top 20 idei de cum să faci bani ca student

23 Idei despre cum să faci bani ca student în 2023 pentru oricine

5/5 - (3 votes)

Ai mai căutat idei de cum să faci bani ca student sau ce poți lucra ca student și nu ai știut dacă ideile respective sunt potrivite pentru situația ta? Din fericire pentru tine, ai ajuns în locul potrivit, întrucât aici enumerăm idei de cum să faci bani la 18 ani.

Așadar, te invităm să alegi modalitatea potrivită pentru tine și să te documentezi mai mult! Dacă vrei să sari la o anumită idee din cele 18 pentru a afla mai multe, doar apasă pe ea din acest cuprins al articolului!

Cum să faci bani ca student: 23 idei de încercat în 2023

Auzim des că dacă ești student, automat ai probleme financiare. Însă cu toate oportunitățile disponibile în era modernă, acest mod de viață nu ar trebui să mai fie norma.

Și în timpul studenției poți câștiga bani dacă te străduiești. În continuare, te invităm să afli cum să faci bani la 18 ani și să selectezi activitatea potrivită pentru tine.

Pentru a vedea toate ideile și pentru a sări direct la detalii, apasă pe ideea care-ți surâde din lista de mai jos:

1. Fă bani ca student din artă virtuală

Haide să aflăm cum să faci bani la 18 ani din arta virtuală. Dacă ai talent la desen sau chiar dacă îți place să mâzgălești când te plictisești, atunci poți face bani din asta. Există multiple aplicații cu care poți desena cu ușurință, chiar și de pe o tabletă. ”Procreate” este unul din aceste programe și este ușor de învățat și de utilizat. Poți crea sigle, avatare, imagini de fundal ce pot fi vândute pe diverse platforme online.

Dacă totuși îți petreci timp pe un calculator mai performant, poți cocheta cu programe puțin mai complicate pentru a crea NFT-uri.

2. Cum să faci bani ca student: fii influencer

Dacă nu cauți în mod urgent ce poți lucra ca student, poți începe cu activitatea de influencer. Poți promova diverse categorii de produse, începând de la cosmetice la dispozitive electronice precum căștile, laptopurile sau telefoanele.

Pe măsură ce vei genera mai multe vânzări, câștigul tău va fi mai mare. Dacă totuși nu știi de unde să începi, vezi cum să devii influencer.

3. Câștigă bani din jocuri în studenție

Jocurile sunt o altă idee de cum să faci bani la 18 ani. Jocurile sunt o industrie care se dezvoltă continuu. Prin urmare, există multiple jocuri la care dacă atingi un anumit nivel, poți vinde ulterior contul. League of Legends, CS GO, Brawl Stars sunt 3 nume de asemenea jocuri.

Dacă totuși preferi să îți păstrezi contul, atunci poți colecționa obiectele rare din joc și le poți vinde altor jucători. Acestea pot consta în armuri, avatare, arme sau alte obiecte care se câștigă rar și valorează mult.

Vezi și cât câștigă un game tester!

4. Cum să faci bani în timpul studenției: mici afaceri în industria handmade

Industria handmade e dedicată multiplelor categorii de vârstă. Poți crea decorațiuni tematice, obiecte de decor pentru casă, tablouri, bijuterii sau jucării. Îndeletnicirile sunt un bun punct de interes pe lista de cum să faci bani ca student. Ai nevoie de imaginație, spor și răbdare.

Îți recomandăm să te informezi cu privire la lucruri handmade care se vând bine și să-ți lansezi o mică afacere cu astfel de produse sau produse care consideri că lipsesc de pe piață, iar consumatorii ar avea nevoie.

Spre exemplu, dacă răbdarea este punctul tău forte, poți începe o mică afacere cu brățări handmade. Tehnicile nu sunt greu de învățat și le poți crea din diverse mărgele și pietricele colorate. Vei găsi materialele necesare pe site-urile online de bricolaj.

👉 Articol recomandat: Interviu Iulia Almas despre afaceri cu lumânări parfumate handmade 👈

5. Lucrează part-time în studenție

Munca part-time este un aspect demn de luat în seamă în construirea listei despre cum să faci bani la 18 ani sau mai mult. Poți lucra într-un depozit sau magazin în condițiile specificate de lege.

Locurile de muncă part-time pot fi o sursă sigură de venit, dar posibil să ai greutăți în a găsi locuri de muncă care oferă astfel de flexibilitate.

6. Cum să faci bani în timpul studenției: lucrează în marketing

Dacă deții abilități de vânzător și de organizare, atunci poți începe să faci marketing. Acesta este un domeniu care aduce bani mulți dacă devii bun în ceea ce faci.

