meserii bine plătite în România 2022

Top meserii bine plătite în România 2022

4.8/5 - (6 votes)
Mirela - februarie 15, 2022

Piața locurilor de muncă oferă diferite oportunități de angajare, uneori mai bine plătite, alteori mai puțin. Descoperă cel mai nou top meserii bine plătite din diverse domenii, incusiv cele mai bine plătite joburi de acasă! Vezi cele mai bine plătite joburi din România în prezent, dar și domeniile cu potențial în viitor!

Top 10 cele mai bine plătite meserii din România

Cele mai bine plătite joburi din România

Dinamismul pieței locurilor de muncă a ajuns de-a lungul timpului să influențeze anumite domenii, care au pus la bătaie cele mai bine plătite joburi din România. Anul 2023 a creat o ierarhizare a locurilor de muncă, în care sectorul IT este fruntaș și oferă cele mai bănoase meserii de pe piață. Însă, sectorul IT nu este singurul sector care oferă meserii bine plătite. Haide să vedem împreună cum arată top 10 cele mai bine plătite meserii din România în 2023!

Top 10 cele mai bine plătite meserii din România

Job 🤠Venit Anual ✔️
Director General CEO360.000 – 503.000 RON
Avocat corporatist99.000 – 180.000 RON
Manager Sisteme IT84.000 – 180.000 RON
Full-Stack Developer80.000 – 175.000 RON
Senior Data Scientist80.000 – 168.000 RON
Inginer de Computer Hardware 77.000 – 136.000 RON
Bancher de Investiții75.000 – 136.000 RON
Marketing Manager53.000 – 123.000 RON
Manager Resurse Umane42.000 – 123.000 RON
Ofițer de protecție a datelor70.000 – 120.000 RON
Bonus de Bun Venit Fără Depunere

100 RON Gratis Fără Depunere

Distrează-te în timpul liber cu 100 RON Gratis la jocuri Novomatic!
Joaca Acum

1. Director General CEO

Director General CEO este una dintre cele mai bine plătite meserii din România, salariul încadrându-se în intervalul 360.000 ron și 503.000 ron anual. Jobul nu face parte din categoria de meserii plătite bine pe degeaba, pentru că exercitarea acesteia presupune și deținerea unui set complex de competențe. Acest set trebuie să conțină diverse abilități, începând de la cele de comunicare până la abilitatea de a lua decizii rapide în momente tensionate și de maximă importanță.

2. Manager Sisteme IT

Manager Sisteme IT este unul dintre cele mai bune meserii din România, salariul fiind de aproximativ 84.000 – 180.000 lei anual. În afară de faptul că această meserie este una dintre cele mai bine plătite meserii de pe piață, rolul unui asemenea manager constă în asigurarea securității rețelelor companiei, gestionarea up-grade-urilor din partea de software și de hardware și să rezolve potențialele probleme tehnice.

3. Avocat corporatist

Din lista cu cele mai bine plătite meserii din România nu putea lipsi nici meseria de avocat. Ca avocat corporatist, poți câștiga între 99.000 ron și 180.000 ron anual, meseria făcând parte din top cele mai bine plătite meserii.

Sarcinile unei astfel de persoane constau în oferirea de consiliere pe parte juridică companiilor, în legătură cu drepturile și obligațiile legale ale acestora, se ocupă de contracte și de multe alte aspecte cu caracter legal care se aplică companiilor.

Cu siguranță, meseria de avocat corporatist se află printre acele profesii bine plătite în România și îți poate aduce un venit care să-ți asigure un stil de viață destul de ridicat.

4. Full-Stack Developer

Făcând parte din cele mai bine plătite joburi din România, remunerația este de 80.000 ron până la 175.000 ron anual. Este un job dinamic și presupune deținerea unui pachet de informații generos despre dezvoltarea front-end și back-end. Mai exact, e necesar să cunoști 5-6 limbaje de programare.

