idei de afaceri cu bani puțini

21 idei de afaceri cu bani puțini profitabile 2023

5/5 - (2 votes)
Tudor Valentin - februarie 8, 2023

Conceptul de idei de afaceri cu bani puțini este un subiect vehiculat intens în mediul online și sunt un punct de interes pentru multe persoane. Totuși, trebuie amintit că principalul aspect avut în vedere de toate lumea este capitalul disponibil pentru a realiza o investiție și pentru a demara o afacere.

Acest articol poate fi o sursă de inspirație ce te poate ajuta să găsești idei de afaceri ieftine cu ajutorul cărora să pornești. Prin urmare, profită de 21 idei de afaceri profitabile pe care le poți pune în practică de astăzi!

Ce trebuie investit în idei de afaceri cu bani puțini profitabile

Deși vorbim despre idei de afaceri cu bani puțini, 7 dintre cele 21 de idei sunt idei de afaceri fără bani care îți pot aduce un venit decent. Totuși, dacă vrei să faci bani serioși, va trebui să faci unele investiții pe termen scurt sau pe termen lung.

Cu toate acestea, am ales pentru tine investițiile care presupun un efort financiar modic. Te invităm să consulți fiecare idee și să vezi ce se potriveste mai bine pentru tine!

» Apasă pe idee pentru a afla mai multe «

Idei de afaceri profitabileInvestiția necesară
Creșterea legumelor și fructelor2,000 – 20,000 RON
Creșterea animalelor de rasă1,500 – 2,000 RON
Creșterea animalelor de carne30 – 1,500 RON
Apicultura1,500 RON
Haine second hand1,000 RON
Reparații calculatoare / telefoane / electrocasnice300 RON
Profesor la domiciliuFără investiție
Întocmire CV-uriFără investiție
Licențe și lucrări de disertațieFără investiție
Produse hand-made500 RON
Atelier reparații mașini5,000 RON
Design graficFără investiție
Cursuri online300 RON
Voice-over1,000 RON
BabysittingFără investiție
Fotografie / materiale video700 – 2,000 RON
Închirierea unei locuințeFără investiție
Recondiționarea mobilei și a obiectelor200 – 300 RON
Gătit de acasă100 – 500 RON
Afterschool500 – 5,000 RON
Montare parchet / gresie / faianțăFără investiție

TOP 21 idei de afaceri cu bani puțini

Pe internet sunt adeseori căutate idei de afaceri fără bani sau afaceri mici profitabile. Drept urmare, după o cercetarea a pieței, am selectat 21 de idei afaceri cu bani puțini de top pe care le poți încerca.

Aceste idei sunt diversificate și includ afaceri în mediul rural sau urban, unele fiind chiar online sau idei de afaceri mici pentru femei. Așadar, vezi și tu care dintre următoarele idei de afaceri profitabile ți se potrivesc!

1. Creșterea legumelor sau fructelor

Acest domeniu poate face parte din lista de afaceri profitabile la țară. În cazul creșterii fructelor, începutul poate fi puțin mai anevoios, deoarece pomul fructifer va da primele roade după 4-5 ani de la plantarea sa. Însă, poți opta să cultivi plante ce rodesc anual, precum zmeura, afinele și murele.

Poți crește legume în aer liber sau în sere, după caz. Totuși, culturile crescute în seră dau mai mult randament. Poți cultiva cu ușurință legume precum roșii, castraveți, ardei, etc.

De Reținut!
Pentru unele legume precum roșiile, vei primi și anumite subvenții de la stat, acestea fiind acordate pentru culturile timpurii.

2. Creșterea animalelor de rasă

Creșterea animalelor de rasă e un domeniu ce poate aduce profituri frumoase dacă ne axăm pe ceva ce se cere. Aceasta este una dintre idei de afaceri cu bani puțini, însă e nevoie de răbdare și de perseverență pentru a avansa. Și aici, subramurile sunt diversificate.

