Vezi cum faci bani din instagram!

Cum faci bani din Instagram: Metode de monetizare Instagram

4.9/5 - (8 votes)
Mirela - noiembrie 8, 2021

Învață cum faci bani din Instagram în 2023 și de la câți urmăritori primești bani pe Instragm! Descoperă în continuare toate metodele de monetizare Instagram!

Monetizare Instagram: 14 metode despre cum faci bani din Instagram

monetizare Instagram

Din numeroasele aplicații de făcut bani, Instagram este cea care îți oferă multiple metode de a câștiga bani în plus, cu un efort mai mic sau mai mare. Dacă vei studia piața, vei constata că există nu una sau două metode care îți arată cum să faci bani din Instagram, ci mai multe metode.

Cele mai relevante și mai populare metode de monetizare Instagram sunt postările sponsorizate, vânzarea de produse și servicii proprii și vânzarea de fotografii, dar poți face bani din Instagram România prin mai multe metode.

Iată care sunt metodele în materie de cum faci bani pe Instagram în 2023:

#1. Câștigă bani pe Instagram din marketing afiliat

Marketingul afiliat este o metodă ușoară de monetizare Instagram. Deși sună complicat, nu este deloc așa, pentru că de fapt marketingul afiliat se referă la promovarea anumitor produse și încasarea unui comision din vânzarea lor.

Comisionul este primit în urma cumpărării produsului de către un client, prin accesarea unui link promovat de către tine. Dacă te întrebi cum să faci bani pe Instagram din marketing afiliat, află că poți face acest lucru promovând produse prin intermediul recenziilor, descrierii pe scurt a produselor printr-o postare sau prezentarea produsului prin intermediul unui clip video.

Poți redirecționa urmăritorii către site-ul propriu, dacă acolo ai o descriere mai detaliată.

Pentru a înțelege mai bine cum să faci bani pe Instagram utilizând această metodă, procesează informațiile noi pas cu pas. Etapele pe care le vei parcurge constau în: afilierea la un brand, promovarea serviciilor sau produselor companiei respective, promovarea link-ului primit și încasarea comisioanelor.

De Reținut!
Dacă vrei să încerci affiliate marketing, îți recomandăm câteva platforme testate care oferă programe de afiliere prin care să generezi bani din Instagram: AdPump, VigLink sau AmazonAssociates.
BONUS FĂRĂ DEPUNERE

100 RON Fără Depunere

Înregistrează-te și câștigă 100 RON Gratis!
Joaca Acum

#2. Cum faci bani din Instagram România cu postările sponsorizate

Postările sponsorizate sunt o altă metodă de monetizare Instagram. După ce ai ajuns să ai un Instagram profil consolidat și cu mulți urmăritori, brand-urile cunoscute te vor contacta în vederea promovării produselor și serviciilor lor. Având câștigată încrederea următorilor, îi vei putea determina să aibă încredere și în brandurile promovate.

Dacă vrei să știi cum se fac bani din Instagram, este important să promovezi produse și/sau servicii pe care le-ai testat. În schimbul promovării vei fi răsplătit de către branduri cu produse gratuite, un cadou sau poți fi plătit.

De Reținut!
Este foarte important să promovezi produse care să se potrivească publicului tău și să răspundă la nevoile urmăritorilor.

Aproximativ 70% din hashtag-urile de pe Instagram sunt utilizate pentru promovarea brandurilor. Cum faci bani din Instagram cu ajutorul postărilor sponsorizate? Urmând trei pași simpli: crește-ți numărul de următori, promovează și încasează.

#3. Cum faci bani pe Instagram din promovarea produselor și serviciilor proprii

Dar cum să faci bani pe Instagram promovând propriile produse sau servicii? Promovându-le pe pagina ta de Instagram, prin prezentarea lor și prin poze clare și de calitate (dacă promovezi produse fizice).

Pentru a crește vânzările, poți face oferte speciale pentru urmăritorii tăi. Însă postările de promovare a produselor sau serviciilor proprii trebuie să fie moderate, astfel încât să nu sufoci audiența – este recomandat ca una din cinci postări să aibă caracter promoțional.

Pentru a păstra publicul interesat, promovează în mod creativ și original. Poți direcționa urmăritorii către magazinul tău online prin utilizarea funcției „Cumpărați acum”.