5. Senior Data Scientist

Face parte din acele joburi care plătite bine cu un salariu cuprins între 80.000 ron și 168.000 ron pe an. Rolul unui Senior Data Scientist constă în analizarea și interpretarea datelor ce au fost colectate din anumite domenii. În această meserie e nevoie de competențe din sfera științelor exacte, cum sunt matematica și statistica.

6. Inginer de Computer Hardware

Inginerul de computer hardware face parte tot din cele mai bănoase meserii din România, și nu numai, fiind și un job de viitor. Un astfel de inginer are un salariu anual cuprins între 77.000 ron și 136.000 ron. Aceste e responsabil de testarea și analizarea componentelor și sistemelor unui calculator. Este unul dintre cele mai plătite joburi din industria IT.

7. Bancher de Investiții

În topul cu cele mai bine plătite meserii din România trebuie să includem și meseria de bancher. Un bancher de investiții are un salariu anual cuprins între 75.000 ron și 136.000 ron. Sarcinile devin treptat mai complexe și se pornește de la postul de analist. Jobul presupune efectuarea analizei pieței, crearea rapoartelor și a previziunilor financiare.

8. Marketing Manager

Marketing manager se află în top 10 meserii bine plătite în Romania, salariul anual fiind de 53.000 ron – 123.000 ron. Atribuțiile unui manager de marketing online constau în managementul angajaților, monitorizarea bugetului disponibil, analiza campaniilor de marketing în desfășurare și crearea de diverse strategii promoționale.

9. Manager Resurse Umane

Managerul de Resurse Umane face parte din acele joburi bine plătite în România, salariul anual având o valoare cuprinsă între 42.000 ron și 123.000 ron. Sarcinile constau în intervievarea și angajarea personalului, soluționarea conflictelor existente între angajați și supravegherea plății remunerațiilor lunare.

Deși lista continuă cu salarii generoase, acesta a fost top 10 meserii bine plătite în anul 2023. Domeniile sunt destul de atractive, așa că nu ezita să consulți periodic lista cu joburi plătite bine în România.

10. Ofițer de protecție a datelor

Este unul dintre acele meserii bine plătite în România și salariul lunar al unui ofițer de protecție a datelor poate ajunge la aproximativ 5.700 ron, principalele sale atribuții constând în asigurarea securității datelor clienților și utilizatorilor site-urilor.

Meseria face parte din top meserii bine plătite și presupune elaborarea politicilor și procedurilor necesare protecției datelor cu caracter personal, efectuarea analizelor necesare estimării potențialelor riscuri și a impactului eventualelor incidente de securitate.

Joburi bine plătite la stat

Sistemul bugetar furnizează la rândul său unele din cele mai bine plătite joburi din România, fiecare post în parte având avantajele sale. Iată câteva exemple de cele mai bune joburi la stat:

 1. Posturi din învățământul superior și activități profesionale, științifice și tehnice – salariul lunar brut pentru astfel de profesii bine plătite este de 130.000 ron și 155.000 ron.
 2. Posturi în administrație publică și apărare, asigurări sociale din domeniul public și activități profesionale, științifice și tehnice – salarii lunare brute cuprinse între 100.000 ron și 130.000 ron.
 3. Posturi în intermedieri financiare și asigurări și în activități culturale și recreative – salarii lunare brute de 80.000 ron – 100.000 ron.
 4. Posturi în lucrări de reparații autovehicule, activități profesionale, științifice și tehnice și intermedieri financiare și asigurări – salarii lunare brute de 70.000 ron – 80.000 ron.
 5. Posturi în administrația publică și apărare, asigurări sociale din sistemul public și sănătate și asistență socială – salarii lunare brute de 60.000 ron – 70.000 ron.

Acestea au fost domenii de muncă cu salarii mari din sistemul bugetar al țării noastre, deși enumerarea poate continua.

Acum că ne-am lămurit cum stă treaba în sectorul de stat, haide să vedem ce meserii bănoase în România sunt disponibile și pentru studenți.

