Vezi cum faci bani din instagram!

Monetizare Instagram: 8 Idei despre Cum Faci Bani Din Instagram

4.9/5 - (7 votes)
Mirela - noiembrie 8, 2021

Cu o medie de aproximativ 300 de milioane de utilizatori zilnic, rețeaua de socializare Instagram îți oferă multiple metode de monetizare Instagram. Află din articolul de azi cele mai simple, dar eficiente metode despre cum poți face bani din Instagram în 2023, dar și cât poți câștiga dacă înveți cum faci bani din Instagram!

Cuprins

Monetizare Instagram – cum începi să faci bani

monetizare Instagram

Cum fac bani pe Instagram? E o întrebare al cărei răspuns este căutat din ce în ce mai mult. Deși poate părea ușor uneori sau greu alteori, important este că poți câștiga bani online din activitatea ta pe rețea. Dar haide să vedem cum faci bani pe Instagram. În primul rând, ai nevoie de un cont de utilizator.

Poți face acest lucru de pe calculator sau laptop sau din aplicația instalată pe dispozitivul mobil. Pentru crearea contului poți folosi adresa de Facebook (accesezi butonul de Sign-in) sau adresa de email.

În cazul în care utilizezi adresa de email, după introducerea datelor necesare creării contului, trebuie să apeși butonul de Sign-up. Va fi necesar să creezi un nume de utilizator și o parolă. Poți trece ulterior de la contul personal la unul de tip business, prin accesarea opțiunii Switch to Business Profile.

Pe scurt, ai nevoie de un dispozitiv de pe care să poți accesa aplicația și o serie de caracteristici extrem de importante în proces: inspirație, originalitate și calitate în conținutul oferit pe pagina ta.

Din momentul în care ai înțeles esența postărilor și ai creat un flux cursiv, deja trebuie să înveți cum să faci bani din Instagram. Ține cont de faptul că persoanele care te urmăresc nu trebuie să rămână pasivi, ci să interacționeze cu acel story Instagram pe care îl postezi periodic. Determină-ți urmăritorii să comenteze postările, să aprecieze conținutul și să îl partajeze pe paginile lor. Înainte de a crea conținut este indicat să te hotărăști asupra unui domeniu.

Dacă vrei să știi cum faci bani din Instagram, află că un conținut haotic nu generează profit și nici nu atrage mulți urmăritori. De exemplu, dacă ești pasionat de modă, te poți axa pe sectorul de Beauty & Fashion, iar dacă ești o persoană dinamică și amuzantă, poți alege domeniul Entertainment. Indiferent de domeniul ales, există o regulă importantă de care este indicat să ții cont: generează doar Instagram content original.

De Reținut!
Te poți inspira din diverse surse, dar similaritatea postărilor mai multor influenceri duce la pierderea de urmăritori.

În momentul în care ai atins numărul minim de următori necesar pentru a te afirma ca Instagram influencer, următorul pas constă în identificarea de sponsori. Poți crea un email pe care să îl trimiți companiilor cu care ai vrea să colaborezi sau să te înscrii pe forumuri sau marketplace-uri ale influencerilor.

Pentru a-ți crea un obiectiv de monetizare Instagram, ține cont la câți următori faci bani pe Instagram (acesta va fi punctul de plecare în procesul de monetizare) și ulterior de pragurile dorite de urmăritori sau de faimă.

Monetizare Instagram: #8 metode despre cum faci bani din Instagram

Din numeroasele aplicații de făcut bani, Instagram este cea care îți oferă multiple metode de a câștiga bani în plus, cu un efort mai mic sau mai mare. Dacă vei studia piața, vei constata că există nu una sau două metode care îți arată cum să faci bani din Instagram, ci mai multe metode. Cele mai relevante și mai populare metode de monetizare Instagram sunt postările sponsorizate, vânzarea de produse și servicii proprii și vânzarea de fotografii, dar poți face bani din Instagram România prin mai multe metode.

