întrebări frecvente despre cum să vinzi online

FAQ despre cum să vinzi online

5/5 - (2 votes)

Vezi aici întrebări frecvente și răspunsuri utile despre cum să vinzi online! Pe cât adaugăm mai multe articole, observăm tot mai multe întrebări. Așa că, am identificat întrebări adresate frecvent care, cel mai probabil, te vor ajuta și pe tine. Descoperă-le în continuare!

Selectează categoria care te interesează

TOP 11 FAQ despre cum să vinzi online

❓ Ce înseamnă vânzări online?

Vânzările online sunt tranzacții efectuate în cadrul unei platforme online, de obicei un site care oferă produse sau servicii. Tranzacțiile pot fi efectuate prin intermediul unei bănci, electronic, sau chiar și cash la primirea produsului.

❓ Cum poți să vinzi online?

Trebuie să-ți deschizi un magazin virtual sau să colaborezi cu alte magazine pentru a-ți putea vinde produsele/ serviciile pe platforma lor. Poți să vinzi și pe platforme sociale precum Facebook sau Instagram, însă cel mai bine este să înveți să vinzi pe marketplace-uri, de exemplu, învață cum vinzi pe lajumate.ro!

❓ Ce să vinzi online?

Electrocasnice. Acesta este cel mai bine vândut produs online. Pe de altă parte, poți alege să vinzi produse handmade, dar și ce se vinde cel mai bine în România:
➜ Articole vestimentare ✔️
➜ Gadget-uri pentru PC ✔️
➜ Decorațiuni ✔️
➜ Produse alimentare ✔️

❓ Cum să vinzi mai mult online?

Înainte de toate, trebuie să te concentrezi pe promovarea online. În rest, este necesar să ai poze clare pe magazinul tău și să ai recenzii bune, pentru a inspira mai multă calitate. Trebuie să-ți alegi și o platformă bună pentru produsele tale. Află cum să vinzi pe okazii!

❓ Ce se vinde cel mai bine în România?

Electrocasnicele. O mare parte din puterea de cumpărare din România o reprezintă clienții care caută electrocasnice adresate mai multor nevoi. În România se vând aproape la fel de bine produsele vestimentare, dar și produsele cosmetice/ de îngrijire a pielii. Pe baza a cele mai vândute produse pe Amazon 2023, putem spune că și produsele de gaming sunt la mare căutare.

❓ Cum să faci bani din vânzări online?

Poți face bani din vânzări online doar prin publicitate și unicitate. Piața este foarte încărcată, așa că trebuie să îți faci o strategie foarte bună prin care produsele tale se vor diferenția de restul competiției în timp ce denotă calitate. Te poți folosi și de următoarele idei:
➜ Fă dropshipping ✔️
➜ Vinde produse handmade ✔️
➜ Vinde și servicii (de exemplu, design graphic sau copywriting) ✔️

❓ Cât costă un site de vânzări online?

Dacă vrei să cumperi un magazin online deja pus la punct, prețul variază foarte mult în funcție de magazinul în sine. Dacă alegi să îți faci un site prin platforma WordPress, cea mai populară și echitabilă de acest tip, costă în jur de 100 RON pe lună pentru a-l menține.

❓ Cum se face un site gratuit?

Poți folosi platforme precum WordPress sau Wix să îți construiești un site web gratuit, însă este posibil ca acestea să nu prindă rezultate, iar numele platformei va fi prezent în link-ul site-ului. Dacă nu vrei să programezi unul, poți crea un site eficient pe aceste platforme contra o sumă modică de bani.

❓Cum fac un magazin online?

Va trebui mai întâi să treci prin toate procesele de a înființa o firmă în România. După ce ai ales nișa magazinului, trebuie să îți deschizi magazinul virtual prin platforme specializate sau prin a-ți crea singur site-ul. Mai departe, va trebui să începi metode de promovare online pentru a atrage clienți.

❓ Ce înseamnă dropshipping?

Dropshipping România constă în crearea unui magazin online cu produse listate de la alte firme. Mai concret, cel care face dropshipping va oferi pe magazinul său virtual produse de la alte firme. Când un client plasează o comandă, proprietarul magazinului virtual se va ocupa de comanda către magazinul producător și de transportarea produselor.

❓ Cum faci dropshipping?

Pentru a începe să faci dropshipping România, trebuie să îți creezi un magazin virtual pe care vei lista produse de la alte firme. Așadar, va trebui să colaborezi cu unii furnizori de produse. Odată ce un client plasează o comandă pe magazinul tău, vei da comanda mai departe către furnizorul colaborator, iar tu te vei ocupa de transportul acesteia.

