Idei de afaceri mici pentru femei

25 idei de afaceri mici pentru femei și idei de afaceri de acasa

4.2/5 - (4 votes)

Dacă vrei să faci bani direct din confortul casei tale, descoperă aici 25 idei de afaceri mici pentru femei, inclusiv idei de afaceri handmade cu investitie mică! ✔️

Prin ce se caracterizează aceste afaceri mici pentru femei

Ofertă Fără Depunere

100 Rotiri Gratuite Fără Depunere la 5 Sloturi

Joaca Acum

Unele site-uri ar prezenta idei de afaceri mici pentru femei prin investiții pe termen scurt uzuale, pentru toată lumea, însă nu FaciBaniOnline. Aici, vei găsi idei de afaceri pentru femei atent alese pentru a fi ușor de preluat.

Ideile de afaceri mici pentru femei sunt alese pe baza unor criterii, precum cerințele financiare sau de efort, opțiunile de a începe aceste afaceri din confortul propriei case, în cazul în care vorbim de idei de afaceri de acasa pentru femei și accesibilitatea, adică cât de ușor va fi pentru orice persoană să le înceapă din punct de vedere material.

Deci, aceste idei de afaceri mici pentru femei nu urmăresc desconsiderarea femeii și capacității sale de muncă sau limitarea acesteia în afaceri. Pur și simplu, sunt alese în funcție de pasiunile generale ale femeilor (de exemplu, make-up), cele mai bune aptitudini ale lor și posibilitățile financiare reale care pot fi diferite de la caz la caz.

De Reținut!
De asemenea, am luat în considerare prezența femeilor în anumite sectoare de activitate pentru că din punct de vedere statistic, unele sectoare sunt reprezentate predominant de femei.

Descoperă în continuare cele mai bune idei de afaceri pentru femei și vezi care ți se potrivesc!

TOP 25 idei de afaceri mici pentru femei în 2024

Bonus de Bun Venit Fără Depunere

100 Runde Gratuite Fără Depozit

Joacă gratis sloturi Novomatic cu 100 Free Spins!
Joaca Acum

Haide să explorăm care sunt cele mai bune 25 idei de afaceri mici pentru femei și ce va trebui să faci pentru a începe oricare dintre acestea!

#1. Organizarea unui afterschool

Orice femeie are un simț matern aparte, așa că organizarea unui afterschool este o modalitate excelentă de a petrece timp cu copiii. Dacă te întrebi ce este un afterschool, află că este un program relativ nou apărut de activități în afara școlii. Deci, pe scurt, după ce orele se termină, vei ține diverse feluri de activități cu copii, de la desenat până la jocuri.

Un astfel de program îți va aduce câștiguri generoase, întrucât este un program căutat și prețuit.

Poți avea un afterschool acasă dacă ai amenajarea corespunzătoare sau poți închiria un spațiu pentru a-ți deschide un afterschool, poate într-o zonă în care cererea este mai mare.

#2. Studio foto pentru poze cu diverse tematici sau fotograf pentru evenimente

O afacere pentru femei care poate avea mare succes, mai ales dacă ești pasionată de fotografie, ar putea fi amenajarea unui studio foto pentru ședințe foto cu diverse tematici. Sunt anumite perioade ale anului în care ședințele foto sunt la mare căutare de către familii și nu numai, cum ar fi sărbătorile de iarnă.

Pentru această afacere vei avea nevoie de un aparat foto profesional și câteva elemente de decor într-o anumită tematică. Dacă nu ai făcut fotografii până acum, vei mai avea nevoie de un curs de fotografie pentru a fi și acreditat pentru serviciul pe care îl prestezi.

Dacă vrei să faci din fotografie un venit sigur și pe termen lung, poți să devii și fotograf pentru diverse evenimente sau poți face ședințe foto în diverse locații.

De Reținut!
Vei avea nevoie și de câteva cunoștințe despre editare foto pentru că munca unui fotograf nu se oprește la realizarea fotografiilor, ci continuă până la predarea lor într-o formă cât mai profesională.

