faci o afacere profitabilă din acestea, cel mai bine ar fi să oferi ambele servicii.

Dacă această idee ți se pare potrivită pentru tine, iată două articole care te-ar putea ajuta:

Ofertă Fără Depunere

50 Rotiri Fără Depozit la Shining Crown

Câștigă 50 Runde Gratis la Magic Jackpot!
Joaca Acum

40. Afacere profitabilă din traduceri online

O altă afacere profitabilă care nu necesită investiție (poate doar investiția în pregătirea ta) este în domeniul traducerilor online.

Sunt necesare traduceri pentru diverse tipuri de documente, în special cele oficiale, în orice domeniu. Limba în care se face traducerea, complexitatea textului (unele texte pot fi mai tehnice) și domeniul din care face parte textul influențează câștigul potențial.

Află aici cât câștigă un traducător autorizat!

41. Asistență virtuală pentru companii și alte afaceri

Poți face o afacere din prestarea serviciilor de asistență virtuală, acestea fiind foarte diverse. Prin asistență virtuală ne referim la clasicele servicii de secretariat, doar că acestea implică mai mult decât simpla organizare a unor documente.

În funcție de necesitățile fiecărei companii, serviciile de asistență virtuală pot include:

 • organizarea documentelor;
 • realizarea unor prezentări;
 • stabilirea întâlnirilor de afaceri;
 • gestionarea apelurilor și a e-mailurilor;
 • realizarea tuturor rezervărilor necesare pentru anumite întâlniri în afara țării sau pentru un teambuilding;
 • scrierea unor articole;
 • realizarea unor postări pe social media și multe altele.
De Reținut!
Deci, cu cât poți oferi mai multe servicii care să ajute companiile să se dezvolte, cu atât ideea ta de afacere va avea mai mult succes.

Idei de afaceri profitabile cu 1000 euro

Pentru că vorbim de idei de afaceri cu bani puțini 2023, îți oferim în continuare câteva idei de afaceri 2023 profitabile cu 1000 euro, o investiție foarte bună, dar care îți poate aduce profituri uriașe. Iată câteva idei pe care le poți încerca!

42. Crearea de fotolii bean bags

Cu siguranță ai văzut cel puțin o dată astfel de fotolii confortabile în cadrul evenimentelor în aer liber, în special la festivaluri de muzică sau film. Poți crea aceste fotolii bean bags foarte simplu dacă știi puțină croitorie.

Vei avea nevoie doar de un material rezistent, un alt material estetic pentru partea exterioară și de umplutură care poate fi granule de polistiren, umplutura unor perne vechi sintepon și altele.

Poți încerca mai multe modele, culori și forme, astfel încât să găsești cele mai bune si comode variante și le poți vinde la prețuri începând de la 150 RON, în funcție de materialele folosite, mărime și design.

De Reținut!
Odată finalizate, le poți vinde pe propriul site pe care îl poți crea gratuit. Pe măsură ce evoluezi, poți propune colaborări către diverse evenimente locale sau locații pentru care ar fi benefice astfel de produse.

43. Articole cu design handmade

Printre acele afaceri cu investiție mică se numără și realizarea de articole cu design handmade și aici putem include articole vestimentare, încălțăminte, haine pentru copii, genți, rucsacuri și lista poate continua.

Dacă știi să pictezi, să croșetezi sau să oferi un design unic unui obiect sub orice formă îți poți deschide o afacere cu bani puțini (o investiție mai mică de 1000 euro în materiale).

Spre exemplu, poți face un design sau chiar personaliza tricouri pentru diverse ocazii, teneși (de mireasă, de exemplu), rucsacuri pentru copii (cu numele acestora) și multe altele. Ai deplină libertate, iar pentru inspirație poți apela la Pinterest unde vei găsi numeroase idei de recreat.

44. Animator de petrecere sau ursitoare de botez

O altă idee de afacere profitabilă cu 1000 euro poate fi animarea unei petreceri sau a unor evenimente importante, precum nunți și botezuri.

