Cele mai bune idei de cum sa faci bani ca student

Cele mai bune 20 idei de cum să faci bani ca student în 2023

5/5 - (3 votes)
Tudor Valentin - martie 3, 2023

Ai mai căutat idei de cum să faci bani ca student sau ce poți lucra ca student și nu ai știut dacă ideile respective sunt potrivite pentru situația ta? Din fericire pentru tine, ai ajuns în locul potrivit, întrucât aici enumerăm idei de cum să faci bani la 18 ani.

Așadar, te invităm să alegi modalitatea potrivită pentru tine și să te documentezi mai mult! Dacă vrei să sari la o anumită idee din cele 18 pentru a afla mai multe, doar apasă pe ea din acest cuprins al articolului!

TOP 20 idei de cum să faci bani la 18 ani

Auzim des că dacă ești student, automat ai probleme financiare. Însă cu toate oportunitățile disponibile în era modernă, acest mod de viață nu ar trebui să mai fie norma.

Și în timpul studenției poți câștiga bani dacă te străduiești. În continuare, te invităm să afli cum să faci bani la 18 ani și să selectezi activitatea potrivită pentru tine.

Pentru a vedea toate ideile și pentru a sări direct la detalii, apasă pe ideea care-ți surâde din lista de mai jos:

1. Arta virtuală

Haide să aflăm cum să faci bani la 18 ani din arta virtuală. Dacă ai talent la desen sau chiar dacă îți place să mâzgălești când te plictisești, atunci poți face bani din asta. Există multiple aplicații cu care poți desena cu ușurință, chiar și de pe o tabletă. ”Procreate” este unul din aceste programe și este ușor de învățat și de utilizat. Poți crea sigle, avatare, imagini de fundal ce pot fi vândute pe diverse platforme online.

Dacă totuși îți petreci timp pe un calculator mai performant, poți cocheta cu programe puțin mai complicate pentru a crea NFT-uri.

2. Bani ca influencer

Dacă nu cauți în mod urgent ce poți lucra ca student, poți începe cu activitatea de influencer. Poți promova diverse categorii de produse, începând de la cosmetice la dispozitive electronice precum căștile, laptopurile sau telefoanele. Pe măsură ce vei genera mai multe vânzări, câștigul tău va fi mai mare. Dacă totuși nu știi de unde să începi, vezi cum să devii influencer.

3. Bani din jocuri

Jocurile sunt o altă idee de cum să faci bani la 18 ani. Jocurile sunt o industrie care se dezvoltă continuu. Prin urmare, există multiple jocuri la care dacă atingi un anumit nivel, poți vinde ulterior contul. League of Legends, CS GO, Brawl Stars sunt 3 nume de asemenea jocuri.

Dacă totuși preferi să îți păstrezi contul, atunci poți colecționa obiectele rare din joc și le poți vinde altor jucători. Acestea pot consta în armuri, avatare, arme sau alte obiecte care se câștigă rar și valorează mult.

4. Bijuterii handmade

Dacă răbdarea este punctul tău forte, atunci poți începe să creezi brățări handmade. Tehnicile nu sunt greu de învățat și le poți crea din diverse mărgele și pietricele colorate. Vei găsi materialele necesare pe site-urile online de bricolaj.

5. Lucrează part-time

Munca part-time este un aspect demn de luat în seamă în construirea listei despre cum să faci bani la 18 ani sau mai mult. Poți lucra într-un depozit sau magazin în condițiile specificate de lege.

Locurile de muncă part-time pot fi o sursă sigură de venit, dar posibil să ai greutăți în a găsi locuri de muncă care oferă astfel de flexibilitate.

6. Marketing

Dacă deții abilități de vânzător și de organizare, atunci poți începe să faci marketing. Acesta este un domeniu care aduce bani mulți dacă devii bun în ceea ce faci. Marketingul e un domeniu ce trebuie învățat pas cu pas, așa că vârsta studenției e vârsta perfectă pentru a începe.

7. Bani din design

Designul e un alt domeniu dacă te întrebi ce poți lucra ca student. Există tineri de această vârstă care se promovează pe site-urile de freelancing cu servicii precum crearea de logo-uri și de site-uri. Dacă acest domeniu te pasionează, începe prin a învăța, a-ți crea un portofoliu și prin a te promova.

