cât câștigă un șofer Uber în România

Cât Câștigă un Șofer Uber în 2023 & Comision Uber 2023

3.7/5 - (42 votes)
Mirela - martie 23, 2023

În ultimii ani, Uber a devenit una dintre cele mai simple și rapide opțiuni pentru șoferii care caută venituri în plus sau cei care doresc un venit lunar destul de generos, dar și opțiunea multora pentru cursele în oraș sau în afara acestuia datorită siguranței sporite și prețului mai avantajos. Vezi cât câștigă un șofer Uber 2023, ce comision Uber 2023 trebuie să plătești și află despre șofer Uber păreri de la șoferii care deja au încercat!

Ce vei afla din acest articol:

Câștig mediu/ zi120 – 140 RON ✔️
Câștigă mediu/ săptămână1.500 RON ✔️
Câștig mediu/ lună4.000 RON ✔️
Câștig lunar cu bonusuri6.000 RON ✔️
Bonus de Bun Venit Fără Depunere

100 Runde Gratuite Fără Depozit

Câștigă bani în timpul liber cu 100 rotiri fără depunere la Admiral!
Joaca Acum

Totul despre Uber: de când este Uber în România?

cât se câștigă din Uber în România

În acest articol ne-am propus să-ți arătăm totul despre Uber. Așa că, începem prin a-ți spune că Uber funcționează de aproximativ 7 ani în România, fiind prezent din 2015. Datorită interesului mare din partea șoferilor și a utilizatorilor de ridesharing, compania a prins o amploare foarte mare de la înființare și de la apariția și pe piața din România.

Evoluția Uber în România

În anul 2019, Uber în România a înregistrat un număr de peste 1 milion de utilizatori. Deci, îți poți face o idee despre câți bani faci din Uber numai din numărul de utilizatori ai aplicației.

Tot în același an, Bucureștiul a devenit primul oraș din Europa Centrală și de Est cu un serviciu de ridesharing complet electric. Prezența în momentul respectiv în România era în doar 5 orașe: București, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara și Iași.

S-au mai alăturat între timp și alte 7 orașe și sperăm ca această creștere să nu se oprească aici. Cât câștigă un șofer Uber 2023 depinde foarte mult de orașul în care vei lucra. Vezi aici cât câștigi cu Uber în 2023!

De Reținut!
Siguranța pasagerilor, cât și a șoferilor a fost sporită cu ajutorul standardelor impuse și au fost lansate diferite servicii alternative, precum Uber Eats ce a ajutat sute de restaurante să își livreze cu succes mâncarea și Uber Driver România pentru curse. În prezent, Uber Eats nu mai funcționaează în România.

Compania a dezvoltat și o nouă aplicație, aplicația Uber Freight România. Această aplicație are ca scop principal ajutarea marilor și micilor companii cu transporturile de marfă.

Uber Freight România au un lanț de transport foarte bine dezvoltat și pus la punct. Acesta oferă urmărirea în timp real a expedițiilor și o echipă de suport gata să le vină în ajutor celor cu probleme la transporturi.

Ofertă Fără Depunere

150 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Joacă Shining Crown gratis cu 150 Rotiri Gratuite!
Joaca Acum

Cu ce motiv au intrat Uber pe piața din România?

Acest serviciu de ridesharing a făcut și un anunț de presă. În acesta, a menționat faptul că nu o să se oprească cu dezvoltarea aplicației și a industriei de ridesharing. De înțeles, întrucât aceștia sunt primii care au apărut pe piața din România.

Părerile pozitive ale clienților mulțumiți arată faptul că această companie și-a îndeplinit scopul inițial, acela de a face transportul o alternativă mai ușoară și mai plăcută.

Uber în România a venit ca urmare a nemulțumirii cetățenilor în legătură cu serviciile prestate de către firmele de taxi. În general, acesta a fost motivul pentru care au apărut atât de multe aplicații și firme de ridesharing. Printre acestea menționăm Free Now, Lyft sau Bolt, dar și servicii de taximetrie de lux precum BlackCab.

Beneficii atât pentru clienți, cât și pentru șoferi

Compania oferă beneficii atât clienților care se bucură de curse sigure și confortabile la un preț corect, cât și celor care prestează serviciile de ridesharing. Cât câștigă șofer Uber este mai mult decât satisfăcător pentru șoferi, mai ales dacă ne gândim la comision Uber 2023. La Uber șofer conditii sunt aplicate universal, întrucât cu toții trebuie să respecte aceleași condiții Uber impuse de angajator.

De Reținut!
Dacă ai mai folosit până acum aplicații de ridesharing, ai văzut diferența între șoferii de pe aceste aplicații și șoferii de taxi, de la atitudine, la condiții de transport. Nu încape îndoială că șoferii de Uber sunt mult mai politicoși cu clienții lor și confortul este mult peste cel al majoritatea taxiurilor.

Cei care doresc să afle cât se câștigă cu Uber și cum pot face acest lucru, trebuie să respecte o serie de cerințe șofer Uber impuse de angajator.

Companiile de ridesharing, și mai ales compania Uber își selectează cu grijă șoferii parteneri și totul se face 100% legal, cu plata taxelor și cu contracte de muncă. Unii aveau impresia că șoferii Uber nu plătesc taxe sau sunt scutiți de unele cheltuieli. Putem spune că se înșeală și nu știu ce înseamnă ridesharing de calitate.