Poți fi animator pentru petrecerile copiilor la domiciliu sau la grădiniță deghizându-te în personajele favorite ale copiiilor. Dacă ai cel puțin un prieten cu care să faci echipă, atunci vei avea și mai mult succes. Poți învăța câteva trucuri de magie sau momente artistice specifice unui clovn.

De Reținut!
De asemenea, poți avea o echipă de ursitoare, un serviciu care rar lipsește de la botezul micuților.

Vei putea începe cu o idee atât de simplă, dar ulterior poți să-ți extinzi serviciile și să oferi un pachet cât mai complet unei servicii reușite, cum ar fi artificii, fum greu sau mașină de baloane de spumă.

45. Ghid turistic

Ca ghid turistic vei avea de investit doar în cursul de formare și în promovare pentru a deveni cunoscut, dacă lucrezi individual. Apoi, poți deveni ghid turistic pentru excursii de o zi sau excursii pe termen mai lung în țară, dar și în afară.

Pentru a avea succes, cel mai bine ar fi să te experimentezi într-o singură nișă și să deții cât mai multe informații din zona respectivă. Găsește un mod unic și plăcut de a te face auzit, astfel încât un tur cu tine să fie o adevărată aventură și nu o lecție plictisitoare.

👉 Articol recomandat: Cele mai bune joburi în care călătorești 👈

46. Organizator de evenimente

Organizarea este punctul tău forte? Atunci ia în considerare deschiderea unei afaceri profitabile cu 1000 euro ca organizator de evenimente. Lista evenimentelor de care te poți ocupa este foarte lungă, de la petreceri private corporatiste la nunți și aniversări.

Ca investiție poate fi considerat cursul de planificare pe care îl poți face cu aproximativ 250 euro și promovarea în mediul online pentru a deveni cât mai cunoscut.

Ofertă Fără Depunere

50 Runde de Joc Fără Riscuri la Pokerstars

Joacă 50 runde fără niciun risc!
Joaca Acum

47. DJ & Mc pentru diverse evenimente

Pentru că am tot menționat organizarea de evenimente, probabil deja ți-ai dat seama că aici există mult potențial. Unele dintre cele mai căutate servicii pentru evenimente este cel de DJ, mai nou și Mc care să prezinte ordinea evenimentelor și care să întrețină atmosfera.

Investiția necesară depinde de calitatea pe care vrei să o oferi și evenimentele pe care vrei să le atragi, dar vei avea nevoie de minim 1.000 euro.

Bineînțeles, evenimentele mari au nevoie de un echipament mai complex, deci o investiție mai mare, dar și câștigurile ulterioare vor fi pe măsură.

De Reținut!
Treptat, poți investi în mai multe servicii, precum gheață carbonică, fum greu sau mașină de baloane pentru a oferi o gamă cât mai completă de servicii.

48. Bar mobil / candy bar / stand de înghețată / popcorn / gogoși etc la evenimente

Tot în domeniul evenimentelor putem spune că afaceri profitabile sunt serviciile extra care pot fi adăugate la evenimente și care sunt tot mai căutate.

Ai o gamă largă de servicii pe care le poți oferi și iată doar câteva dintre acestea:

 • bar mobil cu băuturi unice sau cele mai cunoscute;
 • candy bar tematic sau cu specific românesc;
 • stand de înghețată cu diverse forme și arome;
 • stand de popcorn cu diverse arome;
 • stand de gogoși cu glazuri cât mai colorate;
 • stand de vată de zahări în diverse culori;
De Reținut!
Toate acestea necesită o investiție de aproximativ 1.000 euro și îți pot aduce câștiguri foarte mari, mai ales dacă știi cum să te promovezi online.

49. Servicii de papetărie pentru diverse evenimente

O altă ramură a domeniului de organizare de evenimente care încă are succes este cea de papetărie. Aici includem invitațiile, meniuri, program, mapă de prezentare, flyere și multe altele.