De Reținut!
Poți promova produse fizice (produse personalizate, print on demand), digitale (e-book, ilustrații, jocuri, aplicații) sau servicii.
 • Produse fizice

Produsele fizice reprezintă, din punctul nostru de vedere, un stadiu mai avansat al vânzării de produse. Principala provocare este calitatea produselor pe care le oferi, dat fiind că acestea sunt produse în fabrici. Îți recomandăm să încerci tu întâi produsele înainte de a le oferi spre vânzare publicului tău. Poți promova și vinde chiar și haine second hand sau produse handmade.

 • Produse digitale

Un tip de produs online foarte apreciat este reprezentat de e-books. Poți să creezi și tu un e-book pe un subiect preferate și să îl vinzi mai apoi pe site-ul tău printr-un program de procesare plăți.

 • Servicii plătite

Foarte mulți utilizatori de Instagram, atunci când caută metode despre cum faci bani pe Instagram, se axează inițial doar pe serviciile plătite. Practic, poți să începi să lucrezi în calitate de consultant freelancer, stabilindu-ți propriile tarife pentru abilitățile tale și serviciile pe care le poți presta.

#4. Cum câștigi bani din Instagram făcând dropshipping

Dacă vrei să faci bani din Instagram vânzând produse fizice, dar fără să te complici cu deținerea unui stoc de produse și toate detaliile logistice legate de livrare, retur și altele, poți face dropshipping.

Mai exact, poți vinde produse care nu sunt propriu zis ale tale, ci aparțin unui alt furnizor, tu fiind un intermediat între furnizor și client.

Pentru a face drophipping pe Instagram trebuie doar să ai o pagină de Instagram și un magazin online unde poți trimite clienții să vadă și să cumpere produsele. Odată ce un client va realiza o comandă, furnizorul este cel care se va ocupa de trimiterea acesteia, așa că treaba ta este doar să determini urmăritorii să cumpere produsele printr-un conținut de calitate.

Află mai multe despre ce este dropshipping!

#5. Cum poți face bani din poze pe Instagram

O altă modalitate de cum să faci bani din Instagram este vânzarea de fotografii. Vânzarea fotografiilor poate fi o metodă de monetizare Instagram care să-ți aducă niște câștiguri consistente, dacă acestea sunt creative și originale. Pentru a face bani din poze pe Instagram, acestea trebuie să fie diferite față de ce se găsește de obicei pe internet.

Dacă vrei să știi cum câștigi bani din Istagram, iată un sfat – postează cele mai bune fotografii și promovează-ți portofoliul prin distribuirea unui link potențialilor clienți!

Dacă ai o pagină de business, publicarea datelor de contact va facilita comunicarea între tine și clienții interesați. Instagram Shops este funcția care te ajută să creezi un magazin propriu și să vinzi direct clienților produsele și serviciile tale.

De Reținut!
De asemenea, sunt foarte multe site-uri unde îți poți vinde fotografiile și unde poți învăța cum câștigi bani din Instagram: 500px, Twenty20, Shutterstock sau iStock by Getty Images.

#6. Cum poți face bani din Instagram cu postări Shoutout

Dacă ai un număr impresionant de urmăritori și un engagement bun pe pagină, este foarte posibil ca diverse branduri (în special cele din nișa pe care o reprezinți) să te contacteze pentru a le menționa pe pagina ta.

Menționarea unui brand pe pagina ta de Instagram pentru a cere urmăritorilor tăi să viziteze pagina respectivului brand cu scopul de a crea acestuia vizibilitate și mai mulți urmăritori înseamnă să faci shoutout.

Câștigul pe care îl poți obține din acest tip de postare depinde bineînțeles de nișa pe care o reprezinți, comunitatea ta și modul în care știi să te faci cunoscut.

De Reținut!
Important este că aceasta metodă este tot mai populară și poți fi chiar tu primul care face un shoutout pentru un brand pentru a-i atrage atenția asupra ta, urmând apoi să aștepți ca brandul să te contacteze pentru o colaborare pe Instagram.