👉 Articol recomandat: Cum faci bani din fotografii 👈

#3. Deschiderea unui magazin online în sistem dropshipping

Deschiderea unui magazin online este o idee bună de afacere pentru femei, dar ce poți face atunci când nu ai un stoc de produse pe care să le vinzi? Prin dropshipping îți poți deschide un magazin online care să arate exact așa cum vrei tu și pe care să vinzi produsele dorite, fără să ai nevoie de un stoc de produse.

Mai exact, vei alege un furnizor de produse pe care le vei afișa pe site, adăugând pozele și descrierile fiecărui produs. Apoi, comenzile pot fi plasate cu ușurință pe site-ul tău, dar de livrare se va ocupa furnizorul tău.

De Reținut!
Poți fi foarte creativă cu ideile de produse pe care le poți vinde. Fă o scurtă cercetare de piață și vezi ce lipsește pentru a aduce produse care sunt chiar necesare!

👉 Articol recomandat: Ce este dropshipping 👈

#4. Planificare de evenimente

O altă idee foarte bună de afaceri în care femeile au o reprezentanță mare este planificarea de evenimente. Atenția femeilor la detalii și buna organizare fac ca această idee de afacere să fie potrivită pentru femei. Câștigurile generate din această meserie pot fi foarte mari.

Cel mai des sunt căutate persoane pentru planificarea unei nunți, dar poți fi și planificator de aniversări, conferințe și alte evenimente.

Tu te vei asigura că evenimentul va fi exact așa cum și-l imaginează clienții tăi și vei fi intermediarul dintre client și diverși furnizori care fac posibilă organizarea unui eveniment.

Este foarte important să te promovezi în social media pentru a deveni cunoscut și a avea succes în acest domeniu.

Învață cum să te promovezi pe social media din următoarele articole:

#5. Consultant în design interior

Dacă ți-ai amenajat singură casa și ți-ai dat seama că îți place să oferi un stil fiecărei încăperi, te-ai putea gândi la o afacere ca designer de interior. Vei avea nevoie bineînțeles de un curs pentru a învăța regulile de bază în amenajarea unui spațiu interior, însă va merita cu siguranță investiția.

Poți amenaja spații de birouri, apartamente sau case, iar treptat poți crește pentru a-ți face o firmă cu angajați dacă lucrurile evoluează în favoarea ta.

👉 Vezi și cum investești în titluri de stat! 👈

#6. Deschiderea unei francize de tip cafenea sau florărie

Cafeaua și florile sunt cu siguranță unele din lucrurile care ne plac și iată că poți să-ți deschizi o afacere care să implice fix ceea ce îți place.

Deschiderea unei francize îți permite să devii independentă financiat și să îți deschizi o afacere pe placul tău, însă vei avea nevoie de o investiție semnificativă pentru a începe. Totuși, îți vei recupera investiția cu siguranță, dacă știi cum să oferi servicii de calitate și te faci cunoscut prin intermediul social media.

De Reținut!
Vei avea nevoie de un plan bine pus la punct pentru a avea succes, de la buget la furnizori și modalități de promovare.

Bineînțeles, cafeneaua și florăria sunt doar două exemple, dar îți poți deschide o afacere în orice domeniu care te interesează.

Handmade idei de afaceri mici pentru femei

Bonus Fără Depunere

220 Runde de Joc Gratuite la Înregistrare

Cod Bonus: 220BURN
Joacă fără riscuri Burning Hot cu 220 runde la înregistrare!
Joaca Acum

Pentru a avea o afacere de tip handmade nu doar că nu ai nevoie de investiții finaciare foarte mari pentru a începe să vinzi obiecte făcute de tine, dar este o modalitate potrivită dacă te întrebi cum să faci bani online de acasă. Nu va dura mult până găsesti cumpărător, întrucât poți vinde pe Etsy sau chiar și prin anunțuri pe rețelele sociale. Mai mult, după ce deja faci experiență în domeniu, ți-ai putea deschide chiar propria firmă.

Iată câteva handmade idei de afaceri pentru femei pe care le poți începe cu o investiție minimă!

#7. Realizarea de lumânări handmade parfumate

Afacerile cu lumânări handmade parfumate au luat amploare în ultimul timp pentru că sunt obiecte de decor pe care mulți ne dorim să la avem în casă. Și pentru că nu dorim în casă nimic toxic, lumânările din ceară de soia în locul parafinei sunt o alegere tot mai preferată.