Cu toate că există alternativa online pentru toate, acestea sunt încă în trend. Spre exemplu, invitațiile la evenimente corporative sunt de regulă online, însă pentru evenimente private din viața personală a rămas preferința pentru invitațiile fizice.

De Reținut!
Cu siguranță vor rămâne în continuare în trend, iar avantajul acestei nișe este că poți fi cât se poate de creativ.

Idei de afaceri cu 10000 euro

Dacă bugetul tău este mai mare de 1000 euro, dar nu depășește 10000 euro, află că există multe idei de afaceri cu 10000 euro pe care le poți deschide rapid și care îți aduc profitabilitate. Descoperă în continuare în ce să investești 10000 euro!

50. Afacere profitabilă 2023 în sistem franciză

Poate cea mai simplă idee de afacere profitabilă 2023 cu 10.000 euro și chiar mai puțin este deschiderea unei francize care are diverse avantaje, precum asistența tehnică și comercială, notorietatea datorată numelui deja cunoscut pe piață și suport în privința promovării.

Totuși, trebuie să fii conștient și de dezavantajele acestei afaceri, indiferent de nișă, precum autonomia limitată, gama prestabilită a produselor și seriviciilor (deci, nu poți inova cu un nou produs/ serviciu) și limitarea dreptului de a vinde ulterior afacerea.

Totuși, tot mai multe persoane aleg deschiderea unei francize pentru că unele au costuri destul de mici.

De Reținut!
Spre exemplu, pentru o franciză Fornetti ai nevoie de 8.000 euro, iar pentru o franciză în construcții (Piritex) ai nevoie de o investiție mică de 10.000 euro.

51. Afacere cu bani puțini 2023 în producția textilă

Producția textilă este un sector unde îți poți deschide o afacere cu 10000 euro și care îți poate aduce profit destul de rapid. Poți crea diverse haine și materiale textile și atât timp cât sunt calitative și te faci bine cunoscut pe piață vei reuși.

Poți deschide o astfel de afacere cu bani puțini, offline sau în ambele variante, costurile depinzând bineînțeles de această alegere deoarece chiria unui spațiu comercial este destul de mare.

52. Afacere profitabilă cu bani puțini în catering

Fie că ai experiență în gătit, fie că vrei doar să faci o afacere profitabilă, poți lua în considerare deschiderea unei afaceri de catering.

Vei avea nevoie de un personal calificat, cu experiență, care să prepare cele mai bune bucate, o mașină și un livrator și bineînțeles, ustensile de bucătărie care să eficientizeze munca.

De Reținut!
Serviciile de catering sunt la mare căutare atât pentru diverse evenimente, cât și pentru locații care realizează colaborări pentru a beneficia de servicii constant, cum sunt grădinițele cu program prelungit.

Ce afaceri merg în ziua de azi?

Acum că am văzut toate aceste idei de afaceri 2023 cu bani puțini, putem să răspundem și la întrebarea ce afaceri merg în ziua de azi.

Adevărul este că există foarte multe afaceri profitabile 2023, potrivite pentru fiecare capital de investiție și fiecare interes, așa că ai cu siguranță de unde să alegi.

Pentru că sunt atât de multe afaceri care merg în ziua de azi, îți prezentăm mai jos cele mai profitabile domenii și exemple de afaceri din fiecare domeniu, sintetizând ideile de mai sus.

Idei de afaceri online cu bani puțini 2023:

 • Design grafic
 • Magazin online
 • Blog / Vlog
 • Marketing afiliat
 • Consultanță SEO
 • Cursuri online
 • Social media manager
 • Aplicații mobile

Afaceri profitabile 2023 în sectorul agricol:

 • Creșterea legumelor și fructelor
 • Creșterea ciupercilor
 • Sere de flori
 • Creșterea plantelor medicinale

Idei de afaceri 2023 pentru tineri:

 • Obiecte handmade
 • Deschiderea unei francize sau a unei afaceri proprii (cafenea, patiserie, cofetărie)
 • Livrări la domiciliu
De Reținut!
Am rezumat ce afaceri merg în ziua de azi pentru a-ți face o idee cât mai clară asupra opțiunilor pe care le ai la dispoziție. Totuși, toate afacerile prezentate aici sunt profitabile, așa că alege una care să se potrivească sectorului tău de interes și capitalului de care dispui!