#7. Cum să faci bani din Instagram utilizând IGTV

Încă o modalitate foarte utilizată și eficientă de cum să faci bani din Instagram România este IGTV. Ce este IGTV? IGTV este de fapt versiunea TV a Instagramului. Această opțiune a fost creată a urmare a dinamismului pieței de online marketing de pe rețelele sociale. Prin intermediul său, un Instagram influencer poate ajunge ușor la urmăritorii săi.

De Reținut!
IGTV este o platformă video prin intermediul căreia este promovat Instagram content lung (long form), în special clipuri video în format vertical.

Având în vedere faptul că numărul persoanelor care preferă mediul online în locul clasicului televizor este într-o continuă creștere, platforma este din ce în ce mai populară pe zi ce trece, iar utilizatorii care postează IG story sunt numeroși.

Poți viziona un IG story prin intermediul aplicației IGTV sau din butonul afișat în partea dreaptă sus a aplicației Instagram. De fiecare dată când un IG story va fi publicat de către o persoană pe care o urmărești, vei primi o notificare în profilul tău. Orice persoană care are un Instagram profil poate utiliza această platformă și va putea crea un story Instagram TV.

Pentru a face prima postare pe platforma video, apasă pe butonul din partea dreaptă de sus a paginii. După selectarea categoriei de interes, nu-ți rămâne decât să încarci clipul video. Creatorii de conținut care utilizează IGTV sunt plătiți direct de către Instagram pentru clipurile încărcate aici.

De Reținut!
Pentru a avea pe IGTV Instagram content monetizat, trebuie să respecți anumite reguli, precum faptul că nu ai voie să folosești un limbaj licențios și videoclipurile trebuie să fie filmate vertical.

#8. Cum faci bani din Instagram story

O altă modalitate simplă despre cum câștigi bani din Instagram este reprezentată de story. Pentru a prinde la public și a atrage noi urmăritori, un story Instagram trebuie să respecte o serie de factori cheie. Distribuirea poveștilor live în momentele cruciale ale zilei este un prim factor dacă vrei să știi cum poți câștiga bani din Instagram.

Transmisiunile live din spatele afacerilor sau din atelierele de lucru au priză la public și generează o creștere a vânzărilor. Alte elemente precum relatarea istoricului afacerii, părerile clienților, evidențierea produselor în povești, tutorialele de utilizare, sunt elemente strategice în creșterea vânzărilor.

Abordează un stil interactiv în poveștile tale și intră live cât de des poți face acest lucru.

De Reținut!
Utilizarea stickerelor cu numărătoare inversă pot spori interactivitatea postării; astfel, urmăritorii tăi vor sta în suspans până la momentul surpriză al poveștii.

Și utilizarea stickerelor cu întrebări sau cu sondaj sunt metode utile pentru a păstra activ publicul – utilizează aceste stickere și oferă răspunsurile sau rezultatele în viitoarele povești.

Încurajarea publicului să ofere feedback este o metodă care dă mereu rezultate – nu ezita să o folosești dacă vrei să știi cum se câștigă bani din Instagram.

#9. Cum să faci bani pe Instagram din postări evidențiate (highlights)

Indiferent de modul principal în care alegi cum să faci bani pe Instagram, poți să îți organizezi postările de la Story în mai multe categorii și în funcție de importanța lor. Astfel, urmăritorii și potențialii clienți vor afla imediat ce vor intra pe pagina ta de Instagram cele mai importante postări ale tale.

Practic, vei crea o copertă în care să incluzi postările care fac parte din respectivul topic care poate fi reduceri, produse de top, recenzii de la clienți și multe altele. Vei decide aceste coperți în funcție de afacerea ta și vei observa că vei avea mai mult succes pentru că vei genera mai multă vizibilitate pentru postările de la Story care dispar după doar 12h.

De Reținut!
Cu această opțiune poți salva fiecare story important pentru a fi vizibil și după aceste 12h.

Instagram îți oferă posibilitatea de a include o mică descriere despre tine, inclusiv un link care poate redirecționa urmăritorii tăi către orice platformă dorești.

Fie că vrei să trimiți un link direct către o altă pagină de social media a afacerii tale, fie că vrei să trimiți link către magazinul online sau chiar către partenerii tăi, poți face acest lucru în câteva secunde.

Poți schimba oricând acest link, așa că poți încerca mai multe link-uri pentru a observa ce tip de link are mai mult succes în descrierea bio a paginii tale.

