Uber Romania

Cum devii șofer Uber România?

Datorită miracolului modern al internetului, o serie de tehnologii au transformat complet întreaga industrie în ultimul deceniu. Gândiți-vă la modul în care Amazon.com a reinventat cumpărăturile oferind servicii de abonament pentru totul, de la scutece la alimente, de exemplu. Îți amintești Blockbuster? Serviciile de streaming video, precum Amazon și Netflix, au transformat peste noapte firmele de închiriere video în dinozaurii industriei. Dar schimbările nu s-au terminat. Invenția aplicațiilor mobile a început să schimbe modul în care oamenii fac aproape orice altceva, de la cumpărături, la călătorii și multe altele. Acum, mulțumită companiilor de transport, cum ar fi Uber România și Taxify,  sau vă va ajuta să construiți o carieră nouă ca șofer.

sofer-uber-romania

Diferențe între Uber România și taxi

Dacă nu ai trăit sub o stâncă, probabil ai auzit destul de multe despre Uber și Taxify până acum. Dacă nu, voi oferi o scurtă explicație despre ce este compania și cum funcționează. Practic, Uber este o companie bazată pe Internet care leagă șoferi și clienții pentru acorduri reciproce benefice privind călătoriile. Dar, spre deosebire de majoritatea serviciilor de taxi, Uber le permite șoferilor să-și folosească propriile mașini și să-și determine, în mare parte, propriul programe de lucru.

Odată ce clientul solicită o plimbare, șoferii din Uber sunt anunțați, astfel încât aceștia să poată satisface cererea și să câștige niște bani. Tehnologia Uber este pur și simplu platforma care aduce aceste două părți ale tranzacției împreună. 

Din moment ce Uber România faciliteaza aceste lucruri, rezultatul este o interacțiune neobișnuită între client și șofer. Vei chema un șofer Uber cu telefonul tău mobil, mașina apare și vei fi mutat la următoarea locație fără să schimbi mâinile.

Dar, este mai bine. Odată cu renunțarea la ecuații a companiilor de taxiuri înfricoșătoare de profit, negocierile cu Uber sunt, în general, mult mai puțin costisitoare decât alternativa (cu excepția perioadelor de vârf ale cererii și atunci când șoferii sunt puțini, cum ar fi în timpul unei furtuni de zăpadă).

Cu toate acestea, prețul unei călătorii Uber – și cât de mult mai ieftin este decât o plimbare comparabilă cu taxiul – depinde într-adevăr de prețurile de locație și de taxi din zonă. 

În mare măsură, în fața zgomotului marelui lobby de taxi și a departamentelor locale de hackney, prețurile mai mici reprezintă o mare victorie pentru consumatorii care se bazează pe un transport ieftin și ușor pentru a ajunge în jur.

Bineînțeles, asta nu înseamnă că Uber nu face bani. Un document corporativ scurs recent arată că compania generează într-adevăr bani și urmărește agresiv venituri mai mari. Potrivit Business Insider, rezervările brute cu aplicația au ajuns la 5,4 miliarde de dolari anul trecut. Veniturile nete continuă, de asemenea, să crească într-un ritm sănătos, în timp ce Uber a raportat 1,7 miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului 2016.

Cum să faci bani la Uber România?

Cu atât de multă oportunitate pe masă, este ușor de văzut de ce atât de mulți oameni încearcă să-și dea seama cum să intre la parterul industriei de expediții rapide în expansiune. Din fericire, cerințele de a deveni un șofer Uber nu sunt complicate sau greu de înțeles. Iată o descriere de bază a cerințelor, avantajelor și dezavantajelor de a fi un șofer Uber, precum și cum puteți începe. Pentru mai multe detalii, intră pe site-ul oficial – https://www.uber.com/ro/ro/ 

faci-bani-cu-uber

Ce înseamnă să fii un șofer Uber?

Potrivit lui Harry Campbell, un scriitor și antreprenor, de asemenea cunoscut sub numele de The RideShare Guy, principalele lucruri de care aveți nevoie pentru a începe sunt un smartphone și o mașină cu patru uși. Cerințele Uber indică faptul că vehiculul dvs. trebuie să fie un model mai nou (cel puțin 2006 sau 2011 în majoritatea statelor), dar se știe că se fac excepții pentru mașinile de lux mai vechi – gândiți-vă la un Mercedes clasic. Harry mai spune că Uber necesită o inspecție a mașinii, dar acest lucru se poate face ușor și ieftin la orice service auto local. Și altele decât deținerea unei mașini și inspectarea acesteia, practic nu implică alte costuri de pornire.

Desigur, Uber are interesul să se asigure că șoferii sunt în siguranță și nu nebuni, motiv pentru care necesită și o verificare completă a situației criminale. Astfel, va trebui să faceți un control psihologic și să scoateți un cazier juridic.  În timp ce acest lucru ar putea fi o durere pentru potențialii șoferi Uber și ar putea elimina candidații care au un trecut criminal sau o condamnare pentru conducere sub influența alcoolului, este în interesul tuturor ca Uber România să se asigure că șoferii auto au o istorie curată, când vine vorba de infracțiuni. 

sofer-uber-romania

 

Ce fel de asigurare este Uber Drivers?

Contrar convingerilor populare, șoferii de la Uber nu trebuie să achiziționeze asigurare comercială pentru a transporta pasageri. „Uber necesită asigurare personală auto”, spune Campbell. „Dar, odată ce acceptați o călătorie sau în timp ce vă aflați într-o călătorie, ei oferă o asigurare de răspundere civilă primară și o acoperire de coliziune”.

Cu alte cuvinte, costul asigurărilor suplimentare este acoperit de Uber, deși această cheltuială este plătită prin luarea unui procent din fiecare plimbare pe care o face un șofer Uber . Pentru mai multe detalii, citește despre Uber, aici!

uber-romania-asigurare

Desigur, puteți cumpăra o asigurare specială pentru afacerea dvs. de conducere. Pe măsură ce extinderea serviciului devine din ce în ce mai populară, unele companii de asigurări au lansat noi produse pentru a răspunde nevoilor în creștere. Dacă sunteți curios dacă compania dvs. de asigurări oferă ceva similar, tot ce trebuie să faceți este să întrebați. Continuă să citești despre Uber România și află mai multe!

Articole relevante