cum sa faci bani pe tik tok

Cum câștigi bani din Tik Tok 2022: cele mai simple metode

5/5 - (3 votes)
Mirela - noiembrie 9, 2021

Tik Tok și-a câștigat popularitatea rapid în rândul utilizatorilor săi, dar mai ales în rândul celor tineri. În prezent, rețeaua are peste 800 de milioane de utilizatori activi, care-și monetizează conturile prin intermediul clipurilor video de scurtă durată, dar și prin alte metode, precum colaborările cu alți influenceri și promovările. Însă, cum se fac bani din Tik Tok? Descoperă în continuare cum câștigi bani din Tik Tok în 2022!

Tik Tok în România: ce poate deveni viral

cum faci bani din tik tok în România

Pentru a înțelege mai bine cum poți face bani pe Tik Tok România, mai întâi trebuie să înțelegi cum merg lucrurile. Lansată în 2016 în China, Tik Tok este o aplicație prin intermediul căreia utilizatorii postează clipuri scurte, cu o durată de 15 și 60 de secunde. Creează un cont și vei avea acces la toate opțiunile disponibile pentru crearea unui clip video – vei putea alege durata, sunetul și textul. La final, vei putea introduce hashtag-uri sau eticheta anumite persoane.

Însă cum faci bani pe Tik Tok în România? Ce trebuie să conțină videoclipurile tale și ce se caută mai mult? Poți crea videoclipuri despre orice, însă cele mai populare abordează teme precum muzica, dansul, machiajul și provocările. Poți cânta melodiile preferate, poți crea cover-uri sau posta melodii compuse de tine. Se fac bani din Tik Tok provocări, în care trebuie, spre exemplu, să dansezi pe melodiile cunoscute sau să faci alte lucruri – poate fi vorba despre sport, o dietă, învățarea unui anume lucru.

Poți să faci bani din Tik Tok în România după ce ai creat un cont și ai cel puțin 1.000 de urmăritori. Abia atunci poți face un videoclip live. Poți monetiza contul și cu mai puțini urmăritori, dar nu vei face prea mulți bani Tik Tok. În timpul sesiunii live vei primi cadouri de la urmăritori, fapt care generează venituri pentru tine. Aplicația Tik Tok România a creat un program care sprijină creatorii de conținut, denumit Creator Found. Prin intermediul său, creatorii primesc anual o anumită sumă de bani.

Poți câștiga bani online de acasă cu Tik Tok, iar la noi în țară, cele mai populare subiecte pe care le poți aborda sunt cele de comedie, entertainment și daily vlog. Deși densitatea clipurilor lipsync s-a mai diminuat, rețeaua rămâne populară prin noutatea conținutului, cum sunt clipurile de tip challenge.

De Reținut!
Media utilizatorilor la noi în țară este de 20 – 35 de ani, în anul 2020 rețeaua atingând pragul de 5.364.860 de utilizatori. Dintre cei mai populari tik-tokeri care știu să cucerească audiența și cum se fac bani din Tik Tok, amintim nume precum Andra Gogan și Dania Mihaiu.

Cum câștigi bani din Tik Tok în România

Cum câștigi bani din Tik Tok în România

Înainte de a crea un cont, trebuie să știi cum poți face bani din Tik Tok și câți bani faci pe Tik Tok, dar mai mult de atât, cum să te pregătești pentru asta. Pentru a genera un conținut de calitate, stabilește mai întâi cine ești, ce îți place să faci și cum poți oferi asta publicului tău. Găsește-ți punctele forte și valorifică-le.

După ce ai identificat pe ce anume vrei să te axezi și cum să faci bani pe Tik Tok, studiază concurența și observă cum fac bani pe Tik Tok alte persoane. Analizează care sunt cele mai populare videoclipuri, ce anume promovează și ce tehnici de interacțiune cu urmăritorii sunt utilizate. Când vine vorba de concurență, nu uita să iei în calcul și conținutul de pe alte platforme. Majoritatea rețelelor de socializare promovează acum conținutul video de scurtă durată, deci poți afla în același timp și cum se fac bani din Youtube, Instagram sau Facebook.

Competențele digitale sunt importante în implicarea ta în mediul online, mai ales după ce vei înțelege cum se fac bani pe Tik Tok. Studiază mai întâi aplicația, pentru a nu întâmpina probleme în cele mai nepotrivite momente. Dacă deții un set de competențe digitale îmbunătățite, vei observa cum câștigi bani din Tik Tok din ce în ce mai mult, deoarece implicit, vei ști și cum să creezi și să formatezi clipurile video.