#11. Cum faci bani din Instagram ca freelancer

Dacă te întrebi cum câștigi bani pe Instagram stând acasă, dar având totuși un contract de muncă, poți căuta oportunități de muncă pe diverse platforme de freelancing, precum Fiverr sau Upwork. Poți căuta colaborări în calitate de creator de conținut atât scris, cât și video-audio și pentru a demonstra capacitățile tale în materie de editare foto și video poți să începi prin a-ți pune la punct întâi contul tău personal.

Cu un cont de Instagram atractiv pe care să-l adaugi la metodele de contact din CV vei atrage atenția mai multor colaboratori, chiar dacă nu ai experiență în domeniu. Deci, atunci când cauți oportunități de cum să câștigi bani din Instagram sau orice altă rețea socială, asigură-te că propriile pagini de social media arată impecabil.

Mai multe despre ce ai nevoie pentru a deveni freelancer în România găsești în articolul din link.

#12. Cum poți face bani din Instragram Ads

Pentru că am vorbit despre posibilitatea de a face bani pe Instagram ca freelacer, iată un exemplu clar – poți lucra part-time sau full-time pentru afacerile care au nevoie de promovări pe Instagram.

Dacă nu ai o anumită afacere sau urmăritori suficienți pentru a obține colaborări cu diverse branduri, dar ai experiență în crearea de conținut pe social media, aceasta este varianta perfectă pentru tine.

Practic, vei administra contul de Instagram al altor afaceri mai mici sau mai mari, acest lucru însemnând că vei crea postări din Instagram Ads, dar și că vei crea postări nesponsorizate pe pagină.

De Reținut!
Cu cât vei avea mai multe pagini de Instagram de administrat, cu atât vei putea câștiga mai mult și poți lucra în timpul tău liber pentru a obține un venit în plus.

#13. Cum poți face bani din Instagram ca manager de social media

Așa cum am menționat în articolul anterior despre cum să faci bani din Facebook, poți să faci bani din Instagram la un nivel profesional, obținând un job ca manager de social media.

Un astfel de manager gestionează nu un singur cont, ci mai multe conturi de social media, pe mai multe platforme și va trebui să cunoști bine oportunitățile pe care le oferă Instagram în materie de cum poți face bani din Instagram, dar și cum funcționează alte rețele sociale.

Bineînțeles, poți începe ca asistent de social media, pe un post de junior cu mai puține responsabilități și pe măsură ce acumulezi mai multe cunoștințe în materie de cum se fac bani din Instagram, să avansezi pe un post mai bun. Toate joburile de social media pot fi făcute în sistem freelancing, totul depinzând de compania pentru care vei lucra.

De Reținut!
Poți lucra și în paralel pe mai multe proiecte, administrând mai multe pagini de Instagram sau alte rețele, câștigul fiind chiar mai mare pentru că obții venituri din mai multe surse.

#14. Câți bani faci din Instagram prin vânzarea contului

Știai că poți face bani din Instagram doar prin vânzarea acestuia? Bineînțeles, contul trebuie să aibă un număr destul de mare de urmăritori, un conținut coerent, bazat pe o strategie și o interacțiune foarte bună cu urmăritorii.

Dacă ești curios câți bani faci vânzându-ți contul de Instagram, adevărul este că prețul acestuia depinde de mai multe criterii, printre care cele mai importante sunt numărul de urmăritori, interacțiunea și nișa din care face parte pagina.

Toate aceste criterii, alături de altele, stabilesc valoarea contului tău, dar este util să știi că poți câștiga 50 euro, 500 euro sau 1.000 euro și chiar mai mult.

De Reținut!
Cu cât contul tău este mai complet și cu o credibilitate ridicată, cu atât cei interesați vor fi dispuși să plătească mai mult pentru a deține contul tău.

Articol recomandat: 👉 Cum faci bani pe Pinterest 👈

Câți bani faci din Instagram în funcție de numărul de urmăritori

După ce ai aflat cum faci bani pe Instagram, a venit momentul să afli și cât poți câștiga din monetizare Instagram. Pentru a deveni un Instagram influencer de succes, trebuie mai întâi să știi câți urmăritori trebuie să ai pe Instagram ca sa faci bani. Răspunsul este 1.000 de urmăritori.