Marketingul e un domeniu amplu ce trebuie învățat pas cu pas, așa că vârsta studenției e vârsta perfectă pentru a începe. Este suficient să te axezi pe o singură ramură a domeniului de marketing și vei vedea că poți găsi numeroase oportunități de a face bani.

De Reținut!
Poți avea un job part-time sau poți lucra ca freelancer, având câte proiecte dorești tu.

7. Câștigă bani în domeniul marketingului prin afiliere

  Și pentru că am menționat că domeniul marketingului are mai multe ramuri din care poți alege, îți recomandăm una prin care să faci bani destul de ușor, fiind o metodă accesibilă oricui.

  Marketingul afiliat este un domeniu ce a luat mare amploare. Poți face și tu asta atât timp cât ai un cont social media sau un blog cu un număr suficient de urmăritori. Poți promova diverse produse și servicii, de la electronice mici până la servicii de transport sau servicii hoteliere.

  Pentru a-ți face o idee mai clară despre ce înseamnă markeeting afiliat, vezi ghidul nostru despre cum faci bani din marketing afiliat!

  8. Cum să faci bani ca student: câștigă bani din graphic design

  Graphic designul este un alt domeniu dacă te întrebi ce poți lucra ca student. Există tineri de această vârstă care se promovează pe site-urile de freelancing cu servicii precum crearea de logo-uri și de site-uri. Dacă acest domeniu te pasionează, începe prin a învăța, a-ți crea un portofoliu și prin a te promova.

  Ai numeroase surse online de unde poți învăța sau poți chiar să te înscrii la un curs din care vei învăța foarte mult într-un timp scurt.

  Află cât câștigă un graphic designer!

  9. Creează conținut pe social media și câștigă bani ca student

  Dacă nu ai o problemă cu a ține pasul cu social media, atunci poți face bani din crearea de conținut. Haide să aflăm cum poți face bani ca student din această activitate.

  Pe de o parte, poți crea conținut pentru alte persoane sau companii și să fii plătit pentru că sunt multe companii mici dispuse să te plătească pentru administrarea conturilor de social media. Pe de altă parte, poți crea conținut pentru contul tău pentru a aduna un număr cât mai mare de urmăritori, urmând apoi să monetizezi contul tău de social media prin diverse metode.

  Indiferent de decizie, poți face bani din crearea conținutului pentru Facebook, Instagram, TikTok și altele.

  Dacă nu știi exact cum să faci bani ca student cu ajutorul social media, iată câteva ghiduri utile pentru tine:

  10. Cum să faci bani în studenție: scrie articole

  Dacă te exprimi cel mai bine în scris, află că poți scrie articole contra cost în studenție și poți lucra atât cât dorești. Bineînțeles, poți să alegi să scrii despre subiecte care te interesează, astfel făcând munca mult mai plăcută.

  Vei găsi astfel de oportunităi de muncă fie pe o platformă de freelancing, fie pe grupuri de Facebook cu joburi pentru studenți. Alătură-te acestora și caută modalități de a face bani în timpul liber!

  11. Cum să faci bani în timpul studenției: începe să faci freelancing

  Multe din metodele deja menționate pot fi făcute ca freelancer, dar trebuie să știi că poți face freelancing indiferent de aptitudinile pe care le ai. Fie că știi să scrii articole, fie că îți place să realizezi postări pe social media sau orice altceva, cu siguranță vei găsi oportunități de colaborare și vei putea câștiga bani în timpul tău liber.

  Sunt multe platforme de freelancing la care poți apela, unele nișate pe un anumit domeniu, cum ar fi design grafic, altele mai generale cu oportunități în diverse domenii, dar în special în marketing.

  Află cât câștigă un freelancer!

  12. Cum să faci bani în timpul studenției: fă fotografii

  O altă idee de cum să faci bani în timpul studenției este realizarea de fotografii. Dacă te întrebi cum faci bani din fotografie, află că ai unele opțiuni. Dacă deții un aparat profesionist, atunci poți oferi servicii foto la diverse mici evenimente, precum petrecerile aniversare.

  De Reținut!
  Dacă ai cursuri și experiență în realizarea fotografiilor, atunci poți obține colaborări pentru evenimente mai mari, precum conferințele, sau evenimente importante din viața oamenilor.

  De asemenea, poți să îți amenajezi un studio acasă cu unul sau mai multe decoruri și să faci fotografii tematice în diferite perioade ale anului sau cu diferite ocazii pentru care oamenii ar avea nevoie de amintiri.

  Dacă metodele deja menționate ți se par puțin dificile pentru că nu ai tocmai experiența necesară, atunci află că poți vinde poze pe site-urile de profil din mediul online, precum Shutterstock.

  13. Cum să faci bani în studenție: pornește propria afacere

  Dacă te întrebi cum să faci bani în studenție, află că poți deschide propria afacere, având în vedere faptul că ești major. Autoevaluează-te, analizează cererea de pe piață și deschide o afacere care să îți pună în valoare potențialul.