Concluzii

Acestea sunt doar câteva idei afaceri cu bani puțini, însă pot fi mai multe. În fond, depinde de bugetul fiecăruia. Cu toate acestea, poți pune în practică ideile enumerate mai sus cu fonduri mici.

Așadar, acum că știi care sunt cele mai bune idei afaceri cu bani puțini 2023, profită de una sau mai multe din cele 41 oportunități!

Ofertă Fără Depunere & Fără Rulaj

2 Intrări Gratuite în Joc Bonus & 600 Rotiri Gratuite Fără Rulaj

Câștigă bani cash din bonusuri fără rulaj!
Joaca Acum

FAQs

⭕️ Care este cea mai profitabilă afacere din lume?

Nu există cea mai profitabilă afacere din lume pentru că orice afacere poate fi profitabilă, dacă începi printr-o analiză de piață eficientă și o planificare amănunțită a afacerii.

⭕️ Care sunt cele mai profitabile afaceri 2023?

Cele mai profitabile afaceri 2023 sunt cele în domeniul online (magazine și promovare online), sectorul agricol, industria handmade și servicii de livrări.

⭕️ Ce afacere merge în 2023?

Sunt multe afaceri care merg în ziua de azi, în special cele online care nu presupun un cos atât de mare pentru început. De asemenea, merg în continuare afacerile în sectorul agricol, unde profitul este destul de mare.

⭕️ Ce să cultivi ca sa faci bani?

Pentru a face bani poți că cultivi roșii, cartofi, castraveți, varză, coacăze, cireșe, căpșune, piersici, aronia, lavandă sau gălbenele. Poți alege cele mai populare legume și fructe sau plante medicinale și vei crea o afacere de succes.

⭕️ Cu ce animale poți face bani?

Poți face bani cu diverse animale, de la câini de rasă pe care să-i vinzi la animale pentru carne precum porci, vaci, găini sau iepuri.

⭕️ Din ce să faci bani la țară?

La țară poți să faci bani plantând pomi fructiferi (cireși, piersici, caiși, etc), cultivând legume (varză, porumb, roșii, castraveți, etc), crescând animale (câini de rasă, porci, iepuri, etc) sau făcând sere de flori și plante medicinale.

⭕️ Care sunt cele mai bune idei de afaceri cu 10000 euro în 2023?

Printre cele mai bune idei de afaceri cu 10000 euro în 2023 se numără deschiderea unei francize, furnizarea serviciilor de catering, deschiderea unei spălătorii auto de tip self-wash sau a unei firme de curățenie.

⭕️ În ce pot investi bani puțini?

Poți investi bani puțini în achiziționarea unor echipamente de diverse tipuri sau a unor biciclete, scutere etc, pe care să le închiriezi apoi. De asemenea, poți investi în materiale necesare pentru recondiționarea mobilei pentru a o vinde ulterior.

⭕️ În ce să investești 1000 euro?

Poți investi 1000 euro în propria ta afacere. Iată câteva idei de afaceri cu 1.000 euro sau mai puțin: vânzarea produselor handmade sau personalizate, furnizarea unor servicii diverse în domeniul de organizare de evenimente (DJ, animator de petreceri, bar mobil sau candy bar) sau realizarea de fotolii de tipul bean bags.

Mai multe articole care te-ar putea interesa:

Don Casino Păreri: primele noastre impresii despre Don.ro

Don Casino pare să fie mai mult decât așteptat pe piața jocurilor…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino Bonus de Bun Venit: până la 2.000 RON + 50 Rotiri Extra

Pachetul de bun venit este prima surpriză pe care o vei primi…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino verificare cont: ce documente trebuie să trimiți

Una din veștile proaspete de pe piața jocurilor de noroc este Don…
Monica - decembrie 8, 2023