Ofertă Fără Depunere

250 sau 350 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod Bonus: Diferă în funcție de ofertă
Ia o pauză și joacă gratis cu rotiri gratuite!
Joaca Acum

Cât câștigă un șofer Uber 2023 în România

Mulți se întreabă cât câștigă un șofer Uber 2023, dar nu există un răspuns exact despre cât se câștigă la Uber. Nu se oferă un salariu Uber fix, ci este calculat în funcție de numărul de curse efectuate și de diferitele bonusuri oferite în cadrul curselor.

De Reținut!
Totuși, se poate știi cât poți câștiga cu Uber, în medie, în funcție de numărul de curse și alți factori care influențează câte câștiguri Uber faci lunar. Principalii factori care decid câți bani se câștigă din Uber sunt numărul de kilometri parcurși, timpul de lucru, numărul și tipul curselor.

În ceea ce privește numărul de kilometri, media făcută pentru șoferii de Uber taxi București este de aproximativ 300 km/ zi, 2.000 km/ săptămână și 8000 – 9000 km/ lună.

Cât câștigă un șofer Uber depinde foarte mult de câți kilometri conduce. Însă, pentru un șofer Uber salariul nu poate fi stabilit doar pe baza acestui parametru.

Ce factori mai modifică cât câștigă un șofer Uber?

La fel de important pentru cât câștigă un șofer Uber 2023 este timpul petrecut în trafic. Programul în general este de aproximativ 8-9 ore, uneori chiar și sâmbăta, însă șoferii pot opta și pentru lucrul part-time, de câteva ore pe zi.

De Reținut!
Mediile prezentate în acest articol sunt pentru un job full-time. Deci, la un program standard de 8h, un șofer poate face 20 curse într-o zi, iar venitul mediu zilnic ar trebui să depășească 100 RON.

Cât faci din câștiguri Uber 2023 diferă de la o zi la alta. Chiar dacă media este de aproximativ 120 -140 RON / zi, poți ajunge să câștigi și 300 RON sau chiar 400 RON într-o singură zi, dacă ai curse mai lungi și alegi cursele strategic. Mai exact, nu ar trebui să pierzi bani și combustibil tranversând orașul pentru o cursă de 10 RON.

„Rămâi cu ceva dacă stai minim 8 ore. Plan: 300 Gaz, 60 lei la 240 km, rămâi cu 150 lei zi.”

George Nasta – șofer Uber, Facebook

Tipul curselor este la fel de important pentru a spune cât câștigi din Uber. Cursele sunt mixte, atât interne, cât și în afara orașului.

Există uneori și curse speciale, în afara orașului pentru care un astfel de șofer va câștiga o sumă mai mare de bani din Uber. Exemplu ar fi un drum București – Constanța de pe urmă căruia va primi chiar și 850 de lei.

De Reținut!
Cursele la aeroport sunt de asemenea bine plătite, precum și cele din oraș către zonele din apropierea orașului. Chiar dacă vei petrece mai mult timp pentru astfel de curse, vei fi răsplătit pe măsură.

Vezi și cum faci bani din sondaje plătite!

Și totuși, cât câștigă un șofer Uber 2023 în București?

De Reținut!
Un șofer care lucrează 8h/ zi, cel puțin 5 zile/ săptămână și face un minim de 20 curse poate ajunge la un salariu Uber de aproximativ 5000 – 6000 Ron.

„Eu sunt venit din București de 6 luni ! Chiar se merită relocarea ! Dacă stai program de 8 ore, poți depăși 4k pe săptâmană! Am avut săptămâni când am stat câte 10 ore și am ajuns la 6k ron ! Treaba e doar să fii serios!”

Marius Mirică – șofer Uber, Facebook

În acest salariu Uber de 6000 de lei sunt incluse și bonusurile aferente numărului de curse pentru o medie de 300 de kilometri pe zi. Dacă un șofer de Uber în România efectuează un număr de minim 500 de curse pe luna, acesta va mai primi și un bonus de 1000 de lei.

Deci, cât câștigi din Uber este influențat foarte mult de bonusurile acordate pentru performanța ta ca șofer.

Câștigurile pot ajunge până la 13.000 RON!

Unii șoferi afirmă că se câștigă chiar mai mult la Uber, dacă depășești programul de lucru normal și ajungi la 10 -12h pe zi, inclusiv în weekend. Astfel, se poate atinge un câștig de 2.500 RON pe săptămână. Iar dacă faci atât Uber, cât și Bolt, câștigurile tale lunare pot atinge suma de 13.000 RON.

„Venituri pe Uber în București: 2.500 Ron pe săptămână, cu ore fix ca la un job normal. Majoritatea trag mai mult (bagă nu 8, ci 9-10 ore pe zi plus un pic în weekend) și sunt activi și pe Bolt. Se ajunge așa la 13.000 RON pe lună.”

Andrei Caramitru – Șofer Uber, Facebook

Bineînțeles că din aceste câștiguri se vor scădea comisionul perceput de Uber și alte cheltuieli necesare. Un comision Uber este diferit pentru fiecare cursă, întrucât sunt calculate în funcție de distanța cursei și de locul de pornire.