8. Crearea de conținut

Dacă nu ai o problemă cu a ține pasul cu social media, atunci poți face bani din crearea de conținut. Haide să aflăm cum poți face bani ca student din această activitate.

Pe de o parte, poți crea conținut pentru alte persoane și să fii plătit. Pe de altă parte, poți crea conținut pentru contul tău pentru a aduna un număr cât mai mare de urmăritori. Totuși, un loc bun de început este să înveți cum faci bani din Tik Tok.

Indiferent de decizie, poți face bani din crearea conținutului pentru conturile social media (Facebook, Instagram, TikTok), canalele de Youtube sau pentru bloguri.

9. Industria handmade

Industria handmade e dedicată multiplelor categorii de vârstă. Poți crea decorațiuni tematice, obiecte de decor pentru casă, tablouri, bijuterii sau jucării. Îndeletnicirile sunt un bun punct de interes pe lista de cum să faci bani ca student. Ai nevoie de imaginație, spor și răbdare.

Îți recomandăm să te informezi cu privire la lucruri handmade care se vând bine.

10. Fotografii

Dacă te întrebi cum faci bani din fotografie, află că ai unele opțiuni. Dacă deții un aparat profesionist sau un telefon performant cu o cameră pe măsură, atunci poți face poze. Îți poți oferi serviciile la diverse mici evenimente sau poți vinde poze pe site-urile de profil din mediul online, precum Shutterstock.

11. Poți porni propria afacere

Având în vedere faptul că ești major, poți deschide propria afacere. Autoevaluează-te, analizează cererea de pe piață și deschide o afacere care să îți pună în valoare potențialul. Poți presta servicii precum crearea de conținut pentru bloguri, design, petreceri mici pentru copii, sau orice altceva ce poți face și care îți place.

Dacă ești femeie, ai noroc, poți afla cele mai bune 15 idei de afaceri mici pentru femei.

12. Completează chestionare plătite

Poți completa sondaje plătite online pentru a face bani. Site-uri precum JTN Panel și Mobrog caută persoane care să își exprime părerea în anumite privințe.

După cum precizăm și în articolul nostru despre sondaje plătite, nu ar trebui să te gândești la această modalitate ca la o sursă de venit consistentă, mai mult ca la o activitate extra pe care o poți face cu ușurință.

13. Marketing afiliat

Marketingul afiliat este un domeniu ce a luat mare amploare. Poți face și tu asta atât timp cât ai un cont social media sau blog cu un număr suficient de urmăritori. Poți promova diverse, de la electronice mici până la încălțămintea de firmă. Indiferent de ce alegi, vei fi bucuros să vezi ghidul nostru despre cum faci bani din marketing afiliat.

14. Valorifică-ți pasiunea

Dacă ești cu adevărat pasionat de un anumit domeniu, atunci îl poți valorifica. Dacă vrei să știi cum să faci bani ca student, poți începe un canal Youtube sau un blog despre acest subiect. În timp, dacă folosești unele metode de promovare online, vei aduna mai mulți urmăritori și vei începe să faci bani. Poți începe un blog despre artă, construcții lego, proiecte de lucru manual sau orice alt subiect care îți place.

15. Ore particulare

Dacă ai o pasiune aparte la care excelezi, poți face pregătire cu alți copii care doresc să învețe acest lucru. Poți preda ore de vioară, pian, desen, sau poți face meditații la obiect precum matematica cu cei mai mici, iar după puțină experiență deja vei experimenta cât câștigi din cursuri online!

16. Bani din creativitate

Haide să aflăm cum să faci bani la 18 ani din creativitate. Poți vinde picturi, desene sau poți crea poezii și eseuri pe care să le trimiți la reviste care plătesc sau la diverse competiții. O altă alternativă constă în scrierea de compuneri necesare la școală, iar dacă ești bun, te poți interesa și de cât câștigă un copywriter.

17. Valorificarea cunoștințelor

Poți face ore de pregătire dacă ești foarte bun la o anumită materie. Îți poți ajuta colegii contra cost sau poți face ore de pregătire, și acestea fiind destul de bine plătite. În plus, poți face proiecte și referate pentru elevi de la clase inferioare, din învățământul obligatoriu.