FAQ despre cum să vinzi online pe platforme de vânzări

❓ Ce să vinzi pe eMag?

Electrocasnice și gadget-uri. Având în vedere că o mare parte din clientela eMag este reprezentată de tineri sub 30 de ani, reprezintă o decizie înțeleaptă să vinzi gadget-uri precum căști sau periferice pentru PC. Recomandăm vânzarea produselor cu dimensiuni mai mici de 45 cm, pentru a le putea livra prin EasyBox. Poți vinde profitabil pe eMag și următoarele produse:
➜ Decorațiuni ✔️
➜ Mobilă ✔️
➜ Produse de igienă personală ✔️

❓ Cât costă să vinzi pe eMag?

Comision Emag Marketplace este de 16% pentru fiecare livrare pe care o faci. Totuși, trebuie să deții o firmă pentru a putea vinde pe Emag, iar aceste tehnicalități te-ar putea costa 500-700 RON.

❓ Poți vinde pe eMag ca persoană fizică?

Nu. Trebuie să îți deschizi o firmă de tipul SRL pentru a putea vinde pe eMag.

❓ Merită să vinzi pe eMag?

Sigur că da, având în vedere că primești acces gratuit la manuale și date analitice odată ce îți înregistrezi firma, iar toate tranzacțiile sunt sigure. Mai mult, poți gestiona toate comenzile și livrările direct din aplicația Marketplace.

❓ Ce se vinde cel mai bine pe OLX?

Electrocasnice și electronice. Autoturismele sunt de altfel o parte importantă a ce se vinde cel mai bine pe OLX, însă electrocasnicele și electronicele sunt cele mai bine vândute produse pe aproape orice platformă. Alte produse la mare căutare pe OLX sunt:
➜ Produse de tip fashion
➜ Produse de design interior
➜ Produse de gaming
➜ Produse de îngrijire personală

❓ Cum să vinzi pe eBay?

Deschide-ți un cont eBay Standard și listează produsele pe care vrei să le vinzi. După ce stabilești prețul, afișezi metodele de plată disponibile și stabilești detaliile de livrare. Poți afla mai multe prin ghidul nostru ”cum vinzi pe eBay”!

❓ Care sunt cele mai vândute produse pe eBay?

Telefoanele mobile. Pe lângă telefoanele mobile, multe vânzări eBay România sunt alte gadget-uri electronice, precum tablete, computere, dar și articole de vestimentație sau jocuri video. În plus, pe eBay se vând foarte bine și următoarele produse:
➜ Jocuri video
➜ Produse cosmetice
➜ Biciclete
➜ Decorațiuni și unelte de grădină
➜ Jucării pentru copii

Cum să vinzi online produse handmade

❓ Cum poți câștiga bani din lucru manual?

Poți câștiga bani din lucrul manual dacă înainte de a-ți începe mica afacere, te interesezi cu privire la lucruri handmade care se vând bine. Apoi, după ce ai câteva produse la căutare, vezi care produse au nevoie mai mare de vânzători, pentru a putea avea un flux mare de vânzări.

❓ Unde pot să îmi vând produsele handmade?

Pe platforme de vânzări. Poți începe să vinzi lucrurile făcute manual pe platforme de comerț generale sau de nișă. Cel mai bine poți vinde pe Etsy, întrucât este o platformă specializată în vânzarea produselor handmade. Poți vinde profitabil produsele handmade pe următoarele platforme:
➜ Etsy
➜ OLX
➜ Târguri
➜ Grupuri și pagini de facebook
➜ Magazine de suveniruri

❓ Cât se câștigă din handmade?

Depinde de fluxul clienților și de investiția ta. Un vânzător de produse handmade poate avea profit foarte mare sau deloc. Depinde de investiția ta în platformele de publicitate.

❓ Ce poți face acasă și vinde?

Produse alimentare. Unele dintre cele bune idei de afaceri handmade sunt preparatele culinare făcute acasă. Nu numai atât, ai și alte produse handmade pe care le poți vinde cu succes, precum:
➜ Decorațiuni ✔️
➜ Obiecte vestimentare personalizate ✔️
➜ Lumânări parfumate ✔️
➜ Accesorii de orice tip ✔️
➜ Tacâmuri sau vase din lut ✔️

❓ Care sunt cele mai vândute produse handmade?