Tarifele pentru curse pot să înceapă chiar și de la 4-5 lei pentru cele de doar 1 kilometru și să ajungă până la 30 de lei în oraș pentru distanțe mai lungi. Pentru cursele externe, tarifele cresc considerabil, dar și distanțele sunt mult mai lungi.

De Reținut!
Referitor la cât se câștigă la Uber, trebuie să iei în calcul și faptul că va trebui să plătești un comision Uber 2023 de 25% din câștigul fiecărei curse. De asemenea, costul combustibilului și taxele pentru întreținerea mașinii trebuie plătite tot din cât câștigi la Uber.
Ofertă Fără Depunere

25 RON Gratis la 888 Casino

Câștigă 25 RON Gratis și transformă-i în mai multe câștiguri!
Joaca Acum

Cât câștigă un șofer Uber în funcție de orele lucrate

Program (5 zile/ săptămână)Venit mediu săptămânal
6 – 8h ⏰1.000 Lei 🤑
8 – 10h ⏰1.500 Lei 🤑
10 – 12h ⏰2.500 Lei 🤑

Vezi și cât câștigă un șofer Bla Bla Car!

Cum devii șofer Uber în 4 pași

Dacă ești interesat de cum și cât câștigă un sofer Uber 2023, trebuie să știi care sunt acele acte necesare șofer Uber și cum obții atestatul Uber! Îți vom explica pas cu pas cum să devii partener la această companie de ridesharing și ce condiții colaborare Uber trebuie să îndeplinești.

1

Înregistrează-te pe site-ul Uber România! 

2

Obține o serie de acte necesare pentru șofer Uber, care să demonstreze că ești apt pentru această meserie. 

3

Încarcă pe site documentele cerute și o fotografie de profit! 

4

Verifică ce condiții auto Uber sunt cerute și asigură-te că mașina ta îndeplinește toate aceste condiții!

De Reținut!
Ca pe orice altă aplicație, întreg procesul începe printr-o simplă înscriere pe site-ul Uber.com la secțiunea România. După ce ai finalizat acest pas este necesar să știi că vei avea nevoie de un telefon mobil smart și conexiune la internet.

Cerințe minime pentru a deveni șofer Uber

Ești interesat de cum și câți bani câștigi cu Uber? Pentru început, trebuie să știi minimele cerințe Uber pentru a deveni șofer:

 • trebuie să ai minimum 21 de ani
 • ai nevoie de un cazier curat
 • să deții permis de conducere în România, de cel puțin un an sau de trei ani dacă sunteți sub 23 de ani
 • să ai acces la un vehicul cu 4 uși de 10 ani sau mai nou (în majoritatea orașelor)
 • trebuie să ai asigurare auto cu numele tău pe poliță
 • plăcuțe de înmatriculare cu înregistrarea curentă (plăcuțele comerciale sunt acceptate, de asemenea)

Dacă aceste condiții șofer Uber sunt îndeplinite, urmează partea de acte șofer uber.

Bonus de Bun Venit Fără Depunere

121 Rotiri Fără Riscuri la Verificarea Contului

Cod Bonus: 121HOT
Înregistrează-te și câștigă 121 Rotiri Gratuite la Burning Hot!
Joaca Acum

Acte necesare șofer Uber: cum devii șofer licențiat

Îți prezentăm mai jos acte necesare pentru șofer Uber. Ar trebui să le ai în vedere dacă te întrebi cât câștigi cu Uber în 2023 și vrei să începi și tu să faci bani din condus.

➜ Licență de operator de transport alternativ
➜ Cazier judiciar mai nou de 6 luni
➜ Cazier auto eliberat în ultimele 30 zile
➜ Certificat profesional în regim de închiriere
➜ Copie conformă pentru mașina ta
➜ Ecuson pentru transportul alternativ
➜ Asigurare de pasageri și bagaje
De Reținut!
Toate aceste sunt condiții pentru a deveni șofer Uber și sunt acte necesare în cazul oricărui tip de transport, conform legislației în vigoare. Pe site-ul celor de la Uber România vei găsi și un scurt articol despre cum poți obține aceste documente.

Acte atestat Uber: cum obții atestatul

Orice șofer are nevoie de un atestat auto pentru a se putea angaja pe un astfel de post. De fapt, printre principalele condiții angajare Uber se regăsește acest atestat.

Conform șofer Uber cerințe, pentru obținerea certificatului profesional pentru conducătorii auto vei mai avea nevoie de câteva documente în plus. Iată care sunt aceste acte pentru atestat Uber:

 • Primul aspect este obținerea vizitelor medicale și înscrierea la școala de pregătire pentru obținerea certificatului profesional în regim de închiriere.
De Reținut!
La poștă va trebui să plătești taxa în valoare de 67 Ron pentru susținerea examenului și o taxă de 41 Ron pentru ridicarea certificatului după examen.
 • În momentul prezentării la examen trebuie să ai asupra ta o carte de identitate în original, dosarul de examen ce se ridică în ziua examenului și chitanța taxei de 67 Ron plătită anterior la poștă.
De Reținut!
Vei vedea ulterior că din cât câștigi cu Uber în 2023 îți vei recupera aceste taxe necesare pentru dobândirea atestatului.
 • După examen, trebuie să mergi la ARR ( Autoritatea Rutieră Română) cu cartea de identitate și permisul de conducere în original, dosarul de examen cu poză tip și chitanța taxei de 41 Ron anterior plătită la poștă. ARR o să îți elibereze apoi Certificatul Profesional în termen de 2 săptămâni.
De Reținut!
Deci, ai nevoie de următoarele acte atestat Uber: adeverința pentru vizita medicală, dovada înscrierii la o școală de pregătire, cartea de identitate, dosarul de examen, persmisul de conducere, poză și chitanțele taxelor plătite.