Poți crea tu aceste lumânări organice frumos parfumate și îți poți deschide un magazin online sau o pagină de social media pentru a le vinde. Iar dacă vrei să te ocupi doar de vânzarea lor, atunci poți colabora cu un producător local.

De Reținut!
Trebuie să știi că dacă decizi să faci singură aceste lumânări, vei avea nevoie doar de câteva lucruri, precum ceară, uleiuri esențiale pentru parfum, fitil, recipient pentru a topi ceara și recipiente în care să faci lumânările.

👉 Interviu cu Iulia Almaș: Cum deschizi o afacere cu lumânări parfumate 👈

#8. Afacere cu săpunuri handmade parfumate

O altă idee de afacere handmade pentru femei este cea cu săpunuri parfumate care pot avea diverse forme, dimensiuni și parfumuri.

Vei avea nevoie în acest caz de sodă caustică, apă distilată, ulei de măsline și de floarea soarelui, unturi vegetale precum cel de cacao, cocos sau shea și uleiuri esențiale pentru parfum.

De Reținut!
De asemenea, poți folosi flori de gălbenele sau lavandă pentru miros, aspect dar și pentru proprietățile sale. Astfel, poți face săpunuri exfoliante, hidratante sau de relaxare.

#9. Afacere cu bijuterii si accesorii handmade

Unele dintre acele lucruri handmade care se vând bine sunt bijuteriile de orice tip și accesoriile handmade datorită unicității lor. Dacă ești atras de modă și ai răbdarea și creativitatea necesare, poți face diverse bijuterii, inclusiv pentru ocazii speciale.

Poți confecționa cercei, brățări, bentițe, accesorii de păr și multe altele. La capitolul accesorii putem include și gențile sau rucsacurile handmade care pot fi foarte funcționale, dar și cu un aspect unic.

#10. Realizarea unor decorațiuni pentru casă și gradină

Decorațiunile pentru casă și grădină pot fi de asemenea idei de afaceri mici pentru femei care s-ar putea să-ți placă. Creativitatea, originalitatea și atenția la detalii sunt imperative pentru a confecționa asfel de obiecte și promovându-te în mod corect vei atrage rapid clienți.

De Reținut!
Poți crea foarte multe obiecte, de la tablouri cu licheni la fețe de pernă cu model unic, iar dacă vorbim de decorațiuni pentru grădină, putem da exemplu ghivecele de flori în diverse modele și culori și obiecte din lemn, precum pitici de grădină.

Cu siguranță vei găsi o serie de produse pe care le poți face singură și pe care să le vinzi cu succes.

#11. Afacere cu obiecte și decorațiuni pentru diverse evenimente

Sunt foarte multe grupuri de Facebook și nu numai în care se caută decorațiuni în diverse tematici pentru evenimente importante precum aniversări, nunți sau botezuri, iar produsele handmade sunt foarte apreciate pentru că pot fi ușor personalizate.

De la accesorii pentru mirese, precum tăvițe, oglinzi sau buchete de flori, până la fețe de mese și scaune pentru amenajarea unei săli de evenimente, ai la dispoziție numeroase opțiuni din care poți alege.

De Reținut!
Pentru a găsi inspirație, apelează cu încredere la Pinterest, Instagram sau alte rețele sociale și creează produse noi, urmărind ce caută cel mai mult persoanele interesate de decorațiuni pentru evenimente.

Idei de afaceri pentru femei casnice

Ofertă Fără Depunere

50 Rotiri Gratuite Fără Depunere la Book of Lady

Cod Bonus: ROTIRI50
Folosește codul bonus la înregistrare și câștigi automat 50 runde gratuite!
Joaca Acum

În continuare îți vom oferi câteva idei de afaceri pentru femei casnice, care vor să lucreze direct din confortul casei lor, fie că sunt mămici sau casnice din orice alt motiv. Iată care sunt acestea!