Iată care sunt metodele în materie de cum faci bani pe Instagram în 2023:

#1. Câștigă bani pe Instagram din marketing afiliat

Marketingul afiliat este o metodă ușoară de monetizare Instagram. Deși sună complicat, nu este deloc așa, pentru că de fapt marketingul afiliat se referă la promovarea anumitor produse și încasarea unui comision din vânzarea lor.

Comisionul este primit în urma cumpărării produsului de către un client, prin accesarea unui link promovat de către tine. Dacă te întrebi cum să faci bani pe Instagram din marketing afiliat, află că poți face acest lucru promovând produse prin intermediul recenziilor, descrierii pe scurt a produselor printr-o postare sau prezentarea produsului prin intermediul unui clip video. Poți redirecționa urmăritorii către site-ul propriu, dacă acolo ai o descriere mai detaliată.

Pentru a înțelege mai bine cum să faci bani pe Instagram utilizând această metodă, procesează informațiile noi pas cu pas. Etapele pe care le vei parcurge constau în: afilierea la un brand, promovarea serviciilor sau produselor companiei respective, promovarea link-ului primit și încasarea comisioanelor.

De Reținut!
Dacă vrei să încerci affiliate marketing, îți recomandăm câteva platforme testate care oferă programe de afiliere prin care să generezi bani din Instagram: AdPump, VigLink sau AmazonAssociates.
BONUS FĂRĂ DEPUNERE

100 RON Fără Depunere

Înregistrează-te și câștigă 100 RON Gratis!
Joaca Acum

#2. Cum faci bani din Instagram România cu postările sponsorizate

Postările sponsorizate sunt o altă metodă de monetizare Instagram. După ce ai ajuns să ai un Instagram profil consolidat și cu mulți urmăritori, brand-urile cunoscute te vor contacta în vederea promovării produselor și serviciilor lor. Având câștigată încrederea următorilor, îi vei putea determina să aibă încredere și în brandurile promovate.

Dacă vrei să știi cum se fac bani din Instagram, este important să promovezi produse și/sau servicii pe care le-ai testat. În schimbul promovării vei fi răsplătit de către branduri cu produse gratuite, un cadou sau poți fi plătit. Este foarte important să promovezi produse care să se potrivească publicului tău și să răspundă la nevoile urmăritorilor.

Aproximativ 70% din hashtag-urile de pe Instagram sunt utilizate pentru promovarea brandurilor. Cum faci bani din Instagram cu ajutorul postărilor sponsorizate? Urmând trei pași simpli: crește-ți numărul de următori, promovează și încasează.

#3. Cum faci bani pe Instagram din promovarea produselor și serviciilor proprii

Dar cum să faci bani pe Instagram promovând propriile produse sau servicii? Promovându-le pe pagina ta de Instagram, prin prezentarea lor și prin poze clare și de calitate (dacă promovezi produse fizice). Pentru a crește vânzările, poți face oferte speciale pentru urmăritorii tăi. Însă postările de promovare a produselor sau serviciilor proprii trebuie să fie moderate, astfel încât să nu sufoci audiența – este recomandat ca una din cinci postări să aibă caracter promoțional.

Pentru a păstra publicul interesat, promovează în mod creativ și original. Poți direcționa urmăritorii către magazinul tău online prin utilizarea funcției „Cumpărați acum”. Poți promova produse fizice (produse personalizate, print on demand), digitale (e-book, ilustrații, jocuri, aplicații) sau servicii.

 • Produse fizice

Produsele fizice reprezintă, din punctul nostru de vedere, un stadiu mai avansat al vânzării de produse. Principala provocare este calitatea produselor pe care le oferi, dat fiind că acestea sunt produse în fabrici. Îți recomandăm să încerci tu întâi produsele înainte de a le oferi spre vânzare publicului tău. Poți promova și vinde chiar și haine second hand sau produse handmade.

 • Produse digitale

Un tip de produs online foarte apreciat este reprezentat de e-books. Poți să creezi și tu un e-book pe un subiect preferate și să îl vinzi mai apoi pe site-ul tău printr-un program de procesare plăți.

 • Servicii plătite

Foarte mulți utilizatori de Instagram, atunci când caută metode despre cum faci bani pe Instagram, se axează inițial doar pe serviciile plătite. Practic, poți să începi să lucrezi în calitate de consultant freelancer, stabilindu-ți propriile tarife pentru abilitățile tale și serviciile pe care le poți presta.