Obținere copie conforma Uber

Obținerea unei copii conforme cu mașina este una dintre principalele condiții Uber. Pentru obținere copie conformă Uber este nevoie de câteva documente în plus.

Ai nevoie de un certificat al inspecției tehnice periodice (ITP) valabil 6 luni de zile cerut pentru transportul alternativ.

De Reținut!
În cazul colaborării cu un partener din flota Uber o să fie necesar să închei și un contract între proprietarul mașinii și partener.

Îi predai partenerului certificatul de înmatriculare al mașinii, precum și cartea de identitate a mașinii. Acesta va depune aplicația pentru obținerea acestei copie conforme și va fi primită de la ARR.

După finalizarea acestor proceduri, vei putea încărca actele și activa contul Uber pentru a începe cursele.

Condiții mașină Uber: cum trebuie să fie mașina unui șofer

Ai observat probabil că mașinile șoferilor de Uber în România sunt ceva mai noi și respectă anumite standarde. Vom vedea în continuare care sunt aceste condiții auto Uber care fac mașina ta eligibilă pentru a începe să faci bani cu Uber.

În primul rând, toate mașinile trebuie să aibă:

 • cel puțin 4 portiere
 • aer condiționat
 • mașina trebuie să se prezinte fără daune vizibile și să fie întreținută bine
 • mașina nu poate să fie mai veche de 15 ani, maxim 14 pentru a putea obține copia conformă pentru o perioada de un an de zile
 • mașina trebuie să aibă certificat de înregistrare, asigurare RCA obligatorie, copia conformă pentru transportul alternativ, ecusoane pentru transportul alternativ și asigurare de accident persoane și bagaje.

Dacă mașina ta bifează toate aceste condiții mașină Uber, vei putea să o foloseșți pentru a face bani și vei afla câți bani se fac cu Uber.

De Reținut!
Dacă mașina ta personală nu respectă aceste condiții mașină Uber, ai opțiunea de a folosi o mașină închiriată de la flota de parteneri cu care colaborezi. Aceștia au o gama largă de mașini pe care ti le vor închiria pentru a începe să îți câștigi primii bani din cursele de Uber.

Categorii de mașini Uber

Mașinile sunt clasate după opțiunile pe care le au și primesc diferite denumiri, astfel:

 • mașina de tip UberX: este o mașină cu 4 portiere, cel puțîn 4 locuri disponibile fără șofer și dotată cu aer condiționat.
 • mașina de tip Select: se află în gama de mașini premium, mai mari ce funcționează impecabil. Atât mașina UberX, cât și cea Select pot opta pentru transport persoane cu copii, dar ca cerință suplimentară trebuie să aibă și un scaun pentru copii.
 • mașina de tip Green: include mașinile 100% electrice și hibride cu emisii de CO2 scăzute.

Cerințele pentru mașini nu sunt foarte stricte pentru a începe să câștigi comision Uber 2023. De fapt, acestea sunt lucruri absolut necesare ce nu trebuie să lipsească. Motivul fiind că orice client Uber în România trebuie să poată fi satisfăcut de serviciile oferite.

Ofertă Fără Depunere

50 Rotiri Fără Depozit la Shining Crown

Câștigă 50 Runde Gratis la Magic Jackpot!
Joaca Acum

Condiții pentru șofer Uber și pasageri în pandemie

Din cauza pandemiei de Covid-19, situația în ceea ce privește transportul alternativ s-a schimbat, iar cât câștigă un șofer Uber 2023 a fost afectat. În special, au fost aplicate anumite condiții pentru șofer Uber atât pentru sănătatea lor, cât și pentru sănătatea celor din jur. Una dintre primele reguli impuse a fost cea de purtare a măștii la interior pe timpul curselor.

De Reținut!
Compania a implementat o nouă funcție de verificare a măștii șoferilor. Șoferii sunt nevoiți să trimită un selfie în aplicație în momentul când doresc să preia curse pentru a se verifica faptul că aceștia poartă corect masca de protecție. Cei care au fost detectați de către aplicație fără mască nu vor putea să înceapă programul de muncă și nici să preia curse.

Situația se schimbă în funcție de zona în care șoferul urmează să presteze serviciile de ridesharing. După cum știți, șoferii de Uber în România sunt obligați să respecte această normă de siguranță.

Nu doar șoferii trebuie să poarte masca, ci aplicația Uber le cere și clienților unele detalii. De exemplu, să confirme faptul că poartă masca de protecție corespunzător și faptul că și-au spălat sau dezinfectat mâinile. De asemenea, numărul maxim de pasageri din mașinile de tip UberX s-a redus la 3 de la 4.