#12. Deschide un salon de înfrumusețare

Începem lista cu o idee la care multe femei probabil că deja s-au gândit, anume deschiderea unui salon de înfrumusețare. Deși poate părea că este vorba de o afacere mare cu multe investiții ce trebuie făcute înainte, se încadrează perfect în idei de afaceri mici pentru femei.

Cu toate acestea, pe lângă eforturile pe care va trebui să le faci, acestea sunt investițiile financiare care trebuie făcute înainte:

  • Înființarea unei firme SRL: În jur de 1000 RON
  • Chirie pe 3 luni: În jur de 15000 RON, în funcție de locația aleasă
  • Dosar la DSP: În jur de 250 RON
  • Renovarea și introducerea utilităților în salon: În jur de 50.000 RON, în funcție de ce servicii vei oferi
  • Ojă, fixativ și alte consumabile necesare: În jur de 5000 RON
  • Siguranța salonului (paza): În jur de 1500 RON pe lună, în funcție de firma aleasă
De Reținut!
Așadar, deschiderea unui salon de înfrumusețare va avea nevoie de o investiție initială de aproximativ 73,000 RON, însă nu te simți descurajată, întrucât îți poți recupera investiția în jur de 1-2 ani, iar apoi, vei avea lunar doar profit.

După deschiderea salonului, te poți gândi și la deschiderea unui site pentru afacerea ta, astfel încât să obții cât mai multe programări.

👉 Articol recomandat: Creare site web free 👈

#13. Cultivarea legumelor și fructelor naturale

Dacă ești în căutarea unor idei de afaceri pentru femei casnice în zone rurale, trebuie să menționăm cultivarea legumelor sau fructelor naturale. Deși este o afacere veche, dă roade pentru oricine încearcă, având în vedere că este și una dintre cele mai bune locuri de muncă în străinătate.

Vei avea nevoie de timp pentru a te ocupa de acestea, de un teren destul de mare și bineînțeles, va trebui să depui puțin efort pentru cultivarea și îngrijirea acestora.

Apoi, le poți vinde pe cont propriu sau poți colabora cu magazinele locale pentru aprovizionare, astfel încât să poți face venituri mai mari.

#14. Creșterea plantelor decorative

Am menționat mai devreme creșterea legumelor și fructelor drept una dintre cele mai bune idei de afaceri mici pentru femei în zone rurale, însă dacă ești pasionată de domeniul botanic, poți să crești și din oraș plante decorative.

De Reținut!
Un exemplu bun este un copac bonsai, care poate fi vândut de la 1000 la 10000 RON.

#15. Babysitting

Știm că poate sună dubios, având în vedere că este mai mult un job decât o afacere, însă te-ar putea surprinde că poți deschide o afacere de babysitting.

Dacă ești dispusă să depui efort, poți începe să faci babysitting ca un job secundar, iar după ce ai dobândit încredere prin servicii de calitate, îți poți deschide propria ta afacere care oferă servicii de babysitting clienților mulțumiți. Astfel, te extinzi rapid și profiturile cresc pe măsură.

Dacă vrei să îți faci publicitate online, vezi peste 25 de metode de promovare online!

#16. Recondiționarea mobilei sau obiectelor de valoare

Știm cu toții că majoritatea femeilor sunt pasionate de design interior, dar de ce să nu începi o afacere din asta? Nu vorbim despre afacere de design interior, întrucât recondiționarea mobilei sau obiectelor de valoare nu necesită o facultate sau cursuri în domeniu, ci doar puțină imaginație și istețime.

De Reținut!
Recondiționarea nu necesită multe investiții, însă profiturile pot fi considerabile.

#17. Prăjituri făcute în casă sau chiar deschiderea unei firme de catering

Dacă te pricepi în bucătărie, deja ai tot ce îți trebuie pentru a începe una dintre cele mai apetisante idei de afaceri pentru femei casnice, anume gătitul. Poți face prăjituri clasice sau poți veni cu noi rețete interesante pentru diverse gusturi. De asemenea, poți pregăti chiar platouri sau feluri de mâncare caldă pe care să le livrezi prin intermediul unei firme de catering.

Într-adevăr, vei avea nevoie de o investiție puțin mai mare la început și de cel puțin un angajat pentru a te ajuta să livrezi la timp comenzile.