Poți crește animale de rasă destinate consumului de alimente. Un exemplu ar fi vacile care oferă lapte din care se pot fabrica diverse tipuri de brânzeturi.

Pe de altă parte, te poți axa pe creșterea câinilor de rasă și vânzarea lor. Poți crește rase precum rotweiller, Mastiff tibetan sau Chow Chow.

3. Creșterea animalelor de carne

Creșterea animalelor de carne face parte din categoria de afaceri profitabile la țară. Poți începe de la a crește un număr mai mic de animale și ulterior să investești profiturile în afacere pentru a o dezvolta.

Creșterea animalelor de carne e una din idei de afaceri cu bani puțini. Deși începutul poate fi puțin mai lent, odată ce începi să te dezvolți lucrurile vor merge mai ușor. Poți crește pentru consumul de carne porci, vaci, găini de carne, iepuri, oi sau prepelițe.

4. Apicultura

Apicultura face parte din lista cu idei de afaceri cu bani puțini, însă nu e chiar o afacere destinată pentru toată lumea. Aceasta poate fi una din idei de afaceri ieftine care ți se potrivește.

Probabil că te gândești la această idee ca una care aduce numai miere, însă te-ai putea bucura de multe alte produse la mare căutare, precum:

  • polen
  • ceară
  • lăptișor de matcă
  • venin
  • propolis
De Reținut!
Toate acestea produse sunt căutate pe piață. Însă, apicultura nu poate fi practicată la oraș, ci face parte din categoria de afaceri profitabile la țară. Indiferent că stupii de albine sunt fixe, fie că sunt duse în pastoral anual, apicultura e un domeniu ce poate fi practicat doar în mediul rural.

5. Vinderea hainelor second hand

Investiția în hainele second hand e una din afaceri cu bani puțini la oraș. Hainele second hand sunt la căutare, de multe ori existând oportunitatea de a achiziționa o haină de calitate bună la un preț mult mai mic.

Din dorința de a cheltui mai puțin dar de a te îmbrăca bine au apărut și magazinele second hand de tip outlet. În acestea sunt găsite haine de la marile branduri ce pot fi achiziționate cu un preț mult mai mic. Unele sunt second hand, însă uneori mai pot fi găsite și haine noi din colecțiile vechi.

6. Reparații calculatoare/telefoane/electrocasnice

Dacă ai talent, poți repara aparatură electronică. Aceasta poate consta în orice obiect electronic de uz frecvent, precum telefoane, laptopuri, mașini de spălate, cuptoare cu microunde, etc. E o ocupație ce face parte din categoria de afaceri cu bani puțini la oraș.

Poți închiria un spațiu pentru a avea un acces mai ușor la clienți, mai ales dacă spațiul este amplasat într-o zonă aglomerată. O firmă luminoasă poate atrage clienți. Însă, fiind una din idei de afaceri ieftine, poți începe să face acest lucru acasă, dacă si destul spațiu.

7. Profesor la domiciliu

Una din idei afaceri bani puțini este cea de profesor la domiciliu. În acest caz poate fi vorba de meditații sau de predarea într-un anumit domeniu. Poți face meditații în matematică, română o limbă străină în care deții specializare și multe alte domenii.

De Reținut!
Poți fi profesor de muzică și să predai muzica la un anumit instrument, așa cum sunt pianul și vioara, dar poți preda și canto. Dacă arta este punctul tău forte, atunci poți preda ore de modelaj sau pictură.

8. Întocmire CV-uri

Deși poate părea banal la prima vedere, întocmirea de CV-uri este una din idei de afaceri ieftine. CV-ul e un document luat în serios de către angajatori, iar dacă nu este întocmit corect, poate diminua șansa de a fi angajat. Din acest motiv, cei care excelează în scris și au cunoștințe vaste fac bani din acest lucru.