De Reținut!
În cazul în care șoferul sau pasagerul refuză sau nu poartă masca de protecție corespunzător și nu respectă noile reguli impuse, există posibilitatea de a raporta astfel de cazuri, atât pentru șofer, cât și pentru client.

De asemenea, cursa va fi anulată instant fără vreo penalitate. Cei care în mod repetat încalcă aceste reguli riscă să nu mai poată folosi aplicația.

Cum a venit Uber în ajutorul șoferilor în pandemie?

Pandemia a avut consecințe și la capitolul cât câștigă un șofer de Uber. Câștigul lunar ar unui șofer a scăzut în pandemie având în vedere restricțiile din localuri și starea de asediu.

Din moment ce izolarea a făcut imposibilă reunirile în oraș cu prietenii, serviciul Uber a fost utilizat doar pentru curse necesare. De exemplu mersul la birou sau la cumpărături, din dorința de a evita aglomerația din transporturile în comun.

De Reținut!
Compania Uber a alocat fonduri pentru ca toți șoferii să poată beneficia de măști de protecție suficiente, cât și de dezinfectant și alte soluții de curățenie.

Pentru unii acestea au fost livrate direct la domiciliu, iar în zonele greu accesibile s-au oferit bani pentru achiziționarea acestor produse.

Pentru mai multe informații și noi reguli privind normele de protecție, puteți accesa Uber România contact. Acolo, puteți lua legătura cu un specialist din echipa de Uber din România.

De Reținut!
După încheierea stării de urgență, lucrurile au revenit la normal și se poate spune că în urma pandemiei cât câștigi cu Uber în 2023 a crescut pentru că oamenii încă au reticență față de mijloacele de transport în comun și din motive de siguranță preferă să apeleze la un serviciu de taximetrie sau ridesharing.

Șofer Uber păreri: merită să faci Uber 2023?

Descoperă despre șofer Uber păreri aflate de pe forumurile în care șoferii împărtășesc experiența lor! În această secțiune vom cuprinde păreri Uber venite din partea șoferilor, arătând atât avantajele, cât și dezavantajele de a face Uber în 2023.

Șofer Uber păreri pozitive

 • O parte dintre șoferi sunt destul de nemulțumiți de aplicație în general și de salariile oferite, motiv pentru care mulți afirmă că merită să faci Uber 2023. Dar conform unor păreri Uber, merită să faci Uber doar dacă ai mașina proprie, nu închiriată.

„Dacă ai mașină, merită 100% chiar dacă e part time / full time. Îți cauti o flota bună și te bagi. Dacă nu ai mașină și închiriezi, ca să faci cât de cât profit trebuie să bagi măcar 6 zile din 7, câte 9 10h 11h.”

SeniorLoss0 – șofer Uber, Reddit
 • Bonusurile oferite sunt cele care fac să merită această aplicație de ridesharing, acestea contribuind mult la câștigurile lunare;

Merită. Eu fac delivery de 3+ ani pe aplicatii, banii sunt cam aceiași, dacă tragi să faci bonusuri.

OperationShitStorm69 – șofer ridesharing & delivery, Reddit
 • Unii șoferi sunt mulțumiți că pot obține un câștig destul de mare pentru o muncă necalificată;

„Până la urmă e job de necalificați, eu zic că e un câștig mai mult decât decent!”

Florin Daniel – fost șofer Uber, Facebook
 • Lipsa unui manager care să supravegheze munca este de asemenea un aspect apreciat de șoferi. Chiar dacă șoferii sunt conștienți că trebuie să lucreze multe ore pe zi pentru a atinge un câștig bun, aceștia sunt mulțumiți de autonomia oferită de Uber și în general de aplicațiile de ridesharing;

„(…) mă consolează faptul că nu am un manager să îmi facă program (…)”

OperationShitStorm69 – șofer ridesharing & delivery, Reddit
Bonus de Bun Venit Fără Depunere

100 Runde Gratuite Fără Depozit

Distrează-te în timpul liber cu rotiri gratuite și poți obține câștiguri reale!
Joaca Acum

Șofer Uber păreri negative

 • Despre Uber păreri mai puțin bune, conform mai multor utilizatori, se referă la faptul că nu există posibilitatea de a selecta distanța de preluare a curselor. Unele curse sunt de doar 10 lei pentru destul de mulți kilometri parcurși. Deci, astfel de curse nu sunt deloc avantajoase dacă ești interesat de câți bani faci cu Uber.
De Reținut!
Aceasta este principala nemulțumire a șoferilor Uber. În principal pentru că cei de la compania Bolt le oferă posibilitatea să vadă distanța la care se află clientul. Le oferă posibilitatea și să poată selecta o anumită distanță pentru cursă.
 • Bineînțeles, comisionul și taxele pe care trebuie să le plătești scad câștigul lunar și de aceea trebuie să iei în considerare profitul pe care îl obții tu după ce scazi taxele și cheltuielile;

25% este comisionul Uber/ Bolt! 8-10% al flotei, cartea de munca (pentru 2/4/8h), dar doar dacă lucrează în altă parte cu normă întreagă! Scade gazul și restul sunt ai lui din care scade cheltuielile cu mașina.