Dacă ești la începutul ascensiunii și nu ai foarte multă influență, câștigurile tale vor fi în medie de 800 – 1.200 ron pe postare (medie realizată în urma unui studiu la nivel global).

Câți bani se fac din Instagram depinde de timpul alocat promovărilor și postărilor, numărul de story Instagram, numărul de metode utilizate în vederea monetizării și de dimensiunea comunității de urmăritori.

Câți bani faci din Instagram în funcție de numărul de urmăritori

Nr. de UrmăritoriCâștig/ postare
1.000 – 9.999 ✔️25 – 100 $ 🤑
10.000 – 30.000 ✔️100 și 200 $ 🤑
30.000 – 100.000 ✔️100 și 400 $ 🤑
300.000 – 400.000 ✔️400 – 500 $ 🤑
400.000 – 1.000.000 ✔️500 – 600 $ 🤑

Bine de știut:

 • media de plată depinde de frecvența postărilor
 • prețurile cresc în raport cu popularitatea ta
 • cu cât ai mai multe like-uri pe postare, cu atât mai mult crește prețul
 • poți combina metodele de monetizare Instagram pentru câștiguri mai mari
 • pentru a-ți crește comunitatea și colabărările, cercetează continuu piața și vezi cum fac bani din Instagram alți influencerii

Află și câți bani faci din Tik Tok!

Cum faci bani din Instagram în câțiva pași simpli

Cu o medie de aproximativ 300 de milioane de utilizatori zilnic, rețeaua de socializare îți oferă multiple metode de monetizare Instagram, după cum ai observat deja mai sus.

Deși poate părea ușor uneori sau greu alteori, important este că poți câștiga bani online din activitatea ta pe rețea. Acum că ai văzut metodele de cum să faci bani din Instagram și cât poți câștiga, haide să vedem exact cum începi să câștigi bani pe Instagram.

Urmează acești pași dacă vrei să înveți cum faci bani pe Instagram:

1

Creează-ți un cont de utilizator

Poți face acest lucru de pe calculator sau laptop sau din aplicația instalată pe dispozitivul mobil. Pentru crearea contului poți folosi adresa de Facebook (accesezi butonul de Sign-in) sau adresa de email.

În cazul în care utilizezi adresa de email, după introducerea datelor necesare creării contului, trebuie să apeși butonul de Sign-up. Va fi necesar să creezi un nume de utilizator și o parolă. Poți trece ulterior de la contul personal la unul de tip business despre care am vorbit mai jos în acest articol.

2

Alege nișa pe care vrei să o reprezinți în funcție de propriile tale interese

Înainte de a crea conținut este indicat să te hotărăști asupra unei nișe pe care să o reprezinți. Dacă vrei să știi cum faci bani din Instagram, află că un conținut haotic nu generează profit și nici nu atrage mulți urmăritori.

De exemplu, dacă ești pasionat de modă, te poți axa pe sectorul de Beauty & Fashion, iar dacă ești o persoană dinamică și amuzantă, poți alege domeniul Entertainment.

Indiferent de domeniul ales, există o regulă importantă de care este indicat să ții cont: generează doar conținut original.

3

Creează conținut original și construiește-ți o comunitate în jurul paginii tale

Acum că ai ales și nișa potrivită pentru tine, te poți gândi la postările pe care le poți face și ține cont că acestea trebuie să fie originale, autentice, creative și cel mai importante – potrivite pentru publicul tău.

Postările regulate și activitatea pe rețea îți vor aduce urmăritori și astfel îți vei vrea o comunitate în jurul paginii tale.

Din momentul în care ai înțeles esența postărilor și ai creat un flux cursiv, deja trebuie să înveți cum să faci bani din Instagram. Ține cont de faptul că persoanele care te urmăresc nu trebuie să rămână pasivi, ci să interacționeze cu postările tale.

Determină-ți urmăritorii să comenteze postările, să aprecieze conținutul și să îl partajeze pe paginile lor, având o comunicare deschisă și prietenoasă cu aceștia.

Te poți inspira din diverse surse pentru crearea postărilor, dar similaritatea postărilor mai multor influenceri duce la pierderea de urmăritori.