Poți face CV-uri pentru alte persoane dacă acesta este unul din punctele tale forte. Odată ce te vei obișnui, vei putea face asta rapid, deci mai multe comenzi. Odată cu mai multe comenzi, vei știi și cum să faci bani din scris.

9. Scrierea de lucrărilor de licență și de disertație

Învățământul superior este de multe ori frecventat de persoane care în același timp au și un job. Din această cauză, acești studenți nu au mereu timpul necesar de a se ocupa de proiectele primite sau de a-și întocmi lucrarea de licență sau de disertație. Aici poți interveni tu, mai ales dacă ai studiat același domeniu.

Cea mai bună parte este că poți fii freelancer foarte simplu prin această metodă, un fapt interesant când aflii cât câștigă un freelancer.

De Reținut!
Scrierea de lucrări de licență și de dizertație e una din multe idei de afaceri profitabile. De obicei sunt primite mai multe cereri în toamnă sau în primăvară. Însă, dacă te organizezi bine, le poți ține din scurt. În plus, este una din idei afaceri fără bani.

10. Vinderea produselor hand-made

Dacă meșteșugurile sunt pasiunea ta, poți încerca una din idei afaceri bani puțini. Poți încerca afaceri handmade profitabile în care confecționezi și comercializezi diverse produse lucrate manual. Prin urmare, în funcție de abilitățile tale, poți încerca afaceri handmade profitabile precum:

  • bijuteriile
  • portul tradițional
  • mărțișoare
  • piese de îmbrăcăminte sau de încălțăminte

Pentru a începe ai nevoie de răbdare și perseverență. Apoi, în funcție de produse, va fi necesar să procuri materiale necesare. Acestea pot consta în lut, fimo, ață, clești, vopsea, ace, și multe altele. Cantitățile lor variază în funcție de numărul de produse pe care vrei să le confecționezi.

Dacă vrei să începi cu vânzarea produselor handmade, îți recomandăm să afli cum vinzi pe Etsy!

Ofertă Fără Depunere

150 Rotiri Gratuite Fără Depunere la Shining Crown

Joacă Shining Crown gratis cu 150 Rotiri Gratuite!
Joaca Acum

11. Atelier reparații mașini

Repararea mașinilor e una din idei de afaceri profitabile. Spre deosebire de celelalte idei de afaceri mici profitabile, pornirea unui service poate da bătăi de cap dacă nu știi să te organizezi. Pentru început, poți începe prin a presta lucrări de mentenanță.

Apoi, poți investi treptat profiturile obținute în achiziționarea de echipamente performante pentru a-ți diversifica serviciile. Poți începe cu echipamentele strict necesare pe o ramură pe care ai calificare.

12. Design grafic

Dacă ai înclinație pentru artă și ai un simț de observație bun, poți încerca idei afaceri bani puțini precum design-ul grafic.

Desigur, aceasta e una din idei de afaceri ieftine care impune deținerea anumitor abilități, însă este o afacere ideală mai ales dacă te interesează idei de muncă online de pe telefon pentru mămici!

Design-ul grafic face parte din afaceri cu bani puțini la oraș, dar poate fi practicată cu succes și în mediul rural, având în vedere că este un răspuns la cum faci bani online.

De Reținut!
Design-ul grafic e o meserie ce poate fi desfășurată 100% în mediul online. Așadar, acest aspect poate exclude necesitatea achiziționării unui spațiu de lucru, ci se poate lucra de acasă. Poți crea elemente de identitate vizuală precum logo, dar poți crea și bannere, roll-up-uri, ilustrații de diverse tipuri.

13. Cursuri online

O altă oportunitate de afaceri mici profitabile sunt cursurile online. Poți lansa o serie de cursuri dezvoltate pe baza cunoștințelor tale dintr-un anumit domeniu. Desigur, poți învăța și apoi preda cursul respectiv. Însă, vei avea mai multă credibilitate dacă ai expertiză și experiență în domeniul respectiv.