Traian Petrescu – șofer Uber, Facebook
 • Multe păreri Uber arată că un aspect mai puțin plăcut este numărul mare de ore lucrate pentru a ieși în câștig. Acestea atrag uzura mai rapidă a mașinii și cheltuieli de întreținere și reparații și trebuie luate în considerare înainte de a decide dacă se merită să faci Uber.

„Ca să fie profitabil trebuie să economisești ceva pt reparații la mașină, eventual de alta în 2-3 ani pt că ajunge praf dacă lucrezi zi de zi. Altfel, doar tragi banii din valoarea mașinii.”

PlayOnLcd – șofer Uber, Reddit

„Din punctul meu de vedere, nu. Dacă stai sa calculezi comisioanele aplicației și ale flotei, plus uzura mașinii si asigurări etc o sa vezi că din banii încasați rămâi cu foarte putini. Dacă iei si mașina in chirie atunci doar rulezi banii.”

dumiiikx – șofer Uber, Reddit

Este Bolt un serviciu mai bun?

Un aspect pentru care există despre Uber păreri foarte bune din partea șoferilor este tariful de bonusare pentru curse. Acesta este diferit uneori, dar nu se ridică la standardele aplicației Bolt de exemplu.

Dacă alegi să fii șofer Bolt, îți este oferit un bonus de 20 de lei la fiecare 5 curse efectuate. Totuși, aceste oferte expiră la fiecare companie și sunt valabile doar în anumite zile și anumite perioade.

De Reținut!
La întrebarea Câți bani se fac din Uber, putem spune și că la această companie câștigi chiar și de 3 ori mai puțin decât la Bolt, care a devenit în ultimul timp lider de piață.

„Cel mai bine e să te apuci și vezi tu singur dacă îți convine sau nu. Socoteala pe hârtie nu e la fel ca cea de pe stradă.”

Voicu Marian – șofer Uber, Facebook

Vezi care sunt avantajele Uber vs Bolt pentru a alege serviciul potrivit pentru tine!

Acestea au fost cele mai mari două nemulțumiri întâlnite pe forumuri legate de Uber în România ca șofer.

Tarifele se schimbă în mod constant și probabil cei de la Uber vor implementa funcția de selectare a locației pentru curse. Astfel, vor avea foarte multe de câștigat și vor exista despre șofer Uber păreri chiar mai bune.

Păreri Uber: ce spun clienții despre Uber România

Clienții care au folosit Uber în România au fost mulțumiți de serviciile oferite și de tarifele plătite.

O aplicație de ridesharing poate fi mai ieftină decât un taxi standard. Clienții preferă această modalitate deoarece este mult mai sigură la același preț cu un taxi normal.

De Reținut!
În plus, cu toții știm de taximetriștii care nu tot timpul merg pe aparat și pretind niște sume colosale la anumite ore ale dimineții pentru doar câțiva kilometri de mers. Astfel, cu aplicația Uber, clienții știu exact suma pe care trebuie să o plătească și au garanția că vor ajunge la locația stabilită.

În plus, clienții pot alege să comande curse Uber Business România pentru întâlnirile de afaceri.

Mașinile celor de la Uber respectă standarde mult mai înalte decât taxiurile. La fel și șoferii trebuie să respecte toate normele și prevederile în vigoare în ceea ce privește siguranța și igiena.

De Reținut!
Toate aceste norme de siguranță și igienă pot atrage și un tips mai mare din partea clienților. Deci, dacă te întrebi la taxi sau Uber cât câștigi, cu siguranță vei câștiga mai mult la Uber decât la orice altă companie standard de taximetrie.

Per total, există multe avantaje ale aplicației Uber în România, în detrimentul altor mijloace alternative de transport. Sunt și câteva situații în care clienții au preferat să folosească taxiul, în special în momentul când pe aplicația Uber există puține mașini, moment în care tariful de transport crește considerabil.

Însă, aceste situații sunt destul de rare și nu reprezintă o problema majoră. Clienții pot și să reclame anumiți șoferi de Uber în România din cauza că au anulat o anumită cursă. Pot reclama și din alte motive, astfel, sunt șanse mari să își primească banii înapoi.

De Reținut!
Chiar dacă șoferii sunt cei care au nemulțumiri mai mari, acest lucru se datorează și faptului că există foarte mulți șoferi de Uber în România, iar plata lor a scăzut. Fiind foarte mulți șoferi disponibili și cererea nefiind la fel de mare, este normal ca tariful câștigat de șoferi să fie redus, dar în continuare merită să faci Uber 2023 în detrimentul unei companii standard de taxi unde se câștigă mai puțin. În ceea ce privește calitatea serviciilor prestate, utilizatorii nu au avut nimic de reproșat.
Bonus de Bun Venit Fără Depunere

100 Runde Gratuite Fără Depozit

Câștigă bani în timpul liber cu 100 rotiri fără depunere la Admiral!
Joaca Acum

Cât se câștigă din Uber: sfaturi utile pentru câștiguri Uber 2023

Indiferent de orașul în care vrei să afli cât se câștigă din Uber, ar trebui să ții cont de câteva sfaturi utile, iar în continuare ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute să faci bani urgent din Uber.