4

Găsește modalitățile perfecte pentru monetizarea paginii

În momentul în care ai atins numărul minim de următori necesar pentru a te afirma ca Instagram influencer, următorul pas constă în identificarea de sponsori și modalități de a monetiza contul. Poți crea un email pe care să îl trimiți companiilor cu care ai vrea să colaborezi sau să te înscrii pe forumuri sau marketplace-uri ale influencerilor.

De asemenea, poți lua în considerare marketingul afiliat sau celelalte metode de monetizare Instagram pe care le-ai descoperit în acest articol.

Pentru a-ți crea un obiectiv de monetizare Instagram, ține cont la câți următori faci bani pe Instagram (acesta va fi punctul de plecare în procesul de monetizare) și ulterior de pragurile dorite de urmăritori sau de faimă.

De Reținut!
Pe scurt, ai nevoie de un dispozitiv de pe care să poți accesa aplicația și o serie de caracteristici extrem de importante în proces: inspirație, originalitate și calitate în conținutul oferit pe pagina ta.

De la câți urmaritori faci bani pe Instagram și cum obții mai mulți urmăritori

Pentru a avea succes pe Instagram trebuie să gândești în perspectivă încă de la început. De aceea, este crucial să ai în vedere creșterea numărului de urmăritori. Punctul de start spre succes trebuie privit ca fiind punctul de la câți urmăritori faci bani pe Instagram.

Așadar, atingerea pragului de 1.000 de urmăritori ar trebui să fie considerat un fel de antrenament și o ocazie de a te perfecționa.

În vederea creșterii numărului de utilizatori, poți adopta o serie de măsuri prin care să atingi pragul țintit:

 • Crează o biografie solidă: Crearea unei biografii care să cuprindă un „call to action”, care la rândul său să trimită audiența către diverse oferte este o bună idee dacă te întrebi cum poți câștiga bani din Instagram.
 • Folosește emoji-uri, dar nu face abuz: Utilizarea emoji-urilor sporește atenția urmăritorilor și poate genera și vânzări sau click-uri pe site-ul tău, de aceea este bine să îi utilizezi în sintagma de „call to action”.
 • Adaugă hashtag-uri relevante pentru fiecare postare: Hashtag-urile sunt un element care vin în sprijinul catalogării conținutului furnizat și evidențierea sa în căutările utilizatorilor. Un număr excesiv de hashtag-uri poate duce la excluderea postării tale. Numărul ideal de hashtag-uri recomandat să fie utilizat într-o postare este de minim 5 și maxim 20. Utilizează în postările tale hashtag-uri populare.
De Reținut!
Trebuie să fii atent și la lungimea postărilor – numărul ideal de caractere care ar trebui folosit este de 125.
 • Ai grijă de calitatea pozelor tale: Calitatea pozelor distribuite pe pagină trebuie să fie extrem de bună. Pentru a respecta acest criteriu, asigură-te că sunt clare și utilizează filtre pentru ele. Cele mai populare filtre utilizate în procesarea fotografiilor sunt Clarendon, Juno și Gingham (furnizate de Canva). Așa vei primi mai multe like-uri, și implicit va crește și numărul de urmăritori. În postarea pozelor pe pagină, concentrează-te pe calitate, nu pe cantitate.
 • Comunică deschis și pe subiecte variate: Discuțiile purtate cu audiența ta trebuie să fie deschise și diversificate. În acest sens, organizează sesiuni de întrebări și răspunsuri, cere feedback și utilizează sondaje. Axează-te pe nevoile urmăritorilor tăi și apreciază feedback-ul primit.
 • Fii mereu activ și postează în internalul orar potrivit: Postările trebuie realizate și urcate pe pagină periodic și în momentele potrivite ale zilei – conform studiilor de piață, este indicat să postezi o dată sau de două ori pe zi, cel mai bine între orele 17 și 2.
 • Evită să cumperi urmăritori – deși este o practică des întâlnită de cei care caută cum se câștigă bani pe Instagram, îți scade credibilitatea. Oamenii apreciază succesul real, nu aparențele. Fii tu însuți / însăți, creează-ți un profil complet și axat pe singură nișă și vei întâlni cu siguranță succesul.
 • Colaborează cu alți influenceri pentru a deveni mai cunoscut: O metodă foarte simplă de a obține urmăritori în scurt timp este să faci un clip sau o postare cu un alt influencer. Nu este necesar ca acesta să aibă mai mulți urmăritori decât tine, dar să aibă o legătură strânsă cu fanii săi. Astfel, o parte din fanii acestuia te pot urmări și pe tine și pot deveni și fanii tăi.
De Reținut!
Puteți lansa o provocare împreună sau puteți crea un clip video amuzant. Orice idee care se potrivește publicului vostru este bine venită.
 • Lansează un giveaway pentru fanii tăi: crearea unui giveaway este o idee foarte bună pentru a-ți recompensa fanii deja existenți și în același timp pentru a obține noi urmăritori. Poți oferi orice crezi ca e de interes pentru publicul tău și poți face chiar un parteneriat cu un brand pentru a-ți sponsoriza giveaway-ul.
De Reținut!
Practic, vei oferi un premiu în concurs, iar condițiile de participare vor consta în aprecierea paginii tale de Facebook, etichetarea unor prieteni pentru o vizibilitate mai mare și orice alte condiții îți aduce beneficii.