Poți vinde cursuri online despre multe lucruri, în funcție de cunoștințele tale. Așadar, port fi vândute cursuri despre artă, muzică, literatură, matematică, etc. O altă alternativă constă în predarea live a cursurilor.

Află mai multe despre cât câștigi din cursuri online!

14. Voice actor / voice over

Voice over sau voice actor sunt două din idei de afaceri cu bani puțini pe care le poți pune în practică. Dacă ai o dicție bună și o voce plăcută, poți face voice over la filmele pentru copii, documentare, sau poți crea cărți audio.

Voice over e un lucru căutat în prezent și poți câștiga destul de mult. Dacă te implici și te promovezi în mediul online, poți atrage un număr mare de clienți și chiar poți colabora cu diverse companii internaționale. Ai nevoie de un microfon, un laptop, căști și o cameră antifonată.

15. Babysitting

Dacă răbdarea e una din calitățile tale, atunci babysitting face parte din categoria de idei afaceri bani puțini care ți se potrivesc. Vei fi plătită la oră și vei lucra doar în anumite intervale orare, în funcție de înțelegerea cu angajatorul.

În principiu, babysitting e una din afaceri mici profitabile care poate fi practicată part time pentru un venit suplimentar sau poți face acest lucru full time și să devină o ocupație permanentă. De obicei, sunt căutate bone pentru copii cu vârsta până în 2-10 ani.

Mai mult, odată ce prinzi experiență, îți poți promova serviciile de babysitting prin metode de promovare online.

16. Fotografie / materiale video

Creare materialelor video și a fotografiilor poate fi alegere din afaceri cu bani puțini la oraș, dar și din afaceri profitabile la țară. Mai pe scurt, poți face acest lucru oriunde ai locui. În principiu, dacă alegi fotografia, poți fi fotograf la evenimente sau poți vinde fotografiile în mediul online.

De Reținut!
O altă alternativă constă în filmarea evenimentelor sau crearea de conținut video online. Poți filma lucruri trăsnite, farse, lucruri drăguțe, și le poți posta online pentru a aduna urmăritori. Însă, poți face suplimentar acest lucru.

Pentru mai multe explicații, consultă articolul despre cum faci bani din fotografie!

17. Închirierea unei locuințe

Închirierea unei locuințe e una din cele peste 10 idei de afaceri cu bani puțini. Dacă deții o locuință în care nu locuiește nimeni, o poți închiria cu succes. Cu cât deții mai multe locuințe, cu atât mai mulți bani poți face. Prin urmare, o locuință poate fi una din afaceri mici profitabile.

Poți închiria locuința în regim hotelier pe perioade scurte sau poți opta pentru semnarea contractelor de închiriere pe perioade mai lungi. Odată ce ai un spațiu ce poate fi închiriat, te poți înscrie pe site-uri precum Booking.

18. Recondiționarea mobilei sau a diverselor obiecte

Recondiționarea mobilei și a obiectelor vechi poate fi una din idei de afaceri cu bani puțini. Mobila veche poate fi valoroasă dacă este recondiționată, din punct de vedere material sau sentimental.

Nu doar mobila poate fi recondiționată, ci și tablourile, sculpturile, cărțile foarte vechi sau picturile pe pereți. În plus, această ocupație este și una dintre cele mai bune locuri de muncă în străinătate.

19. Gătitul de acasă pentru diverși clienți

Și gătitul poate face parte din idei afaceri cu bani puțini. Dacă acesta este punctul tău forte, atunci poți dezvolta o afacere din gătit. Poți găti diverse feluri de mâncare și poți pregăti platouri festive pentru sărbători și aniversări.

Și produsele de patiserie fac parte din idei de afaceri profitabile. Sunt căutate produsele bio, gătite în casă cu ingrediente naturale. Indiferent că e vorba de chec, cozonac sau fursecuri, produsele gătite în casă au succes pe piață.