#1. Cunoaște piața locală

Partea cea mai importantă pentru a știi cât se câștigă din Uber este înțelegerea pieței locale. Trebuie să știi când și unde să călătorești, pentru cele mai bune și mai eficiente tarife. Aceasta este o parte din problema începătorilor.

Nu este deloc neobișnuit ca tarifele și cererea să fie mai mari noaptea târziu (vineri și sâmbătă). Mai ales în zonele din centrul orașului și în alte locuri în care oamenii ar putea fi la distracție. La începutul serii cererea este scăzută, dar apoi cererea este mai răspândită.

De Reținut!
Cu cât ești mai aproape de timpul de închidere a localurilor, cu atât vei vedea tot mai multi cereri pentru curse prin Uber București spre exemplu. Vei vedea că se fac bani din Uber dacă știi unde și când să aștepți cursele.

Cum te informezi mai bine de piața locală

Vei dori, de asemenea, să aflii cum Uber București reacționează la anumite evenimente din oraș. Spre exemplu, poate poți observa că în centru tot mai mulți turiști sau străini fac comandă de Uber.

Motivul este că mulți dintre aceștia ar prefera Uber București. Este mai benefic decât să încerce să găsească parcare sau să ia un taxi cu un necunoscut.

De Reținut!
Există două modalități bune de a cunoaște piața locală: să vorbești cu alți șoferi care fac Uber și să te conectezi în aplicația pentru pasageri.

Vorbind cu alți șoferi vei culege informații utile. În plus, ei de obicei vin cu sfaturi și trucuri pentru zona dvs, aflând astfel și cât poți câștiga din Uber. La urma urmei, atunci când orașul dvs. este cunoscut drept Uber-friendly, se creează mai multă cerere pentru fiecare șofer!

O altă opțiune este să te conectezi la aplicația pentru pasageri. Ești în centru în seara de vineri? Conectează-te pentru a vedea câte mașini sunt aproape de tine și ce prețuri arată.

De Reținut!
Familiarizarea cu momentul și locurile în care sunt cele mai mari șanse să fie solicitate călătorii te pot îndruma. În acest fel, poți ajunge la un câștig șofer Uber destul de mare la finalul lunii.

Vezi și cât câștigă un curier Tazz!

#2. Condu tipul corect de mașină

Mai mult decât orice altceva, acesta a fost probabil cheia care a decis cât se câștigă cu Uber. Există o diferență între UberX și UberXL și se fac bani cu Uber în funcție de tipul de mașină ales.

Deoarece poți lua mai mulți oameni cu o plimbare UberXL, tarifele sunt mai mari. În plus, faptul că poți lua atât tarifele UberX, cât și cele UberXL te poate menține mult mai ocupat decât dacă ești limitat la UberX.

Nu ai în prezent un vehicul cu dimensiuni XL? Va trebui să te uiți peste cât câtigi cu Uber în prezent pentru a decide dacă un vehicul mai mare este o investiție utilă. Ar putea fi dacă te decizi să conduci frecvent pentru Uber și să trăiești într-o zonă în care șoferii pot obține un venit consistent.

De Reținut!
Cei care doresc să conducă pentru Uber pe termen lung ar putea lua în considerare investiția într-un vehicul demn de statutul Uber Black. Aceste vehicule au prețuri premium, dar trebuie să fie negre (desigur!) Și trebuie să fie mai noi decât vehiculele X sau XL.

#3. Nu urmări tarifele de tip „surge”

Referitor la cât se câștigă din Uber, trebuie să știi că se poate întâmpla să existe o cerere ridicată și o cantitate mică de aprovizionare într-o zonă locală. Uber își mărește tarifele pentru a ține seama de „prețurile de supratensiune”.

De Reținut!
Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în timpul sărbătorilor, în timpul orelor de închidere în zonele populare ale barului și după evenimente locale. Riderii aprobă taxa atunci când solicită o călătorie, știind că vor plăti mai mult pentru confort.

Atunci când se justifică o tarifare superioară, Uber va scoate în evidenta alerte text pentru șoferii din zona respectivă. Ei încearcă să se asigure că cererea de plimbări poate fi satisfăcută, astfel încât aceștia să obțină clienți mult mai mulțumiți. Șoferii, știind că un val cresc tarifele pentru ei, vor încerca adesea să-și petreacă timpul în jurul acestor creșteri.

Cu toate acestea, prețul de urmărire a valurilor poate avea de fapt un efect negativ la capitolul cât câștigă un Uber șofer. Problema? Se întâmplă ca o grămadă de șoferi urmează acest text pentru a profita de prețurile la surse. Apoi, aprovizionarea rapidă crește, ceea ce înseamnă că prețurile scad la nivelul lor normal.

De Reținut!
Este mai bine să știi unde este probabil să existe o cerere mare și să fii prezent în acea zonă în mod constant.

#4. Găsește un loc de așteptare

Când te afli în plimbare, poate fi tentant să conduci în cercuri, sperând că vei găsi o cursă pentru că ești mai aproape de o călătorie potențială.

Dar aici este chestia: conducerea în cercuri nu va crește șansele de a prinde curse. Îți pune mai multă uzură în mașină și pierde gaz, ambele reducând venitul tău net.

