idei de afaceri într-un oraș mic

Idei de afaceri profitabile într-un oraș mic: 6 Idei cu mare potențial

5/5 - (1 vote)

Chiar și orașele mici sunt o mare oportunitate pentru deschiderea unei afaceri. Chiar dacă la prima vedere potențialul poate părea scăzut în comparație cu marile orașe, și aici poți dezvolta o afacere care să genereze câștiguri frumoase și chiar mai mari decât în orașele mari. Descoperă în acest articol multiple idei de afaceri într-un oraș mic!

Top 6 idei de afaceri într-un oraș mic

Populația din orașele mici este considerabil mai mică decât cea din marile orașe aglomerate, dar nu înseamnă că nu poți face investiții profitabile aici. Deci, poți fi sigur că pot fi dezvoltate afaceri profitabile în orașe mici. Unele pot aduce câștiguri mai mari, pe când altele pot aduce câștiguri moderate, în funcție de implicarea ta încă de la început. Iată câteva exemple de idei de afaceri într-un oraș mic!

#1. Magazine alimentare și nealimentare

Indiferent de numărul de locuitor sau de specificul zonei, magazinele alimentare și nealimentare vor fi mereu printre cele mai bune idei de afaceri într-un oraș mic. Pentru a începe va fi necesară o investiție mai substanțială ce va fi cheltuită pentru achiziționarea spațiului, a rafturilor sau produselor. În plus, va fi necesar să obții toate autorizațiile de funcționare.

De Reținut!
Totuși, în timp îți vei recupera investiția și vei obține profit. În plus, această idee are o rată mare de succes, atât timp cât oferi calitate, nu ai mulți competitori sau te diferențiezi foarte bine de cei deja existenți.

Poți lua în considerare chiar și deschiderea unei francize. În acest caz, cheltuielile vor fi mai mici deoarece aceasta se va ocupa de aprovizionare. Totuși, deschiderea unui astfel de magazin poate avea asociată o cheltuială destul de mare. Punerea în practică a acestei idei de afaceri oraș mic cere perseverență și ambiție.

Cu o investiție mult mai mică și activând doar în mediul online, poți deschide și un magazin online în sistem dropshipping.

#2. Idei de afaceri într-un oraș mic: deschide un street food

Street food a devenit o afacere aflată în trend. Întocmai din acest motiv aceasta poate face parte din lista cu afaceri profitabile la oraș. Poți vinde produse precum hamburgeri, salate, hot dog, pizza, sandvișuri, kebab, dar și multe altele.

De Reținut!
În principiu, la început ai nevoie de o rulotă, un food truck sau un loc fix în care să poți prepara și vinde aceste produse. Apoi, după obținerea tuturor actelor legale, trebuie să obții autorizațiile de funcționare.

Ulterior, vei investi în materia primă necesară pentru preparate, dar și în băuturi calde și reci precum sucurile, apa și cafeaua.

Nu dispui de un buget foarte mare? 👉 Descoperă idei de afaceri 2023 cu bani puțini!

#3. Servicii de reparații sau alte servicii

O altă idee afacere oraș mic constă în oferirea serviciilor de reparații a instalațiilor sanitare, curți și chiar acoperișuri. Mereu sunt necesare mici reparații în gospodărie, indiferent dacă se locuiește la bloc sau la casă. Desfundatul țevilor, înlocuirea bateriilor, tunderea peluzei sau îngrijirea florilor, toate sunt lucruri pe care un om bun la toate le poate face.

În funcție de serviciile pe care le oferi, vei avea nevoie de anumite ustensile pentru a-ți putea desfășura activitatea. Poți avea nevoie de ustensile precum foarfece de curățat, scară, șarpe de desfundat, șurubelnițe, patent, etc.

#4. Idei de afaceri într-un oraș mic: magazin second hand

Domeniul second hand este una dintre ideile de afaceri într-un oraș mic ce poate da randament pretutindeni. Oamenii sunt din ce în ce mai interesați de produsele second hand. Aici sunt incluse obiectele de îmbrăcăminte și de încălțăminte, electrocasnice și chiar mobilă recondiționată.