18. Spălatul mașinilor

Și spălatul mașinilor e o idee de luat în seamă dacă te gândești cum să faci bani ca student. Ai nevoie de doar o găleată, burete, detergent și apă caldă. Chiar dacă spălătoriile auto sunt la modă, din lipsa de timp adulții s-ar bucura să le spele cineva mașina.

Sigur, această activitate nu este pentru toată lumea, așa că dacă nu îți place munca fizică, vezi cum să faci bani de acasă.

19. Fă bani prin intermediul facultății

Vorbim despre cum să faci bani ca student, așa că de ce să nu profiți de studenție în sine? O metodă de a face bani foarte eficientă este de a nu face nicio altă activitate și să iei o bursă de merit. Spunem de a nu face nicio altă activitate pentru că bursele sunt un domeniu cu multă competiție, așa că vei avea nevoie de timpul personal pentru a învăța.

La majoritatea facultăților de stat, ești eligibil pentru o bursă de merit dacă ai media generală peste 8.50, dar poți beneficia și de alte burse, precum bursele sociale.

20. Fă bani prin internship-uri plătite

Suntem la capitolul de a face bani chiar prin intermediul facultății, așa că de ce să nu vorbim de internship-uri? Multe facultăți oferă idei de internship plătit încă din anul 2 de studenție iar pentru unele, contribuie direct la media generală.

Sigur, această metodă este similară cu job-urile part time, însă diferența este că aceste internship-uri fac colaborări cu facultățile, astfel vei primi un program foarte flexibil și vei strânge experiență în domeniul tău.

Cum să faci bani ca student – Ce poți lucra ca student

Acum că ai aflat cum să faci bani la 18 ani, cu siguranță vrei să afli și cum să faci bani ca student. Haide să aflăm ce poți lucra ca student și cum săfaci bani ca student în paralel cu facultatea. Deși toate locurile de muncă de mai sus sunt în pas cu piața de muncă din și cu diversitatea acesteia, trebuie să menționăm unele dintre cele mai bune idei de ce poți lucra ca student.

Lista despre ce poți lucra ca student e la fel de ofertantă ca și celelalte, însă poate fi mai provocator. Cum să faci bani ca student? Ai la îndemână o multitudine de opțiuni precum:

  • Livrarea produselor
  • Influencer
  • Marketing
  • Scrierea de proiecte
  • Scrierea de lucrări de licență / disertație.

Un alt punct de trecut pe lista cu ce poți lucra ca student constă în crearea de cursuri online pe domenii care te pasionează și pe care le cunoști bine.  

De ce să înveți cum să faci bani ca student din timp?

Există mai multe motive pentru care ar trebui să începi să înveți cum faci bani online sau alte metode de când ești la facultate. Chiar dacă poate părea greu, odată ce începi nu mai este așa.

Beneficii de care te bucuri
✔️ Te dezvolți pe plan personal și profesional ✔️
✔️ Îți creezi planuri de viitor ✔️
✔️ Ai independență financiară ✔️
✔️ Înveți să-ți gestionezi bugetul ✔️
✔️ Te educi financiar ✔️
✔️ Combini utilul cu plăcutul ✔️

Concluzii

Nu e niciodată prea devreme să începi să îți câștigi proprii bani. Cu cât începi mai devreme, cu atât mai mult timp ai să experimentezi, să înveți să te formezi. Poți deveni dependent financiar și te poți dezvolta mai mult pe plan personal și profesional.

Așadar, acum că știi toate aceste modalități, construiește-ți drumul către viitoarea carieră și fă bani în plus!

Dacă ai găsit acest articol de ajutor, poți beneficia și de ghidurile:

cat castiga un curier tazz by eMAG

Cât câștigă un curier Tazz: Salariu, Bonusuri, Bacșișuri

Piața livrărilor la domiciliu s-a dezvoltat vertiginos în ultimii ani, industria având…
Mirela - martie 24, 2023
blank

Seven Casino Înregistrare 2023: cum îți deschizi un cont rapid

Doar cu ajutorul unui cont poți juca cu bani reali ca mai…
Mirela - martie 24, 2023
blank

Măsuri de joc responsabil El Dorado și cum îți închizi contul

Încă de la crearea unui nou cont pe platforma cazinoului El Dorado,…
Mirela - martie 24, 2023