#4. Cum câștigi bani din poze pe Instagram

O altă modalitate de cum să faci bani din Instagram este vânzarea de fotografii. Vânzarea fotografiilor poate fi o metodă de monetizare Instagram care să-ți aducă niște câștiguri consistente, dacă acestea sunt creative și originale. Pentru a face bani din poze pe Instagram, acestea trebuie să fie diferite față de ce se găsește de obicei pe internet.

Dacă vrei să știi cum câștigi bani din Istagram, iată un sfat – postează cele mai bune fotografii și promovează-ți portofoliul prin distribuirea unui link potențialilor clienți!

Dacă ai o pagină de business, publicarea datelor de contact va facilita comunicarea între tine și clienții interesați. Instagram Shops este funcția care te ajută să creezi un magazin propriu și să vinzi direct clienților produsele și serviciile tale.

De Reținut!
De asemenea, sunt foarte multe site-uri unde îți poți vinde fotografiile și unde poți învăța cum câștigi bani din Instagram: 500px, Twenty20, Shutterstock sau iStock by Getty Images.

#5. Cum să faci bani din Instagram utilizând IGTV

Încă o modalitate foarte utilizată și eficientă de cum să faci bani din Instagram România este IGTV. Ce este IGTV? IGTV este de fapt versiunea TV a Instagramului. Această opțiune a fost creată a urmare a dinamismului pieței de online marketing de pe rețelele sociale. Prin intermediul său, un Instagram influencer poate ajunge ușor la urmăritorii săi.

IGTV este o platformă video prin intermediul căreia este promovat Instagram content lung (long form), în special clipuri video în format vertical. Având în vedere faptul că numărul persoanelor care preferă mediul online în locul clasicului televizor este într-o continuă creștere, platforma este din ce în ce mai populară pe zi ce trece, iar utilizatorii care postează IG story sunt numeroși.

Poți viziona un IG story prin intermediul aplicației IGTV sau din butonul afișat în partea dreaptă sus a aplicației Instagram. De fiecare dată când un IG story va fi publicat de către o persoană pe care o urmărești, vei primi o notificare în profilul tău. Orice persoană care are un Instagram profil poate utiliza această platformă și va putea crea un story Instagram TV.

Pentru a face prima postare pe platforma video, apasă pe butonul din partea dreaptă de sus a paginii. După selectarea categoriei de interes, nu-ți rămâne decât să încarci clipul video. Creatorii de conținut care utilizează IGTV sunt plătiți direct de către Instagram pentru clipurile încărcate aici.

De Reținut!
Pentru a avea pe IGTV Instagram content monetizat, trebuie să respecți anumite reguli, precum faptul că nu ai voie să folosești un limbaj licențios și videoclipurile trebuie să fie filmate vertical.

#6. Cum faci bani din Instagram story

O altă modalitate simplă despre cum câștigi bani din Instagram este reprezentată de story. Pentru a prinde la public și a atrage noi urmăritori, un story Instagram trebuie să respecte o serie de factori cheie. Distribuirea poveștilor live în momentele cruciale ale zilei este un prim factor dacă vrei să știi cum poți câștiga bani din Instagram.

Transmisiunile live din spatele afacerilor sau din atelierele de lucru au priză la public și generează o creștere a vânzărilor. Alte elemente precum relatarea istoricului afacerii, părerile clienților, evidențierea produselor în povești, tutorialele de utilizare, sunt elemente strategice în creșterea vânzărilor.

Abordează un stil interactiv în poveștile tale și intră live cât de des poți face acest lucru. Utilizarea stickerelor cu numărătoare inversă pot spori interactivitatea postării; astfel, urmăritorii tăi vor sta în suspans până la momentul surpriză al poveștii.

Și utilizarea stickerelor cu întrebări sau cu sondaj sunt metode utile pentru a păstra activ publicul – utilizează aceste stickere și oferă răspunsurile sau rezultatele în viitoarele povești. Încurajarea publicului să ofere feedback este o metodă care dă mereu rezultate – nu ezita să o folosești dacă vrei să știi cum se câștigă bani din Instagram.