Cele mai bine plătite joburi din România pentru studenți

Studenții sunt o mână de lucru destul de maleabilă și de dispusă să se implice pe piața muncii. Însă, având în vedere faptul că programul unui student este destul de încărcat, și oferta de locuri de muncă este puțin mai restrânsă. Însă, haide să vedem care sunt cele mai bănoase meserii pentru studenți!

 • Postul de agent de vânzări este unul dintre cele mai bune joburi plătite pentru studenții, salariile variind între 2.000 de ron și 5.500 ron, în funcție de implicare și comisioanele încasate. Pe același nivel se situează și postul de curier pentru mâncare delivery, și aici, salariul variind în funcție de efortul depus, anume de numărul de ore lucrate.
 • Dacă ai înclinații înspre domeniul managementului, poți opta pentru una din top meserii bine plătite și poți lucra pe un post de secretariat, anume de Assistant manager, salariul mediu fiind de aproximativ 2.600-2.800 ron, în unele zone ale țării depășind pragul de 3.0000 ron (Cluj). Salariul poate varia și în funcție de domeniu. De exemplu, în industria gazelor naturale, un asistent manager are un salariu peste 3.500 ron. De asemenea, poți găsi un post ca asistent virtual.
 • Customer Care Representative face parte din cele mai bine plătite meserii disponibile pentru studenți, programul fiind flexibil și existând și posibilitatea de a avansa. Salariul este motivant și poate depăși 4.000 ron la un program full time, dacă vei desfășura activitatea într-o limbă străină.
 • Specialist achiziții este unul dintre acele joburi care se plătesc bine, a cărui remunerație depinde de performanța angajatului. După ce vei câștiga puțină experiență, vei putea atinge un prag salarial de 4.000 ron net pe lună.
 • Postul de operator sondaj de opinie este un alt job disponibil pentru studenți, salariul brut lunar fiind de aproximativ 3.050 ron. Deși salariul este mai mic, e un job care poate fi prestat cu ușurință în regim part-time. Află mai multe despre cum poți câștiga bani din chestionare plătite online!
 • Editor Junior este unul dintre cele mai bune joburi pentru studenți, cererea crescând considerabil în ultimii ani. Un Editor Junior poate câștiga între 2.000 și 3.000 lei net, în funcție de programul de lucru ales, iar dacă vrei să ai un program cât mai flexibil, caută oportunități pe platforme freelancing România!

Joburi de acasă bine plătite în România

În ultimii ani, posibilitatea de a face bani de acasă online a crescut foarte mult, acest sistem de lucru fiind adoptat din ce în ce mai mult de către angajator și oferta de joburi de acasă bine plătite fiind îmbogățită periodic. Vom vedea în continuare care sunt cele mai bine plătite joburi online pe care le poți face chiar de acasă!

Cele mai bine plătite joburi online în IT

Domeniul IT este un domeniu care asigură profesii bine plătite, atât timp cât deții competențele necesare. În acest domeniu poți opta pentru colaborare în regim freelancing sau angajare la companii de profil.

În acest domeniu poți alege locuri de muncă precum programator, expert în baze de date, designer grafic sau administrator de rețea. În funcție de postul ales, de experiență și de nivelul competențelor, salariile pot depăși și pragul de 6.000 – 8.000 euro pe lună.

Joburi online de acasă bine plătite în domeniul investițiilor

Investițiile la bursă sunt de actualitate și capătă treptat dimensiunea unui trend, din ce în ce mai multă lume fiind tentată de această profesie, de multe ori chiar și de investiție. Dacă deții cunoștințele necesare sau pur și simplu ești pasionat de diverse tipuri de investiții, poți opta pentru o slujbă ca investitor la bursă în acțiuni sau agent de investiții în criptomonede.