Vezi și la câți abonați primești bani de la YouTube!

Cum activezi Instagram Business?

Am tot menționat în acest articol cât de important este să creezi conținut potrivit pentru audiența ta, dar pentru a-ți cunoaște mult mai bine audiența ai nevoie de un cont de Instagram Business. Acesta îți oferă statistici reale referitoare la audiența ta și postările create pentru a ști ce tip de conținut este mai apreciat de fanii tăi.

De asemenea, contul Instagram Business îți oferă detalii importante despre urmăritorii tăi, de la date demografice la interese.

Vestea bună este că poți să-ți transformi foarte rapid un cont obișnuit în cont de afacere. Trebuie doar să accesezi opțiunea switch to professional account din setările contului tău actual. Vei confirma schimbarea și acum te poți bucura de un cont pentru afacerea ta.

Avantajele unui cont Instagram Business

Trecerea la un cont Instagram Business îți oferă numai avantaje, iar în continuare îți vom prezenta cele mai importante motive pentru care ar trebui să-ți transformi și tu pagina într-un cont Business.

 • Statistici reale pentru postările tale, inclusiv pentru Stories (pe care le poți prezenta colaboratorilor tăi): cu ajutorul acestui cont de afaceri poți vedea statistici reale pentru cele mai bune postări ale tale, dar și cele mai puțin bune, astfel încât să poți identifica acel conținut care generează cele mai multe interacțiuni;
 • Statistici reale despre audiența ta: ai acces de asemenea la statistici reale despre cine este audiența ta, din ce mediu provine, care sunt interesele, ce grupe de vârstă sunt principale în publicul tău și multe alte detalii de acest tip;
 • Posibilitatea de a-ți crea o strategie de conținut bazată pe statistici reale: pe baza statisticilor despre postări și audiență îți poți crea o strategie de conținut în funcție de rezultate reale, ceea ce înseamnă o rată de succes mai mare pentru pagina ta;
 • Adăugarea detaliilor despre activitatea ta și datele de contact: faptul că poți adăuga detalii despre activitatea ta și datele de contact este un mare plus pentru că poți obține mai multe propuneri de colaborări;
 • Conectarea paginii de Facebook cu acest cont de Instagram Business: pentru o vizibilitate cât mai mare asupra afacerii tale îți poți conecta contul de Instagram cu cel de Facebook și astfel vei putea să obții mai mulți urmăritori și pe cealaltă platformă;
 • Crearea reclamelor plătite: chiar dacă postările organice sunt cele care dau originalitate contului și te ajută la crearea unei comunități, pentru a face conversii și a atrage mai multă vizibilitate reclamele plătite sunt un mare avantaj;
 • Posibilitatea de a adăuga link-uri în Stories sau de a folosi funcția Swipe up: dacă ai un site sau un link către care să trimiți urmăritorii, contul Business te va ajuta să inserezi direct link-ul în Story, dar și să utilizezi funcția Swipe up.

Concluzii

Sperăm că acest ghid ți-a fost util și ai învățat cum să faci bani din Instagram. Instagram este o metodă de monetizare aleasă din ce în ce mai mult de utilizatorii internetului, în special de generațiile tinere.