#7. Cum faci bani din Instagram ca freelancer

Dacă te întrebi cum câștigi bani pe Instagram stând acasă, dar având totuși un contract de muncă, poți căuta oportunități de muncă pe diverse platforme de freelancing, precum Fiverr sau Upwork. Poți căuta colaborări în calitate de creator de conținut atât scris, cât și video-audio și pentru a demonstra capacitățile tale în materie de editare foto și video poți să începi prin a-ți pune la punct întâi contul tău personal.

Cu un cont de Instagram atractiv pe care să-l adaugi la metodele de contact din CV vei atrage atenția mai multor colaboratori, chiar dacă nu ai experiență în domeniu. Deci, atunci când cauți oportunități de cum să câștigi bani din Instagram sau orice altă rețea socială, asigură-te că propriile pagini de social media arată impecabil.

Mai multe despre ce ai nevoie pentru a deveni freelancer în România găsești în articolul din link.

#8. Cum poți face bani din Instagram ca manager de social media

Așa cum am menționat în articolul anterior despre cum să faci bani din Facebook, poți să faci bani din Instagram la un nivel profesional, obținând un job ca manager de social media. Un astfel de manager gestionează nu un singur cont, ci mai multe conturi de social media, pe mai multe platforme și va trebui să cunoști bine oportunitățile pe care le oferă Instagram în materie de cum poți face bani din Instagram, dar și cum funcționează alte rețele sociale.

Bineînțeles, poți începe ca asistent de social media, pe un post de junior cu mai puține responsabilități și pe măsură ce acumulezi mai multe cunoștințe în materie de cum se fac bani din Instagram, să avansezi pe un post mai bun. Toate joburile de social media pot fi făcute în sistem freelancing, totul depinzând de compania pentru care vei lucra.

Poți lucra și în paralel pe mai multe proiecte, administrând mai multe pagini de Instagram sau alte rețele, câștigul fiind chiar mai mare pentru că obții venituri din mai multe surse.

Vreau să fac bani din Instagram: cât poți câștiga din Instagram

După ce ai aflat cum faci bani pe Instagram, a venit momentul să afli și cât poți câștiga din monetizare Instagram. Pentru a deveni un Instagram influencer de succes, trebuie mai întâi să știi câți urmăritori trebuie să ai pe Instagram ca sa faci bani. Răspunsul este 1.000 de urmăritori. Dacă ești la începutul ascensiunii și nu ai foarte multă influență, câștigurile tale vor fi în medie de 800 – 1.200 ron pe postare (medie realizată în urma unui studiu la nivel global).

Câți bani se fac din Instagram depinde de timpul alocat promovărilor și postărilor, numărul de story Instagram, numărul de metode utilizate în vederea monetizării și de dimensiunea comunității de urmăritori.

Câți bani faci din Instagram în funcție de numărul de urmăritori

Nr. de UrmăritoriCâștig/ postare
1.000 – 9.999 ✔️25 – 100 $ 🤑
10.000 – 30.000 ✔️100 și 200 $ 🤑
30.000 – 100.000 ✔️100 și 400 $ 🤑
300.000 – 400.000 ✔️400 – 500 $ 🤑
400.000 – 1.000.000 ✔️500 – 600 $ 🤑

Bine de știut:

 • media de plată depinde de frecvența postărilor
 • prețurile cresc în raport cu popularitatea ta
 • cu cât ai mai multe like-uri pe postare, cu atât mai mult crește prețul
 • poți combina metodele de monetizare Instagram pentru câștiguri mai mari
 • pentru a-ți crește comunitatea și colabărările, cercetează continuu piața și vezi cum fac bani din Instagram alți influencerii

Află și câți bani faci din Tik Tok!

Vreau să fac bani din Instagram: cum obții mai mulți urmăritori

Pentru a avea succes pe Instagram trebuie să gândești în perspectivă încă de la început. De aceea, este crucial să ai în vedere creșterea numărului de urmăritori. Punctul de start spre succes trebuie privit ca fiind punctul de la câți urmăritori faci bani pe Instagram. Așadar, atingerea pragului de 1.000 de urmăritorii ar trebui să fie considerat un fel de antrenament și o ocazie de a te perfecționa.