  Poți presta servicii precum crearea de conținut pentru bloguri, design, petreceri mici pentru copii, sau orice altceva ce poți face și care îți place.

  Descoperă aici idei de afaceri cu bani puțini, iar dacă ești femeie, descoperă câteva idei de afaceri mici pentru femei care să se potrivească gusturilor tale.

  14. Cum să faci bani la 18 ani: completează chestionare plătite

  Dacă nu ești tocmai student, dar ai 18 ani, poți completa sondaje plătite online pentru a face bani. Site-uri precum JTN Panel și Mobrog caută persoane care să își exprime părerea în anumite privințe.

  După cum precizăm și în articolul nostru despre sondaje plătite, nu ar trebui să te gândești la această modalitate ca la o sursă de venit consistentă, mai mult ca la o activitate extra pe care o poți face cu ușurință.

  15. Cum să faci bani ca student: deschide-ți un canal de YouTube sau un blog

  Dacă ești cu adevărat pasionat de un anumit domeniu, atunci îl poți valorifica. Dacă vrei să știi cum să faci bani ca student, poți începe un canal Youtube sau un blog. În timp, dacă folosești unele metode de promovare online, vei aduna mai mulți urmăritori și vei începe să faci bani.

  Poți să-ți deschizi un canal de YouTube sau un blog, în funcție de tipul de conținut care te atrage mai mult (video sau scris) și indiferent de alegerea ta, poți să abordezi orice nișă dorești.

  De Reținut!
  Indicat este ca blogul sau canalul tău de YouTube să nu fie unul general, ci axat pe o anumită nișă. Odată ce devii cunoscut în nișa respectivă, poți să monetizezi munca ta prin colaborări cu diverse companii din nișa pe care o reprezinți.

  👉 Articol recomandat: Câți bani se câștigă din blog 👈

  16. Cum să faci bani în timpul studenției: deschide-ți propriul site

  Dacă blogul personal este despre tine și pasiunea ta și îți permite să faci bani prin promovarea diverselor branduri, un site propriu îți permite să vinzi propriile produse pentru a face bani din vânzări online.

  Dacă ai o afacere handmade sau alte produse pe care să le vinzi, un site web este alegerea perfectă. Îți poți deschide un site foarte simplu și chiar gratuit pe platforme online precum WebWave sau WordPress, iar pe măsură ce afacerea ta crește, poți să optezi pentru versiunea plătită care îți oferă mai multe beneficii.

  Află cum faci un site gratuit!

  17. Cum să faci bani în studenție: vinde produse în sistem dropshipping

  Dacă ideea de a avea un site propriu îți surâde, dar nu ai un stoc de produse pe care să le vinzi, poți lua în considerare dropshipping-ul. Mai exact, vei colabora cu un furnizor care să ofere stocul de produse și care să se ocupe de datele logistice în locul tău.

  Tu va trebui doar să adaugi produsele pe site-ul tău și să le promovezi cât mai bine, iar odată ce un client adaugă produsele în coș și finalizează tranzacția, treaba ta se va termina, urmând ca furnizorul să se ocupe de toate detaliile de livrare.

  Află mai multe despre ce este dropshipping!

  18. Cum să faci bani la 18 ani: oferă meditații sau cursuri (chiar și online)

  De la 18 ani poți face ore de pregătire dacă ești foarte bun la o anumită materie. Îți poți ajuta colegii contra cost sau poți face ore de pregătire, și acestea fiind destul de bine plătite. În plus, poți face proiecte și referate pentru elevi din învățământul obligatoriu sau chiar să scrii lucrări de licență sau de disertație.

  Dacă ai o pasiune aparte la care excelezi, poți preda cursuri de vioară, pian, desen sau altele cu cei mai mici și odată cu experiența poți câștiga mai mult.

  👉 Articol recomandat: Cum faci cursuri și primești bani 👈

  19. Cum să faci bani în timpul studenției: Fă bani prin intermediul facultății

  Vorbim despre cum să faci bani ca student, așa că de ce să nu profiți de studenție în sine? O metodă de a face bani foarte eficientă este de a nu face nicio altă activitate și să iei o bursă de merit sau chiar o bursă pentru a studia în afara țării.

  Bursele presupun multă competiție, așa că vei avea nevoie de timpul personal pentru a învăța, însă vei putea câștiga o sumă destul de bună de bani fără să ai un job. Iar dacă timpul îți permite să ai și un job part-time, atunci cu siguranță vei câștiga suficient pentru a-ți acoperi cheltuielile lunare.

  La majoritatea facultăților de stat, ești eligibil pentru o bursă de merit dacă ai media generală peste 8.50, dar poți beneficia și de alte burse, precum bursele sociale. Interesează-te și profită de orice ocazie!