20. Organizarea unui afterschool

Organizarea unui afterschool este una din idei de afaceri cu bani puțini, însă implică răbdare și o bună organizare. Poți asigura servicii pentru copii ce frecventează clasele 0-5, implicând masa și supraveghere.

În funcție de buget, poți asigura transportul copiilor de la școală la afterschool și ore suplimentare e pregătire. Sau, poți opta pentru activități artistice ce vor fi plătite în plus.

21. Servicii de montat parchet/ gresie/ faianță

Serviciile de montat parchet, gresie sau faianță sunt un bun start în afaceri mici profitabile. Dacă deții abilitățile necesare, poți începe să prestezi aceste servicii. Dacă deții cunoștințele necesare, poți începe să lucrezi și cu perseverență vei deveni foarte bun în ceea ce faci.

De Reținut!
Faptul că parchetul, faianța și gresia fac parte inevitabil din orice casă, fac ca această ocupație să facă parte din idei afaceri cu bani puțini. Trebuie doar să ai răbdare și să vrei să înveți și să perseverezi.

Ce înseamnă idei de afaceri cu bani puțini?

Când spunem idei afaceri cu bani puțini facem referire la idei de afaceri ieftine care pot fi puse în practică de mai multe clase sociale. Așadar,  asemenea afaceri mici profitabile pot fi demarate cu sume mici de bani și nici nu necesită multe cunoștințe, acestea putând fi dobândite pe parcurs. Totuși, deși sunt idei de afaceri profitabile, trebuie să fii conștient/ă că există concurență.

Pot avea afaceri profitabile la țară?

Da. Poți avea afaceri profitabile la țară. Mediul rural este un mediu excelent pentru a începe afaceri mici profitabile. Așadar, poți pune în practică idei afaceri bani puțini precum creșterea animalelor, păsărilor, apicultura, creșterea găinilor, etc.

Din acest motiv, mulți încearcă să găsească idei de afaceri cu bani puțini la țară și chiar reușesc să se întrețină. Totuși, trebuie reamintit că indiferent de locație, deschiderea de afaceri mici profitabile în zonele rurale poate fi o măsură care să îți ridice nivelul de trai.

Pot începe afaceri cu bani puțini la oraș?

Da. Poți începe afaceri mici profitabile la oraș. Orașul poate fi mediul perfect în care să pui în practică idei afaceri cu bani puțini. Poți avea mai mulți clienți și mai multe oportunități de dezvoltare, fapt de care te poți convinge odată ce vezi ce se vinde cel mai bine online.

Din idei de afaceri profitabile menționate mai sus, toate pot fi puse în practică, mai puțin cele de creștere a animalelor, a plantelor și apicultura. În plus, te poți ramifica mai ușor și ai acces la o gamă mai vastă de clienți.

Concluzii

Acestea sunt doar câteva idei afaceri cu bani puțini, însă pot fi mai multe. În fond, depinde de bugetul fiecăruia. Cu toate acestea, poți pune în practică ideile enumerate mai sus cu fonduri mici.

Așadar, acum că știi care sunt cele mai bune idei afaceri cu bani puțini, profită de una sau mai multe din cele 21 oportunități!

cat castiga un curier tazz by eMAG

Cât câștigă un curier Tazz: Salariu, Bonusuri, Bacșișuri

Piața livrărilor la domiciliu s-a dezvoltat vertiginos în ultimii ani, industria având…
Mirela - martie 24, 2023
blank

Seven Casino Înregistrare 2023: cum îți deschizi un cont rapid

Doar cu ajutorul unui cont poți juca cu bani reali ca mai…
Mirela - martie 24, 2023
blank

Măsuri de joc responsabil El Dorado și cum îți închizi contul

Încă de la crearea unui nou cont pe platforma cazinoului El Dorado,…
Mirela - martie 24, 2023