În vederea creșterii numărului de utilizatori, poți adopta o serie de măsuri prin care să atingi pragul țintit:

 • Crează o biografie solidă: Crearea unei biografii care să cuprindă un „call to action”, care la rândul său să trimită audiența către diverse oferte este o bună idee dacă te întrebi cum poți câștiga bani din Instagram.
 • Folosește emoji-uri, dar nu face abuz: Utilizarea emoji-urilor sporește atenția urmăritorilor și poate genera și vânzări sau click-uri pe site-ul tău, de aceea este bine să îi utilizezi în sintagma de „call to action”.
 • Adaugă hashtag-uri relevante pentru fiecare postare: Hashtag-urile sunt un element care vin în sprijinul catalogării conținutului furnizat și evidențierea sa în căutările utilizatorilor. Un număr excesiv de hashtag-uri poate duce la excluderea postării tale. Numărul ideal de hashtag-uri recomandat să fie utilizat într-o postare este de minim 5 și maxim 20. Utilizează în postările tale hashtag-uri populare. Trebuie să fii atent/ă și la lungimea postărilor – numărul ideal de caractere care ar trebui folosit este de 125.
 • Ai grijă de calitatea pozelor tale: Calitatea pozelor distribuite pe pagină trebuie să fie extrem de bună. Pentru a respecta acest criteriu, asigură-te că sunt clare și utilizează filtre pentru ele. Cele mai populare filtre utilizate în procesarea fotografiilor sunt Clarendon, Juno și Gingham (furnizate de Canva). Așa vei primi mai multe like-uri, și implicit va crește și numărul de urmăritori. În postarea pozelor pe pagină, concentrează-te pe calitate, nu pe cantitate.
 • Comunică deschis și pe subiecte variate: Discuțiile purtate cu audiența ta trebuie să fie deschise și diversificate. În acest sens, organizează sesiuni de întrebări și răspunsuri, cere feedback și utilizează sondaje. Axează-te pe nevoile urmăritorilor tăi și apreciază feedback-ul primit. Postările trebuie realizate și urcate pe pagină periodic și în momentele potrivite ale zilei – conform studiilor de piață, este indicat să postezi o dată sau de două ori pe zi, cel mai bine între orele 17 și 2.
 • Evită să cumperi urmăritori – deși este o practică des întâlnită de cei care caută cum se câștigă bani pe Instagram, îți scade credibilitatea. Oamenii apreciază succesul real, nu aparențele. Fii tu însuți / însăți, creează-ți un profil complet și axat pe singură nișă și vei întâlni cu siguranță succesul.

Vezi și la câți abonați primești bani de la YouTube!

Concluzii

Sperăm că acest ghid ți-a fost util și ai învățat cum să faci bani din Instagram. Instagram este o metodă de monetizare aleasă din ce în ce mai mult de utilizatorii internetului, în special de generațiile tinere.

Fiind la bază o platformă de socializare, Instagram s-a dezvoltat în timp și a devenit un instrument eficient în promovarea afacerilor de tip ecommerce și în generarea unei noi meserii, cea de Instagram influencer. Bazată pe comunicare, transmisiuni live, elemente de vizual și promovare, platforma poate genera câștiguri destul de mari, în funcție de dedicarea și pasiunea fiecăruia.

Există mulți influenceri care acumulează câștiguri colosale și au contracte încheiate cu branduri de succes din lumea afacerilor. Însă, poți câștiga bani din monetizare Instagram dacă nu ai un număr mare de urmăritori? Răspunsul este da. În cazul în care nu vrei să faci carieră pe această platformă, poți fi un influencer mai mic, adică un micro – influencer.

Acum sperăm că știi câți urmăritori trebuie să ai pe Instagram ca sa faci bani. Cu o audiență de 1.000 – 1.500 de urmăritori poți genera profituri cuprinse între 25 și 50 $ pe postare, însă câștigurile variază în funcție de interacțiunea cu publicul (dacă postările tale captivează audiența și dacă sunt generate vânzări).