Cunoaște mai întâi tendințele rețelei și observă cum se fac bani pe Tik Tok din anumite categorii de conținut. Cercetează preferințele publicului și observă-i pe cei mai populari influenceri. Chiar dacă te vei inspira din succesul altora, caută elemente distinctive cu care să vii în conținutul tău. Originalitatea va defini parțial câți bani faci din Tik Tok.

Este indicat să postezi în anumite intervale orare în fiecare zi, astfel încât urmăritorii tăi să aibă timp pentru a le viziona. Încearcă să păstrezi un anume flux în postări și stabilește-ți câteva strategii de menținere a publicului interesat. Întotdeauna este bine să ai un plan de rezervă. Ia în considerare utilizarea mai multor metode din care se câștigă bani din Tik Tok!

16 modalități despre cum câștigi bani din Tik Tok

Înainte de a începe, trebuie să știi cum câștigi bani din Tik Tok în România. Așadar, poți face bani din Tik Tok din promovarea altor conturi, administrarea lor, promovarea melodiilor, monetizarea emisiunilor live, donațiilor, felicitărilor video, chaturilor închise, programelor de afiliere, vânzarea videoclipurilor, provocărilor, oferirea serviciilor de specialitate, aprecierilor, vizualizărilor, serviciilor unice, promovarea expertizei pe care o deții.

Lista ar putea continua – cu siguranță utilizatorii vor găsi mereu o nouă modalitate de a face bani Tik Tok. Vei înțelege treptat cum să faci bani pe Tik Tok prin utilizarea mai multor metode și vei putea estima câți bani faci din Tik Tok. Dar până atunci, să vedem cum poți face bani pe Tik Tok prin diverse metode.

#1. Cum câștigi bani pe Tik Tok din promovarea altor conturi

Serviciile de publicitate sunt una dintre sursele de generare de bani Tik Tok și este chiar simplu. De fapt, trebuie să filmezi un videoclip, să marchezi agentul de publicitate și ulterior, vei primi un comision de la acesta. Promovarea făcută de tine va aduce agentului mai mulți clienți.

Există posibilitatea de a fi plătit și în mod direct de către agent pentru a-i promova serviciile. Prețul minim al unui videoclip este de aproximativ 4-6 euro, dacă ești la început. Cu cât ești mai cunoscut/ă, cu atât mai mulți bani de pe Tik Tok vei strânge. De exemplu, poți primi 200 de euro pentru promovarea unui produs dintr-un brand celebru sau chiar 700 de euro dacă ești unul dintre cei mai buni tik-tokeri.

#2. Cum poți face bani pe Tik Tok din administrarea altor conturi

Internetul oferă multiple metode de promovare a unui site, însă lucru simultan pe mai multe pagini poate fi solicitant. Iar aici, poți interveni tu cu servicii de administrare a conturilor.

Sarcina ta va consta în menținerea contului (adăugarea conținutului, editarea videoclipurilor, înlocuirea utilizatorului în provocări), gestionarea conținutului (alcătuirea descrierilor, oferirea de indicații specialiștilor angajați, cum sunt fotografii) și promovarea profilului. În calitate de administrator al contului, tu îl vei înlocui pe utilizatorul respectiv în toate acțiunile, mai puțin în comunicarea și negocierea cu agenții de publicitate.

De Reținut!
Plata unui administrator de cont pornește de la 150 euro pe cont și poate ajunge și până la 500 de euro.

#3. Cum să faci bani pe Tik Tok din vânzarea videoclipurilor

Poți să faci bani din Tik Tok România și pornind de la zero, fără a face investiții. Dacă îți place să filmezi și poți realiza videoclipuri originale care realmente uimesc publicul, poți câștiga bani în felul acesta. Poți crea videoclipuri de senzație și le poți vinde. Prețurile videoclipurilor variază. De exemplu, un videoclip de 15 secunde poate fi vândut cu prețuri între 15 și 300 de dolari.

#4. Cum faci bani cu Tik Tok din parteneriate

Poți face bani și din parteneriate cu diverse companii. Pentru fiecare client pe care îl aduci companiei respective, primiți un procentaj din vânzări. Procesul este similar cu programele de afiliere, doar că prețurile variază în funcție de înțelegerea pe care o ai cu compania. Poți promova produsele prin intermediul unei recenzii sau prezentări, la care vei atașa un link afiliat.

Află și cum devii influencer Instagram pentru a câștiga bani din parteneriate!