Dacă te gândești că nu vei găsi clienți, trebuie să știi că mâncarea făcută în casă este tot mai căutată în ultimele timpuri de oamenii care nu au timp să gătească, însă tot ar vrea să mănânce home-made.

Vezi mai multe metode de a face bani din livrări!

#18. Interesează-te de domeniul apiculturii

Poate că te gândești la creșterea albinelor ca fiind o activitate distantă, la care nu te-ai pricepe, însă odată ce realizezi cât de ușor de obținută este mierea și cât de scump este un borcan, începi să înțelegi că este una dintre cele mai bune idei de afaceri mici pentru femei.

Nu numai atât, mierea pe care o vinzi tu va fi chiar mai scumpă decât cea din magazine, având în vedere că este la mare căutare mierea 100% naturală.

#19. Deschide-ți o croitorie profesională

Dacă te gândești la idei de afaceri mici pentru femei, cu siguranță ți-a trecut prin cap și croitoria drept o eventuală afacere profitabilă. Această idee este una dintre cele care pot fi începute ca un proiect mic, pe parcurs fiind dezvoltată într-o afacere profitabilă.

Nu doar atât, tainele croitoriei sunt bine întelese de femei, așa că este cu atât mai bine dacă poți transforma acest talent aproape natural în una din opțiunile de idei de afaceri pentru femei casnice.

Idei de afaceri de acasa pentru femei (online)

Iar dacă te numeri printre acele femei care vor să lucreze online de acasă, fără necesitatea de a merge la un birou, iată în continuare câteva idei de afaceri de acasă pentru femei pe care le pot face fără nicio problemă online!

#20. Organizează ore de meditații online

Având în vedere că lumea se folosește tot mai mult de tehnologie, era doar o problemă de timp până apăreau meditațiile online.

Așadar, dacă ai cunoștințe în orice fel de profil școlar și cauți idei de afaceri de acasă pentru femei, poți face meditații pe sume generoase, având în vedere că ai putea ajunge și la 2000 RON doar după 10 ședințe.

👉 Articol recomandat: Muncă online de pe telefon pentru mămici 👈

#21. Ține cursuri online pe orice domeniu

Tot din aria de idei de afaceri de acasă pentru femei menționăm și cursurile online.  Acestea pot avea o multitudine de subiecte, nu doar teorii cu profil școlar, ci și cursuri de make-up sau de social media.

Așadar, pentru orice lucru la care ești bună, mai sunt o multitudine de oameni care ar vrea să afle mai multe despre subiect.

👉 Învață mai multe despre cât câștigi din cursuri online! 👈

#22. Oferă servicii de copywriting

Într-o lume în care consumerismul ia tot mai mult amploare, tot felul de firme apelează la tehnici de comunicare pentru a ieși în evidență. Dacă te pricepi la scris, de ce să nu oferi tu aceste avantaje? Poți scrie materiale publicitare sau articole ample în funcție de talentul tău, iar în timp ai posibilitatea de a-ți deschide o firmă independentă.

👉 Află mai multe despre ce face un copywriter! 👈

#23. Fă traduceri online

Dacă cunoști o limbă străină, oricare ar fi ea, poți să faci bani traducând texte în timpul liber, iar la un moment dat poți chiar să-ți deschizi o afacere în acest domeniu.

Câștigurile în acest domeniu depind foarte mult de experiența ta, acreditarea pe care o ai și limba în care faci traducerile. Traducerile mai dificile precum cele din limba germana sau limbile asiatice vor fi plătite mult mai bine, iar dacă ai un curs care să-ți ofere credibilitate, atunci câștigurile vor fi chiar mai mari.

👉 Descoperă aici cât câștigă un traducător autorizat! 👈

#24. Devino graphic designer

Dacă editarea foto și video te pasionează și ai un curs în acest sens, poți lua în considerare diverse proiecte de graphic designer, făcând freelancing pe diverse platforme de acest tip, precum Fiverr România.

Un graphic designer poate lucra pe un singur proiect amplu pe termen lung sau poate avea mai mai multe proiecte pe termen scurt, adică mai mulți clienți. Alege varianta care ți se potrivește și în funcție de timpul pe care îl dedici, vei putea deschide în viitor o afacere din design-ul graphic pentru că este un job foarte căutat.