Concluzii

Ca ultimă notă de final, nu este ușor să fii șofer de Uber în România. Există un proces destul de complex ce trebuie urmat.

Însă, aceste aspecte trebuie respectate datorită legilor în vigoare pentru transportul în comun și transportul alternativ. Și celălalte companii de ridesharing trebuie să respecte aceste reguli.

De Reținut!
Totuși, fiind bine informat, vei reuși să fii cât mai aproape de cât câștigă un șofer de Uber în medie. Și sperăm că ai aflat totul despre Uber din acest articol pentru a putea deveni chiar astăzi șofer la Uber.

Foarte mulți șoferi reușesc să se intrețină din munca aceasta de șofer pe Uber în România și chiar se pot face profituri destul de bune cu ajutorul bonusurilor din aplicație.

Clienții sunt foarte mulțumiți de serviciile oferite. Aceștia aleg Uber-ul de foarte multe ori în detrimentul taxiurilor sau a mijloacelor de transport în comun.

De Reținut!
De asemenea, aceștia au reușit să-și păstreze brandul cu care clienții au fost mereu obișnuiți. În comparație, Bolt era numit înainte Taxify, ceea ce poate crea un pic de confuzie. Compania Uber este prezentă în România de peste 6 ani și a reușit să aducă un plus de valoare în industria ridesharing-ului.
Ofertă fără Depunere

100 Rotiri Gratuite fără depunere și fără rulaj

Profită de 100 rotiri fără depunere la Shining Crown de la EGT!
Joaca Acum

FAQs

☑️ În ce orașe pot face Uber în România?

Vei găsi șoferi de Uber în Constanța, Cluj, Brașov, Timișoara, Iași, Arad, Brăila, București, Craiova, Galați, Pitești sau Ploiești.

☑️ Cât câștigi ca șofer Uber?

Dacă vrei să știi cât se câștigă din Uber, află că venitul mediu este de aproximativ 5000 – 6000 Ron/ lună pentru un program full time de 8-9h/zi, în acest câștig fiind incluse și bonusurile de performanță.
❗️ Câți bani faci din Uber depinde foarte mult de orașul și zona în care alegi să faci Uber, dar și de cursele pe care le alegi și modul în care tratezi clienții, aceștia oferindu-ți tips în funcție de confortul pe parcursul călătoriei.

☑️ Mai există Uber Eats București?

Uber a intrat la un moment dat și pe partea de livrări mâncare cu serviciul UberEATS, o aplicație care permitea utilizatorilor Uber să comande alimente de la restaurantele locale, însă serviciul nu a avut succes pe piața din România și a fost închis din iunie 2020. Pentru șoferi, Uber Eats București era un alt loc de muncă flexibil, care îi plătea pentru numărul de curse făcute, pick-up și livrare.Dacă ești interesat de livrări la domiciliu, poți opta pentru alte companii care se pare că au avut un real succes pe piața din România, cum ar fi Takeaway sau Glovo.

☑️ Ce condiții șofer Uber trebuie să îndeplinesc pentru a fi partener?

Pentru a te alătura celor care fac bani din Uber, trebuie să îndeplinești următoarele condiții șofer Uber:
✔️ să ai minim 21 ani;
✔️ să deții un cazier curat;
✔️ să ai permisul de conducere valabil în România.

☑️ Merită să faci Uber 2023?

Chiar dacă unii șoferi afirmă că Bolt oferă bonusuri mai mari pentru cursele efectuate, mulți șoferi afirmă că merită să faci Uber 2023 pentru că aplicația are o bună reputație în România, iar utilizatorii vor continua să folosească această aplicație, așa că poți avea mai multe curse la Uber decât la altă companie.

☑️ Ce taxe plătește un șofer Uber?

Până a deveni șofer, sunt câteva taxe necesare obținerii actelor pentru înscrierea ca șofer Uber. Iată ce taxe plătește un șofer Uber pentru înscriere:
✔️ 67 RON pentru susținerea examenului pentru certificatul profesional de conducători auto;
✔️ 41 RON pentru ridicarea certificatului de conducător autor.
❗️ Odată ce ai devenit oficial șofer la Uber, va trebui să-ți faci o formă fiscală, SRL sau PFA, și vei plăti taxele aferente formei fiscale alese de tine pentru declararea veniturilor.
❗️ Ține cont că din cât câștigi la Uber va trebui vei plăti acel comision Uber 2023 de 25% și taxele pentru mașină, taxe pe care le-ai fi plătit oricum pentru mașina ta, adică asigurare și ITP.

☑️ Cât este un comision Uber 2023?

Se percepe un comision Uber 2023 de 25% din fiecare cursă.

Mai multe articole care te vor ajuta să faci bani:

Don Casino Păreri: primele noastre impresii despre Don.ro

Don Casino pare să fie mai mult decât așteptat pe piața jocurilor…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino Bonus de Bun Venit: până la 2.000 RON + 50 Rotiri Extra

Pachetul de bun venit este prima surpriză pe care o vei primi…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino verificare cont: ce documente trebuie să trimiți

Una din veștile proaspete de pe piața jocurilor de noroc este Don…
Monica - decembrie 8, 2023