#5. Cum se fac bani pe Tik Tok din promovarea melodiilor

Muzica este un element de nelipsit de pe aplicația Tik Tok România. Cu cât sunt mai multe videoclipuri filmate având pe fundal aceeași melodie, cu atât mai mulți utilizatori o vor asculta în întregime. În acest mod tinerele talente pot fi descoperite și popularitatea lor poate crește vertiginos dacă melodiile lor au priză la public. Prețul de început variază între 2 șii 6 euro, însă prețurile pot crește în funcție de popularitatea ta și de mărimea audienței.

#6. Cum se fac bani din Tik Tok prin monetizarea emisiunilor live

Poți să faci bani din Tik Tok România promovând anumite produse în cadrul sesiunilor live sau primind donații de la cei care îți vizionează clipurile Tik Tok video România. Pentru a putea monetiza o sesiune live este obligatoriu să ai cel puțin 1.000 de abonați.

Poți promova propriile produse, servicii sau pagini web, dar și serviciile oferite de alți utilizatori Tik Tok România sau agenți de publicitate. În timpul desfășurării sesiunilor live, este ideal să interacționezi cu urmăritorii și să le răspunzi cât mai prompt și mai sincer la întrebări.

#7. Cum câștigi bani pe Tik Tok din donațiile primite în direct

Poți aduna bani de pe Tik Tok și din donațiile primite în cadrul sesiunilor live. Prin intermediul lor, de fapt primești monede virtuale. Cu aceste monede, urmăritorii tăi achiziționează autocolante pe care ți le oferă în cadrul sesiunii live. Vei putea retrage doar 80% din valoarea lor. Poți primi și cadouri care se transformă automat în diamante virtuale.

Prin intermediul programului Diamante, poți schimba diamantele primite în bani, suma minimă de retragere fiind de 10 dolari. Numărul de diamante pe care le poți primi săptămânal este limitat.

#8. Cum poți face bani pe Tik Tok din felicitări personalizate

Felicitările video personalizate sunt o noutate în domeniu și sunt bine primite în rândul publicului. Pentru a primi comenzi de felicitări, utilizează hashtag-uri relevante (cum sunt #felicităriamuzante, #felicitări). Utilizatorii interesați de serviciile tale, te vor contacta cu siguranță. Ia în calcul toate formele în care poți transmite felicitării (versuri, cântece, faze haioase) și asigură-te că specifici modul în care faci urările. Vei fi plătit cu minim 6 euro, având posibilitatea de a-ți crește câștigurile după ce vei depăși 10.000 de abonați.

#9. Poți câștiga bani din Tik Tok prin intermediul chat-urilor închise

Promovarea prin intermediul chat-urilor închise presupune crearea unui profil separat în altă rețea socială (căsuță de dialog sau grup), și trimitea de invitații la chat. Cei care acceptă invitația trebuie să plătească pentru a intra în chat. De obicei, aceste invitații se trimit acelor utilizatori Tik Tok România care sunt la început, dar care sunt activi în rețea. Prețurile pornesc de la 1,5 euro și poate ajunge la 50 de euro de persoană, iar numărul minim necesar pentru a forma un chat închis este de 20 – 30 de persoane.

#10. Cum poți face bani din Tik Tok din colaborări

Colaborarea cu alți tik tokeri români sau străini este o altă modalitate prin care poți câștiga bani din Tik Tok. Le poți face oferte în funcție de cât de mare este audiența ta. De exemplu, dacă ai peste 10.000 de abonați, poți face o cerere de colaborare unui utilizator cu 6.000 – 7.000 de abonați sau cu număr aproximativ egal cu al tău.

Colaborarea presupune filmarea în comun a videoclipurilor și în etichetarea colaboratorului tău. Colaborările cresc numărul de abonați, însă pe de altă parte, se diminuează câștigurile.

Dacă vrei să obții mai multe colaborări, nu doar pe partea video, deschide-ți și un blog. Vezi cât câștigă un blogger!

#11. Cum câștigi bani pe Tik Tok prin programe de afiliere

Deși aplicația Tik Tok România nu oferă programe interne de marketing afiliat precum alte rețele sociale, poți câștiga bani din Tik Tok în România prin programele afiliate, cum sunt rețelele CPA (Cost Per Acțiune). Pentru a câștiga bani de pe Tik Tok în a acest fel, trebuie să te înregistrezi în rețeaua CPA, să alegi un material promoțional și să îl publici pe contul tău.