Fiind la bază o platformă de socializare, Instagram s-a dezvoltat în timp și a devenit un instrument eficient în promovarea afacerilor de tip ecommerce și în generarea unei noi meserii, cea de Instagram influencer. Bazată pe comunicare, transmisiuni live, elemente de vizual și promovare, platforma poate genera câștiguri destul de mari, în funcție de dedicarea și pasiunea fiecăruia.

Există mulți influenceri care acumulează câștiguri colosale și au contracte încheiate cu branduri de succes din lumea afacerilor. Însă, poți câștiga bani din monetizare Instagram dacă nu ai un număr mare de urmăritori? Răspunsul este da. În cazul în care nu vrei să faci carieră pe această platformă, poți fi un influencer mai mic, adică un micro – influencer.

Acum sperăm că știi câți urmăritori trebuie să ai pe Instagram ca sa faci bani. Cu o audiență de 1.000 – 1.500 de urmăritori poți genera profituri cuprinse între 25 și 50 $ pe postare, însă câștigurile variază în funcție de interacțiunea cu publicul (dacă postările tale captivează audiența și dacă sunt generate vânzări).

Ideal ar fi să îți crești numărul de urmăritori treptat, prin furnizarea postărilor calitative. Tot ce ai nevoie constă în curaj, originalitate și inițiativă.

De Reținut!
Instagram este în prezent una dintre cele mai populare metode de generare a câștigurilor. Dacă ești o persoană creativă, deschisă și sigură pe sine, nu ezita și fă bani din pasiunea ta. Creează-ți propriul cont pe Instagram și începe să construiești o audiență inspirată de către tine!

FAQ despre monetizare Instagram

❓ Câți bani faci din Instagram?

Câți bani bani din Instagram este influențat de numărul tău de urmăritori, dar îți putem spune că poți câștiga de la 25 $ pe postare la 600 $ pe postare, în funcție de comunitatea ta în mediul online.

❓ La câți urmăritori primești bani pe Instagram?

Deși nu este neapărat relevant de la câți urmăritori faci bani pe Instagram, deoarece este indicat să adopți un comportament benefic și adaptat câștigului încă de la început, totuși un număr minim ar fi de 1.000 de urmăritori, și ideal ar fi de 5.000 – 10.000 de urmăritori (dacă vrei să devii faimos).

❓ Când să postezi pe Instagram?

Pentru ca postările tale să fie unele eficiente ar trebui să postezi astfel:
– luni, miercuri și vineri între orele 11:00 și 12:00;
– marți între orele 11:00 și 14:00;
– joi de la 11:00;
– sâmbătă și duminică evită să postezi sau postează doar conținut relevant pentru publicul tău în zilele respective;
De regulă, oamenii sunt mai activi pe Instagram dimineața, așa că încearcă să postezi în prima parte a zilei.
Bineînțeles, trebuie să ții cont și de profilul psihografic al publicului către care te adresezi, astfel de caracteristici, precum modalitatea de petrecere a timpului liber și hobby-uri, indicându-ți momentele perfecte pentru a posta.
De asemenea, trebuie să ții cont de industria din care fac parte produsele sau serviciile promovate de tine.

❓ Cine are cei mai mulți urmăritori pe Instagram?

Dacă te întrebi cine are cei mai mulți urmăritori pe Instagram, vei fi surprins să afli că tocmai contul oficial al aplicației (@instagram) este cel mai urmărit, având aproximativ 461 de milioane de urmăritori în 2023.
Acesta este urmat de contul lui Cristiano Ronaldo (@cristiano) care ocupă locul 2 în topul celor mai urmărite conturi de Instagram cu un număr de aproximativ 390 de milioane de urmăritori.

BONUS FĂRĂ DEPUNERE

100 RON Fără Depunere

Înregistrează-te și câștigă 100 RON Gratis!
Joaca Acum

Alte articole care te-ar putea interesa:

Don Casino Păreri: primele noastre impresii despre Don.ro

Don Casino pare să fie mai mult decât așteptat pe piața jocurilor…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino Bonus de Bun Venit: până la 2.000 RON + 50 Rotiri Extra

Pachetul de bun venit este prima surpriză pe care o vei primi…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino verificare cont: ce documente trebuie să trimiți

Una din veștile proaspete de pe piața jocurilor de noroc este Don…
Monica - decembrie 8, 2023