Ideal ar fi să îți crești numărul de urmăritori treptat, prin furnizarea postărilor calitative. Tot ce ai nevoie constă în curaj, originalitate și inițiativă.

De Reținut!
Instagram este în prezent una dintre cele mai populare metode de generare a câștigurilor. Dacă ești o persoană creativă, deschisă și sigură pe sine, nu ezita și fă bani din pasiunea ta. Creează-ți propriul cont pe Instagram și începe să construiești o audiență inspirată de către tine!

FAQ despre monetizare Instagram

1. Câți bani faci din Instagram?

Câți bani bani din Instagram este influențat de numărul tău de urmăritori, dar îți putem spune că poți câștiga de la 25 $ pe postare la 600 $ pe postare, în funcție de comunitatea ta în mediul online.

2. La câți urmăritori primești bani pe Instagram?

Deși nu este neapărat relevant de la câți urmăritori faci bani pe Instagram, deoarece este indicat să adopți un comportament benefic și adaptat câștigului încă de la început, totuși un număr minim ar fi de 1.000 de urmăritori, și ideal ar fi de 5.000 – 10.000 de urmăritori (dacă vrei să devii faimos).

Având în vedere faptul că noțiunea de bani are valori diferite la nivelul fiecărui individ în parte, aspectul care face referire la câți urmăritori primești bani pe instagram este perceput diferit și poate influența implicarea ta în strategiile despre cum să faci bani pe Instagram.

De exemplu, dacă o minimă monetizare Instagram îți aduce satisfacție, atunci te vei mulțumi cu un număr mic de urmăritori, mai ales dacă nu vrei să devii un Instagram influencer cu normă întreagă. Începi să monetizezi de la 1.000 de urmăritori, însă depinde doar de tine unde vei ajunge.

3. Când să postezi pe Instagram?

Pentru ca postările tale să fie unele eficiente ar trebui să postezi astfel:

 • luni, miercuri și vineri între orele 11:00 și 12:00
 • marți între orele 11:00 și 14:00
 • joi de la 11:00
 • sâmbătă și duminică evită să postezi sau postează doar conținut relevant pentru publicul tău în zilele respective

De regulă, oamenii sunt mai activi pe Instagram dimineața, așa că încearcă să postezi în prima parte a zilei.

Bineînțeles, trebuie să ții cont și de profilul psihografic al publicului către care te adresezi, astfel de caracteristici, precum modalitatea de petrecere a timpului liber și hobby-uri, indicându-ți momentele perfecte pentru a posta.

De asemenea, trebuie să ții cont de industria din care fac parte produsele sau serviciile promovate de tine.

4. Cine are cei mai mulți urmăritori pe Instagram?

Dacă te întrebi cine are cei mai mulți urmăritori pe Instagram, vei fi surprins să afli că tocmai contul oficial al aplicației (@instagram) este cel mai urmărit, având aproximativ 461 de milioane de urmăritori în 2023.

Acesta este urmat de contul lui Cristiano Ronaldo (@cristiano) care ocupă locul 2 în topul celor mai urmărite conturi de Instagram cu un număr de aproximativ 390 de milioane de urmăritori.

BONUS FĂRĂ DEPUNERE

100 RON Fără Depunere

Înregistrează-te și câștigă 100 RON Gratis!
Joaca Acum
promoții cu un cod promo Betano

Betano cod promo: 50 Rotiri Gratuite + 50 RON Freebet

Betano oferă jucătorilor săi o nouă promoție limitată care va aduce doar…
Mirela - ianuarie 31, 2023
verificare cont elite slots

Documente necesare pentru o verificare cont Elite Slots (2023)

După crearea unui cont nou pe platforma cazinoului Elite Slots, este obligatoriu…
Mirela - ianuarie 31, 2023
elite slots înregistrare

Învață cum completezi rapid formularul Elite Slots înregistrare

Poți face la Elite Slots înregistrare foarte simplu și rapid. Completarea formularului…
Mirela - ianuarie 30, 2023