De Reținut!
În urma acestor acțiuni, vei primi bani pentru vizitatorii care vizitează site-ul promovat, cumpărarea bunurilor site-ului promovat, înregistrările de pe site, completările formularului de contact, etc. Prețul mediu al unui click este de 0,15 cenți.

#12. Cum câștigi bani din Tik Tok din provocările mărcilor

Pentru a-și menține audiența activă și pentru a-și promova produsele, mărcile lansează provocări. Provocările sunt distribuite mai departe de tik-tokerii mai populari. Aceștia sunt selecționați de companii în funcție de vârstă, de locație, tipul audienței și datele statistice ale conturilor pe care le dețin. Pentru a-ți arăta disponibilitatea de a participa la provocări, fă o căutare utilizând hashtag-ul #challenge. Prețurile pentru un Tik Tok video România încep de la 65 de dolari.

#13. Cum faci bani pe Tik Tok din furnizarea serviciilor de specialitate

Se câștigă bani din Tik Tok din valorificarea competențelor pe care le deții și prin integrarea lor în pachete de servicii de specialitate. Acestea constau în editare, operare și direcționare. Specialist în direcționare este un job căutat pe aplicația Tik Tok România. Publicitatea internă direcționată este o nouă ocupație solicitată din ce în ce mai mult, câștigurile lunare pornind de la 250 de dolari. Sarcinile tale vor consta în analizarea publicului, configurarea serviciilor de publicitate, analiza valorilor și a eficienței.

Editarea este un element esențial în furnizarea videoclipurilor de calitate, însă nu toți dețin abilitățile necesare pentru a face foarte bine acest lucru. Aici intervin editorii de imagine. Cu puțină străduință și pasiune, poți deveni un bun editor. De asemenea, este important să urmărești tendințele ți să anticipezi dorințele urmăritorilor. Prețurile încep de la 3 dolari și ajung până la 30 de dolari, în funcție de popularitate.

De Reținut!
Se câștigă bani din Tik Tok și din serviciile de operare. Tik-tokerii care nu sunt mulțumiți de calitatea videoclipurilor pe care le creează ei înșiși, angajează operatori care să le filmeze cu ajutorul echipamentelor profesioniste. Operatorii sunt plătiți la oră cu prețuri cuprinse între 4 și 40 de dolari.

#14. Cum faci bani pe Tik Tok din aprecieri, vizualizări și comentarii

Fie că vorbim despre cum să faci bani din Instagram, Tik Tok sau orice altă platformă, principiul de bază e același. Indiferent de cât de mare este audiența ta, poți face bani din aprecierile, vizualizările și comentariile urmăritorilor tăi. Însă, cum să faci bani din Tik Tok folosindu-te de ele? În primul rând, trebuie să deții un profil pe rețea și să te înregistrezi pe un serviciu care oferă sarcini pentru a fi îndeplinite.

Trebuie să îndeplinești anumite sarcini simple, cum sunt comentariile sau vizualizările, însă prețurile sunt mici. Pentru a câștiga pe puțin 2 dolari, este necesar să vizualizezi zilnic cel puțin 200 de publicații.

#15. Cum să faci bani din Tik Tok din promovarea propriei expertize

Pentru a-ți promova cunoștințele, poți crea tutoriale, scrie o carte sau un ghid în care să detaliezi pas cu pas cum poate fi rezolvată o problemă cu ajutorul cunoștințelor deținute de tine sau organiza seminarii online pentru a împărtăși aceste cunoștințe.

#16. Cum câștigi bani din Tik Tok prin intermediul serviciilor unice

Oferirea serviciilor unice poate fi o sursă de generare a veniturilor. Poți îndeplini acele bizare sau absurde cereri ale unor utilizatori Tik Tok România– de exemplu, poți imita voci, scrie o poezie, face un dans sau chiar substitui o persoană în anumite circumstanțe.

Vezi și cum faci bani pe Facebook!

Cum poți crește numărul de urmăritori pe Tik Tok

Primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este de la câți urmăritori faci bani pe Tik Tok România și cum poți mări audiența. Teoretic, poți face bani și dacă ai doar câteva sute de urmăritori, însă ai nevoie de cel puțin 1.000 pentru a putea crea o sesiune live.

Postările trebuie făcute la timpul potrivit, astfel încât urmăritorii tăi să aibă timp să le vizioneze. Dacă audiența este din România, postează la primele ore ale dimineții și seara, însă dacă ai urmăritori și din alte țări, adaptează postările și la programul lor.

Pentru a atrage mai mult public, evidențiază ce anume te face diferit față de concurență. Poate fi umorul tău, abilitatea de a imita anumite voci sau orice alt element special. Creează videoclipuri interactive și creative care să stârnească interesul urmăritorilor tăi și postează regulat.