Decorațiunile. O bună parte din oameni preferă decorațiunile interioare sau exterioare să fie lucrate manual, întrucât acestea inspiră unicitate și calitate. Alte produse în topul vânzărilor handmade sunt:
➜ Articole de igienă personală sau frumusețe
➜ Vestimentație personalizată
➜ Bijuterii
➜ Lumânări parfumate
➜ Produse consumabile (mâncare, băuturi, etc)

❓ Cine cumpără handmade?

Oamenii care caută unicitate. Cei mai mulți care cumpără handmade sunt oameni care caută calitate și unicitate în produsele lor. Mai sunt oameni care cumpără handmade pentru dorința de a susține micii antreprenori români.

❓ De unde cumpăr produse pentru handmade?

În funcție de nișa pe care vrei să te axezi, poți cumpăra produse pentru handmade de pe internet, din eMag sau eBay, de exemplu. Poți cumpăra produse pentru handmade și din magazinele orașului tău, dacă produsele respective te ajută.

❓ Ce poți vinde în târguri?

Poți vinde orice în târguri. Dacă este un târg general,  fără o anumită temă, poți vinde de la haine până la produse alimentare, chiar și electrocasnice, în funcție de ce idei de afaceri cu bani puțini ai. Dacă este un târg de crăciun, poți vinde suveniruri cu tematică, globulețe sau preparate de crăciun. La un târg de carte, poți vinde cărțile de care nu mai ai nevoie.

❓ Ce este Etsy?

Etsy este o platformă de comerț pe care se vând lucruri făcute manual. Poți vinde și produsele vechi în care clienții ar fi interesați. O caracteristică principală a produselor este unicitatea acestora.

❓ Cum să vinzi pe Etsy?

Apasă pe butonul ”Vinde pe Etsy” de pe platformă și înregistrează-te. Apoi, introdu informațiile de bază despre tine și despre magazinul pe care vrei să-l deschizi. Tot ce mai rămâne de făcut este să listezi produsele pe care vrei să le vinzi. Vezi exact cum vinzi pe Etsy din România!

❓ Ce îți trebuie pentru bijuterii handmade?

Va trebui în primul rând să faci rost de pietre și/sau metale prețioase. Mai mult, vei avea nevoie de creativitate, întrucât piața bijuteriilor handmade sau făcute în fabrică este încărcată. Vei avea nevoie și de unelte de precizie.

❓ Cât de bine se vând bijuteriile handmade?

Pe baza volumului de bijuterii handmade puse la vânzare, se pot vinde bine dacă știi ce caută publicul țintă. Cei mai mulți caută unicitate și o anumită poveste în bijuteriile handmade, este datoria ta de a reprezenta aceste lucruri în bijuteriile pe care le faci. O bună opțiune este de a începe mici afaceri de familie pe această nișă.

❓ Cum să faci lumânări handmade?

Vei avea nevoie de o sursă de căldură și un recipient metalic pentru a topi ceara, uleiuri esențiale pentru a face lumânări parfumate, un pistol de lipit pentru lipirea fitilului și instrumente de zi cu zi.
Află din acest interviu ce înseamnă o afacere cu lumânări handmade!

❓ Cum să îți vinzi picturile online?

Vei avea nevoie de foarte multă publicitate. Poți accesa oricând platforme de vânzare precum eMag sau chiar și Etsy pentru a vinde picturile tale, însă nu vei avea parte de potențiali clienți fără să investești o bună parte din resursele tale în marketing.

Cum să vinzi online haine second hand

❓ Cum să îți vinzi hainele?

O opțiune online de vânzare haine purtate ar fi platforme precum Vinted sau chiar și OLX, pe care îți poți vinde hainele. Altă opțiune ar fi în târguri, unele magazine second hand, chiar și platforme precum grupuri de Facebook sau secțiunea MarketPlace a Facebook. Vezi aici un ghid complet despre cum poți vinde haine online!

❓ Ce îți trebuie să vinzi haine în târg?

Va trebui să îți înființezi cel puțin un PFA la Registrul Comerțului, pe codul CAEN 4782. Apoi, vei avea nevoie să te duci cu hainele de vânzare în târgurile/ piețele autorizate.

❓ Există un site unde poți vinde haine?

Da, există chiar mai multe site-uri de acest timp. Printre cele mai notabile exemple sunt Vinted, Vintello RemixShop și multe altele. Aceste exemple sunt pentru haine în particular, însă îți poți vinde hainele și pe platforme mai generale precum eMag sau OLX.

Mai multe FAQs pentru tine:

întrebări frecvente despr cum să faci bani în 2023

FAQs despre cum să faci bani în 2023

Vezi aici întrebări frecvente și răspunsuri utile despre cum să vinzi online!…
Mirela - Aug. 08, 2023