Ca idee de afacere în oraș mic, poți deschide un magazin în care să vinzi obiectele enunțate anterior. În plus, te poți extinde. Poți vinde aceste obiecte chiar și în mediul online. Poți asigura transportul obiectelor voluminoase contra cost, iar pe cele mici le poți trimite prin curier.

De Reținut!
La început vei avea nevoie de un spațiu fizic în care să poți expune marfa. Însă, poți alege să creezi doar un spațiu de stocare adecvat și să comercializezi produsele în mediul online.

👉 Articol recomandat: Unde poți vinde haine second hand 👈

#5. Atelier de croitorie

Dacă ești pasionată de acest domeniu, atunci poți lua în considerare această idee afacere oraș mic. Ai nevoie de un mic spațiu în care să îți desfășori activitatea. Apoi, vei avea nevoie și de o mașină de cusut, materiale, ață de cusut, bolduri, agrafe, cretă de croitorie și alte produse specifice domeniului.

Îți poți promova afacerea în mediul online pentru a atrage mai mulți clienți. Ține cont de faptul că dacă vei crea obiecte de vestimentație la comandă și personalizate, îți poți extinde afacerea chiar și la nivel național.

👉 Descoperă mai multe idei de afaceri mici pentru femei! 👈

#6. Idei de afaceri într-un oraș mic: deschide un service auto

Și în orășelele mici există multe mașini. Drept urmare, deschiderea unui service auto poate fi inclusă pe lista de idei de afaceri într-un oraș mic. Însă, poți începe afaceri profitabile la oraș de acest tip doar dacă deții cunoștințele necesare.

Ai nevoie de un spațiu și de ustensilele necesare reparării unei mașini. O astfel de investiție se poate ridica și la o valoare de 25.000 de euro.

De Reținut!
Nu uita că nu poți începe activitatea fără a obține toate autorizațiile specifice acestei afaceri!

👉 Descoperă și idei de mici afaceri de familie 2023! 👈

Cum să începi afaceri profitabile în orașe mici

Poți pune în practică multiple idei de afaceri într-un oraș mic. Însă, oricare idee ar fi aleasă, este necesar să parcurgi anumiți pași înainte de a începe. Iată care sunt pașii de urmat în punerea în practică a unei afaceri profitabile în orașe mici:

Analizează-te pe tine și studiază piața

În primul rând, înainte de a pune în practică idei de afacere în oraș mic, este important să te cunoști pe tine. Trebuie să îți recunoști abilitățile, competențele și limitele. Analizându-ți propria persoană poți identifica aspectele ce te vor ajuta să excelezi în activitate, dar și pe cele ce trebuie să fie îmbunătățite.

De Reținut!
Apoi, analizează piața și identifică ariile în care aceasta este mai activă și în care sunt înregistrate profituri constante!

Alege un domeniu de activitate

Idei de afaceri la oraș pot fi puse în practică în multiple domenii. Tu trebuie să alegi domeniul cel mai potrivit pentru tine, ținând cont de abilitățile tale, dar și de oportunitățile de dezvoltare și de câștig.

Întocmește un plan de acțiune

Este important să nu materializezi idei de afaceri oraș fără a schița un plan de acțiune. Acesta îți va oferi o viziune mai clară asupra obiectivelor, a riscurilor pe care ți le asumi, dar și al gradului real de concretizare a obiectivelor stabilite de la bun început.

Înființează o formă legală

Pentru a pune în practică idei de afaceri într-un oraș mic, este necesar să adopți o formă legală. În funcție de domeniul ales, poți înființa un SRL sau un PFA. Funcționarea legală a afacerii îți oferă siguranță și liniște, deoarece nu vei sta cu griji.

De Reținut!
Alege codul CAEN potrivit pentru domeniul ales, dar nu ezita să mai activezi câteva coduri în plan secundar!

Închiriază un spațiu și echipează-l (dacă este cazul)

Dacă idei de afaceri oraș mic necesită utilizarea unui spațiu, caută unul și închiriază-l. Apoi, poți trece la echiparea acestuia cu toate echipamentele necesare. Întocmește o listă pentru a nu uita nimic și ține cont de bugetul pe care l-ai stabilit inițial!