Colaborează cu alți tik tokeri români pentru a avea acces la o audiența mai mare. Prin aceste colaborări, fenomen numit și „polenizare încrucișată”, vei avea acces la urmăritorii unui alt cont, iar celălalt tiktoker va avea acces la urmăritorii tăi.

Utilizarea provocărilor dă roade de cele mai multe ori, fiind atrase multe persoane de genul acesta de videoclipuri. Alege provocările care sunt în tendințe, însă nu ezita să iei parte la tendințe de alt fel.

Nu ezita să utilizezi hashtag-uri – sunt elemente importante în social media și cu ajutorul lor, căutările sunt mai ușoare și mai rapide. Atribuite videoclipului tău hashtag-uri relevante, însă alege-le pe cele care au cele mai multe utilizări.

Folosește melodii cunoscute pe care publicul le iubește. Cu cât sunt mai cunoscute, cu atât mai încântați vor fi urmăritorii tăi. În lipsă de inspirație analizează cum fac bani pe Tik Tok alte persoane și ce melodii folosesc.

TOP Tik Tok România 2022: cele mai urmărite 10 conturi din țară

Pentru a-ți face o idee clară referitoare la ce înseamnă să fii un tik toker de succes, ți-am pregătit mai jos un top Tik Tok România în care am inclus cele mai urmărite 10 conturi. Aruncând o privire peste conținutul acestor tik tokeri români vei găsi surse de inspirație și îți vei da seama ce tip de conținut are potențial de viralizare, ce tip de abordare este preferat de public și ce subiecte sunt în trend.

Iată cel mai nou top Tik Tok România:

  1. Andra Gogan (@andragogan) – 9.5 M urmăritori
  2. Dania (@ninjagirldraws) – 3.4 M urmăritori
  3. Jador (@jador) – 2.5 M urmăritori
  4. Cătălin Ionuț (z.catalinionut) – 2.2 M urmăritori
  5. Marius Elisei (@mariuselisei) – 1.6 M urmăritori
  6. Delia (@delia) – 1.5 M urmăritori
  7. Claudiu Iosif Saraj (@claudisky) – 1.4 M urmăritori
  8. Theo Rose (@theorose) – 1.3 M urmăritori
  9. BiBi (@bibi.oficial) – 1.3 M urmăritori
  10. Cristina Almășan (@cristina_almasan) – 1.2 M urmăritori

FAQ

Mulți se întreabă: unde văd câți bani am pe Tik Tok. După ce ai înțeles cum să faci bani din Tik Tok și vrei să afli câți bani faci din Tik Tok, accesează calculatorul de bani, mai exact Tik Tok Money Calculator. Acest calculator este răspunsul la întrebarea: unde văd câți bani am pe Tik Tok. Este nevoie doar să introduci în bara de căutare numele tău de utilizator și să dai „Calculate Earnings”. Astfel vei afla câți bani faci pe Tik Tok.

Dacă vrei să afli de la câți urmăritori faci bani pe Tik Tok, află că nu este impus un număr minim pentru monetizare, însă trebuie să ai minim 1.000 de urmăritori pentru a putea face o sesiune live

Pentru a estima câți bani faci pe Tik Tok, ia în calcul modalitățile pe care le vei folosi și gradul de implicare. Însă, media de plată pentru 1.000 de vizualizări este de maxim 4 cenți. Dacă media este atât de mică, atunci cum faci bani din Tik Tok întrucât să fii și mulțumit/ă? Dar cum fac bani pe Tik Tok cei mai cunoscuți tik-tokeri? În mare parte, din parteneriate și plasare de produse.

Mărcile celebre abordează tik-tokeri cu cel puțin 100.000 de urmăritori, însă și postările se plătesc mult mai mult. Un alt exemplu sunt videoclipurile – le poți vinde chiar și cu 200-300 de dolari. Totul depinde de tine.

blank

Gets Bet App: joacă oricând pe Android și iOS

Recent, a fost lansată Gets Bet app care oferă jucătorilor posibilitatea de…
Mirela - mai 18, 2022
blank

Ruletă și blackjack la Gets Bet Live, alături de dealeri reali

Să te joci live nu a fost niciodată mai ușor și distractiv!…
Mirela - mai 17, 2022
blank

Metode de plată pentru depunere și retragere Getsbet

Getsbet pune la dispoziția jucătorilor săi o gamă largă de metode de…
Mirela - mai 17, 2022