Alte joburi de acasă bine plătite

Dacă nu ești un as în domeniile mai sus menționate, nu trebuie să intri în panică, deoarece mai sunt și alte slujbe care îți pot aduce salarii bune în diverse domenii.

Așadar, poți opta pentru unul dintre cele mai bine plătite joburi online, precum content writer, copywriter, expert SEO, creator de site-uri, designer graphic, specialist Google și Facebook Ads. Acestea fac parte din cele mai bine plătite joburi din România care pot fi prestate de acasă, câștigurile depinzând direct de volumul de muncă depus. Cu cât lucrezi mai multe ore, cu atât mai mult vei câștiga.

Printre joburi care se plătesc bine în regim remote sunt și cele de call-center, în care salariul este mai mare dacă prestezi acest serviciu într-o limbă străină în care poți vorbi cursiv.

Cele mai bine plătite joburi din România pe viitor

Viitorul pare promițător în ceea ce privește piața locurilor de muncă, dacă luăm în calcul avansul rapid al tehnologiilor informaționale, oferind meserii bine plătite. Îți voi prezenta în continuare câteva idei de joburi plătite bine în România care au potențial de dezvoltare în viitor.

 • Domeniul IT pare să fie fruntaș în previziunea pieței de muncă viitoare, oferind cele mai bine plătite meserii. Așadar se preconizează că cele mai bune meserii din România din acest domeniu vor fi specialist în securitate cibernetică, voice UX designer, specialist în protecția identității virtuale, dezvoltator de software, analist de date, marketing digital specialist, administrator de rețea, protecția datelor, specialist SEO și Social Media Manager.
 • Un alt domeniu în care se vor găsi meserii bine plătite este cel al automobilelor, în care se estimează că cele mai plătite joburi vor fi cele de ofițer de risc pentru mașini inteligente și dezvoltator de mașini zburătoare.
 • Și în domeniul dedicat managementului vor fi dezvoltate meserii plătite bine, printre acestea fiind cele de specialist în gestionarea abonamentelor, planificator șef de obiective, director de Business Behavior, manager de săli de jocuri VR și manager de AI Business Development.
 • Se presupune că în viitor se va pune accent pe deținerea de competențe STEM, cele mai bune meserii fiind cele de designer de personalitate robotică și auditor de biasuri algoritmice.
 • Arhitectura este un alt domeniu de viitor în care vor fi disponibile joburi bine plătite în România, precum manager de proiectare smart home, arhitect de arene esports și inginer/ arhitect de mediu.

Concluzii

Indiferent de care dintre cele mai bine plătite joburi din România vrei să optezi, oferta este diversificată și răsplata este pe măsură. Fie că vrei să lucrezi remote, part time au full time, cu implicare și dedicare poți avea unul dintre acele joburi care se plătesc bine și să ai câștiguri frumoase.

Cele mai bine plătite meserii din România vor fi accesibile tuturor, în special celor care dețin competențele necesare, așa că nu ezita să investești în dezvoltarea cunoștințelor tale, mai ales în acele domenii care îți asigură meserii bine plătite!

Alege unul din cele mai plătite locuri de muncă în 2023, în funcție de competențele tale!

Bonus de Bun Venit Fără Depunere

100 RON Gratis Fără Depunere

Distrează-te în timpul liber cu 100 RON Gratis la jocuri Novomatic!
Joaca Acum
elite slots live

Elite Slots Live: Mese cu dealeri reali și surprize live

La cazinoul Elite Slots poți juca live alături de alți jucători. Toate…
Tudor Valentin - februarie 3, 2023
retragere Elite Slots

Ghid de modalități pentru depunere și retragere Elite Slots

La Elite Slots poți juca în voie și îți poți retrage banii…
Tudor Valentin - februarie 3, 2023
cerințe de rulaj elite slots

Cerințe de rulaj Elite Slots pentru 2.800 RON + 720 Free Spins

Bonusurile de bun venit sunt un motiv de bucurie pentru jucători, însă…
Mirela - februarie 2, 2023