  20. Cum să faci bani în studenție: înscrie-te în internship-uri plătite

  Suntem la capitolul cum să faci bani în studenție, așa că de ce să nu vorbim de internship-uri? Multe facultăți oferă idei de internship plătit încă din anul 2 de studenție iar pentru unele, contribuie direct la media generală.

  Sigur, această metodă este similară cu job-urile part time, însă diferența este că aceste internship-uri fac colaborări cu facultățile, astfel vei primi un program foarte flexibil și vei strânge experiență în domeniul tău.

  În plus, după finalizarea unui internship, poți primi oportunitatea prelungirii contractului pentru un job part time sau full time.

  21. Vinde hainele sau lucrurile de care nu te mai folosești

  Revenind la cum să faci bani ca student într-un mod foarte simplu, ai putea lua în considerare să vinzi online hainele pe care nu le mai porți, dar care încă se află într-o stare foarte bună.

  Poți să vinzi haine online pe site-uri special destinate acestui lucru, dar și pe platforme de vânzări online, precum OLX sau LaJumate.

  De asemenea, poți pune anunțuri în grupuri relevante de Facebook sau pe Facebook Marketplace, aici având mai multe șanse de a vinde hainele unui public chiar interesat.

  De Reținut!
  Dar pe lângă haine, poți vinde orice obiect pe care nu îl mai folosești, atât timp cât se află într-o stare bună. Echipamente sportive, ceasuri, telefoane și orice alt obiect poate fi vândut online în schimbul unui preț corect.

  👉 Articol recomandat: Unde poți vinde haine second hand 👈

  22. Cum să faci bani ca student: devino șofer de Uber sau Bolt

  Dacă ești student și deja ai obținut și permisul, o idee foarte bună prin care poți câștiga bani în weekend sau în timpul liber este să fii șofer Uber sau șofer Bolt. Acestea sunt cele mai mari companii de ridesharing din România, iar câștigurile pe care le poți obține aici sunt foarte mari.

  Spre exemplu, un șofer de Uber poate câștiga săptămânal până la 1.000 RON dacă lucrează între 6 și 8 ore și până la 2.000 RON dacă lucrează 8 – 10h.

  Bineînțeles, câștigurile depind și de bacșișuri, condițiile meteo, orașul și zona în care activezi, dar îți poți face o idee despre cât de mult poți câștiga cu aceste 2 companii.

  👉 Articol recomandat: Uber VS Bolt 👈

  23. Cum să faci bani în timpul studenției: livrează mâncare în timpul liber

  O altă metodă de cum să faci bani în timpul studenției este să devii livrator pentru câteva ore pe zi sau săptămână. Dacă alegi Glovo, poți să lucrezi în intervalul ales de tine, atât timp cât atingi numărul de ore din contract și având în vedere cât de cunoscută este aplicația Glovo, câștigurile sunt pe măsură.

  Dar Glovo nu este singura companie pentru care poți face livrări. Iată mai jos mai multe recomandări:

  De ce să înveți cum să faci bani în studenție?

  Există mai multe motive pentru care ar trebui să începi să înveți cum faci bani online sau alte metode de când ești la facultate. Chiar dacă poate părea greu, odată ce începi nu mai este așa.

  Beneficii de care te bucuri
  ✔️ Te dezvolți pe plan personal și profesional ✔️
  ✔️ Îți creezi planuri de viitor ✔️
  ✔️ Ai independență financiară ✔️
  ✔️ Înveți să-ți gestionezi bugetul ✔️
  ✔️ Te educi financiar ✔️
  ✔️ Combini utilul cu plăcutul ✔️

  Concluzii

  Nu e niciodată prea devreme să începi să îți câștigi proprii bani. Cu cât începi mai devreme, cu atât mai mult timp ai să experimentezi, să înveți să te formezi. Poți deveni dependent financiar și te poți dezvolta mai mult pe plan personal și profesional.

  Așadar, acum că știi toate aceste modalități de cum să faci bani ca student, construiește-ți drumul către viitoarea carieră și fă bani în plus!

  Dacă ai găsit acest articol de ajutor, poți beneficia și de ghidurile:

  Promoții și Oferte Spin Casino 2024

  Fie că ești jucător nou la Spin sau deja un client fidel,…
  Mara Ivan - iunie 13, 2024
  banner bonus fără depunere

  Bonus Fără Depunere Spin

  Slăbiciunea noastră cea mai mare atunci când vine vorba de jocurile de…
  Laura Paraschiv - iunie 8, 2024
  banner bonus aniversar magic jackpot

  Magic Jackpot Bonus Aniversar

  Magic Jackpot Casino te așteaptă cu o surpriză specială: bonus aniversar Magic…
  Laura Paraschiv - iunie 7, 2024

  Autor

  Tudor Suliman

  Editor Senior