De Reținut!
Dacă încă nu ai experiență în acest domeniu, află că ai la dispoziție numeroase surse online pentru a învăța, dar și cursuri la prețuri foarte accesibile.

Vezi aici cât câștigă un graphic designer!

#25. Deschide-ți un blog despre pasiunea ta

Încheiem lista de idei de afaceri mici pentru femei cu deschiderea unui blog care poate fi atât o metodă principală prin care poți obține venituri, cât și o metodă suplimentară de promovare prin care îți poți susține oricare din afacerile deja prezentate mai sus.

Blogul tău poate fi în orice nișă dorită și atât timp cât ai un conținut de calitate și postezi regulat, nu vor întârzia nici fanii să apară.

Odată ce îți creezi o comunitate în jurul blogului, poți face bani din marketing afiliat, publicarea de articole pentru diverși parteneri relaționați cu nișa blogului tău sau bani din scris prin realizarea unor recenzii reale și detaliate despre produsele sau serviciile folosite.

De Reținut!
Un blog îți oferă deplină libertate în privința conținutului și cu siguranță vei putea transforma pasiunea ta, indiferent care ar fi ea, într-o afacere de succes.

👉 Articol recomandat: Câți bani se câștigă din blog 👈

Merită investiția în idei de afaceri mici pentru femei 2024?

Ofertă Fără Depunere

50 Rotiri Gratuite Fără Depunere la Book of Lady

Cod Bonus: ROTIRI50
Folosește codul bonus la înregistrare și câștigi automat 50 runde gratuite!
Joaca Acum

Cu toate aceste opțiuni la dispoziție, probabil te gândești dacă se merită idei de afaceri pentru femei, mai ales în România. De aceea, ne-am gândit să dezbatem un pic acest subiect, dacă se merită să începi idei de afaceri mici pentru femei în 2024.

În primul rând, probabil că este un detaliu la care deja te-ai gândit, însă dacă este să vorbim de idei de afaceri pentru femei casnice sau handmade idei de afaceri mici pentru femei, automat vorbim de câștiguri mai mari decât la un job obișnuit, chiar și dacă este să vorbim despre cele mai bune site-uri care te plătesc.

Unele idei de afaceri pentru femei sunt într-adevăr profitabile, cum ar fi organizarea unui after-school sau creșterea plantelor decorative.

Nu este vorba doar de profit financiar, ci are și un sens mai profund, anume ce lași în urmă. După ce îți dezvolți afacerea și ajungi într-un punct în care putem deja să vorbim de idei de afaceri pentru femei în toata regula, poți lăsa această afacere moștenire, un avantaj mai benefic decât orice fel de profit.

De Reținut!
Pe de altă parte, acum este momentul să profiți de context. România este în continuă prosperitate și multe afaceri ale occidentului devin dintr-o zi în alta afaceri pe care le poți găsi în orașele noastre. Așadar, este momentul ideal de a profita de context cât competiția nu este mare sau cât cererea ajunge la cote avantajoase.

Concluzii

Dacă vrei și tu să profiți de idei de afaceri mici pentru femei în 2024, ce mai aștepți? Ai toate instrumentele la dispoziție, plus că acum știi cele mai bune idei de a începe să-ți faci un viitor de succes.

Te invităm să te folosești de aceste idei și să vezi din propria ta experiență cum îți poți schimba viața cu efort minim!

Mai multe articole relevante pentru tine:

Promoții și Oferte Spin Casino 2024

Fie că ești jucător nou la Spin sau deja un client fidel,…
Mara Ivan - iunie 13, 2024
banner bonus fără depunere

Bonus Fără Depunere Spin

Slăbiciunea noastră cea mai mare atunci când vine vorba de jocurile de…
Laura Paraschiv - iunie 8, 2024
banner bonus aniversar magic jackpot

Magic Jackpot Bonus Aniversar

Magic Jackpot Casino te așteaptă cu o surpriză specială: bonus aniversar Magic…
Laura Paraschiv - iunie 7, 2024

Autor