Obține autorizațiile necesare

Dacă vei alege idei de afaceri la oraș precum street food sau service auto, află că nu îți poți desfășura activitatea fără a obține avizele necesare. Prin urmare, va fi necesar să obții autorizații precum cel sanitar și cel eliberat de ISU. Ia-le pe rând și ia în considerare timpul de obținere al acestora.

De Reținut!
Poți obține toate informațiile necesare din mediul online, pe site-ul instituțiilor respective.

După urmarea pașilor detaliați în acest articol, poți începe cu încredere afaceri profitabile în orașe mici. Concentrează-te pe ce anume ai de făcut, dar nu uita să îți evaluezi periodic progresul.

👉 Vezi cele mai bune idei de afaceri la țară! 👈

Idei de afaceri într-un oraș mic: avantaje și dezavantaje

Idei de afaceri într-un oraș mic are atât avantaje, cât și dezavantaje, așa cum se întâmplă în orice tip de afacere. Este bine să le cunoști de la început pentru a ști care sunt oportunitățile tale, dar și riscurile sau provocările pe care le vei confrunta mai târziu. Descoperă în continuare avantajele și dezavantajele acestor idei de afaceri la oraș!

PRO
  • Costurile de închiriere implicate sunt mai mici
  • Îți poți face cunoscută afacerea mai rapid prin intermediul recomandărilor
  • Poți procura materii prime mai ieftine decât în marile orașe
  • Nu ai multă concurență
  • Îți crești veniturile destul de rapid pentru că cererea este mai mare atunci când nu ai concurență
CON
  • Ești mai expus la a fi defăimat mai ușor din cauza recomandărilor nepotrivite
  • Poți avea anumite perioade fără mulți clienți
  • Poți avea o concurență acerbă în anumite domenii
  • Puterea de cumpărare este mai mică, dar rata clienților care revin poate fi mai mare
  • Clienții pot fi mai tradiționaliști, deci nu vor fi atât de deschiși la schimbări și inovație

Concluzii

Multiple idei de afaceri într-un oraș mic pot fi puse în practică cu succes. Dacă îți creezi un plan de acțiune bine gândit și bine structurat, aplicarea de afaceri profitabile la oraș poate fi mai lină. Orice idee afacere oraș mic ai avea, analizeaz-o și pune-o în practică doar dacă se dovedește a fi rentabilă!

FAQs despre idei de afaceri într-un oraș mic

❓ Care sunt cele mai bune idei de afaceri într-un oraș mic?

Rentabilitatea depinde de mai multe elemente și diferă de potențialul fiecărui oraș și concurența existentă. Însă, printre cele mai bune idei de afaceri se numără deschiderea unui magazin alimentar sau second hand.

❓ Care este cea mai profitabilă afacere la oraș?

Nu există cea mai profitabilă afacere la oraș pentru că succesul acesteia depinde de implicarea ta, studiul de piață realizat inițial, capacitatea de a profita de oportunități și de a investi profitul. Pentru fiecare persoană există cea mai profitabilă afacere la oraș în funcție de aceste elemente și de pasiunile sale. O idee afacere oraș mic poate fi deschiderea unui magazin alimentar sau non-alimentar.

❓ De ce investiție am nevoie pentru a deschide o afacere într-un oraș mic?

Valoarea investiției depinde de ce idee de afacere în oraș mic alegi și de materialele necesare. Însă, poți începe o afacere și cu un buget de 1.000 de euro.

Dacă ești în căutarea mai multor idei de afaceri, îți recomandăm și următoarele articole:

banner bonus fără depunere

Bonus Fără Depunere Spin

Slăbiciunea noastră cea mai mare atunci când vine vorba de jocurile de…
Laura Paraschiv - iunie 8, 2024
banner bonus aniversar magic jackpot

Magic Jackpot Bonus Aniversar

Magic Jackpot Casino te așteaptă cu o surpriză specială: bonus aniversar Magic…
Laura Paraschiv - iunie 7, 2024
banner Bonus aniversar Las Vegas

Las Vegas Bonus Aniversar

Las Vegas Casino este locul unde visele devin realitate! Dacă îți place…
Laura Paraschiv - iunie 6, 2024

Autor